Címke: árvíz (13 találat)

2013.
június
14. 22:50

Árvíz - Nem csak éghajlati okai voltak a rekordoknak

Árvíz -  Nem csak éghajlati okai voltak a rekordoknak Az utóbbi évtizedekben egyre gyakoribbá váló különleges időjárási körülmények és a hullámterekre épített házak, oda került természetes akadályok együttesen vezettek a júniusi magyarországi rendkívüli árvízhez az MTI által megkérdezett szakértők szerint.
Tovább
2013.
június
13. 15:47

Célszerű mielőbb bejelenteni az árvízkárokat

Célszerű mielőbb bejelenteni az árvízkárokat Az árvízkárok mielőbbi bejelentését javasolja az agrárminiszter a károkat szenvedett mezőgazdasági termelőknek. Fazekas Sándor azt mondta: az elöntések által okozott mezőgazdasági károkat a Kárenyhítési Alapból finanszírozzák majd, a gazdák mielőbb jelentsék be veszteségeiket az illetékes hatóságnak (Nébih).
Tovább
2013.
június
12. 12:50

Árvíz - Baranyában erősítették és magasították a gátakat

Árvíz - Baranyában erősítették és magasították a gátakat Baranyában több helyen a gátak megerősítésére, magasítására volt szükség az elmúlt órákban a dunai árvízi miatt - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője szerdán az MTI-t.
Tovább
2013.
június
11. 11:29

Árvíz - Még másfél-két nehéz napunk van

Árvíz - Még másfél-két nehéz napunk van A kormány keddi ülésén megkezdi az eddigi árvízi károk felmérését, és rendelkezik a helyreállítási munkálatok ütemezéséről - közölte Orbán Viktor miniszterelnök kedd reggeli tököli sajtótájékoztatóján. "Még másfél-két nehéz napunk van, és ha azon túl vagyunk, akkor már közel leszünk ahhoz, hogy sikert jelenthessünk be, de ehhez még két nap megfeszített munka és két nap megfeszített figyelem szükséges" - fogalmazott a kormányfő.
Tovább
2013.
június
10. 12:47

Az ár levonulása után fontos a fertőtlenítés

Az ár levonulása után fontos a fertőtlenítés Az árvíz levonulása után fontos az alapos takarítás és fertőtlenítés, amellyel elkerülhető egy járvány kialakulása - mondta el sajtótájékoztatóján Paller Judit megbízott országos tiszti főorvos.
Tovább
2013.
június
10. 10:10

Árvíz - Kitelepítették a máltai szeretetszolgálat budapesti idősotthonát

Árvíz - Kitelepítették a máltai szeretetszolgálat budapesti idősotthonát Az árvíz miatt biztonsági okokból elrendelték a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti, Bem rakparti épületének kiürítését vasárnap kora este - közölte a szervezet kommunikációs vezetője.
Tovább
2013.
június
09. 09:36

Árvíz - Meghosszabbítják a veszélyhelyzetet

Árvíz - Meghosszabbítják a veszélyhelyzetet Meghosszabbítja a parlament a dunai árvíz miatt kihirdetett veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap reggeli esztergomi sajtótájékoztatóján, jelezve: az árhullám Budapesthez közeledik.
Tovább
2013.
június
07. 11:04

Soltész Miklós: a nemzeti adománygyűjtő vonalon gyűjtenek

Soltész Miklós: a nemzeti adománygyűjtő vonalon gyűjtenek Éjféltől megszűnik a karitatív szervezetek egyéni adománygyűjtő vonala és szombattól közös adományvonalon, a nemzeti összefogás 1357-es vonalán gyűjtik a felajánlásokat az árvízi rászorultak megsegítésére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.
Tovább
2013.
június
07. 09:57

Árvíz - Csaknem 760 kilométeren van árvízvédelmi készültség

Árvíz - Csaknem 760 kilométeren van árvízvédelmi készültség Csaknem 760 kilométeren van árvízvédelmi készültség Magyarországon közölte az Országos Műszaki Irányító Törzs (OMIT). A közlemény szerint rendkívüli védekezésre 191 kilométeren van szükség Győr-Moson-Sopron megyében a Duna és a Mosoni-Duna mentén, Komárom-Esztergom megyében és Pest megye Budapest feletti területén a Duna menti állami védvonalakon.
Tovább
2013.
június
06. 10:12

Árvíz - Orbán: kilenc veszélyes szakasz van a Duna mentén

Árvíz - Orbán: kilenc veszélyes szakasz van a Duna mentén Kilenc, a dunai árvíz miatt leginkább veszélyeztetett területet sorolt fel Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatóján: ezek között van Mecsér és környéke, Komárom és térsége, az egyik vörösiszap-tározója miatt Almásfüzitő, a táti térség, Esztergom, Szentendre, a közúton megközelíthetetlen Kisoroszi, valamint Budapest és Dunaújváros környéke.
Tovább
2013.
június
05. 18:38

Árvíz - Még nem késő felemelni a biztosítási összeget

Árvíz - Még nem késő felemelni a biztosítási összeget A biztosítók az árvízkárokra is a biztosítási összeget térítik, aki alulbiztosította a vagyontárgyait, még megteheti, hogy a valós értékre emeli azt, így akár százezrekhez juthat, elfogadható többletdíj ellenében - hívja fel az érintettek figyelmét a CLB biztosítási alkusz társaság.
Tovább
2013.
június
04. 09:09

Várják a dunai árvizet

Várják a dunai árvizet A rendkívüli árvízveszély miatt kedd reggel 8 órakor Budapesten összeült a Kormányzati Koordinációs Tárcaközi Bizottság, és megkezdte működését a Nemzeti Veszélyhelyzet-kezelő Központ, amelyben valamennyi érintett minisztérium és szervezet képviselteti magát.
Tovább
2013.
június
03. 10:48

Rekordárvíz jöhet a Dunán

Rekordárvíz jöhet a Dunán A 2002-es rekordárvíz szintjén, esetleg annál is magasabban tetőzhet a Duna a mostani árhullám során - mondta el Bakondi György országos katasztrófavédelmi főigazgató. Jelenleg mintegy négyszáz ember dolgozik a gátakon. Ha kell, ez a szám jelentősen emelkedhet, mert "a szükséges erők és eszközök rendelkezésre állnak". Számos helyen már dolgoznak a gátak megerősítésén, magasításán - fűzte hozzá.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART