Címke: Budapest (72 találat)

2014.
november
18. 11:46

Tüntetések a közfelháborodás napján

Tüntetések a közfelháborodás napján A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek hétfőn a Kossuth Lajos téren. A felszólalók összefogásra, szerveződésre és új politikai rendszer létrehozására szólítottak fel.
Tovább
2014.
január
06. 11:47

Több mint félmillió karácsonyfát szállít el az FKF Budapesten

Több mint félmillió karácsonyfát szállít el az FKF Budapesten Öt-hatszázezer karácsonyfát gyűjt be, majd éget el az ünnep elmúltával a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. - közölte a BVK Holding és az FKF.
Tovább
2014.
január
05. 09:43

Szmogriadó Budapesten

Szmogriadó Budapesten A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester - további intézkedésig - Budapesten elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal vasárnapra virradó éjszaka.
Tovább
2013.
december
04. 11:39

Mától szorítják ki a hajléktalanokat Budapest frekventált részeiről

Mától szorítják ki a hajléktalanokat Budapest frekventált részeiről Szerdán hatályba lép a Fővárosi Közgyűlés azon rendelete, amely jogellenesnek minősíti az életvitelszerű tartózkodást egyes közterületeken.
Tovább
2013.
november
27. 08:50

Metrót neveztek el Grosicsról és Buzánszkyról

Metrót neveztek el Grosicsról és Buzánszkyról Két új Metropolis metrószerelvényt neveztek el az Aranycsapat két élő játékosáról, Buzánszky Jenőről és Grosics Gyuláról a magyar labdarúgó-válogatott Anglia ellen 1953-ban aratott 6-3-as diadalának 60. évfordulója alkalmából.
Tovább
2013.
november
15. 15:56

Csökkennek a BKK bérletek árai

Csökkennek a BKK bérletek árai Csaknem tíz százalékkal csökkennek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bérleteinek árai, miután a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag, 33 igen szavazattal elfogadta az erről szóló előterjesztést csütörtökön.
Tovább
2013.
november
02. 07:36

Kezdődik a hajléktalanok téli ellátása

Kezdődik a hajléktalanok téli ellátása Pénteken kezdődött a hajléktalanok téli ellátása. A Budapesti Hajléktalanügyi Konzorcium egyik vezetője, Vecsei Miklós szerint a pályázati rendszer kezdete óta ez lehet az első év, hogy a téli ellátásokhoz szükséges források időben rendelkezésre állnak majd az egész országban, s a következő időszak kulcskérdése az lesz: hogyan lehet beavatkozni a legsúlyosabb helyzetben élő hajléktalan emberek ellátása érdekében.
Tovább
2013.
október
31. 06:24

Hosszabb ideig lesznek nyitva a temetők

Hosszabb ideig lesznek nyitva a temetők A szokásosnál hosszabban, 7 órától 20 óráig tartanak nyitva a budapesti temetők csütörtöktől vasárnapig mindenszentek ünnepe és halottak napja alkalmából. Jövő hétfőn visszaáll a szokásos rend, 7.30-tól 17 óráig tartanak nyitva a sírkertek - közölte a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.
Tovább
2013.
október
27. 09:56

11.500 hajléktalannak lesz helye télen

11.500 hajléktalannak lesz helye télen Elkezdődött a felkészülés a téli időszakra a hajléktalanellátásban, 2013-ban már 11.466 férőhely várja a hajléktalanokat - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális és családügyért felelős államtitkársága.
Tovább
2013.
október
19. 08:21

Egész hétvégén buszokkal pótolják a 2-es metrót

Egész hétvégén buszokkal pótolják a 2-es metrót A pótlás oka, hogy a 2-es metró felújításának utolsó fázisát, a biztosítóberendezés cseréjét végzik. Az eredeti rendszert még az 1970-es évek elején építették ki, az mára elavult.
Tovább
2013.
szeptember
28. 13:41

Egy kanadai nyugdíjalapé a repülőtér

Egy kanadai nyugdíjalapé a repülőtér Sikeresen lezárult az a tranzakció, amellyel a Hochtief német építőipari konszern eladta az általa üzemeltetett repülőterek, köztük a budapesti reptér üzemeltetési jogát egy kanadai nyugdíjalapnak - közölte pénteken az esseni székhelyű vállalat.
Tovább
2013.
július
24. 10:23

Hőség - Megerősíti a műszaki szolgálatot a BKK

Hőség - Megerősíti a műszaki szolgálatot a BKK Megerősített műszaki szolgálatot rendelt el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a legmelegebb napokra, több buszvezetőt állítanak készenlétbe, és a felsővezeték-hálózatot is szabályozzák.
Tovább
2013.
június
21. 09:25

Az államfő visszaküldte a Margitszigetről szóló törvényt

Az államfő visszaküldte a Margitszigetről szóló törvényt Áder János államfő visszaküldte megfontolásra a parlamentnek azt a júniusban elfogadott törvényt, amelynek alapján közvetlenül irányíthatja a fővárosi önkormányzat a Margitszigetet - közölték pénteken az Országgyűlés honlapján.
Tovább
2013.
június
15. 10:58

Nyári menetrend lépett életbe Budapesten

Nyári menetrend lépett életbe Budapesten Szombaton nyári menetrendre vált több budapesti tömegközlekedési járat, miután pénteken véget ért a 2012-2013-as tanév és megkezdődött a nyári szünet.
Tovább
2013.
június
14. 11:15

Százéves a Széchenyi fürdő

Százéves a Széchenyi fürdő Az ez alkalomból rendezett csütörtöki ünnepségen György István városüzemeltetési főpolgármester-helyettes elmondta: már a századfordulón évente több százezer vendége volt a létesítménynek, s mindig jól megfért egymás mellett a népfürdő és a kastélyszerű épület. Mint mondta, a százéves fürdő ma is az egyik leginkább közkedvelt fővárosi hely, ahol eredményes egészségügyi ellátás is folyik.
Tovább
2013.
május
27. 09:17

A főváros fejleszteni akarja a Margitszigetet

A főváros fejleszteni akarja a Margitszigetet Számos fejlesztés, köztük a sportlétesítmények rekonstrukciója és a szabadtéri színpad bővítése készül el 2016-ig a Margitszigeten - ismertette Tarlós István főpolgármester. A városvezető cáfolta a Világgazdaságban megjelenteket, miszerint felparcelláznák a területet, mint mondta, ez egy "buta politikai hazugság".
Tovább
2013.
május
09. 09:49

Irtják a szúnyogokat Budapesten és a Balatonon

Irtják a szúnyogokat Budapesten és a Balatonon Megkezdődik a szúnyogirtás szerda este a fővárosban; az irtást - szükség szerint - további két-nyolc alkalommal megismétlik nyáron. A Balatonnál csütörtök reggel szálltak fel a repülőgépek.
Tovább
2013.
május
07. 20:45

"Nyugdíjasok" vették meg a Liszt Ferenc repülőteret

"Nyugdíjasok" vették meg a Liszt Ferenc repülőteret Eladta repülőtér-üzemeltető részesedéseit - köztük a budapestit - a német Hochtief konszern. Az új tulajdonos Kanada egyik legnagyobb, állami nyugdíjalapja, a PSP Investments, amely több mint 64 milliárd dollárnyi eszközt kezel. A Hochtief bejelentése szerint 1,1 milliárd euró volt a vételár. Az üzlet visszamenőlegesen, 2013. január elsejei hatállyal lép majd életbe, mihelyt megkapja a szükséges versenyhatósági engedélyt.
Tovább
2013.
május
01. 22:34

Légi és földi parádé május elsején

Légi és földi parádé május elsején Repülőgépektől és versenyautóktól volt hangos Budapest belvárosa szerdán; a Nagy Futam elnevezésű rendezvényen többek között Bessenyei Péter műrepülő világbajnok és Michelisz Norbert túraautó pilóta szórakoztatta a közönséget.
Tovább
2013.
május
01. 08:13

Május 1. - Négy konföderáció együtt, a Liga és a Munkástanácsok külön ünnepel

Május 1. - Négy konföderáció együtt, a Liga és a Munkástanácsok külön ünnepel A hat szakszervezeti konföderáció közül négy együtt ünnepel május elsején a Városligetben, a Munkástanácsok vidéken, a Liga Szakszervezetek pedig a városligeti május 1. emlékkőnél tartja rendezvényét.
Tovább
2013.
április
30. 12:32

Megjöttek a Mercedes buszok

Megjöttek a Mercedes buszok Átadták a hamarosan forgalomba álló új Mercedes-Benz Citaro buszokat kedden a fővárosban. A Hősök terén tartott ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, erős és sikeres főváros nélkül nincs erős és sikeres Magyarország.
Tovább
2013.
április
18. 06:45

Egy év múlva ilyen lesz a Kossuth tér - Képek!

Egy év múlva ilyen lesz a Kossuth tér - Képek! Jövő márciusban adják át a megújult Kossuth teret. A Steindl Imre Program (SIP) keretében megszépülő és zöldebbé váló térről eltűnnek az autók, térszint alatti látogatóközpont épül és parlamenti múzeum jön létre.
Tovább
2013.
április
06. 09:35

Ma nyitják ki kapuikat a 100 éves budapesti házak

Ma nyitják ki kapuikat a 100 éves budapesti házak A hétvégén összesen ötven, idén 100 éves budapesti épület várja nyitott kapukkal, házi koncertekkel, piknikkel, fotókiállításokkal és háztörténeti bemutató sétákkal a közönséget a Budapest100 programsorozat keretében.
Tovább
2013.
február
24. 10:48

Ingyen úszás Óbudán

Ingyen úszás Óbudán Ingyenes úszáslehetőséget biztosít a kerület nyugdíjasainak Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata, a Csillaghegyi Strandfürdőben - adta hírül az önkormányzat honlapja.
Tovább
2013.
január
20. 11:38

Házfoglalás - 28 embert állítottak elő

Házfoglalás - 28 embert állítottak elő A rendőrök 28 embert állított elő szombat este a budapesti Csányi utcából, ahol egy demonstráció keretében civil és hajléktalan aktivisták elfoglaltak egy üresen álló, önkormányzati épületet.
Tovább
2012.
december
20. 16:40

Beteg hajléktalanokat fogad a volt Szabolcs utcai kórház

Beteg hajléktalanokat fogad a volt  Szabolcs utcai kórház A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei közleménye. 20 év után méltó helyre költözik a BMSZKI egészségügyi részlege, várjuk az érdeklődő lakosságot Budapest új hajléktalan-szállóján.
Tovább
2012.
december
02. 08:34

Szupertitkos Horthy-bunker

Szupertitkos Horthy-bunker Budapest ostromakor innen irányították a város védelmét a német-magyar parancsnokságok. Később Kádárnak külön lakosztályt is kialakítottak a gigantikus méretű objektumban.
Tovább
2012.
november
29. 09:47

Ügynöklakások és az "elvtársak" házai

Ügynöklakások és az "elvtársak" házai Újlipótvárosi és terézvárosi ügynöklakások történetét és a svábhegy "szellemeit" mutatja be a Budapesti Aszfaltprojekt (BUPAP) és a Lumen Fotóművészeti Alapítvány helytörténeti séták keretében decemberben több alkalommal.
Tovább
2012.
november
28. 11:46

Egy szűk évet kapott a Vidám Park

Egy szűk évet kapott a Vidám Park Jövő év szeptember 30-ával szűnik meg a Vidám Park a Városligetben, és több lépésben adja át területét a Fővárosi Állat- és Növénykertnek - erről döntött a Fővárosi Közgyűlés.
Tovább
2012.
november
21. 16:50

Inflációkövetően drágulhatnak a kegyeleti közszolgáltatások

Inflációkövetően drágulhatnak a kegyeleti közszolgáltatások A Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. által készített díjmódosítási javaslatról jövő szerdán tárgyal a Fővárosi Közgyűlés. Az indítvány szerint a hagyományos földbetemetés teljes körű szolgáltatásának ára nettó 7,3 százalékkal emelkedne, ami az idei áfa nélküli 287 ezer 622 forint helyett 308 ezer 497 forintot jelentene.
Tovább
2012.
november
01. 08:25

Ma kezdődik a hajléktalanok téli ellátása

Ma kezdődik a hajléktalanok téli ellátása Ma kezdődik a hajléktalanok téli ellátása. A Menhely Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a fővárosban biztosan elindul az alapellátás, vidéken viszont egyelőre nem állnak rendelkezésre a szükséges források. Soltész Miklós szociális államtitkár szerdán azt közölte, hogy a téli ellátásokra felhasználható szokásos kiegészítő pályázat novemberben jelenik meg.
Tovább
2012.
október
26. 13:29

Halottak napja - Hosszabb nyitva tartás a temetőkben

Halottak napja - Hosszabb nyitva tartás a temetőkben Jövő szerdától vasárnapig hosszabb ideig tartanak nyitva a fővárosi temetők, autóval pedig csak a Fiumei úti sírkertbe és a Rákoskeresztúri új köztemetőbe lehet majd behajtani.
Tovább
2012.
október
24. 08:21

Október 23. - Orbán saját táborához szólt, Bajnai visszatért

Október 23. - Orbán saját táborához szólt, Bajnai visszatért Az MTI által megkérdezett elemzők szerint Orbán Viktor október 23-i ünnepi beszédével saját tábora megerősítését célozta meg, Bajnai Gordon visszatérését viszont eltérően látják a szakemberek.
Tovább
2012.
október
23. 10:23

Október 23. - Fokozott rendőri ellenőrzést tartanak a fővárosban

Október 23. - Fokozott rendőri ellenőrzést tartanak a fővárosban Fokozott ellenőrzést rendelt el Budapest teljes területére Tóth Tamás rendőr dandártábornok, Budapest rendőrfőkapitánya - közölte a rendőrség kedd reggel a honlapján.
Tovább
2012.
október
22. 10:20

Október 23. – Forgalomkorlátozások a belvárosban

Október 23. – Forgalomkorlátozások a belvárosban Az október 23-i megemlékezések miatt jelentős forgalomkorlátozásra, és emiatt a közösségi közlekedés menetrendjének módosulására kell számítani. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt kéri, aki nem a rendezvényekre megy, az kerülje el a belvárost.
Tovább
2012.
október
16. 17:00

A főváros a kormányzat támogatását kéri egészségtervéhez

A főváros a kormányzat támogatását kéri egészségtervéhez A fővárosi önkormányzat közzétette és az egészségügyi államtitkárságnak is eljuttatta a Budapest egészségtervet, bízva a támogatásában - jelentette be Szentes Tamás főpolgármester-helyettes.
Tovább
2012.
szeptember
30. 09:34

Szívünk Napja a Városligetben

Szívünk Napja a Városligetben Ingyenes szűrővizsgálatokkal, tájékoztató és interaktív előadásokkal, egészségmegőrzéssel kapcsolatos szórakoztató programokkal várja a látogatóit vasárnap a fővárosi Városligetben a Szívünk Napja, amely idén a gyermekek egészségére helyezi a hangsúlyt.
Tovább
2012.
szeptember
20. 14:29

Séta a szívünkért a Margitszigeten

Séta a szívünkért a Margitszigeten Közös sétára várja az egészségéért tenni akaró lakosságot a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) szombaton a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A 14 órakor induló hagyományteremtő séta célja felhívni a figyelmet a rendszeres testmozgás és az egészséges táplálkozás jelentőségére.
Tovább
2012.
augusztus
14. 12:54

A szobámból nyílik Rákosi bunkere

A szobámból nyílik Rákosi bunkere Öreg zsidók sírnak a hátsó kertben, leköpik a házfalat - így kísérti a múlt annak a svábhegyi háznak a lakóit, ahonnan valaha Adolf Eichmann szervezte a deportálásokat. Ma is van, aki Rákosi egykori hálószobájában él, vagy akinek az ajtaja mellől vitték börtönbe Szálasit. Biszku Béla rezidenciáját most Répássy Róbert államtitkár bérli. Egy közelmúltban megjelent könyv alapján az Origo végigjárta a múlt századi diktatúrák legsötétebb budapesti helyszíneit.
Tovább
2012.
június
27. 15:30

Pártpolitikától mentes demonstráció a rokkantak jogaiért

Pártpolitikától mentes demonstráció a rokkantak jogaiért Civil kezdeményezésre, több civil szervezet részvételével, „Demonstráció a rokkantak, elesettek, fogyatékkal élők, idősek jogaiért!" elnevezéssel több napos tüntetésre kerül sor július 1. és 5. között Budapesten, a Hősök terén.
Tovább
2012.
május
16. 08:36

Tarlós: szükséghelyzet Budapesten

Tarlós: szükséghelyzet Budapesten Szükségállapotszerű helyzet állt elő Budapesten – mondja Tarlós István. A főpolgármester szerint „lényegében kezelhetetlennek minősíthető szituációt jelent” a 4-es és a 3-as metró Budapest számára. Idén 500 millió forintot biztosít a főváros a 3-as metró infrastruktúrájának javítására, ebből egyebek mellett 600 méter hosszan kicserélik a legrosszabb állapotú vágányokat.
Tovább
2012.
április
06. 15:03

Húsvéti hagyományőrző fesztivál a Budai Várban

Húsvéti hagyományőrző fesztivál a Budai Várban Idén első alkalommal rendezik meg Budavári Húsvéti Sokadalom címmel az ország egyik legnagyobb húsvéti hagyományőrző, multikulturális családi rendezvényét a Budai Várban. A rendezvényen fontos szerepet kap a hungarikumokat felvonultató gasztronómia, hiszen a hagyomány szerint húsvétkor véget ér a böjti időszak, és mindenki kedvére hódolhat a kulináris élvezeteknek.
Tovább
2012.
március
15. 08:44

Március 15. - Állami, párt- és civil rendezvények országszerte

Március 15. - Állami, párt- és civil rendezvények országszerte A budapesti Kossuth Lajos téren, a Magyar Nemzeti Múzeumnál és a budai Várban lesznek az idei március 15-i állami ünnepségsorozat rendezvényei. Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentnél beszél majd, míg az ellenzéki pártok közül a Jobbik, az LMP és a Demokratikus Koalíció szintén a fővárosban, az MSZP pedig Esztergomban ünnepel. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elől újabb békemenet indul majd, és Milla-tüntetés is lesz.
Tovább
2012.
február
27. 17:58

BKV: a családnak nincs ingyenbérlet!

BKV: a családnak nincs ingyenbérlet! A BKV továbbra is megadja dolgozóinak a munkába járáshoz szükséges ingyenes bérleteket, de családtagjaik számára ez a kedvezmény március 3-án megszűnik - közölte a BKV.
Tovább
2012.
február
22. 11:20

Felháborodott nyugdíjasok - Ki utazzon reggel 7.40-kor?

Felháborodott nyugdíjasok - Ki utazzon reggel 7.40-kor? Semmi nem támasztja alá a VEKE javaslatát, amely a reggeli csúcsidőben megszüntetné 65 év felettiek utazási kedvezményét a BKV-n - véli a nyugdíjasszövetség.
Tovább
2012.
február
22. 08:53

Fizessenek az idősek

Fizessenek az idősek Újabb demonstráción hívják fel a figyelmet ma a BKV-sok a cég helyzetére, egyúttal a főváros és a kormány késlekedését kérik számon petícióikban. Egyelőre ugyanis nem látszik a BKV-kérdés megoldása, bár tegnap az önkormányzat elküldte legújabb javaslatcsomagját a kormánynak, miközben a BKV hitelei átütemezését próbálja elérni. Állítólag nem lesz megoldás, míg el nem dől a Fideszen belüli politikai-gazdasági harc. Eközben felmerült a nyugdíjasok ingyenes utazásának fizetőssé tétele is.
Tovább
2012.
február
21. 10:54

Nyugdíjas ne utazzon reggel – vagy fizessen

Nyugdíjas ne utazzon reggel – vagy fizessen Járatritkításokat kiváltó javaslatcsomagot dolgozott ki a VEKE a fővárosi helyi és agglomerációs közösségi közlekedés helyzetének rendezésére. De ez sem fájdalommentes. Főként a korán kelő nyugdíjasoknak kellene áldozatokat hozniuk.
Tovább
2012.
február
08. 11:34

Márciusban BKV-sztrájk?

Márciusban BKV-sztrájk? Demonstrációt tartottak a BKV szakszervezetei a kollektív szerződésben foglalt jogok megtartása érdekében kedden a cég Akácfa utcai székháza előtt. Az érdekképviseletek petíciót adtak át a BKV vezetésének, és sztrájkot helyeztek kilátásba arra az esetre, ha nem rendeződik rövid időn belül a helyzet.
Tovább
2012.
február
07. 12:19

Cáfol a BKK - nem drágul a nyugdíjas és diákbérlet

Cáfol a BKK - nem drágul a nyugdíjas és diákbérlet Rémhírkeltésnek nevezte a Budapesti Közlekedési Központ a Blikk mai cikkét, ugyanis nincs olyan uniós szabály, amely szerint duplájára kéne emelni a tanuló vagy nyugdíjas-bérletek árát májustól. Egy ilyen mértékű, kétszeres áremelésnek sem gazdasági racionalitása, sem jogi indoka nincs.
Tovább
2012.
február
05. 10:44

Vagyonnyilatkozat - Alig van érdemi változás a fővárosi képviselőknél

Vagyonnyilatkozat - Alig van érdemi változás a fővárosi képviselőknél A törvényi határidőre, február 1-jéig leadták vagyonnyilatkozataikat a Fővárosi Közgyűlés képviselői; csak keveseknél van érdemi változás az előző évi adatokhoz képest.
Tovább
2012.
január
30. 16:51

Ismét kinyitnák a százéves budapesti házakat

Ismét kinyitnák a százéves budapesti házakat Olyan százéves házban élő lakók és lakóközösségek jelentkezését várják, akik csatlakozni szeretnének a Budapest100 programhoz. Április 21-22-én ismét100 éves budapesti épületek mutatkoznak be az érdeklődők előtt. Tavaly 17 ezer ember sétálta végig az öreg házakat.
Tovább
2012.
január
25. 06:39

Sok nyugdíjas veszíti el utazási kedvezményét

Sok nyugdíjas veszíti el utazási kedvezményét A BKV közleményben tudatta, március 31. után nyugdíjas bérlet csak az öregségi nyugdíjasoknak jár.
Tovább
2011.
december
15. 05:33

"Másfél" Margit hídja van már Budapestnek

"Másfél" Margit hídja van már Budapestnek Több helyszínen mutathatják be a Margit híd elemeit, amelyeket a II. világháborúban robbantottak a Dunába és a legutóbbi felújításkor emeltek ki a folyóból. A nagyjából 45-50 tonna vas és acél maradvány jó része azonban valamelyik kohóban végzi.
Tovább
2011.
december
04. 19:44

Sétáljon a buszban

Sétáljon a buszban Hétfőtől újabb három buszvonalon, a 121-es, a 140-es és a 170-es járatokon is bevezeti a BKV az első ajtós felszállási rendszert.
Tovább
2011.
december
03. 12:58

Akar egy részt a Puskás Stadionból?

Akar egy részt a Puskás Stadionból? A bontás előtt álló Puskás Stadion székeit, vagy akár padsorait is beépíthetik, felszerelhetik a kétezer főnél kisebb települések sporttelepein.
Tovább
2011.
november
04. 15:53

2015-re elkészül a Puskás Stadion

2015-re elkészül a Puskás Stadion Megtárgyalta és elfogadta a kabinet a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével kapcsolatos koncepciót - közölte a kormányszóvivő. Giró-Szász András kifejtette: egy 40 ezer férőhelyes - igény esetén 55 ezer férőhelyesre bővíthető -, UEFA 5-ös kategóriájú sportlétesítmény épül összesen 35 milliárd forintból. Megjegyezte, a jelenlegi épület részeinek az elbontása körülbelül 5 milliárd forintba kerül.
Tovább
2011.
október
13. 16:45

December elejétől szállókra viszik a hajléktalanokat a fővárosban

December elejétől szállókra viszik a hajléktalanokat a fővárosban December elejétől senki nem tartózkodhat életvitelszerűen Budapest utcáin, főleg a téli időszakban mindenkinek fűtött helyen kell lennie, ha kell „kényszerrel kell fedél alá vinni” az érintetteket – jelentette ki Kocsis Máté (Fidesz-KDNP) VIII. kerületi polgármester. A politikust a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának hajléktalanügyi referensévé kérte fel a frakció elnöksége a héten.
Tovább
2011.
augusztus
09. 11:43

Új idősügyi program a XIII. kerületben

Új idősügyi program a XIII. kerületben A „Közösen a XIII. Kerületért 2011-2014” című program határozza meg a kerület fejlődésének irányvonalát. Az irányelveket figyelembe véve elkészült a Szociális Szolgáltatástervezési Koncepció, és a helyi Esélyegyenlőségi Program, melyekben részletes intézkedési terv található a kiemelt célcsoportokra, ezen belül a szociális vagy egészségi állapotuk miatt segítségre szoruló időskorúakra. A programra építve a XIII. Kerületi Önkormányzat elfogadta Idősügyi Programját.
Tovább
2011.
június
17. 15:48

Nem szeretik az átnevezéseket a budapestiek

Nem szeretik az átnevezéseket a budapestiek A közterületek átnevezése a legnépszerűtlenebb, a hajléktalanok kitiltása a legnépszerűbb az utóbbi hónapok budapestieket érintő intézkedései közül - áll a Policy Solutions új kutatásában. A politikai elemző intézet az utóbbi időszak legnagyobb figyelemmel kísért fővárosi ügyeit vizsgálta.
Tovább
2011.
június
02. 05:49

Gyorsan elkelhetnek Budapesten a kilakoltatottak lakásai

Gyorsan elkelhetnek Budapesten a kilakoltatottak lakásai A kormány a minap hozta nyilvánosságra az ingatlanhitelükkel késedelembe esett tulajdonosok megmentését szolgáló mentőcsomagot, az Otthonvédelmi Akciótervet. Az ingatlanpiaci bizonytalanság egy nagyon hosszú időszaka látszik most megszűnni, bár a bejelentéssel a kérdések száma nem csökkent. Az irány már ismert, sőt jó is, de az ördög itt is a részletekben rejlik" – kommentálja a mentőcsomag bejelentését Déry Attila, az Otthon Centrum vezető elemzője.
Tovább
2011.
április
18. 10:04

Felhőkarcolók épültek volna Budapesten a Horthy-korszakban

Felhőkarcolók épültek volna Budapesten a Horthy-korszakban Milyen lenne ma Budapest sziluettje, ha a Belgrád-rakparton megépült volna a 130 méter magas Magyar Történelem Tornya? Lenne-e az Erzsébet téren Gödör, ha a második világháború nem akasztja meg az ide tervezett 80 méter magas felhőkarcolók építését? A Falanszter blog összegyűjtötte és bemutatja a meg nem épített felhőkarcolókat.
Tovább
2011.
március
19. 08:04

Budapest, az idősek városa

Budapest, az idősek városa A budapesti lakosság átlagéletkora 1990-ben még 39 év volt, mostanra 42,4 évre emelkedett. Az országos átlag 40,9 év.
Tovább
2011.
január
19. 08:50

A gyerekekkel és a nyugdíjasokkal is fizettetne Tarlós

A gyerekekkel és a nyugdíjasokkal is fizettetne Tarlós A BKV feldarabolásával, a buszvonalak privatizálásával, valamint a nyugdíjasok és a gyerekek 100 százalékos kedvezményének megkurtításával mentené meg a teljes csődtől a BKV-t a főpolgármester - értesült a Hírszerző. A lap birtokába került Tarlós István-féle javaslat szerint a 6 év alattiaknak és 65 év felettieknek is ki kellene fizetni a jegyek és bérletek felét. Emellett a főpolgármester nagyobb szerepet szánna az államnak a közlekedési társaság fenntartásában: 50 százalékos tulajdonrészt adna az államnak a Budapesti Közlekedési Központban és némi pluszpénzt is kérne cserébe.
Tovább
2010.
november
20. 14:24

Ismét lesz Nyugdíjas Expo

Ismét lesz Nyugdíjas Expo A rendezők sikeresnek tartották a tavaly megrendezett I. Nyugdíjas Expót, így aztán idén is lesz hasonló kiállítás, az elmúlt évinél több résztvevővel. A kiállításnak nincs konkurenciája, más piaci szereplők még nem vették tudomásul, hogy van itt mintegy 3 millió ember, aki elérte már a nyugdíjas kort.
Tovább
2010.
november
02. 14:17

Nyugdíjas Hónapok az Állatkertben

Nyugdíjas Hónapok az Állatkertben Október után novemberben is jelentős kedvezményekkel várja az Állatkert a nyugdíjasokat és a velük érkező unokákat. A nyugdíjasok a szokásos ár feléért válthatnak belépőjegyet, az unokáknak pedig harmadával kerül kevesebbe a belépés.
Tovább
2010.
szeptember
20. 15:58

Ráday Mihályt kitüntették, és megszüntették városvédő műsorát

Ráday Mihályt kitüntették, és megszüntették városvédő műsorát Bár munkáját a Magyar Televízió elismeréssel díjazta, megszűnik Ráday Mihály szerkesztő városvédő műsora, az Unokáink sem fogják látni. Ráday Mihály azt mondta: a televízió úgy adott neki oklevelet, hogy ez egyben a nyugdíjazását és a műsorának megszűnését jelenti.
Tovább
2010.
július
03. 17:47

Valószínűleg nem lesz félárú BKV-jegy

Valószínűleg nem lesz félárú BKV-jegy Várhatóan nem vezetik be a félárú tanuló és nyugdíjas jegyeket a BKV Zrt.-nél, miután a lehetőséget sem a társaság, sem a városvezetés nem támogatja. A közlekedési vállalat számításai szerint a kedvezményes jegyek 1,4-1,7 milliárd forint bevételkiesést jelentenének. Az erről szóló előterjesztésről csütörtöki, rendkívüli ülésén tárgyal a Fővárosi Közgyűlés.
Tovább
2010.
április
30. 08:56

Szociális kártya a II. kerületben is

Szociális kártya a II. kerületben is A II. Kerületi Önkormányzat kedvezményes élelmiszer-vásárlást biztosító szociális kártyát vezetett be. A II. kerületben több ezer olyan nyugdíjas vagy nagycsaládos él, akik jogosultak a Szociális kártya igénylésére. Az elmúlt hetekben közel százan éltek ezzel a lehetőséggel.
Tovább
2010.
április
25. 18:44

Kedvezményes hevederzár program

Kedvezményes hevederzár program Újbudán egy 80 éves asszony is részese annak a hevederzár programnak, mely 300 kerületi nyugdíjas és nagycsaládos háztartásban tette biztonságosabbá a mindennapokat.
Tovább
2010.
április
22. 16:01

Agytorna a Nagyi-Neten

Agytorna a Nagyi-Neten Hódít a világháló Erzsébetváros nyugdíjasai között: az önkormányzati programok közül évek óta kitartóan vezeti a népszerűségi listát az ingyenes Nagyi-Net.
Tovább
2010.
március
31. 18:06

Félárú BKV-jegyek: új tanulmányt kér a közgyűlés

Félárú BKV-jegyek: új tanulmányt kér a közgyűlés Új tanulmányt kér a Fővárosi Közgyűlés a félárú BKV-jegy bevezetésének várható pénzügyi hatásairól, és a májusi ülésen dönthetnek a diákoknak és a nyugdíjasoknak szóló jegyfajta bevezetéséről.
Tovább
2010.
január
15. 12:22

Nyílt levél a sztrájkolókhoz

Nyílt levél a sztrájkolókhoz Az Idősügyi Tanács több tagja nyílt levelet írt a BKV sztrájkoló dolgozóihoz. A dokumentumban arra hívják fel a figyelmet, hogy a munkabeszüntetés mennyire megnehezíti a budapesti idős emberek életét. A levelet teljes terjedelmében közöljük.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART