Címke: életjáradék (20 találat)

2012.
április
29. 20:21

Mi lesz velünk, ha megöregszünk?

Mi lesz velünk, ha megöregszünk? Anyagi tartalékok nélkül nehéz megteremteni a kényelmes, nyugodt öregkort. Nem mindegy azonban, hogy hogyan használjuk fel azokat a javainkat, amiket már megszereztünk.
Tovább
2012.
április
10. 15:13

Kockázatos az életjáradéki szerződés

Kockázatos az életjáradéki szerződés A tapasztalatok szerint számos esetben történik visszaélés az életjáradéki szerződések megkötése során, ezért a jelenleg tapasztalható gyakorlathoz képest jóval körültekintőbbnek kell lenniük a jellemzően idős aláíróknak, valamint az ügyekben eljáró jogászoknak. A Sors-Társak Közhasznú Egyesületének elnöke szerint már az is előrelépés lehetne, ha az okiratokat készítők még a szerződések aláírása előtt megpróbálnák informálisan kikérni a többnyire idős tulajdonosok családtagjainak, rokonainak véleményét (amennyiben vannak ilyen személyek).
Tovább
2012.
április
04. 12:24

Örökölhető lesz az életjáradék

Örökölhető lesz az életjáradék Hamarosan már nemcsak az idős emberek, hanem a rokonaik is részesülhetnek életjáradékból, amennyiben életbe lép egy, az új polgári törvénykönyvben tervezett módosítás – értesült az ingatlanmagazin.com, amelyről a Magyar Nemzet számol be.
Tovább
2011.
június
14. 20:31

Problémás jelzálogból nyugdíj-kiegészítés

Problémás jelzálogból nyugdíj-kiegészítés A problémás jelzáloghitelesek előtt is meg kellene nyitni az úgynevezett equity release piacot, mely konstrukció lényege, hogy az ingatlan tulajdonjogának átengedése fejében az ingatlanban maradó nyugdíjas a pénzügyi szolgáltatótól élete végéig rendszeres járadékszerű ellátást kap - véli Farkas András. A Brokernet értékesítési vezérigazgatójának véleménye szerint ehhez azonban a nagy biztosítótársaságoknak be kellene lépniük a finanszírozók körébe.
Tovább
2011.
április
07. 17:25

Ennyivel nő idén az életjáradék

Ennyivel nő idén az életjáradék Az ez évi nyugdíjemelés mértékével, 3,8 százalékkal emelkedhet a szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak havi életjáradékának alapösszege, amely ezzel 75.994 forintra nőhet - derül ki egy rendelettervezetből, amelyet a kormányzati portálon tettek közzé.
Tovább
2011.
március
30. 19:20

Májustól a nyugdíjfolyósító utalja a művésznyugdíjakat

Májustól a nyugdíjfolyósító utalja a művésznyugdíjakat A korábban a Magyar Alkotóművészeti Közalapítvány (MAK) által megállapított nyugdíjsegélyeket május 1-től a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság fizeti ki - döntött szerdai ülésén a kormány. Azok a művészek, akik 1992 óta a MAK-tól kapták ellátásaikat, a jövőben nyugellátásukat az állami nyugdíjakkal egy időben, rendszeresen és pontosan vehetik kézhez, a folyamatba nem ékelődik be egy közvetítő szervezet.
Tovább
2011.
február
26. 11:07

A nyugdíjbiztosítások felé fordulnak a biztosítók

A nyugdíjbiztosítások felé fordulnak a biztosítók A válság visszafogta a nem életbiztosításokból származó díjbevételeket, így a magyar biztosítók idén az életbiztosításokban látják a növekedést, ennek egyik típusa, a nyugdíjbiztosítás. A magánnyugdíjpénztárak csaknem teljes megszüntetése újra előtérbe helyezte az idős korra történő megtakarítást, de az uniós népesség elöregedése generálissá teszi ezt a problémát. Az Aviva Életbiztosító felmérése szerint az európai polgároknak évente 1.900 milliárd euró plusz megtakarításra lenne szükségük ahhoz, hogy nyugdíjas éveikben is normál életszínvonalon tudjanak tovább élni. Ez a szám az Európa Unió 2010-es GDP-jének 19 százalékát teszi ki.
Tovább
2011.
február
10. 09:35

Összeomlik az állami nyugdíjrendszer?

Összeomlik az állami nyugdíjrendszer? Az állami nyugdíjrendszer nem fenntartható, és ezen a mostani nyugdíjreform sem javított érdemben – derül ki az Intézet a Demokratikus Alternatíváért (IDEA) elemzéséből.
Tovább
2011.
február
07. 14:32

A fiatalok nem bízzák az államra

A fiatalok nem bízzák az államra Egyre jelentősebb szerepet játszik a tudatos pénzügyi gazdálkodás, valamint az öngondoskodás a fiatal generáció tagjainak körében. A fiatalokat ma már nem csak az utazás, autók vagy a lakás megvásárlása érdekli, a válság hatására hajlamosabbak a nyugdíjas évekre is gondolni. A fiatalok és a többi generáció megtakarítási szokásai, valamint céljai között ugyan jelentős eltérések vannak, a nyugdíj és az időskori anyagi biztonság, valamint az öngondoskodás azonban minden korosztálynál kulcsszerepet játszik, amikor a pénzügyi kultúra kerül szóba.
Tovább
2011.
február
06. 15:57

Vastag bankszámláról álmodik a magyar: százból 83 képtelen félretenni

Vastag bankszámláról álmodik a magyar: százból 83 képtelen félretenni Tovább csökkent a lakosság megtakarítási képessége - derül ki a Raiffeisen-GfK Megtakarítási Index legújabb eredményeiből. A felmérés szerint száz emberből mindössze 17-nek van megtakarítása, ezért is érinthették a gazdasági válság következményei rendkívül érzékenyen a háztartások többségét. A nyugdíjas évekre a legtöbben tartós lekötött bankbetéttel készülnének.
Tovább
2011.
február
01. 14:33

A békés nyugdíjhoz havi 45 ezret kellene félretenni

A békés nyugdíjhoz havi 45 ezret kellene félretenni Bár az elmúlt évek gazdasági eseményei miatt a magyar lakosság megtakarítási hajlandósága nőtt, a képessége csökkent. Egyre kevesebb ember és egyre nehezebben tud félretenni. Ugyanakkor ez az év nemcsak a megtakarítási hajlandóság, hanem a megspórolható összegek növekedését is hozhatja – derül ki az Aviva Életbiztosító tavaly év végén készült kutatásából.
Tovább
2011.
január
15. 10:51

Bizonytalan a nyugdíjkassza egyensúlya

Bizonytalan a nyugdíjkassza egyensúlya A megtisztított nyugdíjalap kiadásaira elegendő lehet a cégek járulékbefizetése, ám akkor arra kell választ találnia a kormánynak, miből finanszírozza az alapból kikerülő ellátások ezermilliárdját.
Tovább
2010.
december
18. 15:06

Rettenetes, hogyan gondoskodsz magadról

Rettenetes, hogyan gondoskodsz magadról A magyar polgárok tavaly átlagosan 202 dollárt (mintegy 42 ezer forintot) fizettek ki élet- és nyugdíjbiztosításra, miközben az Európai Unióban ennek átlagosan öt és félszerese, 1.111 dollárt (233 ezer forint) volt az ilyen jellegű átlagos megtakarítás – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).
Tovább
2010.
október
16. 10:50

Túlélésért küzdenek a nyugdíjkasszák

Túlélésért küzdenek a nyugdíjkasszák A miniszterelnök bejelentése alapján az APEH az összes magánnyugdíj-járulékot visszatartaná, ezért a kasszák most kompromisszumért lobbiznak. Az Index úgy tudja, azt szeretnék elérni, hogy az adóhatóság a nyolc százalékos járulék legalább felét utalja. Ez a hárommillió kasszatag mellett a pénztáraknak is fontos, hogy működési költségeik legalább egy része fedezve legyen. Több kassza a beléptetések felfüggesztését tervezi, ezzel csökkenteni tudják kiadásaikat, de ennek más eszközei is vannak.
Tovább
2010.
október
13. 17:20

A pénztártagokat viselheti meg a legjobban a megszorítás?

A pénztártagokat viselheti meg a legjobban a megszorítás? A hazai nyugdíjpénztárak számára nem túl fényes bejelentés érkezett a kormányfő részéről, Orbán Viktor szavaiból arra lehet következtetni, hogy 2010 november és 2011 december vége között a magánnyugdíjpénztárakhoz nem utal az APEH járulékokat, a 8 százalékos rész pedig az állam markát ütheti. Ezt azért sem lenne egyszerű megvalósítani, hiszen a pénztárak működése a befizetéseken áll vagy bukik. A szektor számára további negatív tényező, hogy a visszalépés lehetőségét is meg akarja nyitni a kormány, bár azt még nem lehet tudni, hogy milyen feltételekkel.
Tovább
2010.
július
10. 15:45

Gigakárpótlást követelnek a régi tsz-tagoknak

Gigakárpótlást követelnek a régi tsz-tagoknak Egymillió magyar szövetkezeti tag nevében 34 ezer milliárd forint kárpótlást követel néhány hajdani segesdi termelőszövetkezeti (tsz) -tag a magyar államtól. A segesdiek az Országgyűlés és az államfő után nemzetközi fórumhoz fordulnak – írta a Somogyi Hírlap.
Tovább
2010.
május
17. 09:13

Mennyi nyugdíjat kapnak a magyar özvegyek?

Mennyi nyugdíjat kapnak a magyar özvegyek? Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a nyugdíjban és nyugdíjszerű ellátásban részesülők állománystatisztikai adatait. A Pénzcentrum.hu korábban már vizsgálta az öregségi és a rokkantnyugdíjasokhoz kapcsolódó számokat, ezúttal az özvegyi nyugdíjasok ellátási adatait vesszük górcső alá.
Tovább
2010.
április
01. 20:58

Fogalmunk sincs, mennyi lesz a nyugdíjunk

Fogalmunk sincs, mennyi lesz a nyugdíjunk A magyarok több mint fele - 59 százaléka - nincs tisztában az állami nyugdíj mértékével, illetve a magán- és önkéntes nyugdíj megtakarításokkal kapcsolatos lehetőségekkel, szabályozásokkal, tennivalókkal, és összességében úgy érzi, hogy nem képes megbirkózni a nyugdíjas éveikre való felkészüléssel – derül ki az Aviva Csoport tavaly készült felméréséből. A szakemberek szerint nem lehet a mindenkori kormányra várni, az emberekben kéne tudatosítani az öngondoskodás fontosságát.
Tovább
2010.
március
10. 10:13

Megoldás a nyugdíjválságra?

Megoldás a nyugdíjválságra? A magyar nyugdíjrendszert állandó módosítgatásai ellenére változatlanul a felosztó-kirovó elv vezérli (a mai nyugdíjak 97,1 százaléka, a leendők legalább háromnegyede az első pillért terheli). Az elv egyszerű, s arra a 120 évvel ezelőtti születése idején helytálló feltételezésre épül, hogy ha sok aktív dolgozó fizet viszonylag kevés nyugdíjjárulékot, akkor abból kevés nyugdíjas viszonylag sok járadékot kaphat.
Tovább
2010.
február
20. 09:31

Lakásért járadék: kevesebből választhatnak a nyugdíjasok

Lakásért járadék: kevesebből választhatnak a nyugdíjasok A válság nyomán szűkült a lakásért életjáradék programot kínálók köre, az OTP és a Hild szünetelteti programját. A piaci szolgáltatók a gazdasági környezet javulására várnak.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART