Címke: érdekvédelem (234 találat)

2014.
november
18. 11:46

Tüntetések a közfelháborodás napján

Tüntetések a közfelháborodás napján A korrupció és a kormány politikája ellen tüntettek hétfőn a Kossuth Lajos téren. A felszólalók összefogásra, szerveződésre és új politikai rendszer létrehozására szólítottak fel.
Tovább
2014.
január
24. 23:32

Nyugdíjas szervezetek tiltakoznak az Erzsébet-program pályáztatási gyakorlata ellen

Nyugdíjas szervezetek tiltakoznak az Erzsébet-program pályáztatási gyakorlata ellen A Nyugdíjasok Országos Szövetsége és a Nyugdíjasok Országos Képviselete közös közleményt adott ki, az alábbiakban ezt közöljük.
Tovább
2013.
november
19. 16:53

A korengedményes nyugdíj visszaállítását szorgalmazza a VDSZ

A korengedményes nyugdíj visszaállítását szorgalmazza a VDSZ A korengedményes nyugdíj visszaállítását és a korkedvezményes nyugdíj - szakmai felülvizsgálatot követő - megtartását szorgalmazza a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) - mondta el a szervezet elnöke.
Tovább
2013.
október
02. 14:46

Megalakult a Nyugdíjasok Együttműködési Fóruma

Megalakult a Nyugdíjasok Együttműködési Fóruma A civil társulás célja a nyugdíjas szervezetek közötti kapcsolat és együttműködés erősítése, az információáramlás elősegítése, a nyugdíjas társadalmat megillető nyilvánosság újrateremtése, a szövetségesi/partneri kapcsolatteremtés, végső soron a nyugdíjas érdekek – egyeztetéseken alapuló – egységes megjelenítése.
Tovább
2013.
május
24. 12:04

Megalakult a Nemzeti Betegfórum

Megalakult a Nemzeti Betegfórum Megalakult és megkezdte működését a Nemzeti Betegfórum (NBF), amely civil érdek-képviseleti fórumként az egészségügy területén tevékenykedő betegszervezeteket fogja össze - közölte a szervezet.
Tovább
2013.
május
17. 17:38

Nyugdíjügyben lépett az ombudsman

Nyugdíjügyben lépett az ombudsman Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult az alapvető jogok biztosa, mert július elsejétől szüneteltetik a nyugdíjfolyósítást azoknak az embereknek, akik nyugdíj mellett a közszférában dolgoznak.
Tovább
2013.
május
01. 08:13

Május 1. - Négy konföderáció együtt, a Liga és a Munkástanácsok külön ünnepel

Május 1. - Négy konföderáció együtt, a Liga és a Munkástanácsok külön ünnepel A hat szakszervezeti konföderáció közül négy együtt ünnepel május elsején a Városligetben, a Munkástanácsok vidéken, a Liga Szakszervezetek pedig a városligeti május 1. emlékkőnél tartja rendezvényét.
Tovább
2013.
április
30. 09:57

Május 1. - Együtt demonstrál három szakszervezeti konföderáció

Május 1. - Együtt demonstrál három szakszervezeti konföderáció Közös demonstrációt tart május elsején az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), valamint a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) Budapesten.
Tovább
2013.
április
16. 16:39

Több ezer esetben tettek panaszt a betegek tavaly

Több ezer esetben tettek panaszt a betegek tavaly A jogvédőkön keresztül több ezer megkeresés érkezett az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központhoz (OBDK) tavaly, a legtöbb panasz az egészségügyi ellátáshoz való jog sérülésével kapcsolatos - mondta Novák Krisztina, a szervezet főigazgatója kedden, az európai betegjogi nap alkalmából tartott konferenciát megelőző sajtótájékoztatón.
Tovább
2013.
április
10. 09:27

Nyilvános a betegjogi képviselők listája

Nyilvános a betegjogi képviselők listája Közzétette a jogvédelmi képviselők nyilvántartását a honlapján az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK).
Tovább
2013.
március
21. 10:25

Ma van a rasszizmus elleni világnap

Ma van a rasszizmus elleni világnap Négy jogvédő szervezet fordult a kormányhoz a rasszizmus elleni világnapon, csütörtökön, hogy a kabinet tegyen érdemi lépéseket a gyűlölet-bűncselekmények visszaszorítása érdekében.
Tovább
2013.
március
06. 23:12

Több ezer magyar nyugdíjbeadvány Strasbourgban

Több ezer magyar nyugdíjbeadvány Strasbourgban Tavaly 26 elmarasztalást kapott Magyarország Strasbourgban az emberi jogok európai bíróságától, ebből kilenc esetben a bírósági ügyek elhúzódása miatt, több mint ötven esetben pedig peren kívül, még az ítélet előtt sikerült megegyezni az érintettekkel – mondta el Répássy Róbert, a KIM igazságügyért felelős államtitkára a Ma reggelben.
Tovább
2013.
február
06. 16:33

Egészségügyiek írtak nyílt levelet Orbán Viktornak

Egészségügyiek írtak nyílt levelet Orbán Viktornak Több egészségügyi szakmai szervezet közös nyílt levélben Orbán Viktor miniszterelnöktől kért mentességet a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről rendelkező kormányhatározat alól, illetve azt kérik, hogy a nyugdíj mellett továbbfoglalkoztatott egészségügyi dolgozók részére az elmaradó nyugdíj helyett biztosítsák az azzal megegyező mértékű, jogszabályban rögzített jövedelempótlást.
Tovább
2013.
január
31. 17:01

A Pedagógusok Szakszervezete az ombudsmanhoz fordult nyugdíjügyben

A Pedagógusok Szakszervezete az ombudsmanhoz fordult nyugdíjügyben A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) szerint sértik az alaptörvényt azok az intézkedések, amelyek választásra kényszerítik a közszférában nyugdíj mellett dolgozókat, ezért az ombudsmanhoz fordultak.
Tovább
2013.
január
29. 09:08

Bányászok tüntetnek a nyugdíjért, a minisztérium magyaráz

Bányászok tüntetnek a nyugdíjért, a minisztérium magyaráz A kormány gondoskodott arról, hogy a bányászok egészségkárosodási járadéka, továbbá az átmeneti bányászjáradék a mindenkori nyugdíjemeléssel azonos mértékben, idén januártól 5,2 százalékkal emelkedjen - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
Tovább
2013.
január
28. 10:38

Jogsértő a magán-nyugdíjpénztári befizetések részleges elvonása

Jogsértő a magán-nyugdíjpénztári befizetések részleges elvonása Az ombudsman szerint sérti a tulajdonhoz való jogot a magán-nyugdíjpénztári önkéntes tagdíj-kiegészítések hozamának részleges állami elvonása. Szabó Máté hivatala erről adott ki közleményt.
Tovább
2013.
január
21. 16:36

Az ombudsman szerint is veszélyben van a háziorvosi ellátás

Az ombudsman szerint is veszélyben van a háziorvosi ellátás Az ombudsman szerint az egészségügyi alapellátó tevékenység finanszírozása évek óta nem a valós ráfordítások és szükséges összegek figyelembevételével történik, és ez Szabó Máté szerint ellentétes a jogbiztonság elvével.
Tovább
2013.
január
11. 20:30

Cser Ágnes szakszervezete is fellép a nyugdíjasokért

Cser Ágnes szakszervezete is fellép a nyugdíjasokért A nyugdíjasokat érintő hátrányos megkülönböztetés miatt az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz és az alapvető jogok biztosához fordul a Magyarországi Munkavállalók, Szociális és Egészségügyi Ágazatban Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (MSZ EDDSZ) - közölte Cser Ágnes, a szervezet elnöke.
Tovább
2013.
január
04. 11:29

Nem tetszik a kötelező nyugdíj az egészségügyben

Nem tetszik a kötelező nyugdíj az egészségügyben Egyeztetést sürget az egészségügyi dolgozók kötelező nyugdíjazásáról a Magyar Kórházszövetség (MKSZ) és az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesülete (EGVE), a két szervezet csütörtökön közös levélben fordult Szócska Miklós egészségügyi államtitkárhoz.
Tovább
2012.
december
18. 16:21

Orbán Viktor: jövőre is megőrzik reálértéküket a nyugdíjak

Orbán Viktor: jövőre is megőrzik reálértéküket a nyugdíjak A nyugdíjak a következő évben is megőrzik vásárlóértéküket - jelentette ki a miniszterelnök kedden az Idősügyi Tanács ülésén, a Parlamentben. A miniszterelnök azt is mondta, hogy az elmúlt két és fél év átszervezései után jövőre növekvő gazdasági teljesítményre számít, mint fogalmazott, 2013-ban "a darázsnak repülnie kell".
Tovább
2012.
november
30. 18:20

A válság vesztesei

A válság vesztesei Csodavárás helyett racionális, tárgyszerű vizsgálatokon alapuló értelmes korrekciókra van szükség - mondta Szabó Máté ombudsman A válság vesztesei című projektjének műhelybeszélgetésén.
Tovább
2012.
november
17. 12:48

Mégis marad a korkedvezményes nyugdíj?

Mégis marad a korkedvezményes nyugdíj? Kockázatelemzésen alapuló foglalkoztatáspolitikai ellátás léphet a december végén megszűnő korkedvezményes nyugdíjjogosultság-szerzési lehetőség helyébe. A jövőben már nem meghatározott munkakörökhöz, hanem foglalkozási ártalmakhoz kötődne az öregségi nyugdíjkorhatár előtti korkedvezményes ellátás - értesült a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) a kormányhoz közeli forrásokból. A szakszervezet továbbra is nyugdíj formájában tartaná fenn a juttatást, ennek lehetősége azonban erősen kérdéses, miután a kormány filozófiája szerint kizárólag az öregségi korhatárt betöltöttek kaphatnak nyugdíjat.
Tovább
2012.
november
09. 12:18

Még idén létrejöhet a Nemzeti Betegfórum

Még idén létrejöhet a Nemzeti Betegfórum Az egészségügyi államtitkár bízik benne, hogy még az idén létrejöhet a magyarországi betegszervezetet tömörítő Nemzeti Betegfórum. A szervezet előkészítő választmánya és egy egyesület által szervezett pénteki budapesti konferencián Szócska Miklós elmondta azt is: a fórum létrehozásáról szóló rendelettervezet közigazgatási egyeztetésen van.
Tovább
2012.
november
06. 09:22

Nyugdíjcsökkentés ellen kétnapos sztrájk Görögországban

 Nyugdíjcsökkentés ellen kétnapos sztrájk Görögországban Kétnapos sztrájk kezdődött kedden Görögországban az újabb kormányzati megszorító intézkedések ellen, amelyek a szakszervezetek szerint pusztító hatással lesznek a szegényekre, és a gazdaság összeomlásához vezetnek.
Tovább
2012.
október
26. 08:21

Visszahozná a korengedményes nyugdíjat az MSZOSZ

Visszahozná a korengedményes nyugdíjat az MSZOSZ A korengedményes nyugdíj jogintézményének újbóli, átalakított formában történő bevezetését javasolja a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), kiemelve, hogy ez elsősorban foglalkoztatáspolitikai eszköz, és a nyugdíjkasszát sem terhelné meg.
Tovább
2012.
október
14. 14:28

A vakvezető kutyával közlekedők is segítségre szorulnak

A vakvezető kutyával közlekedők is segítségre szorulnak A kutyák színtévesztők és nem lehet megtanítani őket a számok felismerésére, éppen ezért a vakvezető kutyával közlekedő látássérülteknek is szükségük van a járókelők segítségére például ahhoz, hogy a helyes buszra szálljanak fel, vagy átkeljenek a zebrán - hívta fel a figyelmet a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány a Fehér bot világnapja alkalmából.
Tovább
2012.
október
11. 20:03

Szociális konferencia Sopronban

Szociális konferencia Sopronban Az Idősek Európai Háza Alapítvány, a Flandorffer Ignác Szociális Intézmény Sopron,valamint a Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar szervezésében két napos tudományos tanácskozás kezdődött Sopronban.
Tovább
2012.
október
08. 17:28

Korhatár alatt - Alkotmánybírósághoz fordult az ombudsman

Korhatár alatt - Alkotmánybírósághoz fordult az ombudsman Az alapvető jogok biztosa szerint a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvény egyes rendelkezései ellentétesek a jogállamiság elvével, a személyes adatok védelméhez fűződő joggal, valamint a szociális biztonsághoz való joggal. Szabó Máté ezért kezdeményezte az Alkotmánybíróságnál a törvény alaptörvénnyel való összhangjának utólagos vizsgálatát.
Tovább
2012.
október
01. 21:41

Újra szól a dal - Szenior Dalkörök Országos Fesztiválja

Újra szól a dal - Szenior Dalkörök Országos Fesztiválja AZ Idősek Világnapjához kötődően rendezi meg a Szenior Dalkörök Országos Fesztiválját a Nyugdíjasok Országos Szövetsége október 4-én Budapesten, a Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központ sportcsarnokában.
Tovább
2012.
szeptember
20. 18:30

Már 1200 patika van válságos helyzetben

Már 1200 patika van válságos helyzetben A Magángyógyszerészek Országos Szövetsége(MOSZ) szerint a gyógyszerágazatot érintő augusztusi árrés-átcsoportosítás miatt a korábbi 700 patika helyett már 1200 került kilátástalan helyzetbe.
Tovább
2012.
szeptember
16. 11:01

Nyugdíjasokat ríkatott meg Gyurcsány

Nyugdíjasokat ríkatott meg Gyurcsány Az exminiszterelnököt láthatóan megviselte az éhezés, de ez nem tartotta vissza egy háromnegyed órás, gyújtó hangú beszédtől. Az előregisztráció ellen demonstrált a Demokratikus Koalíció.
Tovább
2012.
augusztus
13. 17:14

Ombudsman: a döntéshozóknak mértéket kell tartaniuk

Ombudsman: a döntéshozóknak mértéket kell tartaniuk A döntéshozóknak a jogállami mércéhez kell tartaniuk magukat, a jogállamnak nyitnia kell a polgárok felé, az ehhez szükséges polgárbarát jogértelmezés képviselete pedig az ombudsman feladata - mondta Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa az MTI-nek.
Tovább
2012.
augusztus
04. 09:33

Rokkantak: nyugdíj helyett vagyoni felmérés?

Rokkantak: nyugdíj helyett vagyoni felmérés? A Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja bejelentette: visszaköveteli a rokkantnyugdíjakat, melyektől jogtalanul megfosztották a megváltozott munkaképességű embereket. Felszólították a kormányt, válaszoljon kérdésükre, kinek akarja odaadni a rokkantak munkaképes éveiben, átlagosan 30 éven át befizetett nyugdíjjárulékait, melyekből előre megfizették a nyugdíjukat, mégsem élvezhetik.
Tovább
2012.
július
30. 13:00

Rokkantak a kiszolgáltatottság ellen

Rokkantak a kiszolgáltatottság ellen A Magyar Szociális Fórum Összefogás a korhatár alatti rokkantak emberi jogaiért csoportja ma arra szólította fel a rokkantakat, hogy társadalmi harccal szerezzék vissza rokkant nyugdíjukat, melytől megfosztották őket. A csoport véleménye szerint a magyar kormány a nemzetközi normákkal ellentétesen cselekszik azzal, hogy megszünteti a baleseti és a rokkantsági nyugdíjakat, s megszüntette a társadalombiztosítási védelmet.
Tovább
2012.
július
19. 12:28

Nem kötelező a nőket nyugdíjba engedni 40 évnyi munka után

Nem kötelező a nőket nyugdíjba engedni 40 évnyi munka után Nem egyformán kötelező felmenteni a negyven év szolgálati időt szerző nőket a különböző jogszabályok alapján, a jelenlegi szabályozás így hátrányosan érinti a közalkalmazottakat - hívja fel a figyelmet szerdai közleményében a Liga Szakszervezetek.
Tovább
2012.
július
10. 08:47

A nyugdíjasokat is sújtja a "sárgacsekkadó"

A nyugdíjasokat is sújtja a "sárgacsekkadó" Bírálja a tranzakciós illeték bevezetését az Autonóm Szakszervezetek Szövetsége (ASZSZ). Úgy vélik: a "sárgacsekkadó" tovább rontja a munkavállalók, családjaik és a nyugdíjasok helyzetét, növeli mindennapi megélhetési költségeiket.
Tovább
2012.
július
05. 06:07

Auschwitzi módszerekhez hasonlítja az MSZP a rokkantak felülvizsgálatát

Auschwitzi módszerekhez hasonlítja az MSZP a rokkantak felülvizsgálatát Az MSZP szerint Josef Mengele, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának módszereihez hasonlít az, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat. Az ellenzéki párt szerint a kabinet ezzel bizonyíthatóan emberek tucatjait hajszolta öngyilkosságba.
Tovább
2012.
július
03. 00:43

Orbán Viktor meggondolandónak tartja a somogyi nyugdíjasok javaslatát

Orbán Viktor meggondolandónak tartja a somogyi nyugdíjasok javaslatát A kormány valóban elkötelezett, hogy az ország megújítása mellett a nyugdíjak értékét, egyben az idős emberek biztonságérzetét is megőrizze - írta Orbán Viktor miniszterelnök a Nyugdíjas Szervezetek Somogy Megyei Szövetsége elnökének küldött válaszlevelében. Úgy fogalmazott: átgondolásra és megfontolásra érdemesnek tartja a somogyi nyugdíjasok javaslatát, miszerint a nyugdíjemelés alapját a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációja képezze.
Tovább
2012.
július
02. 11:38

A fogyatékkal élőkért demonstráltak civilek

A fogyatékkal élőkért demonstráltak civilek Több százan vettek részt a rokkantak, fogyatékkal élők, az idősek és az elesettek jogaiért tartott vasárnapi demonstráción, amelyet civilek szerveztek a fővárosi Hősök terén.
Tovább
2012.
június
28. 14:39

Hogyan védjük a "sérülékeny lakosságot"?

Hogyan védjük a "sérülékeny lakosságot"? Idős emberek, mozgásukban korlátozott és fogyatékkal élő emberek önálló életvitelét segítő új megoldásokat keres egy nemzetközi program keretében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.
Tovább
2012.
május
19. 17:22

Jogvédők vizsgálják a devizahiteleket

Jogvédők vizsgálják a devizahiteleket A devizahitelesek helyzetének javítása, a parlamenti pártok, a bankszektor és a civil szervezetek közötti egyeztetés lehetősége is napirenden szerepelt az Állampolgári Jogvédő Liga 22. közgyűlésén.
Tovább
2012.
május
18. 15:41

Törvényes jogcím nélkül is szednek pénzt a temetőkben

Törvényes jogcím nélkül is szednek pénzt a temetőkben Csak a törvényben meghatározott jogcímeken szedhetnének pénzt a városi temetőkben, az üzemeltető ezeken felül semmi másért nem kérhet pénzt – állapította meg átfogó vizsgálata során Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa, aki az ezzel ellentétes gyakorlat felszámolása érdekében a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez fordult.
Tovább
2012.
május
03. 08:16

Bűnös vagy áldozat a rokkant?

Bűnös vagy áldozat a rokkant? A megváltozott munkaképességű személyek ellátásáról szóló december 29-ei törvény visszavonásáról, illetve az "új komplex minősítő vizsgálatok" felfüggesztéséről egyeztetett szerdán Dávid István, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának foglalkoztatási rehabilitációs főosztályának vezetője a Magyar Szociális Fórum (MSZF) képviselőivel. Az érdekvédelmi szervezetek képviselői ismertették álláspontjukat és azt írásban átadták a főosztálynak.
Tovább
2012.
május
02. 08:13

Május 1. - Az érdekképviselet fontosságát hangsúlyozták a szónokok

Május 1. - Az érdekképviselet fontosságát hangsúlyozták a szónokok A szakszervezeti érdekképviselet fontosságát hangsúlyozták azoknak a szakszervezeti szövetségeknek az elnökei, amelyek együtt tüntettek május elseje alkalmából Budapesten.
Tovább
2012.
április
10. 11:10

Sztrájk kezdődött a nyugdíjak miatt Görögországban

Sztrájk kezdődött a nyugdíjak miatt Görögországban Kedd reggel 48 órás sztrájkot kezdtek a görög komp- és hajóstársaságok dolgozói, ezzel tiltakoznak a nyugdíjakat érintő megszorítások, a bércsökkentések ellen, a sztrájk különösen azokat az égei-tengeri szigeteket érinti hátrányosan, ahol nincs repülőtér.
Tovább
2012.
április
06. 14:28

Országos tüntetésre készülnek május 1-jén a szakszervezetek

Országos tüntetésre készülnek május 1-jén a szakszervezetek Országos közös tüntetésre és nagygyűlésre készülnek május elsejére a szakszervezetek. Az eseményre most több szakszervezeti konföderáció egyesíti az erejét, és csatlakozik a Magyar Szolidaritás Mozgalom is. A szervezők egyebek mellett a megfélemlítés ellen, a munkahelyek, a nyugdíjak és a megélhetés biztonságáért valamint a demokratikus értékek megőrzéséért hívják egységbe a szervezeteket - adja hírül a Napi Gazdaság.
Tovább
2012.
március
23. 08:30

Robbanással fenyeget a szegénység

Robbanással fenyeget a szegénység A segélyezési rendszer átalakítását javasolja a mélyszegénység csökkentése és a foglalkoztatottság növelése érdekében a Bajnai Gordon exkormányfő által létrehozott Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány, amely egy most lezárult szakpolitikai műhelymunka során elkészítette a magyarországi szegénység Fehér könyvét.
Tovább
2012.
március
19. 17:37

Nyugdíjas érdekegyeztető fórum létrehozását kéri az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége

Nyugdíjas érdekegyeztető fórum létrehozását kéri az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetsége A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) Nyugdíjas Szövetsége azt kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől, hogy hozzon létre érdekegyeztető fórumot, amely lehetőséget teremtene a kormány és a nyugdíjas érdekképviseletek közötti párbeszédre.
Tovább
2012.
március
18. 17:59

Panaszáradatra panaszkodik az ombudsman

Panaszáradatra panaszkodik az ombudsman Az általános jogok biztosa szerint a társadalom egyre szélesebb csoportjai érzik úgy, hogy sérülnek alapvető jogaik, a szűkösség megannyi formája, a különböző társadalmi csoportokat eltérő módon, de egyaránt sújtó válság jól kitapintható a kilakoltatott adósokkal, az új Munka törvénykönyvével, vagy éppen a felsőoktatás átalakításával kapcsolatos panaszokban. Szabó Máté az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, hogy a társadalmi katasztrófa veszélye csak összefogással hárítható el, ehhez pedig konszenzusra lenne szükség.
Tovább
2012.
március
15. 20:59

A Milla az Erzsébet hídnál ünnepelt

A Milla az Erzsébet hídnál ünnepelt Az Egymillióan a Magyar Sajtószabadságért (Milla) nevű civil szerveződés csütörtöki, ünnepi rendezvényén beiktatták az alternatív köztársasági elnökké választott Pityinger László (Dopeman) rappert. Itt szólat fel a Fidesz egyik alapító tagja is.
Tovább
2012.
március
10. 23:30

Ismét tüntetés a Kossuth téren

Ismét tüntetés a Kossuth téren Kónya: Orbánnak mielőbb meg kell buknia. A délután háromkor kezdődött Kossuth téri tüntetést a Szolidaritás Mozgalom jegyzi, de támogatják azt civil szervezetek és az LMP is.
Tovább
2012.
február
15. 01:19

Érzelmileg zsarolják az időseket

Érzelmileg zsarolják az időseket A nyugdíjasok ugyanazt várják Orbán Viktortól, amit mindegyik társadalmi csoport: teljesítse, amit a választások előtt ígért, tegye rendbe a gazdaságot - így reagált a kormányfő hétfői felszólalására a Nyugdíjasok Országos Képviseletének (NYOK) elnöke, Hegyesiné Orsós Éva.
Tovább
2012.
február
08. 11:34

Márciusban BKV-sztrájk?

Márciusban BKV-sztrájk? Demonstrációt tartottak a BKV szakszervezetei a kollektív szerződésben foglalt jogok megtartása érdekében kedden a cég Akácfa utcai székháza előtt. Az érdekképviseletek petíciót adtak át a BKV vezetésének, és sztrájkot helyeztek kilátásba arra az esetre, ha nem rendeződik rövid időn belül a helyzet.
Tovább
2012.
február
05. 12:59

Éhségmenet indul Borsodból Budapestre

Éhségmenet indul Borsodból Budapestre Hétfőn reggel kilenc órakor indulnak Miskolcról Budapestre azok a tüntetők, akik éhségmenetükkel akarják felhívni a kormány figyelmét a borsodi térség tarthatatlan helyzetére. Az akciót egy diósgyőri munkanélküli olvasztár, Tóth Imre Miklós indította el, polgármesterek is csatlakoztak hozzá.
Tovább
2012.
január
31. 10:20

Mesterházy: az idősek számíthatnak az MSZP-re

Mesterházy: az idősek számíthatnak az MSZP-re Mesterházy Attila közlése szerint a mostani kormány sokszor szembeállítja egymással a nemzedékeket, az MSZP viszont mindig fontosnak tartotta az idősekről való gondoskodást. A szocialisták elnök-frakcióvezetője kedden, a Tisztelet Társasága születésnapi tisztújító kongresszusán beszélt erről Budapesten.
Tovább
2012.
január
23. 10:25

Késik a népszavazás - Még függőben van a nyugdíjkérdés

Késik a népszavazás - Még függőben van a nyugdíjkérdés Az Országos Választási Bizottság (OVB) nyugdíjcsomaggal kapcsolatos döntése még nem jogerős, az LMP egyelőre ezért nem indította el a népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtést. A tankötelezettség tartson 18 éves korig, az álláskeresési támogatást három helyett kilenc hónapig folyósítsák, a rendkívüli felmondásra csak a munkavállaló vétkes magatartása miatt legyen lehetőség - – egyebek mellett ezekben a kérdésekben lehetne szavazni - írja a Népszabadság.
Tovább
2012.
január
20. 18:01

Vigyázat, fogyasztói csoport!

Vigyázat, fogyasztói csoport! Január elsejével módosult a fogyasztóvédelmi törvény, így tilos fogyasztói csoportokat szervezni; a változás óta kötött ilyen szerződések jogilag semmisek - hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Fogyasztóvédők Országos Egyesülete (FOE).
Tovább
2012.
január
07. 11:05

Perek ezrei indulhatnak Magyarország ellen

Perek ezrei indulhatnak Magyarország ellen Mintegy ezer felülvizsgálati kérelem érkezett meg az Emberi Jogok Európai Bíróságára a szolgálati nyugdíjak megszüntetésével kapcsolatban 2011. december 21-ig, a Független Rendőr Szakszervezet honlapján szereplő közlés szerint. A beadványok küldői februárban kaphatnak válaszokat.
Tovább
2011.
december
24. 04:12

Nincs számukra hely

Nincs számukra hely Háromezer beadványt juttatnak a strasbourgi emberi jogi bíróságra a szolgálati nyugdíj járadékká minősítése miatt az egykori egyenruhások a két ünnep között. A volt fegyvereseket, akik a törvényesen megszerzett nyugellátásukat féltik, a Szolgálat és Becsület Érdekvédelmi Mozgalom hozta össze egyfajta perközösséggé. A szervezet tagjainak jogi képviseletét a Bárándy ügyvédi iroda látja el.
Tovább
2011.
december
21. 08:42

Perközösséget szervez a VDSZ a magán-nyugdíjpénztárak megmentésére

Perközösséget szervez a VDSZ a magán-nyugdíjpénztárak megmentésére Perközösséget szervez a magán-nyugdíjrendszerben maradt tagokból a vegyipari szakszervezet, hogy a strasbourgi bíróságnál keressen jogorvoslatot a kormány tervezete, mintegy 102 ezer tag megtakarításának államosítása ellen - tájékoztatott a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetség (VDSZ) Székely Tamás elnök bejelentéséről.
Tovább
2011.
december
01. 17:21

Alkotmánybírósághoz fordulnak a rendvédelmiek

Alkotmánybírósághoz fordulnak a rendvédelmiek Az Alkotmánybírósághoz fordul a Magyar Helsinki Bizottság a fegyveres és rendvédelmi dolgozók hat szakszervezetével közösen a hivatásos állomány tagjait érintő, a szolgálati nyugdíjakra vonatkozó törvénymódosítás miatt.
Tovább
2011.
november
30. 20:56

Felfüggeszti figyelemfelhívó akcióját a LIGA

Felfüggeszti figyelemfelhívó akcióját a LIGA Gaskó István, a szakszervezeti tömörülés elnöke elmondta: a kormánnyal a Munka törvénykönyvről folytatott tárgyalások mára olyan előrehaladott állapotban kerültek, és olyan közel vannak a megállapodáshoz, hogy „jó szándékuk” jeleként felfüggesztik az útlezárással járó figyelemfelkeltő akciót, amely elsőként a fővárost és a dél-alföldi régiót érintette volna.
Tovább
2011.
november
30. 09:03

Nagy kormányellenes tüntetések a hétvégén

Nagy kormányellenes tüntetések a hétvégén Szombatra nemcsak a Milla hirdetett demonstrációt, hanem a közszolgálat védelmében szakszervezeti tüntetés is lesz. Négy szakszervezeti konföderáció támogatja a szombat délelőttre meghirdetett eseményt.
Tovább
2011.
november
25. 22:19

Megnyílt a Nyugdíjas Expo - Fotógaléria!

Megnyílt a Nyugdíjas Expo - Fotógaléria! Harmadik alkalommal indul a verseny a nyugdíjasok kegyeiért, illetve pénztárcájáért a Syma csarnokban. Idén karácsonyi vásár jellege is lesz a rendezvénynek de a a hagyományok szerint lesznek egészségügyi szűrések, kulturális programok is. A kiállítás előtt a rendező G-Mentor Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk arról, hogy kinek fontosak ma az idősek, és arról, hogy miként lett sikeres az expo.
Tovább
2011.
november
24. 19:36

Sztrájkra készülnek az eurokraták

Sztrájkra készülnek az eurokraták Az Európai Unió intézményeiben dolgozó "eurokraták" sztrájkkal fenyegetőznek arra az esetre, ha az Európai Bizottság (EB) nem újítja fel a tárgyalásokat az alkalmazottakat érintő bér- és nyugdíjintézkedésekről.
Tovább
2011.
november
07. 15:39

A LIGA folytatja a tiltakozó akcióit

A LIGA folytatja a tiltakozó akcióit A LIGA szakszervezeti szövetség folytatja a tiltakozó akcióit a munkavállalókat hátrányosan érintő kormányzati intézkedések ellen, így például az új Munka törvénykönyvében a munkavállalókat hátrányosan érintő szabályozás, a nyugdíj-átalakítás érdemi egyeztetésének elmaradása miatt - jelentette ki Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke.
Tovább
2011.
november
03. 18:54

Közel száz helyszínen demonstrál pénteken a Liga

Közel száz helyszínen demonstrál pénteken a Liga A munka törvénykönyvének elfogadhatatlan módosítása és a nyugdíjszabályok átalakítása miatt tart félpályás útlezáró demonstrációt a Liga Szakszervezetek.
Tovább
2011.
október
23. 20:52

"Nem tetszik a rendszer?"

"Nem tetszik a rendszer?" Mintegy 50-60 ezer ember gyűlt ösze az Egymillióan a sajtószabadságért csoport által "Nem tetszik a rendszer?" alcímmel meghirdetett tüntetésen. A szervezők szerint egyértelművé vált, hogy a külön-külön is rossz törvényekkel Orbán Viktor egy autoriter, velejéig antidemokratikus politikai rendszert épít.
Tovább
2011.
október
16. 07:19

Felháborodott az elkeseredett világ

Felháborodott az elkeseredett világ Világszerte tüntetéseket tartottak szombaton a "felháborodottak", azaz annak az új típusú, Spanyolországból kiindult tiltakozó mozgalomnak a részvevői, akik a gazdasági válság és a munkanélküliség miatt kialakult társadalmi elégedetlenséget fejezik ki akcióikkal. Rómában a felvonulást kihasználva álarcos csoportok erőszakos akciókba kezdtek, s felgyújtották a védelmi minisztérium egyik melléképületét is.
Tovább
2011.
október
13. 15:55

Giró-Szász: elszántak a tüntetők, és elszánt a kormány is

Giró-Szász: elszántak a tüntetők, és elszánt a kormány is A kormányszóvivő szerint morális, igazságossági, gazdasági oka van vannak, hogy a kormány nem enged a korkedvezményes nyugdíjak ügyében. A szociálpolitikai támogatásokra 5,2 milliárd, az otthonteremtési hitelek kamattámogatására 1,3 milliárd forintot szán a kormány. Mindezzel körülbelül 10 ezer család élhet 2012-ben – jelentette ki Giró-Szász András kormányszóvivő az m1 Ma reggel című műsorában.
Tovább
2011.
október
13. 06:27

Ámítás helyett érdemi egyeztetést követelnek Kónyáék

Ámítás helyett érdemi egyeztetést követelnek Kónyáék A forgalomlassító demonstrációk ellenére sem enged a kormány: minden tiltakozás dacára sem marad meg a korkedvezményes nyugdíj – tette világossá a kormányszóvivő. A Szolidaritás erre válaszul a társadalom széles rétegeit érintő kérdésekben azonnali egyeztetést követel.
Tovább
2011.
október
12. 09:19

Útlezárásokkal tiltakozik a Szolidaritás - A kormány nem enged

Útlezárásokkal tiltakozik a Szolidaritás - A kormány nem enged A Kormány továbbra is elismeri minden munkavállaló, illetve szervezet alkotmányos jogát a sztrájkhoz, ám álláspontja az ország újjászervezésével kapcsolatban változatlan. A Kormány úgy ítéli meg, hogy a tiltakozásokat szervező mozgalom célkitűzése a korai kedvezményes nyugdíjak fenntartását illetően morális, gazdasági és igazságossági szempontból tarthatatlan. A Kormányszóvivői Iroda közleménye.
Tovább
2011.
október
11. 14:31

Orbán Viktor a nyugdíjakról is beszélt az új érdekegyeztetési fórum alakuló ülésén

Orbán Viktor a nyugdíjakról is beszélt  az új érdekegyeztetési fórum alakuló ülésén A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) legfontosabb célja, hogy Magyarországon 2014-ig Európa leginkább versenyképes gazdasági környezete alakuljon ki - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a tanács alakuló ülésén. A kormány a következő évre is vállalta, hogy megőrzi a nyugdíjak reálértékét. A miniszterelnök szerint azonban minden korai nyugdíjba vonulási formát fel kell számolni annak érdekében, hogy a nyugdíjkassza működőképes legyen.
Tovább
2011.
október
04. 18:28

Szlovákiában is tiltakoznak a nyugdíjkorhatár emelése ellen

Szlovákiában is tiltakoznak a nyugdíjkorhatár emelése ellen Határállomás-blokádot terveznek a szlovák szakszervezetek október 11-re, hogy tiltakozzanak a nyugdíjkorhatár növelése, az adóreformok és az egészségügy magánosítása ellen - jelentette be Emil Machyna, a Kovo szakszervezeti szövetség elnöke keddi pozsonyi sajtóértekezletén.
Tovább
2011.
október
02. 14:57

Befejeződött az ülősztrájk a Clark Ádám téren

Befejeződött az ülősztrájk a Clark Ádám téren Befejeződött vasárnap délelőtt az érdekvédelmi szervezetek ülősztrájkja, amelyet még csütörtökön kezdtek a budapesti Clark Ádám téren. Székely Tamás, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VDSZ) elnöke a döntést a szolidaritási mozgalom szervezésének megkezdésével indokolta.
Tovább
2011.
október
01. 23:13

Mintegy száz érdekvédelmi és civil szervezet támogatta a tüntetést - Képek!

Mintegy száz érdekvédelmi és civil szervezet támogatta a tüntetést - Képek! A rendőrség szerint körülbelül 10 ezren vettek részt szombaton a mintegy száz érdekvédelmi és civil szervezet által támogatott, a Parlament előtti Kossuth Lajos téren rendezett szakszervezeti demonstráción, amelyen több szakszervezet vezetője is felszólalt a munka világát érintő kormányzati intézkedések ellen.
Tovább
2011.
szeptember
29. 18:39

Szakszervezeti demonstráció - A tüntetők átadták petíciójukat az elnöki hivatal munkatársának

Szakszervezeti demonstráció - A tüntetők átadták petíciójukat az elnöki hivatal munkatársának A szakszervezeti demonstráció szervezői csütörtök délután átnyújtották az államfőnek címzett 10 pontos petíciójukat a Köztársasági Elnöki Hivatal munkatársának; ő ígéretet tett arra, hogy mihamarabb eljuttatják a dokumentumot Schmitt Pálhoz.
Tovább
2011.
szeptember
29. 09:34

D-Day - Ma kezdődik a szakszervezeti "partraszállás"

D-Day - Ma kezdődik a szakszervezeti "partraszállás" Csütörtökön kezdődök a D-day elnevezésű tüntetéssorozat. A demonstrálók ülősztrájkkal nyitnak a Clark Ádám téren, szombaton lesz a Kossuth téri nagygyűlés, a következő héten pedig országszerte félpályás útlezárásokra lehet számítani. Összesen csaknem száz szakszervezet és civil szervezet csatlakozott az akcióhoz, mindannyian a kormányzati politika ellen tiltakoznak.
Tovább
2011.
szeptember
22. 10:55

"Az emberek nem látják, hogy 40 év után lesz-e nyugdíjuk"

"Az emberek nem látják, hogy 40 év után lesz-e nyugdíjuk" A társadalom láthatóan elfordul a politikától, a munkahelyeken egyre nagyobb a feszültség. A civil és a szakszervezeti szféra egyre erősödik - mondta Székely Tamás, a VDSZ elnöke a Klubrádióban.
Tovább
2011.
szeptember
16. 09:10

A rendőrség megtiltotta a szakszervezeti megmozdulást

A rendőrség megtiltotta a szakszervezeti megmozdulást Megtiltotta a rendőrség a szakszervezetek szeptember 29-től meghirdetett D-Day elnevezéssel szerveződő sztrájk- és tüntetéssorozatát - tudatták a megmozdulás szervezői. A rendőrség szerint a gyülekezési törvény értelmében, a hatályos jogszabályok alapján tiltották meg a rendezvényt.
Tovább
2011.
szeptember
08. 18:03

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat

Szeptember 29-én indul a D-Day sztrájksorozat A munka világát érintő 9 pontos követeléscsomagot fogalmaztak meg az akcióegységbe tömörült szakszervezetek, amelyek szeptember 29-től indítják a határozatlan időre meghirdetett, D-Day-nek keresztelt sztrájk- és tüntetéssorozatukat. A mintegy 70 szakszervezetet, civil- és társadalmi szervezetet tömörítő akcióegység Budapesten ülősztrájkot, kerekasztal-megbeszélés, nagygyűlést tart és félpályás útlezárásokkal lassítja majd országszerte a közúti forgalmat.
Tovább
2011.
szeptember
08. 14:37

Borsik: semmi sincs elvégezve, élőlánccal veszik körbe a Parlamentet

Borsik: semmi sincs elvégezve, élőlánccal veszik körbe a Parlamentet Nem lehet megengedni, hogy a frakciófegyelem mögé bújva ne vállaljanak felelősséget a politikusok.
Tovább
2011.
szeptember
07. 15:24

Kónya: megszűnik az összes korkedvezményes nyugdíj

Kónya: megszűnik az összes korkedvezményes nyugdíj Több szolgálati nyugdíjban lévő rendvédelmi dolgozó jelezte, hogy bár kérte, helyezzék vissza állományba, nem tudják őket alkalmazni.
Tovább
2011.
szeptember
06. 10:23

Hoppon maradtak a rendvédelmisek nyugdíjügyben

Hoppon maradtak a rendvédelmisek nyugdíjügyben Nem tárgyal többé a miniszterelnök a rendvédelmi dolgozók képviselőivel nyugdíjügyben - írta a Népszava. Az EU alapjogi biztosa időközben elutasította a rendőrök beadványát, így a szolgálati nyugdíjasok számára csak a strasbourgi bírósági út maradt.
Tovább
2011.
szeptember
02. 14:54

A fogyatékkal élőkkel nem áll szóba a kormány?

A fogyatékkal élőkkel nem áll szóba a kormány? Kérdőíves kampányt indítanak fogyatékkal élőket képviselő szervezetek, mert álláspontjuk szerint a kormány nem folytat velük párbeszédet.
Tovább
2011.
augusztus
24. 11:11

Miért kerül sokba a magyar egészségügy?

Miért kerül sokba a magyar egészségügy? A Magyar Kórházak- és Rendelőintézetek Szövetsége szerint az alábbiak jellemzik a magyar egészségügy jelenlegi helyzetét: Fáradt, alulfizetett, öregedő félben lévő háziorvosi rendszer, sok betöltetlen álláshellyel, erejét, munkabíró képességét nagymértékben meghaladó feladatokkal.
Tovább
2011.
augusztus
17. 05:30

Mivel etetnek minket valójában? Átverős címkék az élelmiszereken

Mivel etetnek minket valójában? Átverős címkék az élelmiszereken Egy nemrég elfogadott EU-jogszabály szerint a jövőben egyértelműen és olvashatóan kell feltüntetni az élelmiszerek csomagolásán, hogy a termék mennyi zsírt, telített zsírt, szénhidrátot, cukrot, fehérjét és sót tartalmaz, hogy a vásárlók tudatosabban tudják eldönteni, hogy milyen élelmiszereket vásárolnak. Ezt követően csak a vásárlókon múlik majd, hogy elolvassák-e, hogy mi szerepel a csomagoláson.
Tovább
2011.
augusztus
16. 21:48

Szociális konzultáció: meg kell semmisíteni a személyes adatokat

Szociális konzultáció: meg kell semmisíteni a személyes adatokat Jóri András adatvédelmi biztos határozatban rendelte el a Szociális Konzultáció 2011 kérdőívein szereplő személyes adatok törlését, az indoklás szerint jogellenes adatkezelés miatt. Az ombusdman megtiltotta a Nemzeti Konzultációs Nyilvántartás létrehozását, valamint az azzal kapcsolatos jogellenes adatkezelést és feldolgozást is - tudatta az InfoRádió.
Tovább
2011.
augusztus
08. 20:52

Megélhetés Izraelben: már a nyugdíjasok is demonstrálnak

Megélhetés Izraelben: már a nyugdíjasok is demonstrálnak A nyugdíjasok is csatlakoznak Izraelben a megélhetési költségek ellen tiltakozó, egyre szélesedő mozgalomhoz, fokozva a nyomást Benjámin Netanjahu miniszterelnök jobboldali kormányára.
Tovább
2011.
augusztus
01. 20:33

Megatüntetés készül a nyugdíjért

Megatüntetés készül a nyugdíjért 2011.08.01. 18:00 Hatalmas tüntetés várható szeptember 29-én Budapesten, miután több mint ötven szakszervezet és társadalmi szervezet csatlakozott a júniusi bohócforradalom szervezőinek új akciójához.
Tovább
2011.
augusztus
01. 12:12

Powell aggódik a nyugdíjakért

Powell aggódik a nyugdíjakért A Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke szerint kétséges a belügy és rendvédelmi dolgozók nyugdíjügyi megállapodása.
Tovább
2011.
augusztus
01. 09:43

Remeghetnek a közszféra dolgozói a kormány tervei miatt

Remeghetnek a közszféra dolgozói a kormány tervei miatt Aggódik a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete a Munka törvénykönyvének eddig ismert, tervezett módosításai miatt.
Tovább
2011.
július
31. 19:02

Készül a nemzeti termékkosár

Készül a nemzeti termékkosár A fogyasztóvédelem területén is országos kockázati térképre van szükség a hatékonyabb preventív munka végzéséhez – mondta Pintér István, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) főigazgatója.
Tovább
2011.
július
30. 14:56

Újabb felfordulást ígérnek a csalódott rendvédelmisek

Újabb felfordulást ígérnek a csalódott rendvédelmisek Hatvan év felett könnyített munka - ennyi engedményt tudtak kicsikarni a kormányból a több hónapon át tartó tárgyalásokon a korkedvezményes nyugdíjazás fenntartásáért harcoló rendvédelmi szakszervezetek. Januártól várhatóan teljesen felforgatják a korábbi rendvédelmi kedvezményeket, rendfokozatokat, ráadásul a tervek szerint 2014-ig nem kapnak fizetésemelést a rendőrök és a tűzoltók. Az elégedetlen szakszervezetek szeptemberre újabb tüntetéssorozatot szerveznek.
Tovább
2011.
július
29. 11:23

Akár 98 százalékkal is adózhatna a korhatár előtti nyugdíj?

Akár 98 százalékkal is adózhatna a korhatár előtti nyugdíj? A kormány arra készül, hogy az öregségi nyugdíjkorhatárt még el nem ért nyugdíjasokat visszatereli a munka világába, s a ki mégsem mond le nyugdíjáról az adózni fog ebből a jövedelemből. Nem is keveset. A minisztérium egyelőre nem nyilatkozik.
Tovább
2011.
július
29. 10:20

Nyugdíjasok, akiket nem tudnak átvágni a trükkösök

Nyugdíjasok, akiket nem tudnak átvágni a trükkösök Tolna megyében egyetlen nyugdíjas rendőrszervezet működik, mégpedig Tamásiban. A tagok nem szakadnak el teljesen munkájuktól, többek között prevenciós előadásokat tartanak a térség nyugdíjasainak.
Tovább
2011.
július
28. 15:55

Vonják vissza a Semmelweis-tervet!

Vonják vissza a Semmelweis-tervet! A Nemzeti Egészségügyi Kerekasztal (NEK) szerint az alapvető finanszírozási, gazdasági problémákra sem ad választ a Semmelweis-terv. Továbbra is azt kérik, hogy legyen az egészségügyről nemzeti konzultáció.
Tovább
2011.
július
28. 12:39

Nem tetszik a szakszervezeteknek a BM terve

Nem tetszik a szakszervezeteknek a BM terve A rendvédelmi és a tűzoltó-szakszervezet is közölte, hogy nem fogadja el a Belügyminisztérium által kidolgozott életpályamodellt, amely többek között a nyugdíjazás szabályait és a tervezett béremeléseket is tartalmazza. A tárca korábban azt mondta, hogy figyelembe veszi a szakszervezetek javaslatait.
Tovább
2011.
július
27. 19:12

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem

A rendvédelmisek még tárgyalnának, a BM már nem Hiába puhítja a kormány a szolgálati nyugdíjjal kapcsolatos törvénymódosítási javaslatait, a rendvédelmi szakszervezetek számára ez mit sem ér akkor, ha a szolgálati nyugdíjat megszüntetik. Szakszervezeti vezetők szerint a kormány egyáltalán nem hátrált meg, sőt újabb javaslataik kedvezőtlenebbek, mint amelyeket korábban az asztalra tettek. Eközben szerdán újra egyeztetett a kormányzat az érdekképviselettel. A belügyi tárca a tárgyalásokat egyoldalúan lezártnak tekinti.
Tovább
2011.
július
25. 07:37

Adóprésben a szolgálati nyugdíjasok

Adóprésben a szolgálati nyugdíjasok A mindenkori legmagasabb adókulccsal adózna azoknak a szolgálati nyugdíjasoknak a járandósága, akik nem kívánnak visszatérni a munka világába - derül ki a Pénzcentrum.hu birtokába került konkrét törvénymódosítási javaslatból. Kivételt képeznének ez alól azok, akikről minősítő határozat megállapította, hogy szolgálatteljesítés következtében lettek betegek, vagy szenvedtek balesetet.
Tovább
2011.
július
23. 09:27

"Tárgyalási alapnak is rossz" a munka törvénykönyve tervezett módosítása?

"Tárgyalási alapnak is rossz" a munka törvénykönyve tervezett módosítása? Könnyebb lesz elbocsátani a munkavállalókat, kevesebb szabadnap jár a fiatalabbaknak, bizonyos munkakörökben csökkenhetnek a fizetések, és gyengülnek a munkahelyi érdekképviseletek – legalábbis akkor, ha a Nemzetgazdasági Minisztérium által tegnap közzétett munka törvénykönyve módosításának tervezete megvalósul.
Tovább
2011.
július
18. 20:25

Új életpályamodell rendőröknek: elsősorban a lakhatást támogatják

Új életpályamodell rendőröknek: elsősorban a lakhatást támogatják Hónapok óta tart a kormány és a rendvédelmi dolgozók közötti huzavona, melynek egyik fő pontja a korkedvezményes nyugdíj megszüntetése volt. Emellett azonban más követelések is akadtak a rendvédelmiek részéről, többek között egy új életpályamodell kidolgozása. Most megkapták.
Tovább
2011.
július
16. 14:11

Az ország kétharmada már várja a következő konzultációs levelet

Az ország kétharmada már várja a következő konzultációs levelet A Nézőpont Intézet legújabb közvélemény-kutatása szerint a magyarok 62 százaléka egyetért a kormány Kína-politikájával, 52 százaléka elégedett az EU-elnökséggel, s 53 százaléka bízik a gazdasági növekedésben. A nemzeti konzultáció is népszerű: a megkérdezettek 61 százaléka várja a következő kérdőívet. Ugyanakkor figyelmeztető jel a következő időszakra, hogy tízből öten helyesnek tartják a munkavállalói jogok védelmére a sztrájkot - ismerteti az intézet.
Tovább
2011.
július
15. 11:42

Rendőrfizetések: kormányzati lózung a 30 százalékos béremelés

Rendőrfizetések: kormányzati lózung a 30 százalékos béremelés Valójában reálbércsökkenést jelent a rendőröknek 2014-ig ígért béremelés. Az alacsony jövedelmeknél előírt kötelező nettó kereset szinten tartás miatti béremelés, valamint a Pénzcentrum.hu által korábban megszellőztetett nyugdíjkoncepcióban szereplő egyéni járulékemelés miatti bérbruttósítás pont kiadja az ígért 30 százalékos illetményemelést. Tehát a jól hangzó bérfejlesztés csak ahhoz lenne elég, hogy ne csökkenjenek a nettó keresetek, az infláció miatt viszont rosszabbul járnának a rendőrök.
Tovább
2011.
július
15. 09:53

Nyugdíjháború: sztrájkolnának, de nem tudnak

Nyugdíjháború: sztrájkolnának, de nem tudnak Tárgyalnának, de nem kíváncsi rájuk senki. Sztrájkolnának is, de azt se tudnak – állítják a szakszervezetek. A vasutasok és a tömegközlekedési dolgozók a korengedményes illetve korkedvezményes nyugdíj eltörlése ellen tiltakoznak, vagyis tiltakoznának, de azt mondják, a kormány az új sztrájktörvénnyel béklyót kötött a kezükre. A jogszabály decemberi módosítása óta már kilencszer akartak sztrájkolni, de egyikre sem kaptak engedélyt.
Tovább
2011.
július
14. 18:00

A Munkástanácsokkal egyeztetett a kormány a nyugdíjról

A Munkástanácsokkal egyeztetett a kormány a nyugdíjról A Munka törvénykönyvéről és a nyugdíjrendszerről is egyeztetett a kormány a Munkástanácsok Országos Szövetségének képviselőivel, a megbeszélésen a kormányzati célokkal a szakszervezetek egyetértettek, vitatták azonban az ehhez rendelt kormányzati lépések egy részének helyességét.
Tovább
2011.
július
14. 08:42

Hatvanévesen mehetnének nyugdíjba a rendőrök

Hatvanévesen mehetnének nyugdíjba a rendőrök A Pénzcentrum birtokába került dokumentumból kiderül, mégsem kellene az öregségi nyugdíjkorhatár eléréséig dolgozniuk a rendőröknek.
Tovább
2011.
július
12. 18:20

Média: veszélyben a szekértelem, mert az idősebbeket rúgták ki elsősorban

Média: veszélyben a szekértelem, mert az idősebbeket rúgták ki elsősorban Mély aggodalmát fejezte ki két nemzetközi újságíró-szervezet kedden kiadott közös közleményében a magyar közmédiában indult "elbocsátási hullám" miatt.
Tovább
2011.
július
05. 18:58

Jönnek a nyugdíjperek: nem adják jogaikat a rendvédelmisek

Jönnek a nyugdíjperek: nem adják jogaikat a rendvédelmisek Az Európai Bíróságig is elmennek szolgálati nyugdíjuk védelmében a tűzoltók és a rendőrök. Ennek érdekében közös pertársaság létrehozását szorgalmazzák.
Tovább
2011.
július
04. 22:53

Tovább tárgyal a kormány a szakszervezetekkel

Tovább tárgyal a kormány a szakszervezetekkel A Munka Törvénykönyve módosításáról, a korengedményes, korkedvezményes nyugdíjról és az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról egyeztetett öt szakszervezet és a kormány delegációja hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Megállapodás nem született, az egyeztetések később folytatódnak - számolt be Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár és a munkavállalói oldalt képviselő Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke.
Tovább
2011.
július
04. 14:21

Nincs megállapodás a szakszervezetekkel

Nincs megállapodás a szakszervezetekkel A Munka Törvénykönyve módosításáról, a korengedményes, korkedvezményes nyugdíjról, illetve az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról egyeztetett öt szakszervezet és a kormány delegációja a Nemzetgazdasági Minisztériumban.
Tovább
2011.
július
04. 09:50

Asztalhoz ült a kormány a szakszervezetekkel

Asztalhoz ült a kormány a szakszervezetekkel Megkezdődött az egyeztetés a kormány és öt szakszervezet között hétfőn 8 órakor a Nemzetgazdasági Minisztériumban. Többek között buszsofőrök, rendőrök tárgyalnak a nyugdíjrendszer, a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj és az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról.
Tovább
2011.
június
30. 11:38

Strasbuorgba készülnek a magyar bírák

Strasbuorgba készülnek a magyar bírák Várhatóan ma az Alkotmánybírósághoz fordul több tucat bíró, miután az államfő aláírta és a Magyar Közlönyben ki is hirdették a bírói nyugdíjkorhatárra illetve a szervezeten belüli kinevezési moratóriumra vonatkozó törvényt –írja a Népszava. A bírók sok reményt nem fűznek a testülethez, így egyénenként már arra is készülnek, hogy a strasbourgi emberi jogi bírósághoz fordulnak.
Tovább
2011.
június
29. 20:15

Fidesz: nem akarnak dolgozni a szakszervezeti demonstrálók

Fidesz: nem akarnak dolgozni a szakszervezeti demonstrálók A Fidesz-frakció szerint az útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ismét bebizonyították, hogy ők nem akarnak dolgozni, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak.
Tovább
2011.
június
29. 13:00

A tűzzel játszik a kormány - Borsik János

A tűzzel játszik a kormány - Borsik János Kockáztatja a kormány a társadalmi békét azzal, hogy a leendő nyugdíjasok járulékrendszerének megváltoztatását minden előkészítés nélkül meglebegteti – jelentette ki a Klubrádióban az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke. Borsik János azt mondta, ha a 10 százalékos nyugdíjjárulék helyett 20 százalékot kell majd fizetni, akkor nem csak a nyugdíjak csökkennek, hanem a fizetés is. A kormány ilyen irányú lépései elbizonytalanítja az embereket, mert nem tudják mi várhat még rájuk. Ez vonatkozik a táppénzcsökkentésre, a munkanélküliek támogatásának megkurtítására, a rokkantnyugdíjak felülvizsgálatára is. Nem lehet valós helyzet feltárás nélkül nekimenni mindennek.
Tovább
2011.
június
29. 09:26

A szakszervezeti demonstrációk délelőtti eseményei

A szakszervezeti demonstrációk délelőtti eseményei Az ország számos pontján demonstrációkat tartanak a szakszervezetek, így tiltakozva a munka világát, valamint a nyugdíjakat érintő kormányzati intézkedések és tervek ellen. A főbb eseményeket itt közöljük, a beszámolót folyamatosan frissíti a Zipp, a http://zipp.hu oldalon.
Tovább
2011.
június
28. 21:17

Mennyit keresnek a BKV-járművezetők és a mozdonyvezetők?

Mennyit keresnek a BKV-járművezetők és a mozdonyvezetők? Noha a szerdára beharangozott, időközben szinte minden résztvevő által lefújt sztrájkot a Munka Törvénykönyvének tervezett változásai és a korkedvezményes nyugdíjazás feltételeinek szigorítása miatt hirdette meg öt érdekvédelmi szervezet, idehaza a közlekedési sztrájkokkal kapcsolatban gyakran megjelenik az az ellenérv, hogy "minek ugrálnak, ekkora fizetés mellett". A HVG utánajárt, hogyan alakult az érintett BKV-járművezetők és mozdonyvezetők átlagfizetése.
Tovább
2011.
június
28. 19:03

Félpályás lezárások lesznek szerdán, sztrájk nem

Félpályás lezárások lesznek szerdán, sztrájk nem Több helyen elterelések, lezárások lesznek szerdán, mert a Liga Szakszervezetek és a Független Rendőr Szakszervezet megtartja a félpályás útlezárásokat. A tervezett sztrájkot azért nem tartják meg, mert megegyezés, illetve bírósági döntés nem született az elégséges szolgáltatásról.
Tovább
2011.
június
27. 20:51

A fél ország megbénítására készültek a szakszervezetek

A fél ország megbénítására készültek a szakszervezetek Különböző okokból ugyan, de valószínűleg teljesen elmaradnak a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj tervezett megvonása, illetve a Munka törvénykönyve tervezett módosítsa miatt szerdára hirdetett sztrájkok. Lesz viszont szerdán az ország számos pontján forgalomlassító demonstráció, csütörtökön pedig a hat szakszervezeti konföderáció és a hozzájuk csatlakozott érdekképviseletek vezetői találkoznak egymással.
Tovább
2011.
június
24. 18:08

Elhalasztották a BKV-sztrájkot

Elhalasztották a BKV-sztrájkot Elhalasztotta a június 29-ére meghirdetett BKV-sztrájkot a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) - közölte Gulyás Attila, a szövetség elnöke pénteken. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság csütörtökön foglalt állást a sztrájk törvényességéről, és azt állapította meg, hogy a benyújtott kérelem idő előtti, mivel nem egyeztek meg a munkáltatóval az elégséges szolgáltatásról. A VTDSZSZ fellebbez a döntés ellen.
Tovább
2011.
június
24. 17:46

Pakkot küldhetnek Orbánnak és Pintérnek a rendőrök

Pakkot küldhetnek Orbánnak és Pintérnek a rendőrök A Független Rendőr Szakszervezet várja azoknak a szolgálati nyugdíjasoknak a jelentkezését, akiket nem vettek vissza. A szakszervezet a visszavételi kérelmekre a fegyveres és rendvédelmi szervek által adott elutasító válaszokat el akarják küldeni Orbán Viktornak, Pintér Sándornak és a sajtónak.
Tovább
2011.
június
24. 08:44

Vadsztrájk jelentheti a megoldást a szakszervezeteknek?

Vadsztrájk jelentheti a megoldást a szakszervezeteknek? A kormány öt, a korengedményes- és korkedvezményes nyugdíj kérdését érintő szakszervezettel egyeztet július 4-én. Így kérdéses, mi lesz többek között a vasutasok, mozdonyvezetők, buszvezetők érdekképviseletei által meghirdetett június 29-ére és július 7-ére eső sztrájkokkal?
Tovább
2011.
június
23. 19:22

Kitartanak sztrájkkövetelésük mellett a mozdonyvezetők

Kitartanak sztrájkkövetelésük mellett a mozdonyvezetők A kormány még mindig nem jelölte ki tárgyalódelegációját a mozdonyvezetők sztrájkköveteléséről kezdeményezett egyeztetésre, noha a miniszterelnök válaszlevelében ezt a szociális konzultáció lezárta utáni időre ígérte. A mozdonyvezetők ezért kitartanak követelésük mellett, hogy a kormány ne szüntesse meg a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíj lehetőségét szakmájukban.
Tovább
2011.
június
23. 19:08

Pintér: nem lesznek munkafelügyelők a nyugdíjas rendvédelmisek

Pintér: nem lesznek munkafelügyelők a nyugdíjas rendvédelmisek Senkit nem akarunk figyeltetni a nyugdíjas rendőrökkel - mondta Pintér Sándor csütörtökön egy budapesti sajtóbeszélgetésen; a belügyminisztert annak kapcsán kérdezték, hogy lapinformáció szerint a belügyi tárca által felügyelt közmunkaprogramok keretén belül a munkásokat nyugdíjas katonák és rendőrök felügyelnék.
Tovább
2011.
június
23. 09:58

Nincs hely a nyugdíjas rendőrnek

Nincs hely a nyugdíjas rendőrnek Elutasították egy volt egyenruhás kérelmét, aki visszatért volna az aktív állományba. A szakszervezet szerint nem egyedi az eset.
Tovább
2011.
június
22. 22:21

Öt szakszervezettel egyeztet a kormány július 4-én

Öt szakszervezettel egyeztet a kormány július 4-én A felek a Munka törvénykönyve módosításáról, a nyugdíjrendszer, valamint a korengedményes- és korkedvezményes nyugdíj, illetve az országos érdekegyeztetési rendszer átalakításáról egyeztetnek - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) érdekképviseleteknek írt levelében, amelyet az Autóbusz-közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (AKSZSZ) tett fel honlapjára szerdán. Több vasutas szakszervezet értetlenül fogadta, hogy nem kapott meghívót az egyeztetésre.
Tovább
2011.
június
22. 08:43

Pintér egy hét haladékot kért

Pintér egy hét haladékot kért Pintér Sándor egy hét haladékot kért a rendvédelmisek nyugdíj ügyében a keddi kormányülésen- tudta meg a Magyar Nemzet. A lap kormányzati forrásokra hivatkozva azt írja: a belügyminiszter kérését azzal indokolta, hogy a kidolgozott szabályok nem egyeznek teljes mértékben a Honvédelmi Minisztérium elképzelésivel, és az életpályamodellek kidolgozása még az elején tart.
Tovább
2011.
június
17. 16:01

A kormány egyeztetni fog a korkedvezményes nyugdíjakról

A kormány egyeztetni fog a korkedvezményes nyugdíjakról A kormány megvárja a szociális konzultáció eredményét, az ebből fakadó törvényalkotási feladatokat a parlament elvégzi, a kabinet pedig lefolytatja a szükséges egyeztetéseket – reagált a rendvédelmi szakszervezetek csütörtöki demonstrációjára Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője. Csütörtökön a fővárosban tűzoltók, rendőrök, börtönőrök és civilek tartottak demonstrációt a korkedvezményes nyugdíjak rendszerének átalakítása ellen.
Tovább
2011.
június
17. 15:11

Rejtély még a nyugdíj mellett dolgozók helyzete

Rejtély még a nyugdíj mellett dolgozók helyzete Hiába tették volna fel kérdéseiket a szakszervezetek az elküldeni szándékozott, nyugdíj mellett dolgozó pécsi intézményi alkalmazottak ügyében, az oktatási albizottság ülése elmaradt. Maradtak a kérdőjelek.
Tovább
2011.
június
17. 10:13

Honvédszakszervezet: nyugdíjügyben nincs egyetértés a tárcával

Honvédszakszervezet: nyugdíjügyben nincs egyetértés a tárcával Az állományt érintő ügyekben egyáltalán nincs egyetértés az érdekképviselet és a minisztérium között - mondta Mészáros Melinda, a Honvédszakszervezet (Hosz) alelnöke pénteken.
Tovább
2011.
június
17. 08:21

A "szavazás" eredményének kihirdetésével véget ért a rendvédelmisek demonstrációja

A "szavazás" eredményének kihirdetésével véget ért a rendvédelmisek demonstrációja Csaknem húszezer szavazólapon vonták vissza jelképesen a Fidesz-KDNP pártszövetségre tavaly áprilisban leadott szavazatukat a rendvédelmi dolgozók csütörtöki, budapesti demonstrációján.
Tovább
2011.
június
16. 21:11

Tiltakozások Debrecentől Zalaegerszegig

Tiltakozások Debrecentől Zalaegerszegig Tizenöt megyeszékhelyen autós figyelemfelhívó demonstrációt tartott négy szakszervezeti szövetség, négy vidéki városban pedig tüntettek azt követelve a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben.
Tovább
2011.
június
16. 20:55

Fordított fülkeforradalom

Fordított fülkeforradalom Továbbra is hosszú sorokban várakoznak a rendvédelmi dolgozók a budapesti Alkotmány utcában kialakított "szavazófülkéknél", hogy a csütörtöki demonstráció keretében jelképesen visszavonják a Fidesz-KDNP pártszövetségre tavaly leadott szavazataikat - jelentették az MTI tudósítói a helyszínről. A Parlament közelében rendőrök, tűzoltók, börtönőrök tüntetnek a korkedvezményes nyugdíj rendszerének átalakítása ellen; a tömeg késő délutánra megtöltötte az Alkotmány utca Kossuth tér és Bihari János utca közötti részét.
Tovább
2011.
június
16. 08:17

Országszerte tüntetnek ma

Országszerte tüntetnek ma Négy szakszervezeti szövetség tart ma autós figyelemfelhívó demonstrációt 15 megyeszékhelyen, négy megyeközpontban pedig tüntetések lesznek.
Tovább
2011.
június
15. 20:40

A Honvédszakszervezet nem demonstrál

A Honvédszakszervezet nem demonstrál Hende Csaba miniszter és Czövek János szakszervezeti vezető a szerdai egyeztetésükön egyaránt elítélték a csütörtökre hirdetett, "bohócforradalomnak" nevezett politikai megmozdulást - áll a Honvédelmi Minisztérium (HM) és a Honvédszakszervezet MTI-hez eljuttatott közös közleményében. A "bohócforradalom" szervezői szerint nem a megmozdulástól kellene elhatárolódnia, hanem a katonák érdekeit kellene képviselnie a szakszervezeti vezetésének.
Tovább
2011.
június
15. 16:51

Az európai ombudsmanhoz fordult az egyik rendőrszakszervezet

Az európai ombudsmanhoz fordult az egyik rendőrszakszervezet Úgy vélik, alapvető emberi jogaik sérülnek a nyugdíjszabályok változásával, és azzal, hogy nem engedik őket demonstrálni. A szakszervezet ugyanis úgy tudja, hogy a teljes állományt berendelték holnapra.
Tovább
2011.
június
14. 08:10

Horthy jobban csinálta?

Horthy jobban csinálta? A honvéd- és csendőrtiszti állomány általában 53-57, míg a csendőrlegénység körülbelül 50 éves korig szolgált kötelezően. A maximálisan szolgálatban eltölthető idő 36 év volt a hivatásos tisztek esetében. A nyugellátásuk megszűnt, ha az illetőt „visszafoglalkoztatták”, nem lehetett egy életre íróasztal mellé ülni, és nem a „főnök döntött” az illetményekről sem. A két világháború között a haza szolgálata mégis kiszámítható életpályát biztosított, és a társadalom is „igazságosnak” érezte. Szolgálati nyugdíjak egykor és ma.
Tovább
2011.
június
13. 11:21

Ez nemcsak a rendvédelmisek ügye: ma mi, holnap bárki más

Ez nemcsak a rendvédelmisek ügye: ma mi, holnap bárki más Bár az érdekképviseletek számára a kormány utolsó javaslata is tudomásul vehetetlen és elfogadhatatlan volt, Czövek János, a Honvédszakszervezet és a Fegyveres és Rendvédelmi szféra sztrájkbizottságának elnöke szerint a kormány az eredeti ötleteihez képest visszafogottabb tervekkel állt elő. Már nem akarják a törvény erejével munkára kényszeríteni a szolgálati nyugdíjasokat. A tárgyalásoknak és a tüntetéseknek azonban nincs még végük, és a szakszervezetek csak remélni tudják, hogy ha sikerülne kompromisszumra jutniuk a kormánnyal, akkor azt önálló képviselői indítványokkal nem írják felül.
Tovább
2011.
június
12. 09:43

MSZP: sportra van, nyugdíjra nincs pénz?

MSZP: sportra van, nyugdíjra nincs pénz? A gazdasági és informatikai bizottság szocialista alelnöke szerint a pénzügyi elvonások, valamint a kormány tulajdonvásárlásai, illetve eladásai személyi és politikai érdekeket szolgálnak.
Tovább
2011.
június
11. 09:36

Színre lép az 1Milla egyesület

Színre lép az 1Milla egyesület Tiltakozik a nyugdíjrendszer egyoldalú átalakítása ellen és csatlakozik a jövő heti szakszervezeti tüntetésekhez az Egymillióan a demokráciáért egyesület. A Facebook közösségi hálózaton alakult 1Milla sajtószabadság-csoportból „kinőtt” szerveződés ezzel hivatalosan is színre lépett.
Tovább
2011.
június
09. 15:43

Bejelentették a sztrájkot a mozdonyvezetők

Bejelentették a sztrájkot a mozdonyvezetők Kiss László, a Mozdonyvezetők Szakszervezetének elnöke a korengedményes és korkedvezményes nyugdíj megszüntetése ellen tiltakozó demonstráción, csütörtökön a Kossuth téren bejelentette: június 29-én és július 7-én 9 órától 11 óráig sztrájkot tart, ha a kormány nem tárgyal érdemben követeléseikről.
Tovább
2011.
június
09. 10:46

Egy időre megbénulhat egész Budapest

Egy időre megbénulhat egész Budapest Sztrájk lehet a BKV-nál, ha nem születik megegyezés a korkedvezményes nyugdíjról. Az akció tervezett időpontját ma jelentik be.
Tovább
2011.
június
09. 06:45

Ma a mozdonyvezetők tüntetnek a Kossuth téren

Ma a mozdonyvezetők tüntetnek a Kossuth téren A korkedvezményes és korengedményes nyugdíj megszüntetése elleni tiltakoznak. A Mozdonyvezetők Szakszervezete (MOSZ) tiltakozásához csatlakoznak a BKV és a Volán-társaságok buszvezetőit tömörítő szakszervezetek is, illetve részt vesznek a tüntetésen a vasutas társszakszervezetek képviselői is.
Tovább
2011.
június
08. 15:20

Elfogyhat a rendvédelmiek pénze

Elfogyhat a rendvédelmiek pénze Az utcai demonstrációk eddig összességen több tízmillió forintba kerültek a rendvédelmi szakszervezeteknek - állítják a hvg.hu forrásai. A kormányzat valószínűleg számol azzal, hogy a tüntetésekre szánt pénz előbb-utóbb elfogy. Csakhogy várhatóan egyre több olyan demonstráció lesz, amit már nem a szakszervezetek, hanem magánszemélyek szerveznek és pénzelnek.
Tovább
2011.
június
08. 08:56

Orbán: A rendvédelmisek minden körülmények között a rend oldalán álljanak

Orbán: A rendvédelmisek minden körülmények között a rend oldalán álljanak Orbán Viktor kormányfő elvárja, hogy a rendvédelmi dolgozók minden körülmények között a rend oldalán álljanak, biztosítsák a rend fenntartását, és semmilyen módon ne álljanak át a rendbontók, a rendetlenséget szítók oldalára - közölte a miniszterelnök szóvivője kedden újságírók előtt.
Tovább
2011.
június
08. 07:59

A rendvédelmiek egyszerűen meghalnak az öregségi nyugdíj előtt

A rendvédelmiek egyszerűen meghalnak az öregségi nyugdíj előtt Az 50 ezer belügyi nyugdíjasból 9 ezernél kevesebben vannak az 57-62 évesek, ugyanis a statisztikák szerint a belügyiek nem érik meg ezt a kort.
Tovább
2011.
június
07. 10:35

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek

Orbán mindenkit sokkolt - Sztrájkok, tüntetések jönnek Sztrájkok és demonstrációk következnek mostantól egymással párhuzamosan a rendvédelmi ágazatban. A szakszervezetekkel folytatott egyeztetésen Orbán Viktor kijelentette, hogy a rendvédelmi dolgozók csak az elsők a sorban, a kormány célja az, hogy 2012-től teljesen megváltoztassa a nyugdíjrendszert.
Tovább
2011.
június
07. 09:53

Alkotmánybírósághoz fordulnak a bírák

Alkotmánybírósághoz fordulnak a bírák Amennyiben elfogadják a bírák nyugdíjkorhatárának leszállítását szabályozó törvényt, a bírák Alkotmánybírósághoz fordulnak - írja a Népszabadság. A lap szerint a Legfelsőbb Bíróságon ez az alkotmánybírósági beadvány már elkészült.
Tovább
2011.
június
07. 09:38

A mozdonyvezetők csütörtökön tüntetnek a Kossuth téren

A mozdonyvezetők csütörtökön tüntetnek a Kossuth téren A korkedvezményes és korengedményes nyugdíj tervezett megszüntetése ellen tiltakoznak a mozdonyvezetők csütörtökön. Szerintük a hatvan év közeli és azon felüli mozdonyvezetőknek alig van esélyük megfelelni az egyre szigorodó pályaalkalmassági követelményeknek.
Tovább
2011.
június
06. 14:39

A rendvédelmi dolgozók újabb egyeztetéseket akarnak

A rendvédelmi dolgozók újabb egyeztetéseket akarnak Ismét tárgyalni szeretnének Orbán Viktor miniszterelnökkel a rendvédelmi dolgozók, mert nem hajlandóak elfogadni a kormány elképzeléseit a korkedvezményes nyugdíjról.
Tovább
2011.
június
06. 07:49

Orbán: "Akkor is végigcsinálom, ha beköltöznek a hálószobámba"

Orbán: "Akkor is végigcsinálom, ha beköltöznek a hálószobámba" A rendvédelmi szakszervezetekkel való csütörtöki egyeztetése után a TV2 vasárnapi riportjában másodszorra is dezertőrnek nevezte a miniszterelnök a "füstbombákat dobáló, vízcsapokat törő" rendőröket és tűzoltókat. Orbán Viktor egyértelművé tette: mindenáron keresztülviszi a rendvédelmisek nyugdíjszabályait érintő változásokat.
Tovább
2011.
június
04. 13:19

Nem csak az egyenruhásokról van itt szó

Nem csak az egyenruhásokról van itt szó Kónya Péter, a rendészeti sztrájkbizottság volt elnöke több fórumon hangoztatta: ha az egyenruhások nyugdíját megadóztatják, az előbb-utóbb valamennyi nyugdíjasra hatással lehet.
Tovább
2011.
június
04. 08:20

Általános támadás a korkedvezményes nyugdíj ellen

Általános támadás a korkedvezményes nyugdíj ellen A rendvédelmisek szakszervezetei megtárgyalják az egyeztetésen történteket, döntenek róla, és hétfőn újra találkoznak Orbán Viktorral - nagyjából itt tart a tárgyalás. Az érdekképviseletek ellen egyébként több frontos is támadás indult.
Tovább
2011.
június
03. 22:19

Szijjártó: a "rendes" nyugdíj adómentes marad

Szijjártó: a "rendes" nyugdíj adómentes marad A miniszterelnök szóvivője szerint úgy szerveznék át a gazdasági- és a nyugdíjrendszert, hogy minél többen és minél tovább akarjanak dolgozni.
Tovább
2011.
június
03. 18:36

Nyugdíjügy: továbbra sincs megállapodás

Nyugdíjügy: továbbra sincs megállapodás Powell Pál, a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fóruma munkavállalói oldalának megbízott elnöke a Belügyminisztérium (BM) előtt azt mondta: nem született megállapodás a pénteki egyeztetésen a rendvédelmi szakszervezetek és a kormány között.
Tovább
2011.
június
03. 18:28

MSZP: minden szolgálati nyugdíj veszélyben van

MSZP: minden szolgálati nyugdíj veszélyben van Az MSZP szerint amit a kormány a rendvédelmi dolgozók nyugdíjrendszerével tesz, azt később az összes többi, szolgálati nyugdíjjal rendelkező társadalmi csoporttal megteszi majd.
Tovább
2011.
június
03. 08:44

Ki tárgyal Pintérrel? Árok Kornél már nem

Ki tárgyal Pintérrel? Árok Kornél már nem Egyelőre nem tudni, ki irányítja a továbbiakban a nyugdíjügyekben zajló egyeztetést a rendvédelmi dolgozók szakszervezetei és a Belügyminisztérium között.
Tovább
2011.
június
02. 20:09

Bohócnak nézi Orbán a rendvédelmieket

Bohócnak nézi Orbán a rendvédelmieket A kormány elégedett, az érdekvédőket viszont sokként érte a hivatásosok életpályájáról és korkedvezményes nyugdíjról szóló kormányzati elképzelés. A mai tárgyaláson Orbán Viktor is részt vett, aki elutasította, hogy a két ügyet együtt tárgyalják.
Tovább
2011.
június
02. 12:44

Orbán: hétvégéig érjen véget az egyeztetés a rendvédelmisekkel

Orbán: hétvégéig érjen véget az egyeztetés a rendvédelmisekkel A gyermekek utáni adójóváírás megmaradna a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók számára, a nyugdíjuk pedig emelkedni fog.
Tovább
2011.
június
02. 09:04

Makacs Orbánból nem kérnek a rendvédelmisek

Makacs Orbánból nem kérnek a rendvédelmisek Férfias tárgyalást ígért Orbán Viktor miniszterelnök, aki csütörtökön találkozik a rendvédelmi dolgozók képviselőivel, akik az elmúlt hetekben többször tüntettek Budapesten kedvezményes nyugdíjuk megtartásáért. Ha az egyeztetésen Orbán Viktor miniszterelnök nem enged valamennyit, akkor új tüntetés következik - mondta az [origo]-nak az egyik rendőrszakszervezet vezetője.
Tovább
2011.
május
31. 07:18

Strasbourgig is elmennek a korkedvezményes nyugdíjasok

Strasbourgig is elmennek a korkedvezményes nyugdíjasok A korkedvezményes nyugdíjasok közös érdeke, hogy a szerzett jogaikat ne vegyék el és ne is korlátozzák - közölte a Ma reggelben Kuti László.
Tovább
2011.
május
31. 06:19

A Tettrekész szakszervezet újra tüntet

A Tettrekész szakszervezet újra tüntet Több ezer rendvédelmis tüntetett a Parlamentnél, nyugdíjkedvezményeik visszaállítását és tisztességes bért követeltek. A tüntetők közfelkiáltással megszavazták, hogy legközelebb Orbán Viktor lakhelyénél demonstrálnak.
Tovább
2011.
május
30. 10:25

Kemény választ ígért a rendvédelmisek új vezetője

Kemény választ ígért a rendvédelmisek új vezetője Csütörtökön tárgyal a rendvédelmi dolgozók szakszervezete Orbán Viktorral a korkedvezményes nyugdíj esetleges eltörléséről, a szakszervezet új vezetője szerint a korkedvezményes nyugdíj nem privilégium. Árok Kornél elmondta azt is, hogy kemény fellépés várható, ha nem közeledik a kormány és a sztrájkbizottság álláspontja. Korábban a Belügyminisztérium olyan javaslatot tett, amely szerint nem maradna a kedvezményes korhatár, de a már nyugdíjas rendvédelmisek önkéntes alapon dönthetnének arról, hogy visszamennek-e dolgozni.
Tovább
2011.
május
29. 10:37

Rendészeti Sztrájkbizottság: szétzilálják az állományt

Rendészeti Sztrájkbizottság: szétzilálják az állományt 105 milliárd forintba kerülne a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók visszafoglalkoztatása, míg a nyugdíjuk jelenleg 50 milliárd forintos kiadás a kormánynak – mondta Árok Kornél.
Tovább
2011.
május
27. 17:14

Új érdekegyeztetési rendszert alakít ki a kormány

Új érdekegyeztetési rendszert alakít ki a kormány Újjászervezi a kormány az érdekegyeztetés rendszerét, létrehozza a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsot, amely egyesít három, eddig egymással párhuzamosan működő fórumot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) egyesíti majd az Országos Érdekegyeztető Tanácsot (OÉT), a Gazdasági és Szociális Tanácsot (GSZT), valamint a Gazdasági Érdekegyeztető Fórumot (GEF).
Tovább
2011.
május
27. 15:12

Lemondott a Pintérrel tárgyaló rendvédelmisek vezetője

Lemondott a Pintérrel tárgyaló rendvédelmisek vezetője Lemondott posztjáról a kormány nyugdíjtervei miatt hetek óta tüntető fegyveres és rendvédelmi dolgozókat tömörítő sztrájkbizottság elnöke. Kónya Péter arra hivatkozott, hogy Orbán Viktor az ígéretével ellentétben mégsem tárgyal hétfőn a szakszervezetekkel, a sztrájkbizottságban pedig olyan többségi vélemény alakult ki a kormány által ajánlott kompromisszumról, amit nem tud jó lelkiismerettel képviselni.
Tovább
2011.
május
26. 05:59

Négy kaszt a rendvédelmieknek

Négy kaszt a rendvédelmieknek Megvonnák az ellátást attól a rendvédelmi területen szolgált korkedvezményes nyugdíjastól, aki nem megy vissza legálisan dolgozni, de feketén munkát vállal. Ezt is tartalmazza az a kormányjavaslat, amelyet a sztrájkbizottsággal ismertetett a hét elején Pintér Sándor belügyminiszter. Kiderült: a tervezet szerint az aktívak a mindenkori nyugdíjkorhatárhoz képest - ezt 65 évben határozta meg a kormány - 5 évvel korábban mehetnek majd nyugdíjba, de csak 30 év szolgálati idő teljesítése után.
Tovább
2011.
május
26. 05:12

Megalakult a KNOÉ

Megalakult a KNOÉ Megalakult a Korkedvezményes Nyugdíjasok Országos Érdekvédelmi egyesülete. Az egyesületet abból a célból hozták létre, hogy ellássa tagjai képviseletét és érdekvédelmét, minden olyan harmadik személlyel szemben, aki a jóhiszeműen, törvényesen megszerzett nyugellátásuk megszüntetésére, csökkentésére vagy ezzel összefüggő jogaik sérelmére törekszik.
Tovább
2011.
május
24. 23:56

Sztrájkbizottság: a kormány elfogadta az egyeztetett előterjesztést

Sztrájkbizottság: a kormány elfogadta az egyeztetett előterjesztést Pintér Sándor kedden arról tájékoztatta a Rendvédelmi Szervek Érdekegyeztető Fórumának érdek-képviseleti tagjait, hogy a kormány, kisebb módosításokkal, elfogadta a szolgálati nyugdíjasokat és szolgálati nyugdíjrendszert érintő előterjesztést.
Tovább
2011.
május
24. 17:48

Orbán is tárgyalni akar a rendvédelmiekkel

Orbán is tárgyalni akar a rendvédelmiekkel Orbán Viktor is tárgyalni akar a rendvédelmi érdekképviseletek küldötteivel, derült ki a kormány keddi ülése után. Korábban Pintér Sándor belügyminiszter és a szakszervezetek is azt jelezték, hogy egyeztetéseik után kialakult a tárca új elképzelése a rendőrök és tűzoltók korai nyugdíjba vonulásáról, és már csak a kormány beleegyezése hiányzik.
Tovább
2011.
május
23. 23:17

A kormányszóvivő tompítja az ellentéteket

A kormányszóvivő tompítja az ellentéteket A rendészeti szervek érdekképviseleteinek több elképzelése is bekerült abba a javaslatba, amelyet Pintér Sándor belügyminiszter kedden terjeszt a kormány elé - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a kormányszóvivő. Nagy Anna közölte: az a kérdés, hogy mivel lehet vonzóvá tenni a rendőri vagy a tűzoltói pályát - de ez ne a korai nyugdíjba vonulás legyen.
Tovább
2011.
május
23. 06:44

Nyugdíj- vagy rendvédelem?

Nyugdíj- vagy rendvédelem? A Rendészeti Érdekegyeztető Fórum mai ülésén kiderülhet, mi a kormány hivatalos álláspontja a korkedvezményes nyugdíj ügyében, ez alapján pedig eldőlhet, lesz-e minden eddiginél erősebb tiltakozás.
Tovább
2011.
május
22. 18:37

Jogvédők segítik a szakszervezeteket nyugdíjügyben

Jogvédők segítik a szakszervezeteket nyugdíjügyben Jogi úton segítik azokat, akiktől megvonnák a korkedvezményes nyugdíjat - ebben állapodott meg a Magyar Helsinki Bizottság és a Független Büntetés-Végrehajtási Szakszervezetek Országos Szövetsége. A két szervezet munkakapcsolatot alakít ki, hogy az érintett dolgozóknak jogi úton segíthessenek.
Tovább
2011.
május
22. 09:22

Nyugdíj: félelmetes tüntetés készülődik a Fidesz ellen?

Nyugdíj: félelmetes tüntetés készülődik a Fidesz ellen? Noha a rendszerváltás óta meglehetősen keveset sztrájkoltak a magyarok, a Fidesz politikája ellen tiltakozók egyik fő fegyverévé válhat a munkabeszüntetés vagy a demonstráció. Elemzők szerint a készülő felsőoktatási törvény, valamint az egyetemi összevonások könnyen mozgósíthatják a rendvédelmi dolgozóknál egyébként nagyobb érdekérvényesítő képességgel rendelkező egyetemi és főiskolai hallgatókat is. A tömegben vegyipari dolgozók, mozdonyvezetők,BKV-sok, pedagógusok és nővérek is lehetnek.
Tovább
2011.
május
21. 05:57

Már Strassbourgban jár a magyar nyugdíjügy

Már Strassbourgban jár a magyar nyugdíjügy Az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult szerdán a Magyar Helsinki Bizottság 12 munkatársa. Szerintük a magyar állam jogsértést követ el, amikor továbbra is levonja a magán-nyugdíjpénztár tagoktól a 24 százalékos nyugdíjjárulékot, viszont 2011 decemberétől nem ismeri el szolgálati idejüket.
Tovább
2011.
május
20. 09:36

Jön a "kényszerléti rendőrség"

Jön a "kényszerléti rendőrség" Elkészült a Belügyminisztérium tervezete a szolgálati nyugdíjasokkal kapcsolatban. Az elképzelés szerint minden 57 évesnél fiatalabb nyugdíjas nyugdíjjogosultságát felülvizsgálják. Aki egészséges, azt visszarendelik szolgálatba, de korlátozott szolgálat ellátására kötelezik őket.
Tovább
2011.
május
19. 20:30

Türelmet kér Orbán - egyelőre nem lesz döntés nyugdíjügyben

Türelmet kér Orbán - egyelőre nem lesz döntés nyugdíjügyben A szociális konzultáció lezárásáig nem születnek olyan kormányzati döntések, amelyek érintik a szakszervezetek által felvetett ügyeket; a konzultáció után a kormány kész a tárgyalásra - közölte Orbán Viktor.
Tovább
2011.
május
19. 15:43

Amikor a Fidesz még védte a korengedményes nyugdíjakat

Amikor a Fidesz még védte a korengedményes nyugdíjakat Négy és fél évvel ezelőtt fideszes politikusok amiatt tartottak sajtótájékoztatót, hogy felhívják a figyelmet: a Gyurcsány-kormány megszüntetné a korengedményes és szolgálati nyugdíjakat.
Tovább
2011.
május
18. 21:52

Perek tízezreire számíthat a kormány

Perek tízezreire számíthat  a kormány A rendvédelmisek Strasbourghoz fordulnak, ha megvonják a korengedményes nyugdíjat. Nyílt levélben fordult a Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete a parlamenti képviselőkhöz.
Tovább
2011.
május
18. 16:22

Két órán át tárgyaltak, de ezzel még nincs vége

Két órán át tárgyaltak, de ezzel még nincs vége Ismét egyeztettek a belügyminiszterrel a fegyveres és rendvédelmi szervezetek érdekképviseletei. Közös sztrájkbizottságuk eredetileg szerda délelőtt akarta bejelenteni cselekvési tervét a kormány intézkedései, illetve a korkedvezményes nyugdíjakat érintő tervezett alkotmánymódosítás ellen, de a tárca kedd esti meghívójára tárgyalóasztalhoz ültek.
Tovább
2011.
május
17. 22:09

Ősszel kezdődhet a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata

Ősszel kezdődhet a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata Nagy Anna szóvivő a keddi kormányülés után közölte: a tervek szerint az év második felében kezdődhet el a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata, ami körülbelül 220 ezer embert érintene. Akár a felük is visszatérhetne a munka világába. Hozzátette: azokra, akik nem vagy csak segítséggel képesek magukat ellátni, nem vonatkozna a felülvizsgálat.
Tovább
2011.
május
17. 15:03

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak

Rendvédelmi petíció a Velencei Bizottságnak A szerzett nyugdíjak védelmében adott át petíciót kedden a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek "Hivatásunk Védelmében" nevű alkalmi koalíciójának sztrájkbizottsága a Velencei Bizottságnak, amely a napokban Magyarországon tájékozódik az új alaptörvényről.
Tovább
2011.
május
17. 08:33

Nyugdíjügyben figyelmeztet a Magyar Helsinki Bizottság

Nyugdíjügyben figyelmeztet a Magyar Helsinki Bizottság Az Emberi Jogok Európai Egyezményének a tulajdonhoz való jogot biztosító rendelkezését sértené a már megszerzett kedvezményes nyugellátás csökkentése, megvonása, vagy az érintettek számára jelentős hátrányt okozó egyéb átalakítása - figyelmeztet a Magyar Helsinki Bizottság.
Tovább
2011.
május
16. 09:25

Egy hatalmas pofon "a haza üdvére, a köz szolgálatára"

Egy hatalmas pofon "a haza üdvére, a köz szolgálatára" Balsai István és Lázár János egyéni képviselői indítványt nyújtottak be, amelynek alapján mindazokat, akik az általános öregségi nyugdíjkorhatár előtt vonultak nyugállományba, megfoszthatják a nyugellátástól. úgy tűnik, ezzel már bemutatása előtt felülírják a Magyary-programot. A szakszervezetek óriási pofont kaptak.
Tovább
2011.
május
15. 20:57

Az új "Méltóságos Urak" és ellenségeik, a nyugdíjasok

Az új "Méltóságos Urak" és ellenségeik, a nyugdíjasok A nyugállományba vonult rendvédelmisek "nem kívánnak a közmunkában robotoló polgártársaik munkafelügyelői lenni, mert ők a demokráciára és a jogállamra esküdtek fel és nem pedig egy politika diktatúrára" - reagált közleményben újabb szakszervezet, a rendvédelmi demonstrációk szervezésében jelentős szerepet vállalt Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete a Lázár János - Balsai István féle alkotmánymódosító javaslatra.
Tovább
2011.
május
15. 18:47

"Humánkatasztrófa" előtt áll az ország a szakszervezetek szerint

"Humánkatasztrófa" előtt áll az ország a szakszervezetek szerint Több szakszervezet tiltakozik amiatt, hogy a korkedvezményes nyugdíj csökkenthetővé, szociális ellátássá alakíthatóvá, munkaképesség esetén pedig megszüntethetővé váljon. Az érdek-képviseleti szervezetek az indítvány visszavonását, továbbá egyeztetést sürgettek, és arra is figyelmeztettek, hogy a szerzett jogok elvétele tovább fokozhatja a társadalmi feszültséget.
Tovább
2011.
május
15. 13:37

Mi lesz velünk?

Mi lesz velünk? Nyílt hadüzenet. Út a szociális válság felé. Ebből öngyilkosságok is lehetnek. Csak három markáns vélemény a Fidesz friss alkotmánymódosító javaslatáról, amely szerint bárkitől elvehetik a nyugdíjat, ha 62 éves kora előtt ment nyugdíjba.
Tovább
2011.
május
15. 13:23

Perközösséget alakítanának a rendvédelmisek

Perközösséget alakítanának a rendvédelmisek Perközösséget alakítanának nyugdíjas rendvédelmisek a szerzett jogaik elvétele elleni küzdelem részeként. A szerveződés az után indult a Facebook közösségi oldalon, hogy nyilvánosságra került a Lázár János és Balsai István fideszes képviselők által benyújtott alkotmány-módosítási javaslat.
Tovább
2011.
május
15. 09:27

Még nagyobb sztrájk készül

Még nagyobb sztrájk készül Szakmai konzultációra hívja jövő hétre az MSZP a rendvédelmi szakszervezeteket, hogy közösen megakadályozzák a korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos fideszes javaslatot. Közben országszerte felgyorsítja a sztrájkbizottságok alakítását a LIGA Szakszervezetek, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a nyugdíjak visszavonására lehetőséget adó alkotmánymódosítást.
Tovább
2011.
május
14. 09:10

Készülnek az átmeneti rendelkezésekre a bírák

Készülnek az átmeneti rendelkezésekre a bírák Kivárja az átmeneti rendelkezéseket, valamint a sarkalatos törvényeket a bírói szervezet vezetősége, noha a nyugdíjkorhatár kérdése szerepel az Országos Igazságszolgáltatási Tanács napirendjén - értesült a Népszava.
Tovább
2011.
május
13. 20:39

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk!

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk! Rendkívüli bizottsági ülést hívott össze Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azután, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Balsai István fideszes képviselő olyan alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, mellyel csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a korhatárnál fiatalabban visszavonult nyugdíjasok ellátása.
Tovább
2011.
május
12. 12:35

Alaposan beolvasott egy volt rendőr Orbán Viktornak

Alaposan beolvasott egy volt rendőr Orbán Viktornak Összesen 34, éles hangvételű kérdést intézett nyílt levelében Orbán Viktor miniszterelnökhöz egy nyugdíjas rendőr őrnagy, amelyek a rendvédelmi dolgozók helyzetével kapcsolatosak. A kérdések között a nyugdíjas rendőr felveti, hogy ha a kormány - mint korábban bejelentették - karcsúsítani akar a közszolgálaton, akkor hová irányítaná vissza a több ezer volt hivatásost. Hivatkozik arra, hogy az állománytábla - a rendőrségen betölthető álláshelyeket, pozíciókat tartalmazó lista - véges, vagyis, ha feltöltik a nyugdíjból visszairányítottakkal, akkor nem lesz hely a most felszerelt fiataloknak.
Tovább
2011.
május
11. 08:11

„A politikusok provokálják a rendőröket!”

„A politikusok provokálják a rendőröket!” Egyenruhás munkafelügyelőket csinálna a Belügyminisztérium a pályára visszakényszerített nyugdíjas rendvédelmi dolgozók egy részéből – mondta a Hírszerzőnek Kónya Péter. A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetésének elnöke szerint a politikusok provokálják az egyenruhásokat, miközben nyomást gyakorolnak a parancsnokokra.
Tovább
2011.
május
10. 08:15

Nem engednek a rendvédelmiek

Nem engednek a rendvédelmiek Eljön az idő, amikor majd nem tudják garantálni, hogy békében vonulnak utcára a rendvédelmi dolgozók – mondta a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke.
Tovább
2011.
május
08. 09:44

Nyugdíjas tűzoltó gyújtotta fel az izraeli zászlót

Nyugdíjas tűzoltó gyújtotta fel az izraeli zászlót Nyugdíjas tűzoltó égette az izraeli zászlót a rendvédelmi tüntetésen a fővárosban pénteken, az 58 éves pilisi férfi ellen garázdaság miatt folyik gyorsított eljárás - közölte a rendőrség szombaton.
Tovább
2011.
május
06. 23:57

A belügyminiszter tárgyal a rendvédelmi dolgozókkal - Összefoglaló a tüntetésről

A belügyminiszter tárgyal a rendvédelmi dolgozókkal - Összefoglaló a tüntetésről Füstbombákkal borították ködbe a belvárost, kereplőkkel és dobokkal vonultak fel, és a Parlament parkolóját is elfoglalták a rendvédelmi dolgozók pénteki tüntetésükön. A Kossuth téren Pintér Sándor belügyminiszter is beszédet mondott és tárgyalásra hívta a szakszervezetek vezetőit hétfőre. A hivatásuk védelme érdekében szervezett tüntetés egész nap tartott, rendbontás nélkül ért véget, de a tüntetők többször is eltértek a menetrendtől.
Tovább
2011.
május
06. 06:21

Giga-tüntetés: a mozdonyvezetők is csatlakoznak

Giga-tüntetés: a mozdonyvezetők is csatlakoznak A rendvédelmi dolgozók áprilisban kezdtek figyelemfelkeltő demonstrációt, hogy kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályát követeljenek, és a jelenlegi hivatásos állományúak változatlan feltételek mellett vonulhassanak nyugdíjba.
Tovább
2011.
május
02. 16:22

Bekerítik a Parlamentet az elégedetlen dolgozók

Bekerítik a Parlamentet az elégedetlen dolgozók Péntekre a fegyveres és rendvédelmi dolgozók újra tüntetést szerveznek. A "három műszakos" demonstráción a vegyipari szakszervezet is ott lesz. Élőlánccal veszik körbe a Parlamentet. A két szervezetnek ez már a második közös megmozdulása a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíjért.
Tovább
2011.
május
01. 06:32

Nem üvölthet a reklám

Nem üvölthet a reklám Jelenleg még türelmi időszak van, de ősztől már keményen büntetni fogják azokat a műsorszolgáltatókat, amelyek a műsorkörnyezetnél hangosabban sugározzák a reklámokat vagy a televíziós vásárlással kapcsolatos műsorokat.
Tovább
2011.
április
25. 10:27

Külföldről várnak segítséget a magyar tűzoltók

Külföldről várnak segítséget a magyar tűzoltók A korkedvezményes nyugdíj eltörlése ellen tüntető tűzoltók külföldi kollégáiktól várnak védőruhákat, - sisakokat és csizmákat - a május 6-i tüntetésre.
Tovább
2011.
április
22. 07:20

Korkedvezményes nyugdíj - Megmakacsolta magát a kormány

Korkedvezményes nyugdíj - Megmakacsolta magát a kormány A kormány nem hajlandó a korkedvezményes nyugdíjak ügyében engedni, a rendvédelmi dolgozók ezért május 6-ra újabb demonstrációt hirdettek meg. A szakértők szerint jogilag aggályos, hogy a meglévő állományra is érvényesnek tekintik a szabályt, és kérdéses, kik választják ezek után a rendvédelmi pályákat.
Tovább
2011.
április
21. 21:08

Nyugdíjas rendőr szembesíti a köztársasági elnököt a Fidesz ígéretével

Nyugdíjas rendőr szembesíti a köztársasági elnököt a Fidesz ígéretével A szakszervezeti aktivista egy korábbi, Schmitt Pál által aláírt kampánylevélre hivatkozik, amelyben a nyugdíjak megőrzéséről írt a Fidesz.
Tovább
2011.
április
21. 20:14

Európában tabu a katonák szerzett jogainak kérdése

Európában tabu a katonák szerzett jogainak kérdése Európa minden országában tabu a rendvédelmi dolgozók szerzett jogainak kérdése, Magyarország azonban szembe menni látszik ezzel a szokással. Heiling Ottó, az Katonaszövetségek Európai Szervezete (EUROMIL) elnökségi tagjának tájékoztatása szerint általános jelenség, hogy a demográfiai folyamatok és a gazdasági-pénzügyi válság miatt, a kormányok szigorítanak a jogosultsági és folyósítási szabályokon, például folyamatosan emelik a nyugdíjkorhatárt. Ugyanakkor a katonák minden európai országban leszállított korhatárral mehetnek nyugdíjba, a korkedvezmény mértéke átlagosan 5 év.
Tovább
2011.
április
20. 10:52

Május 6-án újabb tömegdemonstrációt tartanak a rendvédelmisek

Május 6-án újabb tömegdemonstrációt tartanak a rendvédelmisek A fegyveres és rendvédelmi dolgozók szakszervezeteit tömörítő demonstrációs bizottság döntése értelmében május 6-ra újabb tüntetés lesz jogaik és a szolgálati nyugdíj védelmében.
Tovább
2011.
április
19. 22:24

A miniszterelnöktől kérnének ígérvényt a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek

A miniszterelnöktől kérnének ígérvényt a fegyveres és rendvédelmi szakszervezetek A korkedvezményes nyugdíj megtartását és kiszámítható, tisztes megélhetést biztosító életpályamodell kialakítását kérte a fegyveres és rendvédelmi dolgozók demonstrációs bizottsága az Országgyűlés Honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülésén.
Tovább
2011.
április
19. 09:30

Bírói egyesület: átmeneti rendelkezések kellenek az igazságszolgáltatás zavartalan működéséhez

Bírói egyesület: átmeneti rendelkezések kellenek az igazságszolgáltatás zavartalan működéséhez A Magyar Bírói Egyesület közleményében azt írta: a bírói nyugdíjkorhatár tekintetében bekövetkező változások hatályba lépéséhez és az ezt követően szükségessé váló intézkedések megtételéhez olyan átmeneti rendelkezések meghozatala szükséges, amelyek biztosítják az igazságszolgáltatás további zavartalan működését és orvosolják a bírói kar egy részét érintő hátrányos intézkedéseket.
Tovább
2011.
április
17. 08:21

Ultimátumot adtak a kormánynak a rendvédelmi dolgozók

Ultimátumot adtak a kormánynak a rendvédelmi dolgozók Kevesebb mint ötven tüntető Kossuth téri virrasztásával folytatódott szombat éjszaka a kormány nyugdíjlépései ellen tiltakozó rendvédelmi dolgozók tüntetése. A szervezők szerint, ha nem jutnak egyezségre a kormánnyal, újabb demonstráció lesz. Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke a tűzoltóknak, rendőröknek és börtönőröknek Parlament épülete körül tartott fáklyás felvonulása után szombaton azt mondta: ha nem jutnak megállapodásra a kormánnyal, "még nagyobb szabású megmozdulást" tartanak.
Tovább
2011.
április
16. 20:47

A Parlament elé vonultak a tüntetők

A Parlament elé vonultak a tüntetők Eldurvult a rendvédelmi dolgozók demonstrációja, amellyel a korkedvezményes nyugdíj megtartását, kiszámítható életpályát és inflációkövető béreket követelnek.
Tovább
2011.
április
16. 07:17

Munkájukért, nyugdíjukért demonstrálnak

Munkájukért, nyugdíjukért demonstrálnak Ma tartják közös, 24 órás megmozdulásukat a fegyveres és rendvédelmi dolgozók. A szervezők tízezernél is több tüntetőt várnak. A hétfő óta tartó demonstráció-sorozatnak ezzel akár vége is lehetne, ha a szakszervezeteknek sikerülne megegyezni a kormánnyal. Ennek esélye azonban szinte a nullával egyenlő, eddig a demonstrációs bizottság összes tárgyalási kezdeményezését visszautasította a kabinet.
Tovább
2011.
április
15. 18:52

Tűzoltók: megdolgoztunk a korkedvezményes nyugdíjért

Tűzoltók: megdolgoztunk a korkedvezményes nyugdíjért A tűzoltók heti 48 órás munkaidejükkel megdolgoznak a korkedvezményes nyugdíjukért, így azt elvenni jogsértő - hangoztatta Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének (HTFSZ) elnöke pénteken a Parlament előtti Kossuth téren tartott figyelemfelkeltő demonstráción, amelyen mintegy háromszáz tűzoltó vett részt.
Tovább
2011.
április
15. 08:43

Szabó Máté: Megoldásokban nem bővelkedünk

Szabó Máté: Megoldásokban nem bővelkedünk Az állampolgári jogok országgyűlési biztosa szerint komoly kihívások elé állítja majd a mostani intézményrendszert az időskorúak arányának növekedése. Szabó Máté az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a gyermekjogok érvényesülésénél is hiányosságokat tapasztalt az elmúlt évi vizsgálatai során.
Tovább
2011.
április
14. 18:36

Bánáti: Meg fog bénulni az igazságszolgáltatás

Bánáti: Meg fog bénulni az igazságszolgáltatás Hatástalanul érvelt a Legfelsőbb Bíróság elnöke: a jelenlegi 70 helyett 62 évesen nyugdíjba kell menniük a bíróknak. Ezáltal a bírói kar tíz százalékának kell távoznia jövő év végéig. A bírói vezetők szerint ez ronthatja az ítélkezés minőségét. A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke azt mondta: megoldhatatlan helyzetet eredményez a korábbi nyugdíjazás. Bánáti János kiemelte, hogy ügyek tízezreit kell majd új bírónak átvennie, ez nagy időveszteséget okoz.
Tovább
2011.
április
14. 17:45

Korkedvezményes nyugdíj - Visszamenőlegesen is eltörölnék?

Korkedvezményes nyugdíj - Visszamenőlegesen is eltörölnék? Teljes a bizonytalanság a korkedvezményes és a szolgálati nyugdíj megszüntetését illetően a szakszervezeteknél. A vegyipari dolgozókat egyelőre kis mértékben érintené a lépés, ők viszont éppen a korkedvezmény kiterjesztését javasolnák. A rendvédelmi dolgozók tüntetésre készülnek szombaton.
Tovább
2011.
április
13. 18:51

A rendőrök 40 százaléka elhagyná a pályát, ha szigorít a kormány

A rendőrök 40 százaléka elhagyná a pályát, ha szigorít a kormány A Független Rendőr Szakszervezet (FRSZ) felmérése szerit a rendőrök 40 százaléka elhagyná a rendőri pályát, ha a kormány megvonja a nyugdíj korkedvezményt. A számokból kiderül, a hivatásos szolgálatban biztosan maradók aránya alig haladta meg a 15 százalékot.
Tovább
2011.
április
13. 18:15

Műanyag katonákkal demonstráltak a Kossuth téren

Műanyag katonákkal demonstráltak a Kossuth téren A honvédszakszervezet szerint a korkedvezményes nyugdíj nem törölhető el. A rendvédelmi dolgozók szakszervezeteinek hét elején kezdődött akciósorozatával az érdekvédők egyebek mellett egy valódi életpályamodell kialakítását, valamint illetményemelést, a már nyugállományúak juttatásainak megőrzését szeretnék elérni.
Tovább
2011.
április
12. 20:05

A vegyészek is töltik a fegyvereket

A vegyészek is töltik a fegyvereket Szolidaritásból együtt tüntetnek szombaton a vegyészek a fegyveres testületek tagjaival, katonai alakzatban vonulnak a Hősök terétől a Kossuth térig. A közös cél a korengedményes és a korkedvezményes nyugdíj, amelynek megtartásáért és a több műszakban dolgozókra való kiterjesztéséért a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) évek óta harcol. Egy tanulmány szerint ugyanis hosszú távon életveszélyes lehet a több műszakban végzett munka.
Tovább
2011.
április
11. 09:57

'Halálpálya' helyett életpályát: egész héten tüntetnek a fegyveresek

'Halálpálya' helyett életpályát: egész héten tüntetnek a fegyveresek Demonstrációsorozatot szervezett az egész hétre a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDSZ)a szolgálati nyugdíj megtartása és a fizetések emelése érdekében. Az akció nem valami ellen irányul – hangsúlyozta korábban Kónya Péter, a szövetség elnöke –, hanem azt a hivatásuk védelme érdekében kezdeményezik.
Tovább
2011.
április
09. 21:26

Hátra arc! - Kiléphetnek a katonák a honvédségből

Hátra arc! - Kiléphetnek a katonák a honvédségből A védelmi kiadások megnyirbálása, a kedvezményes nyugdíjrendszer elleni támadás Európa más országaiban is problémát okoz, de a legsúlyosabban a magyar katonákat érinti - hangsúlyozta Emmanuel Jacob, az Euromil (Katonaszövetségek Európai Szervezete) elnöke.
Tovább
2011.
április
09. 20:20

LIGA: "elhatároztuk, nem hagyjuk így tovább menni a dolgokat"

LIGA: "elhatároztuk, nem hagyjuk így tovább menni a dolgokat" A megszorító intézkedések beszüntetésére és a társadalmi párbeszéd helyreállítására szólították fel az európai vezetőket és a magyar kormányt a szakszervezetek képviselői az Európai Szakszervezetek Szövetsége (ETUC) és a magyar érdek-képviseleti szövetségek budapesti tüntetésén.
Tovább
2011.
április
07. 05:37

Valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozott a szombatra tervezett demonstrációhoz

Valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozott a szombatra tervezett demonstrációhoz Valamennyi rendvédelmi szakszervezet csatlakozott az érdekképviseletek által szombatra tervezett demonstrációjához, miután a Belügyminisztérium és a szakszervezetek közötti tárgyaláson nem jött létre egyezség a nyugdíjról és az életpályáról.
Tovább
2011.
április
06. 18:35

Idősparlamentet hoznának létre

Idősparlamentet hoznának létre Újjászervezné az érdekérvényesítést több, korábban az Idősügyi Tanácsban részt vevő nyugdíjas szervezet.
Tovább
2011.
április
06. 16:07

Rendőrség - Nincs poszt az idős rendőröknek?

Rendőrség - Nincs poszt az idős rendőröknek? A 60 évnél idősebb rendőrök a szükséges munkát vélhetően nem tudják elvégezni, másmilyet pedig nem tud biztosítani nekik a rendőrség, ha eltörlik a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségét a szervezetnél - derül ki egy a Független Hírügynökség birtokába került dokumentumból.
Tovább
2011.
április
05. 15:01

Se életpályamodell, se nyugdíj-megállapodás

Se életpályamodell, se nyugdíj-megállapodás A keddre összehívott rendkívüli ülésen sem sikerült megállapodnia a rendvédelmi szakszervezeteknek a Belügyminisztériummal (BM) a nyugdíjról, illetve az életpályamodellről. Az áprilisi demonstráció megtartásának esélye így tovább nőtt.
Tovább
2011.
április
05. 08:07

Nem tárgyal Orbán az érdekvédőkkel

Nem tárgyal Orbán az érdekvédőkkel Orbán Viktor nem vesz részt a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumának mai ülésén. Márpedig a Pintér Sándor belügyminiszterrel tárgyalóasztalhoz ülő érdekvédők tőle vártak ígéretet arra, hogy megmaradjon az egyenruhások korkedvezményes nyugdíjba vonulása. Az utcai demonstrációkra készülő szakszervezetek egységesek: nem mondanak le a korhatár előtti nyugdíjról még a 20-30 százalékos béremelés és az életpályamodell ígéretére sem.
Tovább
2011.
április
02. 07:38

Tárgyalnak, de ragaszkodnak szolgálati nyugdíjukhoz a rendvédelmisek

Tárgyalnak, de ragaszkodnak  szolgálati nyugdíjukhoz a rendvédelmisek Ragaszkodik a szolgálati nyugdíj jelenlegi formájához a rendvédelmi szakszervezeti szövetség. Ez a még aktív és már leszerelt állományra is vonatkozik. Amennyiben április 16-ig nem sikerül megegyezniük a Belügyminisztériummal, akkor megtartják a már korábban meghirdetett demonstrációsorozatot.
Tovább
2011.
március
31. 22:45

Korkedvezményes nyugdíj: "Nem lehet belepiszkálni a jogosultságokba"

Korkedvezményes nyugdíj: "Nem lehet belepiszkálni a jogosultságokba" Az MSZOSZ közleményében hangsúlyozza: olyan stabil, kiszámítható társadalombiztosítási rendszert kell az érintettek és szakszervezeti képviselőik bevonásával megalkotni, amely hosszú távra tervezhető.
Tovább
2011.
március
31. 10:51

Jelentős béremelés a rendvédelemnél

Jelentős béremelés a rendvédelemnél Belügyi források szerint akár 20-30 százalékos béremelést is kaphatnak januártól a rendvédelmi dolgozók, egyidejűleg új, a pályán maradást ösztönző életpályamodellt dolgoz ki a szaktárca. A Belügyminisztérium „Széll Kálmán Tervbe illeszkedő javaslatait” információink szerint a Rendvédelmi Szervek Érdekvédelmi Fórumának április 5-i ülésén ismertetik az érdekképviseletekkel.
Tovább
2011.
március
31. 05:35

A többszázezres rendvédelmi nyugdíj 35 évesen, meg a fehér holló

A többszázezres rendvédelmi nyugdíj 35 évesen, meg a fehér holló Megromlott egészségű kommandós, vagy vadászpilóta az, aki 35 évesen nyugdíjba megy, a többszázezer forintos nyugdíj pedig ritka, mint a fehér holló - mondta a Független Hírügynökség kérdésére Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) elnöke. A Belügyminisztérium a rendvédelmi szakszervezetek követelései kapcsán, szerdán azt közölte, hogy a társadalom nem fogadja el, a gazdaság pedig nem bírja el, hogy 35-38 éves fiatalok többszázezer forintos nyugdíjjal hagyhassák el a pályájukat.
Tovább
2011.
március
29. 18:01

„Az utolsó csepp volt” - Milliárdokkal sújtják a rendvédelmiseket

„Az utolsó csepp volt” - Milliárdokkal sújtják a rendvédelmiseket A Belügyminisztérium által zárolt 35 milliárdból mintegy 25 milliárdos elvonás a rendőrséget érinti, emellett még a korengedményes nyugdíjat is megszüntetik.
Tovább
2011.
március
28. 19:45

A Belügyminisztérium válaszolt a rendőrök demonstráció-tervére

A Belügyminisztérium válaszolt a rendőrök demonstráció-tervére A rendvédelmi dolgozók április 9-étől demonstrációsorozatot tartanak hivatásuk és szerzett jogaik védelmében. Az akció kihirdetésére a Belügyminisztérium közleménnyel válaszolt. Ebben kiemelik, hogy a Széll Kálmán Tervben a hivatásos állományúakra vonatkozó elképzelés az 'aktív éveket', vagyis a munkában töltött időt, és nem a korai nyugdíjba menetelt kívánja támogatni.
Tovább
2011.
március
28. 11:30

Akcióban a nyugdíjasok: betartja-e ígéretét Orbán Viktor?

Akcióban a nyugdíjasok: betartja-e ígéretét Orbán Viktor? Április elejétől fél éven át árfigyelő akcióba kezd a Nyugdíjasok Országos Szövetségének Somogy megyei szervezete. Felmérésükkel azt szeretnék ellenőrizni a somogyi nyugdíjasok, hogy betartja-e ígéretét Orbán Viktor kormányfő, megőrzi-e a nyugdíjak reálértékét.
Tovább
2011.
március
28. 09:41

Tüntet a Charta és a rendvédelmisek is

Tüntet a Charta és a rendvédelmisek is Demonstrációs bizottságot alakított a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének hét tagszervezete. Tüntetésre készülnek a rendvédelmiek a korkedvezményes szolgálati nyugdíjrendszer várható eltörlése miatt, a Charta április 19-én tiltakozik az új alkotmány miatt.
Tovább
2011.
március
25. 17:52

A munkát kell díjazni, nem a korai nyugdíjazást támogatni a rendészetnél

A munkát kell díjazni, nem a korai nyugdíjazást támogatni a rendészetnél A Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára szerint a korai nyugdíjba vonulás helyett az aktív, munkával eltöltött éveket kell díjazni a rendészeti dolgozóknál, akik esetében összességében 30 százalékos bérfejlesztésre lenne szükség. Felkai László erről pénteken, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) megalakulásának 15. évfordulója alkalmából tartott díszünnepségen beszélt.
Tovább
2011.
március
22. 21:35

Borsik János: összefogtak az érdekképviseletek

Borsik János: összefogtak az érdekképviseletek Az aránytalan és igazságtalan adórendszer, a táppénz csökkentése, a nyugdíjrendszer felelőtlen átalakítása, a korkedvezmény és a korengedmény eltörlése miatt tiltakozik majd hat szakszervezeti tömörülés április 9-én Budapesten, a demonstrációra összefognak az érdekképviseletek, amelyre eddig ritkán volt példa - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke egy sajtótájékoztatón.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART