Címke: Fidesz (134 találat)

2014.
október
02. 09:15

Ismét van Idősügyi Tanács

Ismét van Idősügyi Tanács A kormány legfontosabb teendői közé sorolta a nyugdíjak értékének megőrzését Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint biztosan állítható, hogy ez a következő években is lehetséges lesz Magyarországon.
Tovább
2013.
december
28. 22:11

Fidesz: a kormánypárt a nyugdíjasok mellett áll

Fidesz: a kormánypárt a nyugdíjasok mellett áll A kormány a nyugdíjasok mellett áll 2014-ben is, mint ahogy a kormányváltás óta mindig, így a nyugdíjak jövőre is megőrzik értéküket - jelentette ki Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője szombati sajtótájékoztatóján.
Tovább
2013.
szeptember
24. 17:47

Az MSZP 12 pontos vállalást tett a nyugdíjasok érdekében

Az MSZP 12 pontos vállalást tett a nyugdíjasok érdekében Az MSZP kormányra kerülése esetén 12 pontos vállalást tesz a nyugdíjbiztosítások érdekében - mondta sajtótájékoztatóján Korózs Lajos. A Fidesz szerint szégyen, hogy a baloldal kampánycélokra akarja használni a nyugdíjasokat
Tovább
2013.
szeptember
18. 20:53

Folytatódik a Batthyány Strattmann Idősek Akadémiája

Folytatódik a Batthyány Strattmann Idősek Akadémiája A fővárosi Polgárok Házában rendezik a jövőben a Batthyány Strattmann Idősek Akadémiájának rendezvényeit - közölte Iván László fideszes országgyűlési képviselő.
Tovább
2013.
augusztus
14. 08:40

Az 55 év felettiek foglalkoztatását segíti leginkább a Munkahelyvédelmi Akció

Az 55 év felettiek foglalkoztatását segíti leginkább a Munkahelyvédelmi Akció Több mint 730 ezer munkavállaló foglalkoztatását segítette az első félévben a munkahelyvédelmi akció, a támogatott munkavállalók fele a nyugdíjhoz közeledő 55 év feletti korosztályból kerül ki - közölte a Fidesz.
Tovább
2013.
július
26. 10:06

Orbán: ki kell vezetni a lakáscélú devizahitel intézményét

Orbán: ki kell vezetni a lakáscélú devizahitel intézményét A kormány tárgyalási mandátumot adott Varga Mihály nemzetgazdasági miniszternek, ez arról szól, hogy ki kell vezetni a lakáscélú devizahitel intézményét a magyar pénzügyi rendszerből - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Közölte azt is: újra nekirugaszkodik a kormány a "luxusáfa" bevezetésének.
Tovább
2013.
június
27. 19:59

Soltész Miklós: 25 év múlva is fenntartható lesz a nyugdíjrendszer

Soltész Miklós: 25 év múlva is fenntartható lesz a nyugdíjrendszer A kormányváltás óta megtett lépéseknek köszönhetően 25 év múlva is fenntartható lesz a nyugdíjrendszer - mondta Soltész Miklós a Fidesz "Magyarország jobban teljesít - Oltalom alatt az idősek" című rendezvényén.
Tovább
2013.
május
12. 17:37

Orbán szerint "szabadságharcosok és hazafiak vagyunk"

Orbán szerint "szabadságharcosok és hazafiak vagyunk" A magyarok alapvetően szabadságharcosok, erőteljes nemzeti érzelmekkel; ezt hazafiasságnak is lehet nevezni - mondta a SIC Notícias nevű portugál hírtelevíziónak nyilatkozva Orbán Viktor.
Tovább
2013.
május
12. 10:51

Tovább vitáznak a gyorsvonati felárról

Tovább vitáznak a gyorsvonati felárról A nyugdíjasokat és a gyerekeket is megadóztatja a miniszterelnök azzal, hogy jövő szerdától bevezetik a gyors- és sebesvonatokra is kötelező pótjegyet - mondta sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja. A Fidesz szerint hiteltelen a baloldal aggodalma a vonatjegyárak ügyében.
Tovább
2013.
május
07. 10:58

A Fidesznek sem tetszik a gyorsvonati pótdíj

A Fidesznek sem tetszik a gyorsvonati pótdíj Egyeztetést kezdeményez a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a gyorsvonati felár ügyében.
Tovább
2013.
május
04. 13:30

Pártvita a gyorsvonati pótjegyről

Pártvita a gyorsvonati pótjegyről Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza azt a rendelkezést, amely május 15-étől megszünteti a 65 év felettiek ingyenes utazását a gyosvonatokon. A Fidesz szerint minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz.
Tovább
2013.
május
03. 09:26

Orbán: igazságtalan Európában élünk

Orbán: igazságtalan Európában élünk Az országgal szembeni támadások és az egyes tagállamoknak adott, Magyarországnak azonban nem járó engedmények azt bizonyítják, hogy igazságtalan Európában élünk - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
Tovább
2013.
április
16. 11:27

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-korszakban eltőzsdézték a nyugdíjak reálhozamát

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-korszakban eltőzsdézték a nyugdíjak reálhozamát A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-korszakban eltőzsdézték a nyugdíjak reálhozamát, és bizonytalan volt a nyugdíjrendszer. Ezt Hoppál Péter mondta, hangsúlyozva: most biztonságban van az emberek nyugdíja.
Tovább
2013.
április
14. 23:35

Rogán Antal: lesz még rezsicsökkentés

Rogán Antal: lesz még rezsicsökkentés A Fidesz-frakció szeptember eleji kihelyezett frakcióülésén fogja meghallgatni a kormány tájékoztatóját arról, hogy a fűtési szezon beállta előtt tudják-e még tovább mérsékelni a villamos energia árát, illetve a fűtési költségeket - mondta a Fidesz parlamenti frakcióvezetője az M1 A Lényeg című műsorában vasárnap este.
Tovább
2013.
április
12. 10:33

Rogán Antal a nyugdíjszámlákról

Rogán Antal a nyugdíjszámlákról A kormány azon dolgozik, hogy azokat se érje hátrány, akik korábban csak az állami nyugdíjrendszerbe fizettek, s nem voltak magán-nyugdíjpénztári tagok - erről beszélt Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában péntek reggel.
Tovább
2013.
április
10. 17:29

Politikai pofozkodás a magánnyugdíj ügyében

Politikai pofozkodás a magánnyugdíj ügyében Az MSZP szóvivője felszólította a kormányt, válaszoljon arra, hová lett hárommillió ember nyugdíj-megtakarítása. Török Zsolt arról is beszélt, hogy az Orbán-kormány hatalomra jutása a minimálbérből élőknek, az átlag alatt és az átlagosan keresőknek is "rossz üzlet" volt. A Fidesz szerint nem a kabinet, hanem a baloldal tartozik válasszal nyugdíjügyben.
Tovább
2013.
április
09. 09:20

Elindulnak az egyéni nyugdíjszámlák

Elindulnak az egyéni nyugdíjszámlák Elindulnak az egyéni számlák az állami nyugdíjrendszerben. A parlamentben hétfőn elfogadott törvény szerint a számlákra az ez év eleje után befizetett nyugdíjjárulék összege kerül. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője azonban újságíróknak azt mondta: még idén jóváírják a korábbi magán-nyugdíjpénztári befizetéseket is.
Tovább
2013.
március
13. 12:09

MSZP: a kormány szétverte az egész nyugdíjrendszert

MSZP: a kormány szétverte az egész nyugdíjrendszert Az MSZP-s Korózs Lajos szerint a kormány szétverte az egész nyugdíjrendszert, de azzal még nagyobb hibát követne el, ha most csak a rendszer egyetlen elemét, a korengedményes nyugdíjat vezetné be ismét.
Tovább
2013.
március
11. 20:27

Orbán szembe megy egész Európával

Orbán szembe megy egész Európával A magyar alaptörvény hétfőn elfogadott módosításai aggodalomra adnak okot azzal kapcsolatban, hogy megfelelnek-e jogállamiság elvének, az uniós jognak és az Európa Tanács mércéinek - áll José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének és Thorbjorn Jaglandnak, az Európa Tanács főtitkárának közös közleményében.
Tovább
2013.
február
26. 17:11

"Businessegyházakat" továbbra sem támogat a Fidesz

"Businessegyházakat" továbbra sem támogat a Fidesz Rogán Antal szerint a parlament előtt fekvő alkotmánymódosítás elfogadása megoldja majd azt a problémát, amely az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntése nyomán állt elő az egyházak elismerése ügyében, "businessegyházakat" pedig továbbra sem fognak támogatni.
Tovább
2013.
február
22. 20:40

Évértékelő - Eltérő következtetésre jutottak az elemzők

Évértékelő - Eltérő következtetésre jutottak az elemzők A Századvég Alapítvány Orbán Viktor magabiztosságát és a kormányzat stratégiaváltását emelte ki a kormányfő pénteki évértékelőjéből, míg a Political Capital véleménye az, hogy a miniszterelnök ezúttal is nagy hangsúlyt fektetett a korábbi kormányok ostorozására, saját gazdasági ígéretei ugyanakkor nem tűnnek megalapozottnak.
Tovább
2013.
február
19. 09:55

Kósa Lajos nyugdíjügyben: valakinek elgurult a gyógyszere

Kósa Lajos nyugdíjügyben: valakinek elgurult a gyógyszere A nyugdíjak adóztatása semmire nem megoldás. Nincs ilyen szándék, élesen tiltakozunk ellene – mondja Kósa. A gazdaság aktuális kérdései kerültek szóba a TV2 Mokka című műsorában kedd reggel, ahol Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke, Debrecen polgármestere volt a vendég.
Tovább
2013.
február
17. 17:35

Fidesz: elképzelhetetlen a nyugdíjak megadóztatása

Fidesz: elképzelhetetlen a nyugdíjak megadóztatása Elképzelhetetlennek tartja a Fidesz, hogy Magyarországon megadóztassák a nyugdíjakat - közölte a kormánypárt szóvivője, Selmeczi Gabriella a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy az idén infláció feletti nyugdíjemelés várható.
Tovább
2013.
február
08. 09:28

Rogán: júliusban lesz újabb rezsicsökkentés

Rogán: júliusban lesz újabb rezsicsökkentés Július 1-jétől csökkennie kell a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz-, valamint a kéményseprési díjaknak - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a gyulai Fidesz-KDNP-frakcióülés után.
Tovább
2012.
december
28. 20:04

Tovább barkácsolják az alaptörvényt

Tovább barkácsolják az alaptörvényt Az Alkotmánybíróság (Ab) pénteki határozatában megállapította, hogy az Országgyűlés túllépett a jogalkotási felhatalmazásán, amikor az alaptörvény átmeneti rendelkezései közé olyanokat is beiktatott, amelyek hosszabb távra szóló, általános szabályokat tartalmaznak, ezért a kifogásolt rendelkezéseket - köztük az előzetes választási regisztrációra vonatkozókat - e formai hiányosságok miatt megsemmisítette.
Tovább
2012.
november
23. 09:44

Nyugdíjügy: adóztatnak vagy nem?

Nyugdíjügy: adóztatnak vagy nem? Féligazságok és teljes hazugságok a nyugdíjak adóztatása körül. Bármit mond a kormány a nyugdíjak megadóztatásának elvetéséről, nehéz hinni nekik - olvasható az MSZP közleményében. Selmeczi Gabriella szerint viszont épp szocialisták akarták megadóztatni a nyugdíjakat.
Tovább
2012.
október
31. 08:30

Pénzért bárki magyar lehet?

Pénzért bárki magyar lehet? Törvényjavaslatot nyújtott be a Fidesz a parlamentnek, hogy megteremtse Magyarországon a befektetői letelepedés jogintézményét, amelyet állampapír-vásárlással kapcsolna össze a kormánypárti képviselőcsoport. Az előterjesztők az úgynevezett letelepedési államkötvénnyel is az állam finanszírozását segítenék.
Tovább
2012.
szeptember
07. 04:46

Az IMF nem kérte a nyugdíjak csökkentését és a vagyonadót

Az IMF nem kérte a nyugdíjak csökkentését és a vagyonadót Az IMF júliusi, a kormány által titkosan kezelt levelében nem kérte a nyugdíjak csökkentését, vagy a vagyonadó bevezetését. A levélben kevés elvárás szerepel, az szja-átalakításra és a szociális kiadások áttekintésével kapcsolatban sincs szó konkrétumokról - írta az Index, a birtokába jutott levélre hivatkozva csütörtökön.
Tovább
2012.
július
14. 10:38

Orbán úgy érzi, hogy megnyerte a brüsszeli vitát

Orbán úgy érzi, hogy megnyerte a brüsszeli vitát A miniszterelnök szerint Magyarország megnyerte a válságkezelésről szóló, másfél évig tartó brüsszeli vitát, így a kormány a nyugdíjakat a jövőben is meg tudja védeni, béreket emelhet, és szociális adócsökkentéseket hajthat végre. Orbán Viktor ezt a Facebook-oldalán pénteken közzétett videoüzenetében mondta, amelyben egyúttal ismét kérte az embereket, küldjék vissza a nemzeti konzultáció kitöltött kérdőívét.
Tovább
2012.
június
27. 14:53

Erre számíthatunk jövőre - Készül a költségvetés

Erre számíthatunk jövőre - Készül a költségvetés A jövő évi költségvetés további támogatást ígér a devizahiteleseknek, a gyermeket nevelőknek, a kis- és közepes vállalkozásoknak, megőrzi a nyugdíjak reálértékét és érvényesíti a tehermegosztás elvét - hangsúlyozta Rogán Antal szerdán a parlamentben. A Fidesz frakcióvezetője további, a munkahelyeket megőrző intézkedéseket javasolt: a közterhek csökkentését a fiatalokat, a nyugdíj előtt állókat, a képzetleneket és a szülés után a munkába visszatérő nőket foglalkoztató cégeknél.
Tovább
2012.
május
25. 15:22

A rokkantak jogaiért tüntettek a fővárosban

A rokkantak jogaiért tüntettek a fővárosban A rokkantak és az elesett emberek jogaiért tüntettek civil szervezetek és magánszemélyek a Magyar Szociális Fórum és Szolidaritás mozgalom felhívására pénteken a fővárosban a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt.
Tovább
2012.
május
21. 14:32

Selmeczi módosítaná a magán-nyugdíjpénztárakról szóló törvényt

Selmeczi módosítaná a magán-nyugdíjpénztárakról szóló törvényt Módosítaná a magánnyugdíjról és a magán-nyugdíjpénztárakról szóló törvényt Selmeczi Gabriella (Fidesz); az Országgyűléshez hétfőn benyújtott javaslattal a képviselő biztosítaná, hogy a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe idén visszalépő tagok követelését állampapírban, illetve készpénzben utalják át a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap (NYACSA) számára.
Tovább
2012.
május
03. 12:28

A gyógyszerkérdés az életben maradás kérdése

A gyógyszerkérdés az életben maradás kérdése A Fidesz, az a párt, amely a szegények pártjának, az adócsökkentés pártjának, az önkormányzatok barátjának mondta magát 2010 előtt. Ehelyett a kormány halálra ítéli az önkormányzatokat, a közgyógyellátottakat, a gyógyszeren élőket, a rokkant nyugdíjasokat és sorolhatnám – hangoztatta Halmi József, az MSZP Szabolcs megyei alelnöke, aki egy helyi cukorbeteg rokkantnyugdíjassal tartotta sajtótájékoztatóját.
Tovább
2012.
április
16. 21:07

Áder Jánost javasolja köztársasági elnöknek Orbán Viktor

Áder Jánost javasolja köztársasági elnöknek Orbán Viktor Áder János fideszes európai parlamenti képviselőt javasolta köztársasági elnöknek Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke a kormánypárti frakciószövetség hétfői esti ülésén. Ezt Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője ismertette újságírókkal, a képviselőcsoport ülése után. A parlament május 2-án választhatja meg Schmitt Pál utódját.
Tovább
2012.
április
14. 15:01

Áder János a jelölt? - Hétfőn kiderül

Áder János a jelölt? - Hétfőn kiderül Hétfő este ismerteti az új államfő személyére vonatkozó javaslatát Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök a Fidesz-KDNP-frakciószövetséggel. Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője a Fidesz elnökségi ülése után elmondta: Orbán Viktor most a jelöléshez szükséges konzultációt folytatta le az elnökségi tagokkal.
Tovább
2012.
április
03. 03:56

Lemondott Schmitt Pál - Két hét múlva lehet új jelölt

Lemondott Schmitt Pál - Két hét múlva  lehet új jelölt Orbán Viktor kormányfő, a Fidesz elnöke április 16-án jelölhet új államfőt a kormánypárti frakciószövetség hétfő késő esti felkérése után. A Schmitt Pál lemondása utáni jelölési folyamatról a frakcióvezetők az esti órákban ötpárti egyeztetést tartottak az Országgyűlés épületében, a miniszterelnök pedig több mint két órán át tartó egyeztetésen vett részt az államfői feladat- és hatásköröket ellátó Kövér László dolgozószobájában. A fideszes házelnök esetleges jelöléséről ugyanakkor újságíróknak azt mondta, "nem aktuális kérdés".
Tovább
2012.
március
15. 20:33

Orbán: egyenlőséget a magyaroknak, nem leszünk gyarmat!

Orbán: egyenlőséget a magyaroknak, nem leszünk gyarmat! A miniszterelnök szerint a magyarok programja és kívánsága 2012-ben ugyanúgy szól, mint 1848-ban: "nem leszünk gyarmat". Orbán Viktor márciusi 15-i, csütörtöki beszédében a Kossuth téren úgy fogalmazott: a "nagy március" óta sosem voltunk még ilyen közel a szabadsághoz, mert még sohasem voltunk olyan egységesek, mint ma. A kormányfő egyúttal egyenlőséget követelt a magyaroknak, hogy ugyanazt a mércét alkalmazzák velünk, mint más országokkal szemben.
Tovább
2012.
március
11. 08:19

Fidesz: cél hogy 5,5 millió ember dolgozzon

Fidesz: cél hogy 5,5 millió ember dolgozzon Társadalompolitikai célkitűzés is, hogy öt és félmillió ember dolgozzon, ez ugyanis automatikusan magával hozza a középosztály felerősödését, ami politikai stabilitást és erős gazdaságot jelent, és ez képes megtermelni a jövő időseinek nyugdíját is - így reagált a Fidesz szóvivője Kiss Péter MSZP-s politikus szombati sajtótájékoztatójára.
Tovább
2012.
február
08. 09:24

A középosztályhoz, illetve szavazótáborához szólt Orbán Viktor

A középosztályhoz, illetve szavazótáborához szólt Orbán Viktor A középosztályhoz, illetve szavazótáborához szólt Orbán Viktor miniszterelnök kedden elmondott országértékelésében az MTI által megkérdezett politológusok szerint. A Nézőpont Intézet jól felépített, határozott hangvételű beszédként értékelte a kormányfő szavait, a Magyar Progresszív Intézetnél pedig úgy gondolják, Orbán Viktor sarkosan, "néhol osztályjelleget öltve" fogalmazott.
Tovább
2012.
január
24. 11:12

Nem módosul az alaptörvény a bírák nyugdíjkorhatára ügyében

Nem módosul az alaptörvény a bírák nyugdíjkorhatára ügyében Biztosan nem kell módosítani az alaptörvényt a bírák nyugdíjkorhatára ügyében - jelentette ki Navracsics Tibor kedden az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. A miniszterelnök-helyettes azt azonban elképzelhetőnek tartja, hogy a részletszabályok módosulnak.
Tovább
2012.
január
19. 10:14

Navracsics: Nekünk is jó, hogy Brüsszel csak egy hónapot adott

Navracsics: Nekünk is jó, hogy Brüsszel csak egy hónapot adott Ma valószínűleg már személyesen tájékoztatja a kormányt Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter az IMF-fel folytatott tárgyalások előkészítéséről - mondta a miniszterelnök-helyettes az InfoRádió Aréna című műsorában. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter sikeresnek tartja az Európai Parlament tegnapi vitáját, amelynek Magyarország volt a témája.
Tovább
2012.
január
19. 09:55

Bajnai: lehet, hogy néptribunra, lehet, hogy pártpolitikusra lesz szükség a Fidesz leváltásához

Bajnai: lehet, hogy néptribunra, lehet, hogy pártpolitikusra lesz szükség a Fidesz leváltásához Bajnai Gordon szerint ma még nem tudni, ki lesz Orbán Viktor kihívója: előfordulhat, hogy néptribunra lesz szükség, netán egy ravasz, ügyes, okos pártpolitikusra. A volt miniszterelnök a HVG-nek adott, csütörtökön megjelent interjúban azt mondta: ha az ellenzéki pártok valamelyike dominánssá válik, annak vezetője kell, hogy legyen a kormányfőjelölt, több párt és szervezet összefogása esetén pedig az, akinek a legnagyobb esélye van a győzelemre és a jó kormányzásra.
Tovább
2012.
január
12. 17:07

A nyugdíjasok körében már nem a Fidesz vezet

A nyugdíjasok körében már nem a Fidesz vezet Néhány társadalmi rétegben a Fidesz leszorult az első helyről vagy legalábbis osztoznia kell azon, a nyugdíjasok körében már hónapok óta az MSZP vezet az Ipsos felmérése szerint.
Tovább
2011.
december
18. 04:35

Elkezdődött az egyéni nyugdíjszámlák kidolgozása

Elkezdődött az egyéni nyugdíjszámlák kidolgozása A Fidesz szerint a késedelembe esett adósok számára kiemelten fontos a kormány és a Bankszövetség között létrejött megállapodás. Az egyéni nyugdíjszámla-rendszerben az állampolgárok követni tudják majd, hogy mennyi befizetésük van, és miként alakul a szolgálati idejük.
Tovább
2011.
december
14. 10:18

Ipsos: kiugróan magas a politikától elfordulók száma

Ipsos: kiugróan magas a politikától elfordulók száma A Jobbik utolérte az MSZP-t, a Fideszt a biztos pártválasztók 39 százaléka támogatja, erősödött a Demokratikus Koalíció, a pártoktól elfordulók aránya rendkívül magas - így foglalhatók össze azok az eredmények, amelyek az Ipsos december első felében az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából származnak.
Tovább
2011.
december
12. 18:23

Fidesz: nincs szó a nyugdíjak megadóztatásáról

Fidesz: nincs szó a nyugdíjak megadóztatásáról Nincs szó a nyugdíjak megadóztatásáról, sem az utazási kedvezmény vagy az özvegyi nyugdíj eltörléséről - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MSZP-s Korózs Lajos hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.
Tovább
2011.
december
05. 20:11

A Fidesz válasza az MSZP-nek rokkantnyugdíj-ügyben

A Fidesz válasza az MSZP-nek rokkantnyugdíj-ügyben A jelenlegi szolgálati és rokkantnyugdíj-rendszer fenntarthatatlan, pazarló, átláthatatlan. Számtalan visszaélésre ad lehetőséget és azokat sem ösztönzi munkavállalásra, akik egészségi állapotuk alapján erre alkalmasak lennének.
Tovább
2011.
december
05. 17:39

A strasbourgi bírósághoz fordul az MSZP a szolgálati és a rokkantnyugdíjak ügyében

A strasbourgi bírósághoz fordul az MSZP a szolgálati és a rokkantnyugdíjak ügyében A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a szocialista párt a szolgálati és a rokkantnyugdíjasokat érintő intézkedések miatt.
Tovább
2011.
november
25. 21:25

Adómentes marad az öregségi nyugdíj

Adómentes marad az öregségi nyugdíj Selmeczi Gabriella pénteken kijelentette, a Fidesz-KDNP nem hagyja életbe lépni azt az MSZP által 1997-ben elfogadott törvényt, amely 2013-tól adókötelessé tenné az öregségi nyugdíjakat. A Fidesz szóvivője hangsúlyozta: az idősek illetménye a jövőben is adómentes marad, és - a kormányfő ígéretéhez híven - megőrzi értékállóságát.
Tovább
2011.
november
22. 15:51

Orbán Viktor levele a nyugdíjasoknak

Orbán Viktor levele a nyugdíjasoknak A kormány 2012-re garantálja a nyugdíjak értékállóságát, továbbá azt is, hogy a gáz, a villany, a távfűtés, a víz és a csatorna díja nem nőhet nagyobb mértékben, mint a nyugdíjak - hangsúlyozza Orbán Viktor miniszterelnök a nyugdíjasoknak írt levelében, amelyet keddtől kézbesítenek a címzetteknek.
Tovább
2011.
november
21. 06:18

"A nyugdíjasok nem maradnak védtelenül"

"A nyugdíjasok nem maradnak védtelenül" A nyugdíjak vásárlóértéke megmarad, megőrizzük azokat, hiszen a Fidesz-KDNP szerződésszövetséget kötött a nyugdíjasokkal, amit be is tart – jelentette ki szombaton Selmeczi Gabriella a Fidesz szóvivője az Echo TV Heti Mérleg című műsorában. Emlékeztetett, jövőre 4.2 százalékkal fog emelkedni a nyugdíjak összege, idén novemberben pedig egyösszegű, 6 százalékos nyugdíj-kiegészítést kapnak a nyugdíjasok. Azok, akik bármilyen előrehozott nyugdíjban részesülnek semmit sem fognak elveszíteni jövőre, sőt, az ő járandóságuk is 4.2 százalékkal fog növekedni - hangsúlyozta a fideszes politikus.
Tovább
2011.
november
19. 15:58

Hatezer nyugdíj csökkenhet - Állampárti vezetők a célkeresztben

Hatezer nyugdíj csökkenhet - Állampárti vezetők a célkeresztben Az alkotmányjogász szerint az MSZP felelőssége az elődök tetteiért nem értelmezhető, a pártállami vezetők nyugdíjaihoz azonban hozzá lehet nyúlni. Az MSZMP jogutódaként az MSZP is osztozna a pártállam bűneinek felelősségében. Ezt tartalmazza a Fidesz egy új jogszabály tervezete, amelyet várhatóan még a hétvégén benyújt az Országyűlésnek Lázár János fideszes frakcióvezetõ. A tervezet azt is kimondja, hogy csökkenthető a nyugdíja a kommunista diktatúra vezetőinek.
Tovább
2011.
november
16. 18:08

Fidesz: rémhíreket terjeszt nyugdíjügyben az MSZP

Fidesz: rémhíreket terjeszt nyugdíjügyben az MSZP A Fidesz szóvivője szerint valótlanságot állít és riogat a nyugdíjak, a nyugdíjrendszer átalakítása ügyében az MSZP. Azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták biztosra veszik a svéd nyugdíjmodell bevezetését, Selmeczi Gabriella szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: nincs a kormány vagy a Ház asztalán svéd nyugdíjrendszerről szóló tervezet.
Tovább
2011.
november
14. 13:49

Lázár: marad az eva 2012-ben

Lázár: marad az eva 2012-ben Megmarad az egyszerűsített vállalkozói adó, az eva 2012-ben, az összeghatára és az adómértéke azonban emelkedni fog - nyilatkozta a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP-frakció hétfői ülése után az MTI-nek. Lázár János úgy fogalmazott: a kormánypárti képviselők és Orbán Viktor miniszterelnök kompromisszumra jutottak.
Tovább
2011.
november
10. 11:20

"Természetes, hogy lesz nyugdíj"

"Természetes, hogy lesz nyugdíj" Arra, hogy 20-30 év múlva is legyenek öregségi nyugdíjak, nem a magánpénztárak, a tőzsdei befektetések vagy a különböző pénzalapok jelentik a garanciát, hanem a magyar állam és a Magyarország mögött álló tízmilliós társadalom - mondta el Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője szerdán a Kulturális Szalon Teaházi beszélgetések elnevezésű rendezvényen. Az országgyűlési képviselő arról tájékoztatott, idén novemberben egyösszegű, 6 százalékos nyugdíj-kiegészítést kapnak a nyugdíjasok, 2012. január elsejétől pedig 4,2 százalékkal nő a nyugdíjak összege.
Tovább
2011.
november
08. 16:15

Kormánypárti nők finomítanák a korhatár előtti nyugdíjak megszűnéséről szóló szabályozást

Kormánypárti nők finomítanák a korhatár előtti nyugdíjak megszűnéséről szóló szabályozást Több enyhítő rendelkezést is beiktatnának fideszes képviselőnők kapcsolódó módosító indítványaikkal a korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről szóló törvényjavaslatba.
Tovább
2011.
október
27. 09:40

Új, 27 százalékos adót javasol Rogán Antal

Új, 27 százalékos adót javasol Rogán Antal Szociális hozzájárulási adó címen, a munkabér 27 százalékát kitevő új adó bevezetését javasolja Rogán Antal (Fidesz) a jövő évi adótörvényekhez szerdán beadott módosító indítványában - a javaslat a parlament honlapján olvasható. A javaslat az átmeneti rendelkezések között közli: az egészségbiztosítási járulék, a munkaerő-piaci járulék és a nyugdíjhozzájárulás helyett az új adót kell érteni.
Tovább
2011.
október
24. 12:21

A lex Biszku csak a kezdet

A lex Biszku csak a kezdet Az 1956-os forradalom utáni megtorlások politikai megrendelői és az akkori igazságszolgáltatás szereplői aggódhatnak a felelősségre vonás miatt, mert a lex Biszku után újabb tervezet készül, amely már jóval szélesebb kört érint - írja a Magyar Nemzet.
Tovább
2011.
október
23. 20:52

"Nem tetszik a rendszer?"

"Nem tetszik a rendszer?" Mintegy 50-60 ezer ember gyűlt ösze az Egymillióan a sajtószabadságért csoport által "Nem tetszik a rendszer?" alcímmel meghirdetett tüntetésen. A szervezők szerint egyértelművé vált, hogy a külön-külön is rossz törvényekkel Orbán Viktor egy autoriter, velejéig antidemokratikus politikai rendszert épít.
Tovább
2011.
október
23. 16:33

Orbán Viktor: talán jó döntés volt, hogy ma Brüsszelben vagyok

Orbán Viktor: talán jó döntés volt, hogy ma Brüsszelben vagyok A magyar kormányfő szerint a bajban lévő európai bankokat elsősorban azoknak az államoknak kell megsegíteniük, ahová tartoznak. A miniszterelnök azt mondta, a magyar kormány érdeke is, hogy ezek a bankok jól működjenek.
Tovább
2011.
október
19. 09:30

Miért mondta le a Fidesz az október 23-i gyűlést?

Miért mondta le a Fidesz az október 23-i gyűlést? Egy hétig gondolkodott a Fidesz vezetése azon, hogy Orbán Viktor nélkül is megtartsák-e a hagyományos október 23-i megemlékezést. Az [origo]-nak a döntés hátteréről beszélő pártvezetők szerint a kormányfőt nehéz helyettesíteni, ráadásul a szóba jöhető szónokok közül többnek is előre egyeztetett programja lesz. Brüsszelben a magyar nemzeti ünnepen kiderülhet, hogy csődbe engedik-e Görögországot, illetve hogyan mentik meg a bankokat.
Tovább
2011.
október
17. 14:52

Lázár: jóvátételi adót kellene fizetniük egykori MSZMP-vezetőknek

Lázár: jóvátételi adót kellene fizetniük egykori MSZMP-vezetőknek A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, vizsgálja meg annak lehetőségét, hogy fizettethető-e jóvátételi adó azokkal, akik korábban a Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP) vezető tisztségviselői vagy a párt vezető szervezeteiben, illetve politikai apparátusában tagok voltak - közölte Lázár János hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább
2011.
október
10. 14:56

Végtörlesztés - Módosulnak a szabályok

Végtörlesztés - Módosulnak a szabályok A végtörlesztés joga akkor is megilleti a deviza alapú jelzáloghitellel tartozót, ha a kölcsönnel már nem az eredeti pénzügyi intézménynek tartozik, a végtörlesztéshez csak forint alapú áthidaló kölcsön nyújtható, és akkor is lehetséges a végtörlesztés, ha a deviza alapú hitel folyósítása több részletben történt - az Országgyűlés gazdasági bizottsága a szocialista képviselők tartózkodásával megszavazta az ezeket a szabályokat tartalmazó, Rogán Antal bizottsági elnök (Fidesz) által hétfőn benyújtott módosító javaslatot, így az még hétfőn általános vitára a plénum elé kerül.
Tovább
2011.
augusztus
29. 14:34

Bokros: Orbánék primitív politikája akkor is ártott volna, ha bejön

Bokros: Orbánék primitív politikája akkor is ártott volna, ha bejön Hiteltelennek és eredménytelennek tartja a második Orbán-kormány eddigi gazdaságpolitikáját Bokros Lajos. Az MDF európai parlamenti képviselője szerint a kormány lépései nem voltak logikusak. A közgazdász szerint a magyarországi egyetemek és főiskolák kétharmadát nyugodtan be lehetne zárni, a maradék egyharmadban viszont nem fejkvóta alapú finanszírozással, hanem részben tandíjjal, részben állami támogatással, erős teljesítmény-követelmény támasztásával nemzetközi színvonalú oktatást kell biztosítani.
Tovább
2011.
augusztus
04. 13:42

Sosemvolt híd és lézerfegyverek - Takarít a kormány

Sosemvolt híd és lézerfegyverek - Takarít a kormány Havi ezerforintos nyugdíjemelésről, soha meg nem épült budapesti hídról, vakító lézerfegyverekről és pornográf irodalom terjesztéséről szólnak többek között azok az országgyűlési határozatok, amelyeket el akar törölni az igazságügyi minisztérium. Összesen 865 határozatot helyeznének hatályon kívül a jelenleg érvényes 1719 közül, aztán rendet tesznek a törvények között is.
Tovább
2011.
július
10. 08:20

Nemcsak fiatalabb bírák lesznek, de át is csoportosítják őket

Nemcsak fiatalabb bírák lesznek, de át is csoportosítják őket A fideszes Áder János szerint élni kell azzal a lehetőséggel, amelyet a jövőre nyugdíjba vonuló bírák magas száma kínál a parlamentnek, és át kell tekinteni bírói státuszok esetleges átcsoportosítását.
Tovább
2011.
július
03. 17:23

Nincs meglepetés a Fidesz kongresszusán

Nincs meglepetés a Fidesz kongresszusán Huszonnegyedik kongresszusát tartja a Fidesz. Az elmúlt időszak és a párt előtt álló feladatok áttekintésén túl tisztújítás is szerepel a napirenden. A kongresszus újraválasztotta Orbán Viktor pártelnököt, valamint a négy alelnököt. Az újonnan megválasztott pártelnök azt mondta: a Fidesz és a kormány minden helyzetben, bárkivel szemben kiállt és kiáll Magyarország, az itt élők mellett.
Tovább
2011.
június
29. 20:15

Fidesz: nem akarnak dolgozni a szakszervezeti demonstrálók

Fidesz: nem akarnak dolgozni a szakszervezeti demonstrálók A Fidesz-frakció szerint az útzárakat és tiltakozó demonstrációkat szervezők ismét bebizonyították, hogy ők nem akarnak dolgozni, és politikai céljaik érdekében attól sem riadnak vissza, hogy a munkába jutásban másokat is akadályozzanak.
Tovább
2011.
június
14. 20:49

Lecsukhatják azt, aki visszaél a jóléti juttatásokkal

Lecsukhatják azt, aki visszaél a jóléti juttatásokkal Két új tényállással, a költségvetési csalással és a társadalombiztosítási, szociális vagy más jóléti juttatással való visszaéléssel egészítette ki a büntető törvénykönyvet (Btk.) kedden az Országgyűlés. Eszerint a táppénzcsalások, rokkantsági nyugdíjjal összefüggő visszaélések két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendők.
Tovább
2011.
június
14. 09:58

Így köti meg Orbán 10 kormány kezét

Így köti meg Orbán 10 kormány kezét Orbán Viktor az osztrák Kronen Zeitungnak adott nyilatkozatában elismerte: tudatosan lehetetleníti el, köti gúzsba gazdasági fronton a következő kormányokat. Azért szabályozzák sarkalatos törvényben például a nyugdíj- és az adórendszert, hogy azokat csak konszenzussal lehessen megváltoztatni.
Tovább
2011.
június
10. 17:48

Szijjártó: Több szerénységet a szocialistáktól!

Szijjártó: Több szerénységet a szocialistáktól! A miniszterelnök szóvivője szerint nyugdíjügyben a szocialisták részéről jóval több szerénységre lenne ok, hiszen - mint mondta - ha ők nem tették volna tönkre az országot, akkor most a rendvédelmi dolgozók sokkal jobb és méltóbb körülmények között tehetnék a dolgukat.
Tovább
2011.
május
27. 18:18

Répássy sértegette az öreg zsarukat

Répássy sértegette az öreg zsarukat Répássy beszólt az öreg zsaruknak - Megdöbbentő kijelentésekre ragadtatta magát Répássy Róbert, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára a héten a parlamentben.
Tovább
2011.
május
24. 08:16

Navracsics: Tudtuk, hogy lesznek a népszerűséget rontó lépések

Navracsics: Tudtuk, hogy lesznek a népszerűséget rontó lépések Navracsics Tibor szerint nem csökkent a kormányoldal népszerűsége olyan mértékben, mint arra számítottak. Mégpedig azért, mert a választópolgárok ma is tisztában vannak azzal, hogy alapvető változásokra van szükség Magyarország versenyképességéhez. A miniszterelnök-helyettes a kormány egyéves munkáját értékelő interjúban szólt arról is, hogy a minisztériumi struktúrát nem tartja presztízskérdésnek, a rendvédelmi dolgozók tiltakozását nyugdíjügyben "problémásnak" érzi.
Tovább
2011.
május
17. 19:58

MSZP a Fideszhez: "Önök lesznek a felelősök, ha robbanás következik"

MSZP a Fideszhez: "Önök lesznek a felelősök, ha robbanás következik" Az MSZP szerint eddig nem látott megszorításként és garanciális jogok megvonásaként értékelhető a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó fideszes alkotmánymódosító javaslat. Tóbiás József, a szocialisták vezérszónoka az indítvány keddi parlamenti vitájában azt mondta: a kormánypárt tudatosan állít egymással szembe társadalmi csoportokat.
Tovább
2011.
május
17. 16:08

Fidesz: "garantáljuk a nyugdíjakat az 57 év felettiek számára"

Fidesz: "garantáljuk a nyugdíjakat az 57 év felettiek számára" Nincs politikai szándék az Alkotmánybíróság (Ab) létszámának 11-ről 15-re emelése mögött - jelentette ki vezérszónoki felszólalásában a fideszes Varga István az alkotmánymódosítási javaslat kedden megkezdődött parlamenti vitájában. Frakciótársa, Talabér Márta azt mondta, garantálják a nyugdíjakat az 57 év felettiek számára, az aktív korú embereket pedig szeretnék visszavezetni a munkaerőpiacra.
Tovább
2011.
május
17. 09:02

Kormánypárti képviselőket is felidegesített Lázár nyugdíjas javaslata

Kormánypárti képviselőket is felidegesített Lázár nyugdíjas javaslata Felháborított több kormánypárti képviselőt a Lázár János fideszes frakcióvezető által pénteken benyújtott alkotmánymódosítás, amely lehetőséget teremt kedvezményes nyugdíjak visszavételére. Lázár hétfőn beszélt a javaslat részleteiről, de több kormánypárti képviselő ezekről csak a frakcióvezető felszólalásából értesült. A módosítás miatt kiakadt a KDNP is: bár a párt támogatja az ötletet, az erről szóló vitában nem kaptak szót, és ezt zokon vették.
Tovább
2011.
május
15. 18:47

"Humánkatasztrófa" előtt áll az ország a szakszervezetek szerint

"Humánkatasztrófa" előtt áll az ország a szakszervezetek szerint Több szakszervezet tiltakozik amiatt, hogy a korkedvezményes nyugdíj csökkenthetővé, szociális ellátássá alakíthatóvá, munkaképesség esetén pedig megszüntethetővé váljon. Az érdek-képviseleti szervezetek az indítvány visszavonását, továbbá egyeztetést sürgettek, és arra is figyelmeztettek, hogy a szerzett jogok elvétele tovább fokozhatja a társadalmi feszültséget.
Tovább
2011.
május
15. 13:37

Mi lesz velünk?

Mi lesz velünk? Nyílt hadüzenet. Út a szociális válság felé. Ebből öngyilkosságok is lehetnek. Csak három markáns vélemény a Fidesz friss alkotmánymódosító javaslatáról, amely szerint bárkitől elvehetik a nyugdíjat, ha 62 éves kora előtt ment nyugdíjba.
Tovább
2011.
május
15. 09:27

Még nagyobb sztrájk készül

Még nagyobb sztrájk készül Szakmai konzultációra hívja jövő hétre az MSZP a rendvédelmi szakszervezeteket, hogy közösen megakadályozzák a korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos fideszes javaslatot. Közben országszerte felgyorsítja a sztrájkbizottságok alakítását a LIGA Szakszervezetek, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a nyugdíjak visszavonására lehetőséget adó alkotmánymódosítást.
Tovább
2011.
május
14. 15:06

Totális támadás, vagy munkalehetőség - Megy a pártcsata

Totális támadás, vagy munkalehetőség - Megy a pártcsata Az MSZP szerint totális támadás sok százezer ember megélhetése ellen Lázár János és Balsai István nyugdíj- és szociális ellátásokra vonatkozó pénteken benyújtott alkotmánymódosító javaslata. A miniszterelnök szóvivője és a Fidesz frakcióvezetője szerint pedig Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson „negyvenegynéhány éves”, tapasztalt, életerős emberek munkájáról, éppen ellenkezőleg, a nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell számukra a munkalehetőséget. Íme a Fidesz és az MSZP véleménye.
Tovább
2011.
május
13. 20:39

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk!

Kónya Péter: meghátrálni nem fogunk! Rendkívüli bizottsági ülést hívott össze Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azután, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Balsai István fideszes képviselő olyan alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, mellyel csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a korhatárnál fiatalabban visszavonult nyugdíjasok ellátása.
Tovább
2011.
május
13. 20:22

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a kormány megsérti a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat. Olyan alkotmánymódosító javaslat került fel az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljesen megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat.
Tovább
2011.
május
13. 16:55

Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat

 Átalakítják a nyugellátás rendszerét - Újabb Lázár-javaslat "Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető" - áll abban a javaslatban, amelyet a fideszes Lázár János és Balsai István terjesztett az Országgyűlés elé pénteken.
Tovább
2011.
május
11. 10:12

Kommandósból is lehessen adóügyintéző

Kommandósból is lehessen adóügyintéző A tervek szerint az állammal foglalkozó hivatások átjárhatóak lesznek, így ha egy fegyveres testület tagjának lejár a szolgálati ideje, másutt helyezkedhet el. A közigazgatási és igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a korkedvezményes nyugdíjról, és arról is, hogy mikortól áll fel a járási rendszer.
Tovább
2011.
április
23. 10:30

Orbán: az új alkotmány az újjászületés dokumentuma

Orbán: az új alkotmány az újjászületés dokumentuma Az idei húsvét a magyaroknak különösen fontos. Jézus Krisztus feltámadásán és a természet tavaszi megújulásán túl ebben az évben Magyarország újjászületését is ünnepeljük - fogalmazott Orbán Viktor kormányfő a Magyar Nemzet hasábjain közzétett, ünnepi írásában. A miniszterelnök szerint Magyarország új, húsvéthétfőn kihirdetendő alkotmánya ugyanis a magyar újjászületés legfontosabb dokumentuma.
Tovább
2011.
április
22. 22:47

Milliókat adott a Fidesznek egy nyugdíjas asszony

Milliókat adott a Fidesznek egy nyugdíjas asszony Több mint hatszázmillió forint adományt gyűjtött tavaly a Fidesz, a magánszemélyek között a legtöbbet, nyolcmillió forintot nem egy üzletember, vagy politikus, hanem egy idős budapesti asszony utalta a pártnak.
Tovább
2011.
április
21. 11:19

2014-től kormányozhatatlanná válik az ország?

2014-től kormányozhatatlanná válik az ország? A hétfőn elfogadott új alkotmány szövege szerint "A közteherviselés és a nyugdíjrendszer alapvető szabályait a közös szükségletek kielégítéséhez való kiszámítható hozzájárulás és az időskori létbiztonság érdekében sarkalatos törvény határozza meg." A sarkalatos törvényeket pedig kétharmados többséggel módosíthatja az Országgyűlés. Jelentheti-e az adótörvények és a nyugdíjrendszer kétharmados "bebetonozása", hogy 2014-től kormányozhatatlanná válik az ország?
Tovább
2011.
április
20. 11:34

A Nemzeti Ügyek Kormánya elvesztette a nyugdíjasok bizalmát

A Nemzeti Ügyek Kormánya elvesztette a nyugdíjasok bizalmát A Fideszt a népesség 26 százaléka támogatja, az MSZP mögött 12 százalék áll. A Jobbik mögé 8, az LMP-hez 4 százaléknyi választó sorakozik fel. Az emberek csaknem fele távolságot tart a politika szereplőitől - ezt tartalmazza az Ipsos áprilisi kutatása.
Tovább
2011.
április
19. 09:30

Morálisan vállalhatatlan egy 35 éves nyugdíjas?

Morálisan vállalhatatlan egy 35 éves nyugdíjas? Frakcióvezetőt választ május 9-én a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja; Lázár János, ha Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök jelöli, újra elvállalja a tisztséget. A frakcióvezető az MTI-nek adott interjúban beszélt arról is, nem lát változást Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár Fidesz-frakcióbeli megítélésében, amely "eddig támogató volt". Lázár János emellett elmondta, személy szerint meggyőzhető a szabad vasárnap ügyében, de komoly fenntartásai vannak.
Tovább
2011.
április
18. 22:05

Lázár: az új alaptörvény megszületése nem a Fidesz ünnepe

Lázár: az új alaptörvény megszületése nem a Fidesz ünnepe Lázár János szerint az új alaptörvény megszületése nem a Fidesz ünnepe, hanem adósságtörlesztés, az eddigi alkotmányos keretek ugyanis működésképtelenné tették az országot, az embereket pedig csalódottá, kiábrándulttá. A politikus nem érti a bírák nyugdíjazása miatti kritikákat, azt pedig nagyon sajnálja, hogy Szili Katalin nemmel szavazott az alaptörvényre.
Tovább
2011.
április
05. 15:45

Bírói nyugdíj - Leszavazták a Fidesz frakcióvezetőjét

Bírói nyugdíj - Leszavazták a Fidesz frakcióvezetőjét Nem támogatta a parlament alkotmányügyi bizottsága Lázár János Fidesz-frakcióvezetőnek azt az indítványát, amely az új alkotmányban kimondani javasolja, hogy a bírói szolgálati jogviszony legfeljebb az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig állhat fenn. A testület keddi ülésén tárgyalta meg a Fidesz-KDNP alaptörvény-javaslatához érkezett kapcsolódó módosító javaslatokat.
Tovább
2011.
április
01. 07:32

Egy év után bocsánatot kért a nyuggerezésért Kubatov

Egy év után bocsánatot kért a nyuggerezésért Kubatov Kubatov Gábor egy év után, bocsánatot kért azoktól a nyugdíjasoktól, akiket megbántott azzal, hogy nyuggereknek nevezete őket tavaly egy nyilvánosságra került hangfelvételen. A Fidesz pártigazgatója hangsúlyozta: nem akart senkit megbántani, csupán fiataloknak tartott előadást, ezért szleng kifejezéseket használt, amit próbálnak kiforgatni.
Tovább
2011.
március
15. 05:52

VDSZ: Kósa Lajos kérjen bocsánatot

VDSZ: Kósa Lajos kérjen bocsánatot Kérjen bocsánatot Kósa Lajos a nyugdíjasokat megbántó kijelentése miatt - követeli a VDSZ vegyipari szakszervezet. Az érdekképviselet közleményben tiltakozik a fideszes politikus általuk felelőtlennek, hangulatkeltőnek, figyelemelterelőnek minősített akciója ellen, amellyel a nyugdíjasokat vette célba. A fideszes politikus korábban a Magyar Hírlapnak nyilatkozta, hogy háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat Kósa Lajos a választásokon, szerinte a családi szavazati jog bevezetésével elejét lehetne venni annak, hogy a jövőről az idősebb generációk döntsenek, "miközben a legnagyobb terhet a középkorosztályok cipelik a hátukon".
Tovább
2011.
március
13. 09:39

Háttérbe a nyugdíjasokkal: a Fidesz szerint ne az idősek döntsenek

Háttérbe a nyugdíjasokkal: a Fidesz szerint ne az idősek döntsenek Háttérbe szorítaná a nyugdíjasokat Kósa Lajos a választásokon. A Fidesz alelnöke szombaton azt nyilatkozta a Magyar Hírlapnak, hogy a családi szavazati jog bevezetésével elejét lehetne venni annak, hogy a jövőnkről az idősebb generációk döntsenek, „miközben a legnagyobb terhet a középkorosztályok cipelik a hátukon”.
Tovább
2011.
március
09. 09:11

Vizsgálják a nyugdíjpénztárak gazdálkodását

		 Vizsgálják a nyugdíjpénztárak gazdálkodását A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal már megkezdte a magán-nyugdíjpénztárak gazdálkodásának vizsgálatát; terveik szerint a munka nagyobb részével még ebben az évben végeznek - közölte a Magyar Nemzettel a nyugdíjvédelmi megbízott.
Tovább
2011.
február
22. 15:25

Szijjártó Péter: a szocialisták az összeomlás szélére sodorták a nyugdíjrendszert

Szijjártó Péter: a szocialisták az összeomlás szélére sodorták a nyugdíjrendszert A miniszterelnök szóvivője szerint a szocialista kormányok éveken keresztül csökkentették a nyugdíjak értékét, és a magán-nyugdíjpénztári privatizációval az összeomlás szélére sodorták a nyugdíjrendszert.
Tovább
2011.
február
13. 10:05

Orbán is megszorító csomagra kényszerülhet

Orbán is megszorító csomagra kényszerülhet A Parlament tavaszi ülésszaka hétfőn Orbán Viktor felszólalásával indul. A miniszterelnök várhatóan a kormány elé kerülő gazdasági csomagról is beszél napirend előtt, azaz kiderül, hogy lesz-e megszortó csomag.
Tovább
2011.
február
07. 06:53

MSZP: Átgondolatlan volt a nyugdíjrendszer átalakítása

MSZP: Átgondolatlan volt a nyugdíjrendszer átalakítása Az MSZP szerint Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott elismerte: ad hoc módon államosították a magánnyugdíjpénztárakat és még nem tudják, hogyan akarják átalakítani a nyugdíjrendszert.
Tovább
2011.
február
05. 13:53

Orbán: Nem dughatjuk homokba a fejünket

Orbán: Nem dughatjuk homokba a fejünket Azok a lépések, amiket Magyarország tesz a nyugdíjrendszer reformja, a munkaerőpiac rugalmassá tétele, vagy az adórendszer ügyében, messzemenő intézkedések - mondta el Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. Ugyanitt arról is beszélt, hazánk akkor fogja tudni utolérni a nyugatot, ha mi magyarok többet dolgozunk és kedvezőbb adórendszerünk van, mint a nyugati országoknak. Leszögezte: a jelenlegi helyzet szerint nincs rá esély, hogy Magyarország 2020 előtt csatlakozzon az euróövezethez
Tovább
2011.
január
30. 17:15

Szijjártó: az MSZP összefonódott a magánpénztárakkal

Szijjártó: az MSZP összefonódott a magánpénztárakkal Szijjártó Péter szerint az MSZP ragaszkodása a magánnyugdíj-pénztári rendszerhez cáfolhatatlanul világossá teszi az "anyagi és politikai összefonódásokat az emberek nyugdíjbefizetéseit eltőzsdéző magánpénztárak és az MSZP között".
Tovább
2011.
január
30. 16:32

MSZP: a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert

MSZP: a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert Egy nap sincs hátra a magánnyugdíj nyilatkozatok leadására. Az viszont már most látszik, hogy a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert - mondta vasárnap Budapesten Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja.
Tovább
2011.
január
30. 07:56

Fidesz: A választók akaratának megfelelően halad az ország

Fidesz: A választók akaratának megfelelően halad az ország Magyarország megújítása és újjászervezése a választói akaratnak megfelelően halad, ennek jegyében helyezte a kormány biztonságba az emberek nyugdíját, vezette be az arányos adórendszert, és állítja talpra az ország gazdaságát - reagált a Fidesz az MSZP szombati választmányi ülésén elhangzottakra.
Tovább
2011.
január
17. 10:20

Kósa: az állam addig nem vonul ki a nyugdíjak mögül...

Kósa: az állam addig nem vonul ki a nyugdíjak mögül... A Fidesz alelnöke szerint az állam addig nem vonul ki a nyugdíjrendszerből, míg megfelelő foglalkoztatásbővüléssel el nem érik azt, hogy a nyugdíjjárulék-befizetések fedezzék a nyugdíjkifizetéseket.
Tovább
2010.
december
20. 18:40

Elfogadta a Ház a nyugdíjügyi politikai nyilatkozatot

Elfogadta a Ház a nyugdíjügyi politikai nyilatkozatot Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella indítványát a parlament 261 igen, 51 nem szavazattal és 43 tartózkodás mellett fogadta el hétfőn.
Tovább
2010.
december
17. 15:49

"Atyáskodó lenézést tükröznek Orbán uralkodói levelei"

"Atyáskodó lenézést tükröznek Orbán uralkodói levelei" "Magyarország jelenlegi miniszterelnöke, Orbán Viktor pár hónapon belül másodszor fordult levélben nyugdíjas társainkhoz. Tagozatunk meggyőződése, hogy ezen írások hangvétele olyan atyáskodó lenézést tükröz, amely mélyen sérti az időskorúakat" - írta pénteki közleményében az MSZP Budapesti Nyudíjas Tagozata.
Tovább
2010.
december
17. 09:39

Selmeczi: Nyugat-európai mintájú nyugdíjrendszer jön létre

Selmeczi: Nyugat-európai mintájú nyugdíjrendszer jön létre Az állami szervek készen állnak, hogy közbelépjenek, ha probléma van. Aki visszalép az állami nyugdíjrendszerbe, arra úgy tekintenek, mintha korábban ki sem lépett volna a magánnyugdíjpénztárba - fejtette ki többek közt a nyugdíjügyi miniszterelnöki megbízott a Ma reggel pénteki műsorában.
Tovább
2010.
december
15. 12:30

Az állami nyugdíjrendszer stabil és fizetőképes marad

Az állami nyugdíjrendszer stabil és fizetőképes marad Megmarad az önkéntes nyugdíjpénztári rendszer is, így aki akarja, ebbe belépve kiegészítheti majd az államtól érkező járandóságát - szögezte le Navracsics Tibor. A miniszterelnök-helyettes emellett hangsúlyozta: az állami nyugdíjrendszer stabil és fizetőképes marad.
Tovább
2010.
december
14. 12:03

"A Fidesz sírba tette a fiatalok jövőjét"

"A Fidesz sírba tette a fiatalok jövőjét" Az MSZP szerint a jövő nemzedékek "gyásznapja" december 13-a, mert azon a napon fogadta el az Országgyűlés a "nyugdíj-einstand" törvényt. Török Zsolt, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a rendszerváltás után húsz évvel "sírba tették" a fiatal nemzedékek jövőjét. A sajtótájékoztató kezdetén Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő egy fekete zászlót lógatott ki az Országház egyik erkélyéről.
Tovább
2010.
december
13. 17:18

Kósa: a nyugdíjpénztári átalakítás nélkül ellehetetlenülnénk

Kósa: a nyugdíjpénztári átalakítás nélkül ellehetetlenülnénk A Fidesz alelnöke szerint a kormányoldal nyugdíjmentő törvénycsomagja nélkül nem lehetne megfékezni a magyar állam külső adósságállományának a robbanásszerű növekedését, ami rövid távon is ellehetetlenítené az országot és az embereket.
Tovább
2010.
december
13. 07:40

Ma döntenek a nyugdíjpénztárakról

Ma döntenek a nyugdíjpénztárakról Várhatóan nagyjából öt órán keresztül szavaznak a képviselők ma az Országgyűlésben: döntenek egyebek mellett a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, illetve a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő törvényjavaslatról, valamint a jövő évi költségvetést megalapozó "salátatörvényről".
Tovább
2010.
december
10. 10:39

Tájékoztató levelet kapnak a magánnyugdíjpénztár-tagok

Tájékoztató levelet kapnak a magánnyugdíjpénztár-tagok Levélben tájékoztatják majd a magánnyugdíjpénztár-tagokat az előttük álló döntésekről és a határidőkről - közölte Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi miniszterelnöki megbízott péntek reggel a TV2 Mokka című műsorában.
Tovább
2010.
december
08. 09:14

Garanciákat kaphatnak a magán-nyugdíjpénztári tagok

Garanciákat kaphatnak a magán-nyugdíjpénztári tagok Politikai nyilatkozatter­vezetet nyújtottak be az Országgyűlésnek a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről Orbán Viktor, Kósa Lajos és Lázár János fideszes képviselők. A nyilatkozat garantálná többek között az egyéni számlavezetést az állami nyugdíjrendszerbe átlépő magán-nyugdíjpénztári tagoknak.
Tovább
2010.
december
05. 08:44

Szijjártó: A kormány megvédi a nyugdíjakat

Szijjártó: A kormány megvédi a nyugdíjakat A kormány elkötelezett abban, hogy megvédje a nyugdíjakat, és a szombati szakszervezeti demonstrációról mindent elmond, hogy annak szervezői között vannak olyanok is, akik részt vesznek a nyugdíjakat "eltőzsdéző" magánpénztárak vezetésében - reagált a miniszterelnök szóvivője a szakszervezeti tüntetésre.
Tovább
2010.
november
14. 13:38

Nem lesz korkedvezményes nyugdíj a férfiaknál

Nem lesz korkedvezményes nyugdíj a férfiaknál Nem vezeti be a kormány a férfiaknál azt, hogy 40 év munkaviszony után elmehessenek nyugdíjba – mondta a Hírszerzőnek a Fidesz szakpolitikusa. Hogy pontosan hány nőt érint a bejelentett kedvezményes nyugdíj jövőre az kérdéses? míg nyáron hatezerre becsülték, addig mára már akár 24 ezer nyugdíjba vonuló nővel számol a kormány.
Tovább
2010.
november
11. 14:00

Döntött a kormány: a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak

Döntött a kormány: a nők 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonulhatnak Kedvezményes nyugdíjba vonulhat minden olyan nő, aki 40 év munkaviszonnyal rendelkezik - jelentette be a kormányszóvivő. A rendelkezés 2011-től érvényes. Nagy Anna hangsúlyozta: a munkaviszonyba beleszámít a gyermekneveléssel töltött időszak is, vagyis amikor az érintett nő gyermekgondozással kapcsolatos ellátásokat kapott. Ennek több gyermek esetén a maximuma nyolc év. A 40 évbe a képzési idő - sem szakiskolai, sem felsőfokú - nem számít bele.
Tovább
2010.
november
10. 08:15

Lázár: Az állami nyugdíjrendszerben is lesznek egyéni számlák

Lázár: Az állami nyugdíjrendszerben is lesznek egyéni számlák Heteken belül rendezné a járulékok sorsát a magán-nyugdíjpénztári befizetések felfüggesztésének idejére a Fidesz frakcióvezetője. Lázár János az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: a kormány szeretné meggyőzni arról az embereket, hogy az államnál nagyobb biztonságban van a pénzük. Úgy vélte: az állami rendszer akkor lehet vonzó, ha a befizetések követhetőek, vagyis szükség van az egyéni számlás rendszerre.
Tovább
2010.
november
08. 06:39

Egyelőre nem döntött a kormány a nyugdíjjárulék emeléséről

Egyelőre nem döntött a kormány a nyugdíjjárulék emeléséről Nem került szóba a kormány vasárnapi, többórás ülésén a nyugdíjjárulék emelése - közölte a kormányfő szóvivője. Döntés született ugyanakkor arról, hogy az Európa 2020 stratégia keretében 2015-ig 400 ezerrel emelnék a foglalkoztatottak számát, illetve hogy Debrecenben 10 milliárd forintból új stadion épül.
Tovább
2010.
november
07. 09:20

Nyugdíjjárulék-emelés - Szijjártó megmagyarázta

Nyugdíjjárulék-emelés - Szijjártó megmagyarázta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője szerint a nyugdíjjárulék-emelésből befolyó plusz pénzből a legalább 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nők nyugdíjba vonulását fedeznék. A politikus erről a Magyar Televízió Híradójának beszélt szombaton.
Tovább
2010.
november
03. 05:53

Nyugdíjdilemma: 890 milliárd forintért megy a harc

Nyugdíjdilemma: 890 milliárd forintért megy a harc Közel 530 milliárd forintot „hoznak vissza” jövőre az államkasszába a magánnyugdíjpénztáraktól visszalépők, legalábbis a kormányzati számítások szerint. A 2011-es költségvetés tervezetéből kiderül: a járulékok átirányítása mellett – amely a már sokat emlegetett 360 milliárd forinttal javítja a tb-alapok, ezen keresztül pedig a büdzsé helyzetét – további 529 milliárd forint kerülhet át az államháztartásba akkor, ha a tagok mintegy fele visszatér az első pillérhez.
Tovább
2010.
október
26. 09:24

Nyugdíjpénztárak - Rövid vita után megszavazták

Nyugdíjpénztárak - Rövid vita után megszavazták Elfogadta az Országgyűlés a kormány javaslatát, amely a társadalombiztosítási törvény módosításával megteremti az alapját annak, hogy a magán-nyugdíjpénztári tagok átmenetileg - 2010. november 1-je és 2011. december 31-e között - tagdíj helyett járulékot fizessenek a Nyugdíjbiztosítási Alap részére.
Tovább
2010.
október
21. 10:34

Brüsszel vizsgálja a magyar magán-nyugdíjpénztári terveket

Brüsszel vizsgálja a magyar magán-nyugdíjpénztári terveket Az állam többet nem utal pénzt a magánnyugdíjpénztáraknak - mondta Orbán Viktor kormányfő egy televíziós interjúban. Most 2,8 millió ember tagja a 18 magánnyugdíjpénztárnak, akik összesen havonta 30 milliárd forintot fizetnek be az APEH-hez, amely tovább küldi az összeget a pénztárakba; az állam pedig ugyanekkora összeget betesz az állami nyugdíjkasszába. Korábban a miniszterelnök annyit mondott, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket csak 14 hónapig irányítja az állami nyugdíjkasszába.
Tovább
2010.
október
16. 10:50

Túlélésért küzdenek a nyugdíjkasszák

Túlélésért küzdenek a nyugdíjkasszák A miniszterelnök bejelentése alapján az APEH az összes magánnyugdíj-járulékot visszatartaná, ezért a kasszák most kompromisszumért lobbiznak. Az Index úgy tudja, azt szeretnék elérni, hogy az adóhatóság a nyolc százalékos járulék legalább felét utalja. Ez a hárommillió kasszatag mellett a pénztáraknak is fontos, hogy működési költségeik legalább egy része fedezve legyen. Több kassza a beléptetések felfüggesztését tervezi, ezzel csökkenteni tudják kiadásaikat, de ennek más eszközei is vannak.
Tovább
2010.
október
15. 22:15

Nem kényszerítenek senkit az állami nyugdíjrendszerbe

Nem kényszerítenek senkit az állami nyugdíjrendszerbe Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Magyar Televízióban azt mondta, ezután is mindenki maga döntheti el, milyen pénztárba fizeti a nyugdíjjárulékát. A miniszterelnök szóvivője azt is elmondta, a kormány egyetértett az Orbán Viktor által szerdán bejelentett adókkal, az erről szóló jogszabály-tervezetről már hétfőn dönthet a parlament.
Tovább
2010.
október
08. 16:24

Az MSZP szerint a 0,6 százalékos nyugdíjkorrekcióval a Fidesz átveri az időseket

Az MSZP szerint a 0,6 százalékos nyugdíjkorrekcióval a Fidesz átveri az időseket Török Zsolt, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján állítását azzal indokolta, hogy számításaik szerint 0,9 százalékos nyugdíjkorrekciós emelés járna a nyugdíjasoknak.
Tovább
2010.
október
06. 19:02

Európa-szerte fontos az idősek helyzete

Európa-szerte fontos az idősek helyzete Orbán Viktor miniszterelnök kedden hivatalában fogadta Bernhard Worms-t, az Európai Senior Unió elnökét, Marilies Flemming alelnököt és Iván Lászlót, a Fidesz nyugdíjas tagozatának országos elnökét.
Tovább
2010.
október
02. 09:47

Szívesen leveleznek Orbánnal a nyugdíjasok

Szívesen leveleznek Orbánnal a nyugdíjasok A miniszterelnök szóvivője szerint péntekig mintegy 200 ezer nyugdíjas válaszolt Orbán Viktor kormányfő közelmúltban írt levelére, amelyben az idősek véleményét kérdezte a számukra fontos területekről, illetve kormánnyal szembeni elvárásaikról.
Tovább
2010.
szeptember
28. 14:41

Inflációkövető nyugdíjemelést ígért Orbán Viktor

Inflációkövető nyugdíjemelést ígért Orbán Viktor "Idén januártól módosult a nyugdíjszámítás módszere. Alaphelyzetben az emelés már csak az inflációhoz igazodik, tehát a képletből teljesen kikerül a nettó átlagkereset növekedése. Az idei költségvetési terv 4,1 százalékos drágulással számolt, így a nyugdíjak is pontosan ennyivel emelkedtek."
Tovább
2010.
szeptember
10. 19:52

MSZP-Fidesz: kampányküzdelem a nyugdíjasokért

MSZP-Fidesz: kampányküzdelem a nyugdíjasokért Egyebek között a nyugdíjak védelmében nyújtott be az egyes nyugdíjszabályok módosításáról és a nyugdíjakat érintő intézkedésekről határozati javaslatot az Országgyűlésnek az MSZP pénteken - közölte Kiss Péter, a párt társadalompolitikai kabinetvezetője.
Tovább
2010.
szeptember
09. 17:43

Orbán Viktor levélben kéri ki a nyugdíjasok véleményét

Orbán Viktor levélben kéri ki a nyugdíjasok véleményét Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében - közölte a kormányfő szóvivője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Az MSZP szerint ez csak egy "mézesmadzag" és arra szolgál, hogy a Fidesz adatbázist építsen.
Tovább
2010.
augusztus
12. 10:31

A Fidesz sem kerülheti el a nyugdíjreformot

A Fidesz sem kerülheti el a nyugdíjreformot A nyugdíjrendszerünk bajait nem lehet kizárólag a rendszer keretein belül orvosolni. A terebélyesedő demográfiai és foglalkoztatási nehézségek kívülről érkező problémák, ezeket a mindenkori nyugdíjrendszernek automatikusan kellene kezelnie. A mai szisztéma csak átmenetileg tartható fenn, hosszabb távon a külső hatásokra már nem tud jól reagálni, így az újabb kiigazítások elkerülhetetlenek lesznek.
Tovább
2010.
július
02. 17:23

Ezerötszáz luxusnyugdíjas

Ezerötszáz luxusnyugdíjas A Fideszes Wittner Mária felvetése miatt kerültek újra fókuszba a jómódú nyugdíjasok. A ’56-os halálraítélt szerint ugyanis harmadolni kellene a kommunista elit nyugdíját. Háromszázezer forint fölött 1439-en, félmillió forintnál pedig csak 13-an kapnak több nyugdíjat – közölte az Inforádió.
Tovább
2010.
április
25. 20:58

Melyik korosztály kire szavazott?

Melyik korosztály kire szavazott? A két választási forduló között a hvg.hu arról kérdezett két közvélemény-kutató intézetet, hogy a különböző korosztályok melyik pártra szavaztak, illetve, hogy a pártok szavazóbázisa mely korosztályokban erősebb. Az eredmények nem meglepőek: az MSZP-t az idős inaktívak, az LMP-t a fiatal nők, a Jobbikot pedig a fiatal férfiak választják. A Fidesz minden korcsoportban nagyon erős.
Tovább
2010.
február
04. 15:06

Százezer nyugdíjas aláírását gyűjtötte már össze a Fidesz

Százezer nyugdíjas aláírását gyűjtötte már össze  a Fidesz Meghaladja a százezret azoknak a száma, akik csatlakoztak a Fidesz nyugdíjas tagozata által kezdeményezett aláírásgyűjtéshez - közölte Iván László, a tagozat elnöke az MTI-vel csütörtökön.
Tovább
2010.
január
31. 21:39

Eddig is védhette volna az MSZP a nyugdíjasokat

Eddig is védhette volna az MSZP a nyugdíjasokat Nem most kellene nyugdíjas-programmal előállnia az MSZP-nek, nyolcévi kormányzás alatt - ha akarták volna - megvédhették volna az időseket. Ehelyett a Gyurcsány-korszakban mindig csak rosszabb lett az időseknek - fogalmazott Soltész Miklós országgyűlési képviselő.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART