Címke: hobbi (80 találat)

2013.
október
25. 09:46

Kutya-macska konferenciát rendez az Európai Unió

Kutya-macska konferenciát rendez az Európai Unió Állatjóléti, kifejezetten a kutyák és macskák jólétére összpontosító konferencia lesz a jövő héten Brüsszelben.
Tovább
2013.
szeptember
19. 09:32

A gombamérgezés veszélyeire hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ

A gombamérgezés veszélyeire hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ Az őszi gombaszedés utáni veszélyekre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Azt ajánlják, az összegyűjtött gombákat minden alkalommal mutassák meg gombavizsgálónak, hogy elkerüljék a mérgezéseket.
Tovább
2013.
szeptember
02. 06:41

A vadhús is bekerülhet a közétkeztetésbe

A vadhús is bekerülhet a közétkeztetésbe Évente tartósan 12 ezer tonna vadhús kerül piacra Magyarországon, ennek értékesítését a kereslet élénkítésével lehet megoldani, de a tárca vizsgálja annak lehetőségét is, hogy bevonják a vadhúst a közétkeztetésbe - mondta el a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a Zala megyei Bakon.
Tovább
2013.
július
23. 17:06

Magyar nemesítésű virág a világ dísznövénye

Magyar nemesítésű virág a világ dísznövénye Magyar nemesítésű virág 2013 dísznövénye, a nemesítést végző Állami Gyümölcs- és Dísznövénytermesztési Kutatóintézet szakemberei már a nemzetközi elismeréseket is begyűjthették a Fleuroselect elnevezésű szervezet idei dániai konferenciáján - mondta el az intézet ügyvezető igazgatója.
Tovább
2013.
május
14. 17:20

Rekord - Félmázsás tőkehalat fogott egy horgász

Rekord - Félmázsás tőkehalat fogott egy horgász Csaknem félmázsás tőkehalat fogott egy horgász Norvégia partjainak közelében, ami új világcsúcs. A 46 kiló 65 dekás hal két kilóval nehezebb a korábbi rekordernél, amelyet az Egyesült Államokban - New Hampshire partjainál - fogtak ki még 1969-ben, azaz a csúcs 44 éven át nem dőlt meg.
Tovább
2013.
május
04. 08:33

Május a kertben

Május a kertben Az év ötödik hónapjában járunk, amely legtöbbek számára a legkedvesebb időszak. Minden virágzik, zöldül, ugyanakkor a kártevők és kórokozók is teljes gőzzel munkába állnak. Lássuk, milyen teendők várnak ránk májusban a kertben!
Tovább
2013.
február
26. 09:11

Öreg ember nem gyorsvonat? Dehogynem!

Öreg ember nem gyorsvonat? Dehogynem! Angliában két meglehetősen koros motoros gyorshajtó bírósági ügye is zajlik egy időben. Az urak úgy tűnik nem nyugodtak le cseppet sem az idő előrehaladtával!
Tovább
2012.
november
29. 15:11

Kudarcot vallott a játékhajó átkelése

Kudarcot vallott a játékhajó átkelése Nem sokkal az indulás után véget is ért annak a játékhajónak az útja, amely készítőjének reményei szerint átkelt volna "magától" az Atlanti-óceánon. Még a brit felségvizeket sem sikerült elhagynia: zátonyra futott a Wight-szigetnél.
Tovább
2012.
november
27. 14:51

Játékhajót próbál átküldeni az Atlanti-óceánon egy nyugdíjas brit tudós

Játékhajót próbál átküldeni az Atlanti-óceánon egy nyugdíjas brit tudós A 13 kilogramm tömegű Snoopy Sloop nevű hajó a tervek szerint szombaton vág neki csaknem tízezer kilométeres útjának. Robin Lovelock négy éven át építgette, tökéletesítgette a hajót, amelynek alkatrészeit a világhálóról szerezte be, és amelynek összköltsége 449 font (160 ezer forint).
Tovább
2012.
november
10. 10:05

Tennivalók a kertben: terményeink elraktározása

Tennivalók a kertben: terményeink elraktározása Mielőtt ténylegesen beköszöntene a zordabb időszak és lehullana a hó, felettébb fontos teendőnk kiskertünk terményeinek elraktározása.
Tovább
2012.
október
13. 11:25

Heti tennivalók a kertben

Heti tennivalók a kertben Októberben a növények a vegetációs időszak végéhez közelednek, mi pedig utoljára rugaszkodunk neki a nagyobb kerti munkáknak, melyek hasznának jelentős részét már csak a jövő évben élvezhetjük. Ez az időszak még kiválóan alkalmas arra, hogy örökzöldeket, díszcserjéket telepítsünk, trágyázzunk, valamint a közelgő fagy ellen védekezzünk.
Tovább
2012.
október
10. 08:43

Marihuánát termesztett tudtán kívül egy idős brit pár

Marihuánát termesztett tudtán kívül egy idős brit pár Cannabis növényt nevelgetett szerető gonddal egy idős pár Nagy-Britanniában, dísznövénynek vélve azt. Így igencsak megdöbbentek, amikor a rendőrség rajtaütött otthonukon és elkobozta a "marihuánabokrot".
Tovább
2012.
október
01. 21:41

Újra szól a dal - Szenior Dalkörök Országos Fesztiválja

Újra szól a dal - Szenior Dalkörök Országos Fesztiválja AZ Idősek Világnapjához kötődően rendezi meg a Szenior Dalkörök Országos Fesztiválját a Nyugdíjasok Országos Szövetsége október 4-én Budapesten, a Csillebérci Szabadidő- és Ifjúsági Központ sportcsarnokában.
Tovább
2012.
szeptember
29. 14:56

Jódlizva szép a túra

Jódlizva szép a túra Azok, akik manapság járják az osztrák Alpokat, mind gyakrabban hallhatják a jódlizás "holálário" hangjait: a jellegzetes tiroli dal ismét divatba jött, egyes túrázóknak még kurzusokat is tartanak művészetéről.
Tovább
2012.
szeptember
28. 03:21

Kutatók éjszakája - TudásJárat indul

Kutatók éjszakája - TudásJárat indul Sci-fi technológiák a valóságban, magyar fegyverkonstruktőrök és ritka fegyverek, a magyar szabadalmak teljes sorozata, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb pályamunkái és audiovizuális party-szimuláció is várja az érdeklődőket pénteken a Kutatók éjszakája programsorozat különböző budapesti helyszínein, amelyeket ingyenes TudásJárat köt össze.
Tovább
2012.
szeptember
28. 02:18

Tévézési trendek: nyáron főleg sportot néztek az emberek

Tévézési trendek: nyáron főleg sportot néztek az emberek Június és augusztus között naponta átlagosan 4 óra 23 három percet töltöttek a televízió előtt az emberek, a legnépszerűbb műsorok pedig a sportközvetítések voltak - derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból.
Tovább
2012.
szeptember
19. 18:21

Rekordot döntött egy nyugdíjas ejtőernyős

Rekordot döntött egy nyugdíjas ejtőernyős 76 évesen döntött rekordot egy nagybajomi ejtőernyős. Horváth István 4500 méterről ugrott ki, a levegőben pedig stílusgyakorlatokat végzett. A nyugdíjas sportoló egy év kihagyás után vette nyakába tandemoktatóját, és valósította meg álmát. A gyakorlat sikerült – feladta a leckét a fiataloknak is.
Tovább
2012.
szeptember
13. 17:23

Milliókat ér az egyszerű papírfecni

Milliókat ér az egyszerű papírfecni „Csak aki már tapasztalta, tudja, mi a Márta-paszta!” Ismerős ez a cipőápolót ajánló szlogen? Az idősebb korosztálynak minden bizonnyal.
Tovább
2012.
szeptember
07. 16:34

Bútorápolás nagymamáink receptje alapján

Bútorápolás nagymamáink receptje alapján A napiotthon.hu bemutat néhány egyszerű trükköt hogyan varázsoljuk újjá az öreg kopott bútorokat, gyorsan egyszerűen és mindezt fillérekből.
Tovább
2012.
augusztus
01. 09:33

Állati jogok - Jön a szigorúság

Állati jogok - Jön a szigorúság Mától szigorodnak az állattartási szabályok, az állatvédelmi bírság alapösszege ötezer forintról tizenötezerre nő, de többszöri jogsértés esetén akár több százezer forintos bírságot is ki lehet majd szabni.
Tovább
2012.
július
28. 09:37

Heti tennivalók a kertben: nyári szaporítás

Heti tennivalók a kertben: nyári szaporítás Egész évi kertészkedésünk eredményei ebben az időszakban válnak leginkább láthatóvá kiskertünkben, viszont egy vérbeli kertész legnagyobb öröme mi más lenne, mint egy új növény, egy új élet létrehozása, melyre az egyik legalkalmasabb időszak július vége és augusztus első fele.
Tovább
2012.
július
10. 18:19

Jeles magyarok a posta új bélyegein

Jeles magyarok a posta új bélyegein Négy jeles magyar személyiség - Örkény István és Ottlik Géza író, Solti György karmester és Szentágothai János anatómus - születésének centenáriumát köszönti újdonságával a Magyar Posta. A bélyegkisív, valamint a hozzá tartozó boríték és bélyegző Dudás László grafikusművész alkotása.
Tovább
2012.
június
26. 11:03

Magyaroknak magyar kártyát!

Magyaroknak magyar kártyát! A csaknem kétszáz éve készített pakli lapjai egy svájci dráma hőseit ábrázolják. A snapszer szövetség szerint itt az ideje, hogy a magyar kártya lapok szereplői is magyarok legyenek. Ismerje meg a magyar kártya történetét!
Tovább
2012.
május
28. 17:56

Kutya - ember barátság? Itt a tudományos magyarázat!

Kutya - ember barátság? Itt a tudományos magyarázat! Sokszor hallani olyasmit a kutyatulajdonosoktól, hogy négylábú barátjuk mintha képes lenne olvasni a gondolataikban. Hogyan tanulják meg a kutyák, miként kell finom falatokért könyörögni, illetve hogy főként akkor rosszalkodjanak, amikor nem nézünk oda?
Tovább
2012.
május
26. 09:40

Heti tennivalók a kertben: paradicsompalánták gondozása

Heti tennivalók a kertben: paradicsompalánták gondozása A várva várt májusi csapadék után - kiheverve a lokális fagyosszentek kártételeit - ne dőljünk még hátra kerti székeinkben, hiszen Orbán még tartogathatott meglepetéseket a fagyzugosabb helyeken. Tehát a hét végén már bátran pótolhatjuk melegigényes tartalékpalántáinkból a sérülteket.
Tovább
2012.
április
21. 14:33

Póker: a 60 éves nyugdíjas megmutatta

Póker: a 60 éves nyugdíjas megmutatta Rengeteg fiatal játékos ül az asztaloknál, még csak alig érték el a játékhoz szükséges alsó korhatárt, máris sztárok. Notthingamben Robert Baguley bebizonyította: idősebbeknek is osztanak még a versenyeken lapot- és nem is akármilyet! 210.400 fontot (78 millió forintot), a fődíjat hozta el.
Tovább
2012.
április
11. 10:04

A tavaszi kert veszélyei állatainkra

A tavaszi kert veszélyei állatainkra Itt a tavasz, kezdenek rügyezni a fák. Aki csak teheti, a kiskertben vagy a hétvégi telken tölti minden szabadidejét, hiszen rengeteg munka vár egy igazi kertészre. A nappalok hosszabbodásával, a fokozatos felmelegedéssel a növények újraélednek, és robbanásszerűen burjánzani kezdenek. Az ebben az időszakban elvégzendő munkálatoknak azonban mind ránk, mind állatainkra nézve lehetnek káros hatásaik, ezért fontos, hogy foglalkozzunk ezekkel.
Tovább
2012.
április
07. 06:59

Áprilisi teendők a kertben!

Áprilisi teendők a kertben! A következőkben szeretnénk tanácsot adni, hogy milyen kerti teendőket, tennivalókat érdemes áprilisban elvégezni a virágok, zöldségek és fűszernövények, gyümölcskertek körül. A növényvédelem ebben az időszakban is rendkívül fontos!
Tovább
2012.
március
21. 09:21

Fiatalítsuk meg a muskátlit!

Fiatalítsuk meg a muskátlit! A muskátlitöveket ajánlatos folyamatosan fiatalítani. A 2-3 éves tövek virágoznak a legszebben, az öregedő növények gyengébb virágzásúak lehetnek.
Tovább
2012.
március
07. 19:39

Vigyázzunk a házi kedvencekre - Jön a párzási időszak

Vigyázzunk a házi kedvencekre - Jön a párzási időszak A tavasz a házi kedvencek párzási időszaka - kiszökhetnek és támadhatnak a kóbor állatok. Az Orpheus Állatvédő Egyesület arra hívja föl a figyelmet, hogy ivarzási időszak alatt fokozottabb óvatossággal sétáltassuk a kijelölt helyeken a házi kedvenceket, ne engedjük pározni őket.
Tovább
2012.
március
01. 17:49

98 éves matróna a bíróságon: pókerezett

98 éves matróna a bíróságon: pókerezett Az aprópénz is pénz, nincs pardon. Egy egész csapat idős nőt állítanak bíróság elé, mert pénzben pókereztek, a legidősebb közülük 98 éves, de a legfiatalabb is megélte már a 75 évet.
Tovább
2012.
március
01. 05:04

Diavetítők - Egyedülálló gyűjtemény

Diavetítők - Egyedülálló gyűjtemény Az első diavetítőt testvéreivel együtt közös ajándékként kapta karácsonyra az 1950-es évek végén a szolnoki Kolozsi Sándor, és attól kezdve - televízió még nem lévén hazánkban - kedvenc esti szórakozássá vált családjukban a mesefilmek vetítése. A legtöbb hasonló korú ember aztán felnőve el is felejtette ezt az időtöltést, nem úgy a fotózás iránt is érdeklődő, ma már nyugdíjas népművelő. Szenvedélyévé vált e tárgyak gyűjtése, és három évtized alatt több mint kétszázat szerzett be az állóképet megjelenítő készülékekből a világ tizenöt országából. Tudomása szerint ennyi vetítővel magángyűjtőként egyedüli az országban.
Tovább
2011.
december
29. 09:16

2011 híres "állatságai"

2011 híres "állatságai" Az idén is bőven szolgált "állatságokkal" a világ hírtermése, íme egy esztendőösszegző csokornyi.
Tovább
2011.
december
11. 11:10

Kertépítés másképp: télen is élő kertek

Kertépítés másképp: télen is élő kertek A mérsékelt égöv alatt az év 5-6 hónapja - kertészeti szempontból szomorú időszak. Sötét szürke égbolt, rövid nappalok, lombjuk vesztett kopasz fák, az elmúlásra emlékeztető, melankolikus hangulatot árasztó környezet vesz körül bennünket. Nem véletlen, hogy a "spleen" (kedélybetegség) Angliából származik, ahol a szürke esős napok még hosszabban nyomasztják az emberi pszichét.
Tovább
2011.
november
12. 08:26

Zöldségtárolás, faültetés – Jövő heti tennivalók a kertben

Zöldségtárolás, faültetés – Jövő heti tennivalók a kertben Szedjük a bimbóskelt és a póréhagymát folyamatosan, de ha kint maradnak, az se baj, mert bírják a fagyot. Ültethetjük még az őszi fokhagymát, vethetjük "tél alá" a zöldborsót. Erre a célra alkalmas az 'Express', a 'Rajnai törpe', a 'Gloire de Quimper', a 'Debreceni korai sötétzöld', a 'Debreceni korai velő', az 'Újmajori korai'. Előtte adjunk 10 dkg pétisót, 15 dkg szuperfoszfátot és 5 dkg kénsavas kálit 10m2-re. 25 cm sor- és 8-10 cm mélységbe vessünk.
Tovább
2011.
november
06. 09:30

Így gondozzuk szobanövényeinket a télen!

Így gondozzuk szobanövényeinket a télen! Ne csak mi emberek készüljünk a télre, a szobanövényeket is készítsük fel! A természet téli álomra szenderül, de a szobanövények többsége ébren várja telet, ám a téli időszak észrevehetően megváltoztatja növekedésüket, fejlődésüket.
Tovább
2011.
augusztus
02. 19:34

75 éve méri az esőt

75 éve méri az esőt Nincs nyugdíjkorhatár az Országos Meteorológiai Szolgálat egyes kollégáinál. A csökölyi Erzsi néni 88 éves kora ellenére is nap, mint nap segíti a szolgálat működését. Azt mondja: tovább kell vinni a családi örökséget, mert a csapadék mérés nem megerőltető, és jó ügyet szolgál. Az idős asszonyt nemrég ki is tüntette az OMSZ.
Tovább
2011.
július
30. 09:21

Heti tennivalók a kertben: gyümölcsfák kezelése

Heti tennivalók a kertben:  gyümölcsfák kezelése Figyeljünk a csemegekukorica érésére, mert hamar megöregszik. Ha körömmel könnyen benyomható, akkor a legjobb. Ha sok van, pár perc főzés után lefagyaszthatjuk. Őszi szedésre most vessünk spenótot. Megkísérelhetjük a zöldborsó másodvetését is. Szedjük a dinnyéket.
Tovább
2011.
július
29. 10:59

Búcsú a kocka Ladától

Búcsú a kocka Ladától Kilencszáz négyzetméterrel bővült a Lada múzeum, ez önmagában még nem nagy hír, az viszont igen, hogy nyugdíjazzák a márka klasszikusát, az 1980 óta gyártott 2104-est. Az AvtoVAZ legújabb modelljét, a Renault Sanderót Forma 1-es versenyző vezette le a szalagról.
Tovább
2011.
július
23. 13:45

Itt vehet fillérekért nyaralókat Magyarországon

Itt vehet fillérekért nyaralókat Magyarországon Az elmúlt évben tovább estek az árak a Zempléni-hegységben, a Bükkben és az Aggteleki-hegységben is. Döntően a főváros közelsége miatt valamivel magasabbak az árak, és kisebb a választék a Mátrában és a Börzsönyben - állítják a lapunk által megkérdezett térségbeli ingatlanközvetítők.
Tovább
2011.
július
11. 11:30

Örökifjú 90 éves néni siklóernyőzött

Örökifjú 90 éves néni siklóernyőzött A romániai Brassó megyében részesült különleges születésnapi ajándékban az a hölgy, aki a neves nap alkalmából kipróbálhatott egy motoros siklóernyőt. A vidombáki repülőtérről felszálló idős néni perceken keresztül gyönyörködhetett a táj szépségeiben több száz méter magasságból.
Tovább
2011.
június
11. 16:27

Az öreg sírköves-kaszás csak nem nyugszik

Az öreg sírköves-kaszás csak nem nyugszik Manapság lassan már maga az mutatványnak számít, hogy valaki közúti forgalomba merészkedjen biciklivel, s élve megússza. Nos, Farkas Árpád ennél "kicsivel" többet is megtesz. Menet közben elhajítja a kormányt, mialatt több helyen is éles kaszák vannak felszerelve kerékpárjára.
Tovább
2011.
május
29. 20:58

Egy kutya már 7 éves kortól nyugdíjasnak számít

Egy kutya már 7 éves kortól nyugdíjasnak számít Egy felmérésből kiderült, hogy a kutyák öregedésének első jeleit sok gazda lustaságként értelmezi és pár évvel később veszik észre, mint ahogy az elkezdődik. Viszont az idős kedvencek állapotát is fenn lehet tartani.
Tovább
2011.
május
12. 11:48

Facebookozók segítették a 86 éves motoros utolsó túráját

Facebookozók segítették a 86 éves motoros utolsó túráját A Facebookon toboroztak támogatókat egy veterán motoros utolsó túrájához: az ausztrál nyugdíjast a közösségi oldal segítségével minden érintett településen kisebb rajongói tábor fogadta, akik élelemmel és szállással segítették útját.
Tovább
2011.
április
30. 08:51

Indul a strandszezon

Indul a strandszezon Hét fővárosi strand nyitja meg kaput a következő két hónapban. A fürdőhelyeken idén is gyerek-, diák-, nyugdíjas kedvezményekkel, családi jegyekkel, Strandváró nappal és több, új, izgalmas szolgáltatással várják a látogatókat.
Tovább
2011.
április
27. 22:49

Nyugdíjba készül Bernie Ecclestone?

Nyugdíjba készül Bernie Ecclestone? Bernie Ecclestone-nak a Formula-1-es autós versenysorozat a kedvenc játékszere, az élete, mindene. A 80 éves brit milliárdos tette ugyanis azzá a sportágat, ami: a világ egyik legnépszerűbb viadalává.
Tovább
2011.
április
24. 09:52

Húsvéti gidák és marák az állatkertben

Húsvéti gidák és marák az állatkertben Az elmúlt napokban "kecskegida invázió" volt a Fővárosi Állat- és Növénykert állatsimogatójában. Az itt lakó törpekecskék ugyanis épp a húsvétot megelőző időszakra időzítették a gidák világra hozatalát. Jelenleg huszonöt kecskegida hancúrozik a kifutóban, sőt játszópajtásaik is akadnak az ugyancsak nemrég született kameruni bárányok személyében. A szomszédos Dél-Amerika kifutóban a nagy maráknál volt szaporulat. Ez a patagóniai1 rágcsáló a tengerimalacokkal rokon, külsejét tekintve azonban a kengurukra, a nyulakra és az őzekre emlékeztet.
Tovább
2011.
április
23. 08:34

Tojásfa a kertben

Tojásfa a kertben Itt a tavasz. Végre kint lehetünk a kertben. A kert sokkal több mint a virágágyások és a konyhakert. Kifejezheti a személyiségünket, és az otthonunk fókuszába kerülhet. Miért ne dekorálnánk a kertet is húsvét ünnepére?
Tovább
2011.
április
12. 13:27

Hol és hogyan vásárolj életképes palántákat?

Hol és hogyan vásárolj életképes palántákat? Akinek van kertje, vagy nevel növényeket az erkélyén, ismeri a minden évben újra meg újra előtörő, hajthatatlan késztetést, hogy újabb virágokkal gyarapítsa gyűjteményét. A tavaszi kert- és balkonmegújítás rendszerint néhány (vagy több) új növényt is megkíván, ez természetes. De hogy az új növényeket hol, hogyan, milyen minőségben és mennyiért szerzed be – egyáltalán nem mindegy. Ha nem vagy résen – illetve nem vértezed fel magad az alapvető kertészeti ismeretekkel –, könnyen kereskedelmi trükköknek eshetsz áldozatul.
Tovább
2011.
április
10. 08:58

Hajdúszoboszló és az egészségturizmus

Hajdúszoboszló és az egészségturizmus A magyarországi turisztikai kínálat nemzetközi hatókörű vonzerői között kiemelkedő az egészségturizmus szerepe. Nemzetközi összefüggésben Magyarország a világ termálvízben leggazdagabb országai közé tartozik (Japán, Izland, Olaszország és Franciaország után az ötödik termálvíz nagyhatalom).
Tovább
2011.
április
08. 16:37

A legszebb tavaszi virágok

A legszebb tavaszi virágok A tavasz igazán csodálatos időszak, ilyenkor feléled a természet, a nap ragyog, és a virágok szirmot bontanak. Most lássuk a legszebb tavaszi növényeket, amelyek kertünk tökéletes díszei lehetnek.
Tovább
2011.
április
07. 12:00

Saját építésű hajón lakik Vili bácsi és felesége

Saját építésű hajón lakik Vili bácsi és felesége Bartyik Vilmos blogjának mottója: "Az emberek három csoportra oszthatók. Vannak az élők, a holtak és azok akik a tengeren vannak". Anakharszisz, i.e. VI.sz.
Tovább
2011.
március
30. 05:20

A merész hobbifotós előtt állt meg a vonat

A merész hobbifotós előtt állt meg a vonat Megállásra kényszerített egy EC expresszvonatot egy 81 éves német hobbifotós látványos felvételekre vadászva. A Berlinből Nürnbergbe tartó expresszvonatnak pontosan a sínek között álló nyugdíjas nő előtt sikerült megállnia.
Tovább
2011.
március
27. 22:02

A boldog nyugdíjas évek titka

A boldog nyugdíjas évek titka Jaj, csak végre nyugdíjba mehetnék már! – hányszor, de hányszor sóhajtozunk így addig, amíg dolgozunk. Aztán bekövetkezik a „szép, nyugalmas” időszak, és már nem is olyan idilli a kép...
Tovább
2011.
március
27. 15:20

Pörkölt mellé: Ki mit tudon versenyeznek a nyugdíjasok

Pörkölt mellé: Ki mit tudon versenyeznek a nyugdíjasok Táncra perdülnek, vérbő tarantellát járnak, szólóéneket adnak elő és mazsorett előadásban lóbálják a pom-pomokat: egy hévízi vállalkozó országos Ki mit tudot szervezett nyugdíjasoknak és a hatalmas érdeklődésen maga is meglepődött. Az ötödik elődöntőn elsöprő többségben a nők, egy 79 éves asszony pedig megmutatja, hogy az előző esti buli után is ki lehet verni a rezet. Az [origo] a helyszínen álmélkodott a 70 körüliek vitalitásán.
Tovább
2011.
március
21. 20:45

Kertészkedő nép a magyar

Kertészkedő nép a magyar Majdnem minden harmadik magyar foglalkozik szabadidejében a kertjével, dísznövények vásárlására a jövedelméhez képest sokat költ. A hobbikertészet ugyan kevéssé kutatott terület, de a rendelkezésre álló adatok szerint Magyarország az európai élbolyban van ezen a területen. A magyar emberek szabadidejükben - a barátokkal való találkozás után - legszívesebben a növényeik és kertjük ápolásával szeretnek foglalkozni. Az itthon évente dísznövényekre fordított fejenkénti 7000 forint - a magyar jövedelmekre vetítve - jelentősnek számít, régiónkban csupán Csehország áll hasonló szinten.
Tovább
2011.
március
19. 07:26

A kertészkedés ideális testmozgás az idősek számára

A kertészkedés ideális testmozgás az idősek számára Amerikai szakemberek szerint a kertészkedés a legjobb módszer az idős emberek számára, hogy fizikailag aktívak maradjanak, és hogy elégedettek legyenek az életminőségükkel. Az eredmények online kérdőívek kiértékeléséből származnak, amelyeket 50 évnél idősebb emberek töltöttek ki.
Tovább
2011.
március
19. 07:01

Börtönbe mehet a galambokat etető nyugdíjas

Börtönbe mehet a galambokat etető nyugdíjas A galambok etetése akár veszélyes is lehet. Erre volt kénytelen nemrég ráébredni egy nyolcvanas éveiben járó osztrák asszony.
Tovább
2011.
március
17. 10:53

Megmenekült a fazéktól az öreg homár

Megmenekült a fazéktól az öreg homár Megmenekült a Nagy-Britannia partjainál valaha fogott legöregebb és legnagyobb homár a fazéktól: életének hátralévő részében egy tengeri állatkertben lelhet nyugalomra.
Tovább
2011.
február
10. 05:55

Arzenál egy német nyugdíjas lakásában

Arzenál egy német nyugdíjas lakásában A német rendőrség több száz fegyvert, köztük több tucatnyi puskát és páncéltörő lövedékeket talált szerdán egy német nyugdíjas házában. A 83 éves férfi lakásához azért vonultak ki, mert barátai azt jelezték a hatóságoknak, hogy a férfi az utóbbi időben egyre agresszívabbá vált.
Tovább
2011.
január
23. 18:41

Érzelmes robotok az idősotthonokban

Érzelmes robotok az idősotthonokban A robot mint érzelmi társ mind elfogadottabbá válhat. Pótolhatja a háziállatot és egyes esetekben a depressziós vagy nehezen ellenőrizhető betegek gyógyszeres kezelését is kiválthatja.
Tovább
2011.
január
09. 06:43

Már a hangyáknál is van nyugdíjrendszer?

Már a hangyáknál is van nyugdíjrendszer? A BBC spanyol világszolgálata fölöttébb érdekes tudományos írást közölt a világ legerősebb állatairól, a levélvágó hangyákról (Acromymex). Ebben nem kevesebbet állít, mint hogy a fiatalabb hangyák tiszteletben tartják a már gyengébb idősebbeket, és mintegy „nyugdíjazzák” őket.
Tovább
2011.
január
07. 18:12

Aggastyán és óvodás is próbálkozik a sztárgyárban

Aggastyán és óvodás is próbálkozik a sztárgyárban Bár még csak néhány hete lehet jelentkezni a Csillag születik című tehetségkutatóra, már több ezren jelezték, hogy szívesen kipróbálnák magukat az RTL Klub műsorában. A legidősebb jelentkező 74 éves, míg a legifjabb mindössze 6, a legtöbben Budapestről törnek a hírnév felé, de Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából is érkeznek produkciók.
Tovább
2011.
január
06. 08:25

Nyomkövetőt kapnak a belga idősek?

Nyomkövetőt kapnak a belga idősek? Elektronikus csipek használatát tervezi a belga rendőrség, hogy könnyebben megtalálják az eltévedt idős embereket.
Tovább
2010.
december
25. 10:27

A 79 éves Bud Spencer forgat, mert nincs pénze

A 79 éves Bud Spencer forgat, mert nincs pénze A már 79 éves Bud Spencer megint kamerák elé áll, mert egész életében jól keresett ugyan, de abból nem sok maradt meg a nyugdíjas évekre.
Tovább
2010.
december
20. 19:09

Ezüstrókák - A kor nem számít

Ezüstrókák - A kor nem számít Ha valaki még mindig azt hiszi, hogy az internet a fiatalok bolondériája, gyorsan felejtse el: az Unió után most Amerikában is kiderült egyszer és mindenkorra, hogy az idősek is rákaptak a legtöbb netes elfoglaltságra. Van, amiben még jobbak is. Természetesen ők is wifiről csatlakoznak, ha tehetik.
Tovább
2010.
december
19. 14:48

Élni tanít a 82 éves pályakezdő

Élni tanít a 82 éves pályakezdő Téved, aki azt mondja, hogy a kor bármiben is akadály. Jeles példája ennek a nyolcvankét esztendős Jusztika néni, aki írástudatlan fiatal lányból a napokban sikeres íróvá avanzsálódott. Az idős néni útravalót ad a mai fiataloknak: igenis hinni kell az álmokban, és nem nyavalyogni, hogy ej, de rossz is a sorsunk, mert nem az, lehet változtatni rajta!
Tovább
2010.
december
15. 05:59

A magyar nyugdíjasok harmada fenn van a közösségi oldalakon

A magyar nyugdíjasok harmada fenn van a közösségi oldalakon Az európai fiatalok 80 százaléka jelen van valamelyik közösségi oldalon – állapította meg legfrissebb statisztikájában az Eurostat. A magyar felhasználók az EU-átlagnál jóval többet emaileznek, csevegnek, és élnek aktív közösségi életet a világhálón, a lakosság internet-hozzáférése viszont jóval alacsonyabb az EU27 összesített adataihoz képest.
Tovább
2010.
december
14. 05:28

Elvarázsolt kert Jászalsószentgyörgyön

Elvarázsolt kert Jászalsószentgyörgyön Több kilométernyi fényfüzérrel, karácsonyi figurákkal, hatalmas, saját készítésű fénydekorációkkal idén is feldíszítette családi házát és kertjét egy nyugdíjas férfi Jászalsószentgyörgyön.
Tovább
2010.
november
12. 07:22

Gyümölcsfáink téli védelme

Gyümölcsfáink téli védelme A nálunk honos gyümölcsfák lombhullástól rügyfakadásig nyugalmi állapotban vannak. Ebben az időszakban szünetel a tápanyagfelvétel, és nagyon lecsökken a fák légzése is. Ilyen állapotban a fák a nálunk szokásos legalacsonyabb hőmérsékletet is károsodás nélkül viselik el. Téli fagykárt csupán azok szenvednek, amelyeknek vesszői valamilyen ok (túlzott nitrogéntrágyázás, erős őszi öntözés, gombás betegségek okozta korai lombhullás) következtében nem érnek be. Lássuk mi a teendőnk!
Tovább
2010.
november
02. 14:17

Nyugdíjas Hónapok az Állatkertben

Nyugdíjas Hónapok az Állatkertben Október után novemberben is jelentős kedvezményekkel várja az Állatkert a nyugdíjasokat és a velük érkező unokákat. A nyugdíjasok a szokásos ár feléért válthatnak belépőjegyet, az unokáknak pedig harmadával kerül kevesebbe a belépés.
Tovább
2010.
október
27. 16:31

Zsémbes öregasszonyok, boldog öregemberek

Zsémbes öregasszonyok, boldog öregemberek Egy új tanulmány szerint az öregedés nem mindenki számára örömteli perspektíva, de a férfiak sokkal jobban kezelik az idő múlását, mint a nők. A férfiak számára a nyugdíjazás véget vet a taposómalomnak, a nők azonban gyakran úgy érzik, hogy kezdetét veszi a szenvedés és a magány.
Tovább
2010.
október
19. 09:46

Hova és hogyan utazzunk idősebb korban?

Hova és hogyan utazzunk idősebb korban? Ahogy a világ népessége egyre inkább elöregedőben van, úgy nő ezen egyáltalán nem öreg emberek ázsiója az utazási piacon. A „szenior” korosztály ugyanis - bár tagjai nagyrészt valóban túllépték már a nyugdíjkorhatárt - egyáltalán nem megfáradt, otthon ülő típusok. Nekik szeretnénk segíteni most.
Tovább
2010.
október
01. 14:22

A vitorlázás fiatalít

A vitorlázás fiatalít A Laci bácsit bemutató filmmel is az aktív idős évekhez szeretnénk kedvet ébreszteni. Hetven fölött is lehet aktívan sportolni, mint látszik. Laci bácsi a finn hajóosztályban versenyez.
Tovább
2010.
július
28. 17:23

Egy debreceni nyugdíjas furfangos találmányai

Egy debreceni nyugdíjas furfangos találmányai Nagy és szépen gondozott kertje van Dobos Józsefnek a Júlia-telepen. A nyugdíjas gépészmérnök nem csak a növényeket ápolja már 40 éve, hanem folyton újabb praktikus ötleteken töri a fejét, melyekkel az élet megkönnyíthető.
Tovább
2010.
július
11. 22:27

Mit csinál a brit nyugdíjas?

Mit csinál a brit nyugdíjas? Fürdőkádban akar átkelni az Ír-tengeren egy brit nyugdíjas. A kád teljesen szokványos, ám Mervyn Kinkead felszerelte ellensúlyokkal, hogy stabil legyen, és motorral is ellátta. A kád már megjárta a vizet: jól vizsgázott ideális körülmények között. A 65 éves férfi szeptemberre tervezi úttörő útját, káddal még soha nem kelt át senki az Ír-tengeren - igaz, más tengereken sem. A start időpontja természetesen nagyban függ az időjárástól.
Tovább
2010.
június
18. 16:44

Vers- és novellaíró pályázat

Vers- és novellaíró pályázat Amennyiben kedveli az irodalmat, a költészetet és érez tehetséget magában, tegyen egy próbát. Éljen a lehetőséggel! Biztosan van olyan élménye, gondolata, amit érdemes papírra vetni. Az alábbiakban adjuk közre a felhívást.
Tovább
2010.
május
18. 08:51

Hét évig dolgozott egy puzzle kirakásán

Hét évig dolgozott egy puzzle kirakásán Egy brit nyugdíjas több mint hét évet töltött azzal, hogy kirakjon egy puzzle-t, majd amikor a végére ért, kiderült, hogy hiányzik egy darab, vagyis már soha nem tudja befejezni.
Tovább
2009.
december
30. 06:57

Legyalogolta szolgálati vonalát egy mozdonyvezető

Legyalogolta szolgálati vonalát egy mozdonyvezető Szolgálati vonalának legyaloglásával tette emlékezetessé nyugdíjba vonulását egy somoskőújfalui mozdonyvezető kedden. Míg az általa vezetett mozdonnyal egy óra negyven perc alatt, gyalogosan 16 óra alatt tette meg Domán András a Hatvan-Somoskőújfalu közti 65 kilométeres távolságot.
Tovább
2009.
december
20. 09:10

150 éves a Märklin - jubileumi kiállítás a Közlekedési Múzeumban

150 éves a Märklin - jubileumi kiállítás a Közlekedési Múzeumban A Märklin múzeumába évente ma is zarándokolnak lelkes gyűjtők és kíváncsi látogatók, hogy megvásárolják, vagy csak megcsodálják az egészen különleges, ritka modelleket.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART