Címke: idősek otthonai (79 találat)

2015.
augusztus
11. 17:27

Ápoló gyilkolt egy idősek otthonában

Ápoló gyilkolt egy idősek otthonában Gyilkosság történt egy fővárosi idősek otthonában - erősítette meg a rendőrség.
Tovább
2015.
március
27. 12:37

Korszerűsítik az idősek otthonát Nyírturán

Korszerűsítik az idősek otthonát Nyírturán Az idősek iránti tisztelet megadása, a róluk történő szakértői gondoskodás és az odafigyelés a legfontosabb feladata egy közösségnek, legyen az egy ország, egy falu vagy egy kistérség - jelentette ki Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírturán, a helyi bentlakásos idősotthon korszerűsítése alkalmából tartott alapkőletételi ünnepségen.
Tovább
2015.
március
27. 08:42

Tűz a Dózsa György úti idősek otthonában

Tűz a Dózsa György úti idősek otthonában Tűz ütött ki a fővárosi VII. kerületi Dózsa György úti idősek otthonában, egy nő meghalt péntek kora hajnalban - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
Tovább
2013.
július
16. 08:59

Uniós forrásból újul meg a patalomi szociális otthon

Uniós forrásból újul meg a patalomi szociális otthon Jövő őszre megújul a patalomi Park Szociális Otthon egy 180 millió forintos fejlesztés révén, és ezzel jelentősen javul az ott gondozott 138 idős ember ellátása - közölte a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Megyei Kirendeltsége.
Tovább
2013.
április
26. 16:24

Átvette az EMIH az Arany Alkony otthonokat

Átvette az EMIH az  Arany Alkony otthonokat Ünnepélyesen átvette az egykori Arany Alkony, azóta Olajág Otthonok működtetését az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) pénteken.
Tovább
2013.
február
27. 16:15

Áprilistól válthatnak fenntartót az Arany Alkony Idősotthonok

Áprilistól válthatnak fenntartót az Arany Alkony Idősotthonok Budapest Főváros Kormányhivatala visszavonta a korábbi fenntartó, a Kálvin János Presbiteri Misszió működési engedélyét. Egyben arra kötelezte a missziót, "hagyjon fel a szociális szolgáltatással" március 31-éig az Arany Alkony Idősotthonokban.
Tovább
2013.
február
12. 09:10

Fokozottan ellenőriznék a nyugdíjasházakat

Fokozottan ellenőriznék a nyugdíjasházakat Az idős, kiszolgáltatott emberek védelme a fogyasztóvédelem egyik legfontosabb feladata. Az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottsága megvitatta a nyugdíjasházak által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseket. Az ülésen tájékoztatást adtak az Emmi, az Országos Betegjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ, az ÁNTSZ, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, valamint az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának képviselői.
Tovább
2013.
február
06. 17:36

Kincset érő egészség: idősotthonok pályázhatnak

Kincset érő egészség: idősotthonok pályázhatnak 1 millió forintot nyerhetnek a nyugdíjas- és idősotthonok az egészségbiztosító pályázatán. Figyelem, szoros a határidő!
Tovább
2013.
január
13. 17:59

"Tombol" az idősturizmus

"Tombol" az idősturizmus Egyre több idősotthon alapoz az idősturizmusra. A Célpont a külföldi sajtó cikkeinek járt utána, melyek szerint német nyugdíjasok lepik el a magyar intézményeket. Becslések szerint körülbelül tízezer német nyugdíjas él Közép-Európában, a legtöbben, közel hétezren Magyarországon.
Tovább
2013.
január
11. 16:17

Nyugdíjasok hozzátartozói ellen indult per

Nyugdíjasok hozzátartozói ellen indult per Több lakó családtagja nem segíti idős hozzátartozóját, holott az alaptörvényben benne van, hogy a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.
Tovább
2012.
november
14. 08:27

Német nyugdíjasok árasztják el az olcsó szlovák otthonokat

Német nyugdíjasok árasztják el az olcsó szlovák otthonokat Egyre több német nyugdíjas költözik át a szlovákiai otthonokba, spórolási célokból. Az elmúlt öt évben megkétszereződött azon németek száma, akik az alacsonyabb árak miatt külföldön élik le utolsó éveiket. A probléma az egész régiót érinti.
Tovább
2012.
november
13. 16:18

Német nyelvű idősotthon nyílt a Balatonnál

Német nyelvű idősotthon nyílt a Balatonnál Egy Balaton-parti településen nyílt meg Kelet-Európa első német nyelvű idősotthona - írta kedden a Bild című német lap, amely riportsorozatot indított az idős németek Kelet-Európát célzó vándormozgalmáról.
Tovább
2012.
október
23. 10:46

Mit akar? Még csak 101 éves!

Mit akar? Még csak 101 éves! A 101. születésnapját szombaton ünneplő Anna Lundvall egy ideje nehezen látja el magát, nem tud jól járni, jórészt kerekesszékhez van kötve, és a hallása sem jó már. Az öreg hölgy egészen a közelmúltig egyedül élt, ám áprilisban elesett, eltörte a bokáját, amit kéthónapi kórházi, szanatóriumi ápolás, lábadozás követett. Végül visszatért otthonába, ahol azonban már nem érzi biztonságban magát, ezért 73 éves lánya, Gudrun Ek segítségével felvételét kérte a jokkmokki idősek otthonába.
Tovább
2012.
október
08. 17:04

Szintén zenész?

Szintén zenész? Idős zenészek számára hoztak létre otthont Varsó mellett, ez Európa második ilyen típusú létesítménye - adta hírül a lengyel rádió hírportálja. A két év alatt megvalósított 3,8 millió euró (1,07 milliárd forint) értékű beruházást 85 százalékban az Európai Unió finanszírozta.
Tovább
2012.
szeptember
11. 10:06

Arany Alkony: új fenntartóra várnak az idősotthonok

Arany Alkony: új fenntartóra várnak az idősotthonok Még mindig nem adta át a működési engedélyt az Arany Alkony idősotthonok új fenntartójának, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközségnek (EMIH) a fővárosi kormányhivatal. A korábbi üzemeltető, a Kálvin János Presbiteri Misszió a lakók szerint azonban pénzhiány miatt csökkenti az ellátásuk színvonalát.
Tovább
2012.
augusztus
28. 08:17

Vége az Arany Alkony kálváriájának?

Vége az Arany Alkony kálváriájának? A Brit Europe és a Chanosh Alapítvány veszi át az Arany Alkony idősotthon-hálózatot. A két európai zsidó szervezet hétfőn írta alá a szerződést: nemcsak az ingatlanokat, hanem az egész Medicatus cégcsoportot megvásárolta.
Tovább
2012.
augusztus
25. 10:13

Brüsszeli alapítványok vásárolnák fel az Arany Alkonyt

Brüsszeli alapítványok vásárolnák fel az Arany Alkonyt A jövő hét elején aláírhatják az 1300 nyugdíjasról gondoskodó Arany Alkony idősotthonokat birtokló cégcsoport megvásárlásáról szóló szerződést. A Népszabadság információi szerint az idős emberek és a hitközség segítségére siető két európai zsidó alapítvány egyelőre nem kíván a nyilvánosság elé lépni.
Tovább
2012.
augusztus
10. 15:34

Megvan az Arany Alkony új működtetője?

Megvan az Arany Alkony új működtetője? Egyházi működtetésbe kerülhet a kilenc nyugdíjasotthonból álló Arany Alkony-hálózat. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség rendezni szeretné a hányatott sorsú otthonok lakóinak jogi helyzetét.
Tovább
2012.
július
23. 09:20

Küzdelem az idősotthonért

Küzdelem az idősotthonért Nagymágocs önkormányzatát aggasztja, hogy a falu legnagyobb foglalkoztatóját furcsa körülmények között elhappolhatja egy másik falu.
Tovább
2012.
július
14. 11:31

Államtitkári üzenet a fiataloknak: lesz nyugdíjuk

Államtitkári üzenet a fiataloknak: lesz nyugdíjuk Huszonnégy idős ember elhelyezésére alkalmas új szárnnyal bővült Balmazújvárosban a Nefelejcs idősotthon; az épületrészt Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális államtitkára és Tiba István polgármester adta át pénteken.
Tovább
2012.
július
02. 11:10

Nem indult nyomozás az Arany Alkony ellen

Nem indult nyomozás az Arany Alkony ellen Az Arany Alkony Idősotthon két volt dolgozója vádolta meg azzal, hogy szándékosan küldtek a halálba lakókat. A hírt közlő tévécsatorna feljelentést tett az ügyben, de a BRFK nem találta megalapozottnak az információkat, ezért nem indítottak nyomozást.
Tovább
2012.
május
19. 15:29

Arany Alkony-ügy: az igazság felé?

Arany Alkony-ügy: az igazság felé? Az Arany Alkony Idősotthonok lakói szerint nem igazak a médiában elhangzott, az intézmények munkatársait ért vádak; erről az érintettek képviselői, valamint az otthonok vezetői beszéltek - írja az Egészségkalauz.
Tovább
2012.
május
12. 09:35

Elképesztő hírek az Arany Alkonyról

Elképesztő hírek az Arany Alkonyról Szándékosan küldték a halálba a lakókat az Arany Alkony idősotthonok Bánkút utcai házában; mindezt az újabb és újabb, négy-öt millió forintos belépési díjakért - állította a Hír TV Célpont című műsorában két volt dolgozó. A Magyar Nemzet szombati számában azt írta, a csatorna szándékos emberölés gyanúja miatt feljelentést tett az ügyben ismeretlen tettesek ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon.
Tovább
2012.
április
26. 07:42

Nyugdíjasok kerülhetnek utcára Újbudán

Nyugdíjasok kerülhetnek utcára Újbudán Elindult a XI. kerületi Szent Gellért Seniorház tulajdonosának felszámolása. Az Újbuda Gyöngye Kft. kétmilliárdos tartozást halmozott fel, 50 százalékos tulajdonosának, a kerületi önkormányzatnak azonban nincs forrása arra, hogy a helyzetet rendezze. Hatvan idős ember lakhatása került veszélybe.
Tovább
2012.
április
21. 13:15

Kormányhivatal: megfelelően működik a törökbálinti Arany Alkony

Kormányhivatal: megfelelően működik a törökbálinti Arany Alkony A szakmai feltételeknek és a jogszabályi előírásoknak megfelelően működik a törökbálinti Arany Alkony idősek otthona, ezért nem indokolt a fenntartó működési engedélyének visszavonása - közölte a Pest megyei kormányhivatal.
Tovább
2012.
április
21. 09:37

Ürügyként használják az időseket

Ürügyként használják az időseket Miközben veszélybe került az Arany Alkony otthonokban lakó, az ellátásárt egyébként sokat fizető idős emberek ellátása, a háttérben valójában egy "bizniszegyház" és a Medicatus-cégcsoport gyümölcsöző üzleti együttműködése mozgatja az eseményeket. Az idősotthonok sorsáról egyébként Pósfai Gábor, egyes Medicatus-cégek volt vezetője dönthet.
Tovább
2012.
április
04. 14:14

Botrány: slaggal fürdették a bácsit az idősotthonban?

Botrány: slaggal fürdették a bácsit az idősotthonban? Meztelenül várakoztatják az idős férfiakat és nőket a folyosón az egyik Arany Alkony otthonban – erről számolt be a Hír Televíziónak egy asszony, akinek édesanyja 13 évet töltött az intézményben. Az otthont fenntartó misszió elnöke kizártnak tartja, hogy ilyen történhetett, szerinte szándékosan terjesztenek róluk valótlanságot. A fővárosi kormányhivatal márciusban vonta vissza a misszió működési engedélyét, a végrehajtást azonban egyelőre felfüggesztették. Az ügyet másodfokon a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal bírálja el.
Tovább
2012.
április
01. 16:15

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház

Arany alkony-ügy: több milliárdból gazdálkodott a frissen alapított egyház 1200-1300 nyugdíjas pénze és sorsa forog kockán az úgynevezett Arany Alkony-ügyben, amely tavaly nyáron, az egyházügyi törvény átírása nyomán vált egyre élesedő problémahalmazzá. A módosítás nyomán ugyanis az addigi egyházi fenntartó elveszítette egyházi státuszát és az azzal együtt járó, többmilliárdos kiegészítő normatívát.
Tovább
2012.
március
26. 11:52

Egyelőre nem vonják vissza az Arany alkony engedélyét

Egyelőre nem vonják vissza az Arany alkony engedélyét Felfüggesztették az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyének visszavonását, miután a főváros fellebbezett az ügyben - adta hírül a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatósága.
Tovább
2012.
március
23. 16:59

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat

Arany alkony: a főváros megmentené a nyugdíjasokat A fővárosi önkormányzat keresi a megoldást az Arany Alkony Idősek Otthona ügyében. A közlemény szerint a főváros az ellátottak biztonsága érdekében arra kéri az illetékes, másodfokon eljáró Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatalt, valamint az eljárást felügyelő Nemzeti Erőforrás Minisztériumot, hogy mielőbbi döntésével tegye lehetővé, hogy legalább 4, de legfeljebb 6 hónapja legyen a fővárosi önkormányzatnak a probléma kezelésére.
Tovább
2012.
március
13. 07:25

Arany alkony helyett sötét jövő

Arany alkony helyett sötét jövő Alig enyhült a tél szorítása és vele a hajléktalanellátás súlyos terhe, máris újabb szociális krízis fenyegeti Budapestet. A fővárosi kormányhivatal február 24-én kelt határozatával március 31-i határidővel visszavonta az Arany Alkony idősotthonok működési engedélyét. A döntés nyomán 1300 idős ember ellátása válik bizonytalanná.
Tovább
2012.
február
13. 10:04

Kigyulladt egy idősotthon Vótapusztán

Kigyulladt egy idősotthon Vótapusztán Kigyulladt egy idősotthon a Somogy megyei Vótapusztán hétfő hajnalban; a tűzben senki sem sérült meg, 46 lakót átmenetileg a kadarkúti kollégiumban helyeztek el - közölte a megyei katasztrófavédelem az MTI-vel. Kadarkút polgármestere azt mondta: a kastélyépület lakhatatlanná vált.
Tovább
2011.
december
30. 15:12

Kilenc idősotthon működését adná át egy református misszió

Kilenc idősotthon működését adná át egy református misszió A döntés 1.400 nyugdíjas lakót, valamint csaknem félszáz dolgozót érint. Égető Ferenc, a Kálvin János Presbiteri Misszió (teljes nevén a Horvátországi Magyar Református Keresztyén Egyház Magyarországi Missziója) elnöke pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy kilenc Arany Alkony Idősotthon működtetési engedélyének az azonnali visszavonását kezdeményezte a fővárosi és a Pest megyei kormányhivatalnál.
Tovább
2011.
december
29. 20:36

Idősek otthonát avatott a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség

Idősek otthonát avatott a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Több mint félszáz idős ember bentlakásos ellátását oldja meg és csaknem harminc munkahelyet is teremt az az új otthon, amelyet egy használaton kívüli iskolaépületből alakított ki Szolnokon a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség - közölte a csütörtöki megnyitón az egyház elnöke.
Tovább
2011.
november
17. 19:35

Száz szociális intézmény kap korszerű ágyakat, matracokat

Száz szociális intézmény kap korszerű ágyakat, matracokat Mintegy száz, időseket és fogyatékossággal élőket ellátó szociális intézmény kap korszerű, elektromos motorral ellátott ágyakat és a felfekvéseket megelőző matracokat – közölte Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.
Tovább
2011.
november
16. 20:04

Soltész Miklós: senki nem akarja elvenni az özvegyi nyugdíjat

Soltész Miklós: senki nem akarja elvenni az özvegyi nyugdíjat A novemberi nyugdíjkifizetéssel mindenki megkapja az infláció emelkedése miatt járó kiegészítést, és az özvegyi nyugdíjakat sem akarja senki elvenni - jelentette ki a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán a Zala Megyei Türjén.
Tovább
2011.
szeptember
10. 11:19

"Ez az élet rendje" - Látogatóban a Magyar Hospice Házban

"Ez az élet rendje" - Látogatóban a Magyar Hospice Házban Szemerkélő esőből és kissé elfogódottan léptünk be a Magyar Hospice Házba, ahol nagybeteg honfitársaink életének utolsó időszakát igyekeznek méltóvá tenni az erre specializálódott szakemberek. Hogy mekkora sikerrel, azt jelzi az állandó telt ház és a bejutásra várakozók listája. Persze itt nem lehet sokáig várni.
Tovább
2011.
augusztus
27. 06:16

Különleges betegágyak szociális intézmények számára

Különleges betegágyak szociális intézmények számára Ágyhoz kötött idősek és fogyatékossággal élők mindennapjaik megkönnyítése és ápolásuk segítése érdekében a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal (NRSZH) pályázati úton speciális betegágyakat biztosít szociális intézmények számára.
Tovább
2011.
augusztus
17. 05:46

Felújítás a pécsi nyugdíjasházban

Felújítás a pécsi nyugdíjasházban Közel húsz esztendeje alakították ki azt a 114 lakásból álló épületegyüttest, amely ma 135 nyugdíjasnak ad otthont. A pécsi nyugdíjasházban 15 lakást újítottak fel, amelyeket már át is vehettek a bent lakók.
Tovább
2011.
augusztus
16. 13:30

Lakóközösség őszülőknek

Lakóközösség őszülőknek Az osztrák fővárosban bemutatták azt a lakóépületet, amelyet 55 évesnél idősebbek számára építettek. A 2–4 szobás lakásokban mindenki a maga ura, viszont számos közösségi helyiség szolgálja a jószomszédi kapcsolatok ápolását.
Tovább
2011.
augusztus
11. 11:05

Szekrényrazzia az idősotthonban

Szekrényrazzia az idősotthonban Egy gyanús halálesettel kapcsolatos rendőrségi vizsgálat után újabb problémák borzolják a kedélyeket Kamaraerdőn, a Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthonában: átkutatták a nővérek öltözőszekrényeit és a nővérszobákat, lopás miatt sokakat elbocsátottak – tudta meg lapunk. Az intézmény anyagilag is gondokkal küzd, nincs miből kifizetni az alkalmazottak béren kívüli juttatásait.
Tovább
2011.
július
20. 10:22

Átalakítják a nagy bentlakásos szociális intézményeket

Átalakítják a nagy bentlakásos szociális intézményeket Kitagolás - így hívják azt a 30 évre tervezett folyamatot, amely során átalakítanák a fogyatékkal élőket gondozó intézményeket. A terv mintegy 12.000 embert érint. A szakma egy része attól tart, hogy ezzel szétverik az ellátási rendszert. A kormány viszont az öngondoskodásra hivatkozik.
Tovább
2011.
július
10. 10:52

Halálos tűz egy ukrán nyugdíjasotthonban

Halálos tűz egy ukrán nyugdíjasotthonban Tizenhat ember halt meg vasárnapra virradóra egy ukrajnai idősotthonban kitört tűz következtében - közölte a rendkívüli ügyek minisztériuma.
Tovább
2011.
június
14. 10:56

Öregek otthona egy luxus kastélyban

Öregek otthona egy luxus kastélyban Sok száz millióan a világon csak álmodozhatnak arról, amit egy svájci kastély nyújtani tud az oda beköltöző néhány nyugdíjasnak. Persze mindehhez hozzátartozik a kiváltságos sorsért fizetett kisebb vagyon, amit hazánkban csak nagyon kevesen engedhetnének meg maguknak.
Tovább
2011.
június
12. 21:41

Idősek: megszokni vagy megszökni

Idősek: megszokni vagy megszökni Beszédtéma lett az idősek ellátása. Az otthonokban gyakori a telt ház, miközben felmerült, hogy a gondozás családon belüli kötelezettség lenne. Riportunkban sem a helyszíneket, sem a szereplőket nem nevezzük meg, ám a leírtak a teljes valóságot tükrözik.
Tovább
2011.
június
03. 08:54

Idősotthonok útvesztőjében

Idősotthonok útvesztőjében Bárhogy tervezi is, a jelenleg hárommillió, de egyre növekvő számú magyarországi nyugdíjas egy része utolsó éveit egészen biztosan öregek otthonában – szelídebb szóval nyugdíjasotthonban, a katalógusok nyelvén szépkorúak apartmanjában – fogja tölteni. Már ha van elég pénze, szerencséje és ideje a várólista élére kerülni.
Tovább
2011.
május
05. 00:03

Simogató nap a Margaréta Otthonban

Simogató nap a Margaréta Otthonban Dana, Füles, illetve Benny is a Margaréta Otthon lakóinak a kedvében próbált járni, ugyanis simogató napot tartottak szerdán a kecskeméti idősek otthonában a Menhely az Állatokért Alapítvány jóvoltából.
Tovább
2011.
május
03. 08:04

Olcsóbban fűthetnek az időseknek

Olcsóbban fűthetnek az időseknek A bakonyszentlászlói bentlakásos idősotthon és a helyi egészségház fűtését már korszerűsítették európai uniós támogatással, s nagyobbrészt ugyancsak brüsszeli forrásból tervezik modernizálni a település általános iskolájának a fűtését – mondta a község polgármestere.
Tovább
2011.
április
29. 10:41

Egy évszázadnyi emlék

Egy évszázadnyi emlék 100 éves asszonyt köszöntöttek ma a taszári öregotthonban. Matus nénit az intézmény dolgozói mellett a református iskola tanulói, Bellai Zoltán lelkész és Witzmann Mihály a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke is köszöntötte.
Tovább
2011.
április
10. 15:47

Nyugdíjasoknak adta csokrait az államfő

Nyugdíjasoknak adta csokrait az államfő Minden virág virágozzék - ha nem a Sándor palotában, akkor a nyugdíjas otthonban! Schmitt Pál köztársasági elnök úgy vélte, kár lenne azokért a csodás protokoll csokrokért, amelyek az elnöki rezidencián egy-egy fogadáskor, hivatalos tárgyaláskor dekorációként díszítik a termeket, hiszen a megbeszélések végén magukban hervadnának el. Ezért úgy döntött, hogy a hivatalos látogatások után kapják meg olyanok, akik örömüket lelik bennük, így például idős emberek.
Tovább
2011.
április
05. 10:20

Nyugdíjas női életszerepek

Nyugdíjas női életszerepek Más sors vár a nyugdíjas nőkre, mint a férfiakra. Hogyan és miben találják meg női szerepüket, fontosságukat, tevékenységük értelmét kenyérkereső foglalkozásuk után? Erről beszélgettünk három olyan győri hölggyel, akik a magán- és a közéletben is fontos szerepet alakítottak ki maguknak.
Tovább
2011.
április
05. 08:27

150 millió forint uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

150 millió forint uniós támogatás a kótaji idősek otthonának Bővítik az idősek Szeretetotthonát Kótajon. A most induló beruházás eredményeképpen tizenöttel több idős embernek jut majd hely az intézményben. Korszerűsítik az otthon konyháját is, hogy így magas színvonalon biztosíthassák a jövőben a szociális étkeztetést. A Kótaji Református Egyházközség átépíti emellett a templom-kertben, műemléki környezetben álló épületét is, ahol hamarosan a fogyatékkal élők mindennapjait is megkönnyíthetik, valamint elindulhat a házi segítségnyújtás.
Tovább
2011.
április
03. 09:03

Idősotthon lesz több tucat kórházból Romániában

Idősotthon lesz több tucat kórházból Romániában Senkit nem fognak elbocsátani azokból a kórházakból, amelyek öregotthonná alakulnak – nyilatkozta Cseke Attila román egészségügyi miniszter pénteken Konstancán. A tárcavezető szerint azokat az egészségügyi dolgozókat, akik nem akarnak az öregotthonná átalakított intézményekben maradni, átveszik más kórházak.
Tovább
2011.
március
19. 07:51

Aggódik az MSZP az idősotthonok miatt

Aggódik az MSZP az idősotthonok miatt Az MSZP szerint a Fidesz terveiből a szociális ellátórendszer leépítésének szándéka olvasható ki, így megszűnhetnek az állami fenntartású bentlakásos idősotthonok.
Tovább
2011.
március
17. 08:59

Extrém idősotthon Portugáliából

Extrém idősotthon Portugáliából A portugál Alcácer do Sal városában található ez az extrém idősotthon. Bár az épület tetszetős és modern, az idős emberek meglehetősen idegenül érezhetik benne magukat.
Tovább
2011.
március
14. 14:32

Illegális idősotthonokat számoltak fel

Illegális idősotthonokat számoltak fel Összesen 18 illegálisan működő szociális intézményt számoltak fel a hatóságok tavaly nyár óta - értesült a Magyar Nemzet.
Tovább
2011.
március
06. 12:34

Bankot rabolt az otthonban lakó nyugdíjas

Bankot rabolt az otthonban lakó nyugdíjas Kirabolt egy grazi bankot a közeli idősek otthonában lakó nyugdíjas. A 64 éves férfi besétált a bankfiókba, az ablakhoz állt, és egy pisztollyal pénzt követelt. Amikor látta, hogy a meglepett pénztáros habozik, figyelmeztette, hogy komoly rablásról van szól.
Tovább
2011.
március
06. 11:50

Milliós adomány a komfortos életért cserébe

Milliós adomány a komfortos életért cserébe Hazánkban több mint kétmillió nyugdíjas él, akiknek egyre nagyobb hányada ápolásra, gondozásra szorul. A családok sok esetben döntés elé kerülnek: valaki otthon marad az koros családtaggal, vagy idősotthont keresnek a számára. A lehetőségeknek jártunk utána.
Tovább
2011.
március
02. 23:27

Kórházból idősek otthona

Kórházból idősek otthona Idősek alapszintű ellátást nyújtó otthonát alakítják ki Bonyhádon a városi kórház nemrég üressé vált épületében, az ötven férőhelyes intézmény bérleti szerződését szerdán írták alá.
Tovább
2011.
február
26. 21:08

Dagad a botrány, az idősotthon fenntartója cáfol

Dagad a botrány, az idősotthon fenntartója cáfol Mint korábban mi is közöltük, azt állítja két asszony, hogy azért rúgták ki őket az állásukból, mert az idősek otthonában, ahol dolgoztak, csökkentették a lakók tudatmódosító gyógyszerezését.
Tovább
2011.
február
25. 05:53

Elképesztő gyakorlat! Emberéletekbe kerül

Elképesztő gyakorlat!  Emberéletekbe kerül Az idősek otthonának két dolgozója csökkentette az idősek tudatmódosító gyógyszerezését – az idős emberek ettől jobban érezték magukat és megszűnt a halálozás az intézetben. Nem sokkal később a magánotthon tulajdonosa kirúgta a két dolgozót, mondván: az intézet nem termel elég profitot.
Tovább
2010.
december
18. 15:35

19 idős került kórházba egy budapesti otthonból

 19 idős került kórházba egy budapesti otthonból Hányásos, hasmenéses tünetekkel 19 idős embert vittek kórházba Budapesten péntek éjjel egy XI. kerületi idősek otthonából, közölte az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese. 14 beteg a Szent László Kórházba, öt pedig a Szent Imre Kórházba került, egyikük állapota sem súlyos.
Tovább
2010.
november
08. 10:23

Ismerje meg a biztonságos idősotthonokat

Ismerje meg a biztonságos idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indított, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. A sorozatot folytatjuk a hevesi Dr Szegő Imre Idősek Otthonával, ahol mozgásfogyatékosokat is gondoznak.
Tovább
2010.
október
25. 11:33

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indít, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. A sorozatot folytatjuk a hevesi Fehér Hárs Idősek Otthonával.
Tovább
2010.
október
09. 13:50

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indít, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. Kezdjük a recski Gesztenyés Idősek Otthonával
Tovább
2010.
szeptember
29. 10:58

Biztonság, gondoskodás - Idősek Világnapja

A szerkesztőség közleménye!
Tovább
2010.
augusztus
27. 13:21

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP Korózs Lajos kezdeményezi a Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál, hogy a szakmai szervezetekkel közösen tekintse át az idősotthonokra vonatkozó jogszabályokat.
Tovább
2010.
augusztus
11. 09:32

Nem teljes az illegális otthonok feketelistája

Nem teljes az illegális otthonok feketelistája Nyilvánosságra hozta az Állami Foglalkoztatási Szolgálat az illegális idősotthonok névsorát. A tizenhét feltüntetett intézmény azonban a szakemberek szerint csupán töredéke az engedéllyel nem rendelkező, még fel nem kutatott intézményeknek. A működtetők a legrafináltabb trükkökkel igyekeznek kijátszani a szociális hivatalokat.
Tovább
2010.
augusztus
03. 12:04

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat Somogy egyike azon megyéknek, ahol a legtöbb az engedély nélkül működő idősotthon. Sok helyen szakszerűtlen az ellátás, a nyugdíjasok utolsó fillérjét is elszedik.
Tovább
2010.
július
14. 17:22

Vagyonokat fizettek a nyomorért

Vagyonokat fizettek a nyomorért Illegálisan működő idősotthonokat zártak be a hatóságok Vecsésen. A három, intézményben elképesztő körülmények között éltek a kiszolgáltatott idős emberek, akik ráadásul súlyos pénzeket fizettek az ellátásért.
Tovább
2010.
június
03. 20:25

Akadálymentes lesz a nagylózsi otthon

Akadálymentes lesz a nagylózsi otthon Közel ötvenmillió forintból fejlesztette a Sopronhoz közeli Nagylózs idősek otthonát a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat. A megye 27 millió forintot adott a fejlesztéshez, míg különböző pályázatokon összesen húszmillió forintot nyertek e célra. A projekt augusztus végén zárul.
Tovább
2010.
május
25. 20:38

Öngyilkosság - Kockázat a nyugdíjasok körében

Öngyilkosság - Kockázat a nyugdíjasok körében Az idősek otthonába költöző embereknél gyakran növekszik az öngyilkosság kockázata, ezek az intézmények azonban nincsenek felkészülve arra, hogy megküzdjenek a problémával, állítják amerikai kutatók.
Tovább
2010.
május
19. 12:45

Egy szegény demokráciára kell berendezkednünk

Egy szegény demokráciára kell berendezkednünk Idősügyi projektet indított az állampolgári jogok országgyűlési biztosa annak feltárására, hogy az alapvető jogokhoz való hozzájutásban milyen akadályt jelent az életkor. A mintegy hárommilliós korcsoport életkörülményeinek vizsgálatáról várhatóan őszre készül átfogó elemzés, ám a célokról már most beszélgettünk Szabó Máté ombudsmannal.
Tovább
2010.
február
24. 17:06

Nyolc év eredménye: menekülnek a befektetők a szociális ágazatból

Nyolc év eredménye: menekülnek a befektetők a szociális ágazatból A szociális ellátók szerint a kormányzat amellett, hogy az elmúlt öt évben radikálisan csökkentette az általa felügyelt ellátórendszerek költségvetési támogatását, a szabályok állandó és követhetetlen változtatásaival az ágazati befektetőket is elüldözte.
Tovább
2010.
január
09. 15:19

Az idősek éveket is várhatnak, hogy otthonba kerüljenek

Az idősek éveket is várhatnak, hogy otthonba kerüljenek Tolna megye huszonhét idősek otthonában a leendő lakóknak mindenhol várniuk kell arra, hogy bekerüljenek. Van ahol, csak hónapokat, van ahol éveket. Még az emelt szintű otthonokban is telt ház van.
Tovább
2009.
november
28. 17:24

Tüntettek a szociális ellátók

Tüntettek a szociális ellátók Az ágazatot sújtó megszorítások ellen tüntettek szombaton a Szociális és Munkaügyi Minisztérium előtt a szociális szolgáltatást nyújtó bentlakásos intézmények vezetői.
Tovább
2009.
november
23. 13:35

Bizalmi állás a falvakban

Bizalmi állás a falvakban Segít az idősek orvoshoz, gyógyszerhez jutásában, elviszi a gyermekeket iskolába, a kismamákat vásárolni. Mindeközben meghallgatja a helyben élők problémáit. Országszerte 1200-an vannak ők, a falugondnokok. Hogyan telik a falugondnok egy napja? A közelmúltban Budapesten rendezett Szociális Expón is bemuatkozott a szolgálat
Tovább
2009.
november
11. 11:43

Kétszázasokkal fűthetnek az idősek Gyulán

A Magyar Nemzeti Bank a bevont papír kétszázasokból mintegy negyven tonna bankjegybrikettet készít, amit - a többi elhasználódott, megrongálódott bankjeggyel együtt – jótékony célra ajánlottak fel.
Tovább
2009.
november
08. 19:55

Idősek klubja uniós támogatással

Jövő év elején korszerű, akadálymentes klubot vehetnek birtokba az idős emberek Csornán, a fejlesztést uniós támogatással hozzák tető alá.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART