Címke: informatika (57 találat)

2013.
szeptember
25. 09:08

Kína tisztogatást végez a világhálón

Kína tisztogatást végez a világhálón Kína a fiatalok védelmében - az erkölcstelen és agresszivitást kifejező tartalmak fokozott szűrésével - megszigorítja az internetes oldalak és az okostelefonok alkalmazásainak ellenőrzését - jelentette a kínai média.
Tovább
2013.
szeptember
05. 20:48

Kínában is félnek az öregedéstől

Kínában is félnek az öregedéstől A szegénységtől, az öregedéstől, a párkapcsolati nehézségektől és a rossz döntésektől félnek leginkább a kínaiak - derül ki a "kínai Google", a Baidu keresési eredményeinek statisztikáiból.
Tovább
2013.
június
30. 19:07

Mit tud rólunk a titkosszolgálat?

Mit tud rólunk a titkosszolgálat? Mit tud rólunk a titkosszolgálat? - címmel közöl összeállítást a Nol.hu arról, hogy milyen veszélyek fenyegetnek bennünket a digitális térben. Különösen időszerű mindez az Edward Snowden által kirobbantott lehallgatási botrány idején. A lap néhány trükköt is közread azzal kapcsolatban, miként tehetjük egyre kisebbekké digitális lábnyomainkat, hogy ne bukkanjanak a nyomunkra.
Tovább
2013.
június
29. 09:28

Ajánlott a számítógépes agyfitnesz

Ajánlott a számítógépes agyfitnesz Jelentősen javul a memóriájuk és a nyelvi készségeik azoknak az idős embereknek, akik rendszeresen játszottak számítógépes agyfitnesz-programokat.
Tovább
2013.
június
12. 17:13

Egyre többen férnek hozzá az internethez Európában

Egyre többen férnek hozzá az internethez Európában Az EU-ban egyre többen férnek hozzá az internethez, és egyre csökken azok száma, akik még életükben soha nem interneteztek - derül ki az Európai Bizottság szerdán közzétett, a digitális technológiák elterjedését elemző jelentéséből.
Tovább
2013.
június
01. 15:25

Virtuális "barátságedző" az időskori elmagányosodás ellen

Virtuális "barátságedző" az időskori elmagányosodás ellen Az időskori magányosság kialakulását segíthet megelőzni egy virtuális "barátságedző" segítségével egy még fejlesztés alatt álló új szoftver.
Tovább
2013.
április
25. 08:42

A felnőttek 78 százalékának van mobiltelefonja

A felnőttek 78 százalékának van mobiltelefonja A 18 évesnél idősebb lakosság 78 százalékának, nagyjából 6,3 millió felnőttnek van mobiltelefonja Magyarországon, ami egy év alatt 6 százalékpontos növekedést jelez - közölte a mobiltelefon-használatról végzett kutatásának eredményét a Mediameter Kft.
Tovább
2013.
április
24. 10:48

A lakosság 82,3 százaléka tudja, hogy mi a mobilinternet

A lakosság 82,3 százaléka tudja, hogy mi a mobilinternet A lakosság döntő többsége, 82,3 százaléka tisztában van azzal, hogy mi a mobilinternet, az e kérdésre helyesen válaszolók aránya nagyobb a magasabb iskolai végzettségűek körében, a városi és községi megkérdezettek között viszont nincsenek jelentős különbségek az ismeretek szempontjából, a Budapest lakosságán belüli helyes említések aránya (89,7 százalék) azonban a legmagasabb a településtípusok között - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) számára készült felmérésből, amelynek eredményeit a hivatal által üzemeltetett hogyallunk.hu honlapon tették közzé.
Tovább
2013.
április
13. 09:05

Fejmozgással irányítható a számítógép

Fejmozgással irányítható a számítógép Juhász Márton GyroSet nevű, a mozgásképtelenek kommunikációjának és közlekedésének segítésére kifejlesztett rendszere lett az egyik győztese a szilícium-völgyi Singularity University által meghirdetett verseny budapesti döntőjének.
Tovább
2013.
március
07. 09:42

Óvatosan az internetes gyógyszervásárlással!

Óvatosan az internetes gyógyszervásárlással! Kommunikációs kampány kezdődött a gyógyszerhamisítás ellen - közölte a projektet kezdeményező és koordináló Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT). A HENT közleménye szerint államigazgatási szervek és szakmai szervezetek fogtak össze az interneten forgalmazott, bizonytalan forrásból származó gyógyszerek keresletének visszaszorításáért.
Tovább
2013.
február
08. 11:15

Akik komolyan veszik az élethosszig tartó tanulást - Képek!

Akik komolyan veszik az élethosszig tartó tanulást -  Képek! Egyre több idős ember akar megismerkedni a számítógéppel, az internettel, amire több lehetőség is kínálkozik. Budapest XI. kerületében az önkormányzat 60+ programja keretében olyan tanfolyamokat szerveznek, amelyekért csak egy jelképes regisztrációs díjat kell fizetni. Egy kurzus 10 alkalmat jelent és teljesen kezdők is beszállhatnak. Kuti Péter egyik órájára ültünk be, aztán vele beszélgettünk.
Tovább
2013.
január
19. 11:53

Informatika: sokat spórolhatna az egészségügy

Informatika: sokat spórolhatna az egészségügy Az informatika ma már lehetővé teszi, hogy hatékonyabb, átláthatóbb és ráadásul olcsóbb legyen a hazai gyógyítás. A felhőalapú fejlesztésekkel akár 50 százalékkal is vissza lehet vágni a párhuzamos vizsgálatok miatti felesleges költségeket – állítja a szakértő.
Tovább
2012.
december
18. 09:45

Karácsonyi vásárlási láz a neten

Karácsonyi vásárlási láz a neten Az éves eladások mintegy 40 százalékát ilyenkor regisztrálják az e-kereskedők - derül ki az eNET-Telekom Jelentés az internetgazdaságról című kutatásának összegzéséből. A tájékoztató szerint az elmúlt egy évben 1,6 millióan vásároltak legalább egyszer online módon.
Tovább
2012.
november
16. 17:44

A felnőtt lakosság háromnegyede már internetezett

A felnőtt lakosság háromnegyede már internetezett Jelentősen csökkent Magyarországon az internetet még sosem használók aránya tavaly óta - derül ki a Századvég éves médiafogyasztási trendjelentéséből. Már csak a felnőtt lakosság bő negyedére igaz, hogy még soha nem netezett, míg tavaly ez 42 százalékukat jellemezte.
Tovább
2012.
november
08. 10:14

"Mobilizálódik" az egyház

"Mobilizálódik" az egyház Telefonos ügyfélszolgálatot és okostelefonra fejlesztett alkalmazást indít a német evangélikus egyház (EKD). A több mint 23 millió tagú felekezet nemcsak az evangélikusoknak, hanem más keresztény egyházak tagjainak és nem hívőknek is kínálja az új szolgáltatásokat, amelyek várhatóan jövőre indulnak el.
Tovább
2012.
szeptember
09. 05:26

Interaktív sírkövek: bemutatják az elhunytat

Interaktív sírkövek: bemutatják az elhunytat Interaktív sírkövet is lehet immár kérni Nagy-Britanniában egy dorseti temetkezési vállalkozásnak köszönhetően: a kövön lévő kód révén megtudható a rövid életrajza annak, aki az adott sírban nyugszik.
Tovább
2012.
szeptember
07. 15:34

A számítógép csökkenti a demencia kockázatát

A számítógép csökkenti a demencia kockázatát A Nyugat-Ausztráliai Egyetem legújabb kutatása szerint az idős férfiakban akár 40 százalékkal is csökkentheti a kognitív hanyatlás és a demencia kockázatát a személyi számítógép használata. A kutatócsoport Osvaldo Almeida professzor vezetésével több mint ötezer 65 és 85 év közötti férfit vizsgált.
Tovább
2012.
július
18. 09:45

Már okostelefonokat is gyártanak időseknek

Már okostelefonokat is gyártanak időseknek Az Fujitsu F-12D a hazájában sikeres és hamarosan Európában is piacon is kapható RakuRaku sorozat legfrisebb tagja. (A könnyű, kényelmes jelentéssel bíró RakuRaku igen sikeres Japánban az idősebbek körében.) Az eddigi modellek is egyszerűsített kezelőfelületet kaptak, de nem voltak okostelefonok. Az F-12D-vel most kibővülnek a lehetőségek és idősebbek is elkezdhetik használni a fejlettebb szolgáltatásokat.
Tovább
2012.
június
15. 09:21

Virtuális terápia a pszichiátrián - Fóbiák

Virtuális terápia a pszichiátrián - Fóbiák Mitől félünk? Sok mindentől. Van, aki állatoktól, retteg a kutyától, kígyótól, póktól, mások a magasságtól, mélységtől, tömegtől, repüléstől, közlekedéstől, egyedülléttől. Sok mindennel kapcsolatban kialakulhat a félelem érzése, ami önmagában nem is volna baj, hiszen az egészséges félelem normális reflex: arra szolgál, hogy elkerüljük a vészhelyzetet. Viszont ha a félelemérzés, a viszolygás túllendül egy határon, ha beteges rettegéssé terebélyesedik, akkor fóbiáról beszélünk.
Tovább
2012.
június
10. 13:51

Az amerikai idősek szívesen neteznek

Az amerikai idősek szívesen neteznek A 65 évesnél idősebb amerikaiak többsége használja már az internetet legalább e-mailezésre - derül ki a Pew friss kutatásából.
Tovább
2012.
május
23. 15:30

Személyre szabott mobilgondozás

Személyre szabott mobilgondozás A MOHAnet és a Hilfswerk összeadta műszaki és gondozási know-how-ját. A szolgáltatásokhoz a Microsoft nyújtja az informatikai platformot. Kérdés, lesznek-e megfelelő finanszírozási formák, hogy a méltó időskort támogató megoldások itthon is elterjedjenek.
Tovább
2012.
április
26. 17:45

Gondolattal működő gép segíthet a mozgássérülteknek

Gondolattal működő gép segíthet a mozgássérülteknek Az amerikai Northwestern Egyetem tudósai elkészítettek egy eszközt, ami jeleket küld az agyból közvetlenül, a gerincvelő kihagyásával a lebénult izmokhoz, gondolati úton bírva mozgásra azokat. A technológia segítségével a gerincvelő sérülést szenvedett emberek újra használhatják végtagjaikat.
Tovább
2012.
április
12. 10:40

Az internetezők kétharmada használja szórakozásra a világhálót

Az internetezők kétharmada használja szórakozásra a világhálót A magyar internetezők kétharmada szórakozás céljából használja az internetet, valamivel megelőzve ezzel a világ internetezőit, akiknek hattizedére jellemző ez - derül ki az Ipsos 24 országra kiterjedő, elmúlt negyedévről szóló felmérésének eredményeiből.
Tovább
2012.
március
27. 10:23

Alcatel - Idősekre szabva

Alcatel - Idősekre szabva Újabb cég lép be az idősebb felhasználóknak gyártott mobilok piacára, a kínai fennhatóságú Alcatel két modellt hoz hazánkba, az egyik tényleg ütős.
Tovább
2012.
március
22. 10:27

Magyar tudós kapta a matematika Nobel-díját

Magyar tudós kapta a matematika Nobel-díját Szemerédi Endre Abel-díja a magyar matematika, a magyar tudomány ünnepe is - hangzott el szerdán a Magyar Tudományos Akadémián tartott sajtótájékoztatón.
Tovább
2012.
március
15. 08:26

Olasz iskolások tanítják az időseket számítógépezni

Olasz iskolások tanítják az időseket számítógépezni Általános iskolások és gimnazisták kapták a feladatot Olaszországban, hogy megtanítsák számítógépezni a hatvanöt év felettieket. A digitális oktatásban háromezer diák vesz részt.
Tovább
2012.
február
02. 04:12

Középiskolások tanítják a nyugdíjasokat

Középiskolások tanítják a nyugdíjasokat Önkéntes segítőként bekapcsolódhatnak Hódmezővásárhely szociális, egészségügyi és nevelési intézményeinek a munkájába a 16 évesnél idősebb helyi középiskolások a tanítást követően vagy a nyári szünetben, az önkormányzat szerdán elindult új programjának keretében.
Tovább
2012.
január
31. 10:53

Sohasem késő elkezdeni: nagyszülők a világhálón!

Sohasem késő elkezdeni: nagyszülők a világhálón! Többek között az internetes vásárlás és ügyintézés fortélyait, a világhálón való kapcsolattartás alapfogásait sajátították el nyugdíjasok a Dunamenti Regionális Népfőiskola most lezárult tanfolyamán.
Tovább
2012.
január
30. 16:36

Hamarosan itt a Safer Internet Day

Hamarosan itt a Safer Internet Day A fiatal generáció naprakész digitális tudását lehet használni arra, hogy segítsenek az idősek felzárkóztatásában - ez lesz az idei SID üzenete.
Tovább
2012.
január
18. 14:04

Informatikai tanfolyam 40 feletti álláskeresőknek

Informatikai tanfolyam 40 feletti álláskeresőknek Ingyenes informatikai tanfolyamot indít negyven éven felüli regisztrált álláskeresőknek és tartósan inaktívaknak január 23-án a Budavári Művelődési Ház. A munkaerőpiaci visszatérést segítő képzés egy kétéves projekt része, amelyre az intézmény az Új Széchenyi Terv keretében nyert uniós és állami támogatást.
Tovább
2012.
január
17. 17:12

Gyorsan nő az idős netezők száma

Gyorsan nő az idős netezők száma Magyarországon mintegy 4,5 millióan interneteznek az NRC piackutató friss felmérése szerint, amelyből kiderül, miközben a fiatalok körében szinte mindenki használja a világhálót, egyre több idős ember is csatlakozik rá.
Tovább
2012.
január
10. 21:15

Egyre több idős ember ismerkedik a számítógéppel a XVI. kerületben

Egyre több idős ember ismerkedik a számítógéppel a XVI. kerületben Egyre több nyugdíjas jelentkezik a XVI. kerületi önkormányzat Kattints, nagyi! elnevezésű számítógépes tanfolyamára; az első fél év valamennyi csoportja megtelt - közölte Csomor Ervin alpolgármester.
Tovább
2011.
december
21. 16:26

Az ötvenesek is sokat chatelnek

Az ötvenesek is sokat chatelnek Az ötvenen túli netezők csaknem ugyanannyit chatelnek, mint a fiatalok, online telefonálásában pedig még náluk is aktívabbak. Magyarországon az 50 év felettiek közel egyötöde internetezik rendszeresen, ez az arány nemzetközi összehasonlításban alacsonynak számít.
Tovább
2011.
december
13. 10:27

Temetési "részvét" a világhálón

Temetési "részvét" a világhálón Nagy-Britannia: Stafford Borough elöljárói egy kápolnában helyezték el a kamerákat, amelyek révén a világhálón tanúi lehetnek a gyászszertartásnak a legtávolabbi rokonok és a legközelebbi barátok egyaránt anélkül, hogy ott lennének a temetésen. A közvetítések nem nyilvánosak, csakis kóddal tekinthetők meg, az elhunyt hozzátartozóinak engedélyével.
Tovább
2011.
december
08. 10:57

Egyre több magyar van a neten

Egyre több magyar van a neten A harmadik negyedévben tovább folytatódott az internet piac bővülése Magyarországon, az internet előfizetők száma szeptember végén megközelítette a 4 milliót, amely több mint negyedével meghaladja a 2010 azonos időpontjában mért szintet - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
Tovább
2011.
december
07. 08:51

Tajvani ajándékot kaptak a szegedi nyugdíjasok

Tajvani ajándékot kaptak a szegedi nyugdíjasok Új számítógéptermet avattak fel kedden délután a szegedi nyugdíjasok közösségi házában, a Senior Centerben. Ezután már nem "erősen használt" gépeken kell tanulniuk a nyugdíjasoknak.
Tovább
2011.
december
04. 09:43

Interneten riaszt, ha infarktust kap a családtag

Interneten riaszt, ha infarktust kap a családtag Lezárult az emberi testen is alkalmazható szenzorkutatást végző ALL-Fitt projekt, az 509 millió forint értékű, állami pénzzel is támogatott fejlesztés során elkészült több olyan prototípus is, amelyekkel például a családtagok, orvosok, ápolók az interneten követhetik a távol lévő idős felügyelt személy szívműködését, mozgását, a rendszer probléma esetén riaszt is.
Tovább
2011.
december
01. 18:12

Sokat tehet egészségünkért az informatika

Sokat tehet egészségünkért az informatika Az egészség drága kincs, különösen egy rohamosan öregedő társadalomban. Megőrzésében sokat segíthet az informatika, esélyt teremtve fiatalnak és idősnek egyaránt egy emberibb életvitelhez.
Tovább
2011.
november
29. 12:29

A fiataloktól tanulnak az idősebb netezők

A fiataloktól tanulnak az idősebb netezők Az idősebb internetezők a rokonokkal, ismerősökkel való kapcsolattartás területén használják ki legjobban az internetet, többségük a család fiataljaitól tanulta meg a világháló használatát.
Tovább
2011.
november
25. 22:01

A hazai nyugdíjasok is lájkolják a netet

A hazai nyugdíjasok is lájkolják a netet Az idősebb generáció elsősorban a rokonsággal való kapcsolattartás miatt adja fejét arra, hogy közelebbi ismeretséget kössön az internettel - derült ki egy friss hazai felmérésből.
Tovább
2011.
július
19. 06:35

70 éves nagyit vádolnak pornómegosztással

70 éves nagyit vádolnak pornómegosztással Mióta a pornóipar háborút hirdetett a fájlcserélők ellen, egymást érik az amerikai bíróságokon a tömeges perek. Ügyvédi irodák specializálódtak arra, hogy a filmek illegális megosztásával gyanúsított felhasználókat bíróság elé citálják, illetve a perrel és az azzal járó nyilvánossággal fenyegetőzve érjenek el peren kívüli megegyezést.
Tovább
2011.
június
24. 17:54

Minden második brit nagyi élvezi a mobilozást

Minden második brit nagyi élvezi a mobilozást Egy felmérésből derült ki, hogy a 65 feletti brit nyugdíjasok felének nem okoz kellemetlenséget a mobil eszközök használata, háromnegyedük viszont több segítséget szeretne hozzá.
Tovább
2011.
április
16. 17:48

Tartsa karban az agyát a közösségi oldalakkal

Tartsa karban az agyát a  közösségi oldalakkal Érdekes megállapításra jutottak olasz kutatók: a Facebookkal és a Youtube-bal az idősek karban tarthatják az agyukat, ráadásul az ilyesfajta oldalak használata csökkenti az öregkori depresszió kialakulásának esélyét.
Tovább
2011.
április
10. 09:41

Einstein lépésszámlálója az öregedést méri

Einstein lépésszámlálója az öregedést méri Bizonyára Ön is ismeri Einstein relativitáselméletének lényegét. Röviden és túlzottan egyszerűen elmagyarázva, illetve kiragadva azt az aspektusát, amelyre most szükségünk lesz, Einstein azt mondta, hogy a mozgó tárgy szemszögéből az idő lassabban telik, mint a mozdulatlanéból. Magyarul a mozgásban lévő dolog lassabban öregszik, mint a mozdulatlan.
Tovább
2011.
április
06. 14:37

Egy idős néni vágta el Örményországot a külvilágtól

Egy idős néni vágta el Örményországot a külvilágtól Egy 75 éves grúziai asszony vágta el azt a kábelt, amely az internet-összeköttetést biztosította a grúz főváros és Örményország egészének - adta hírül a Business Gruzija üzleti hírportál. A néni fémgyűjtésből, így többek között kábellopásból eredő pénzzel egészítette ki a nyugdíját.
Tovább
2011.
február
17. 13:38

Mobilok időseknek

Mobilok időseknek Az osztrák Emporia Telecom idén is megjelent mobiljaival, amelyeket kifejezetten idősebb felhasználóknak terveztek – vagy azoknak, akik rosszabbul látnak, esetleg nehezebben boldogulnak az apró gombokkal.
Tovább
2011.
január
23. 18:41

Érzelmes robotok az idősotthonokban

Érzelmes robotok az idősotthonokban A robot mint érzelmi társ mind elfogadottabbá válhat. Pótolhatja a háziállatot és egyes esetekben a depressziós vagy nehezen ellenőrizhető betegek gyógyszeres kezelését is kiválthatja.
Tovább
2010.
december
20. 19:09

Ezüstrókák - A kor nem számít

Ezüstrókák - A kor nem számít Ha valaki még mindig azt hiszi, hogy az internet a fiatalok bolondériája, gyorsan felejtse el: az Unió után most Amerikában is kiderült egyszer és mindenkorra, hogy az idősek is rákaptak a legtöbb netes elfoglaltságra. Van, amiben még jobbak is. Természetesen ők is wifiről csatlakoznak, ha tehetik.
Tovább
2010.
december
17. 05:33

Chipkártyák segíthetik a nyugdíjasokat

Chipkártyák segíthetik a nyugdíjasokat A St. Pölten-i Főiskola IT-biztonságkutatási Intézetének kutatói szerint a chipkártyák rendkívüli módon javíthatják a nyugdíjasok életkörülményeit, mert nem csak a háztartási tevékenységeket egyszerűsíthetik le, hanem adott esetben vészhelyzeti segélyhívó rendszerként is működhetnek.
Tovább
2010.
december
15. 05:59

A magyar nyugdíjasok harmada fenn van a közösségi oldalakon

A magyar nyugdíjasok harmada fenn van a közösségi oldalakon Az európai fiatalok 80 százaléka jelen van valamelyik közösségi oldalon – állapította meg legfrissebb statisztikájában az Eurostat. A magyar felhasználók az EU-átlagnál jóval többet emaileznek, csevegnek, és élnek aktív közösségi életet a világhálón, a lakosság internet-hozzáférése viszont jóval alacsonyabb az EU27 összesített adataihoz képest.
Tovább
2010.
július
09. 15:46

Sok nyugdíjas nem is tudja, hogy van ilyen, pedig hasznos

Sok nyugdíjas nem is tudja, hogy van ilyen, pedig hasznos Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság közzétette a 2010. első félévre vonatkozó országos ügyfélelégedettség felmérés összesített adatait. A számok jól mutatják, hogy sokan még mindig nem hallottak az elektronikus ügyintézés adta lehetőségekről, ha mégis, akkor sem használják azokat.
Tovább
2010.
május
19. 12:45

Egy szegény demokráciára kell berendezkednünk

Egy szegény demokráciára kell berendezkednünk Idősügyi projektet indított az állampolgári jogok országgyűlési biztosa annak feltárására, hogy az alapvető jogokhoz való hozzájutásban milyen akadályt jelent az életkor. A mintegy hárommilliós korcsoport életkörülményeinek vizsgálatáról várhatóan őszre készül átfogó elemzés, ám a célokról már most beszélgettünk Szabó Máté ombudsmannal.
Tovább
2010.
április
22. 16:01

Agytorna a Nagyi-Neten

Agytorna a Nagyi-Neten Hódít a világháló Erzsébetváros nyugdíjasai között: az önkormányzati programok közül évek óta kitartóan vezeti a népszerűségi listát az ingyenes Nagyi-Net.
Tovább
2009.
december
15. 16:10

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik'

Ezerrel szörfölnek a 'netnagyik' Már 5 ezer időskorú 'nebuló' végezte el az internethasználat praktikáit bemutató Kattints rá, Nagyi! elnevezésű oktatóprogramot.
Tovább
2009.
november
23. 16:54

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek A Silver Surfer, vagyis az 50 éves vagy annál idősebb internetezők főleg azért szörfölnek a világhálón, hogy ne váljanak életük utolsó szakaszában magányossá. Megdőlni látszik tehát az a korábbi vélemény, miszerint a nyugdíjasokat egyáltalán nem, vagy csak alig érdekli az internet világa.
Tovább
2009.
november
16. 14:04

Barátságos számítógép

Barátságos számítógép Az Egyesült Királyságban Linux-alapú számítógépekkel bátorítják az időseket az internet tanulásra
Tovább
2009.
november
11. 12:10

Egyszerűsített szoftverrel ösztönzik az idősebbek PC-használatát

Egyszerűsített szoftverrel ösztönzik az idősebbek PC-használatát Egyszerűsített szoftverrel ösztönzik Nagy-Britanniában a 65 év felettiek PC-használatát, akik közül több mint 6 millióan még egyszer sem vették igénybe az internetet.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART