Címke: japán katasztrófa (7 találat)

2011.
június
03. 09:40

Nyugdíjasok vállalták a sugárszennyezett atomreaktor kijavítását

Nyugdíjasok vállalták a sugárszennyezett atomreaktor kijavítását "Dolgozni megyünk oda, nem meghalni." Nyugdíjasok dolgoznának a katasztrófa sugárzó helyszínén. Azt mondják, inkább ők menjenek oda, mint a fiatalok.
Tovább
2011.
március
31. 04:20

Itthon csak hisztéria? - Jól fogy a Geiger-Müller számláló

Itthon csak hisztéria? - Jól fogy a Geiger-Müller számláló Elkapkodták a Geiger-Müller számlálókat a csendes-óceáni országokban a fukusimai atomerőműben történt baleset óta. A radioaktív sugárzást mérő eszköz az Egyesült Államokban már hiánycikknek számít. A kereslet Magyarországon is megugrott, jellemzően japán alapanyagokkal dolgozó vállalatok érdeklődnek a sugárzásmérők iránt.
Tovább
2011.
március
27. 07:24

Fukusima hatása Európára: jelenleg nincs veszély

Fukusima hatása Európára: jelenleg nincs veszély Jelen pillanatban nem jelent veszélyt Európára a Fukushima atomerőműt ért katasztrófa, egy esetleges nukleáris robbanást követő atomfelhő azonban az öreg kontinenst is néhány nap alatt elérheti.
Tovább
2011.
március
21. 13:15

Az idősebbeket sújtja leginkább a japán katasztrófa

Az idősebbeket sújtja leginkább a japán katasztrófa A múltbéli katasztrófák adatai alapján arra lehet számítani, hogy a legidősebbeket sújtja leginkább a Japánban nemrég bekövetkezett földrengés és szökőár. Ráadásul ebben az országban a legmagasabb az idősek aránya a világon.
Tovább
2011.
március
20. 19:40

Kilenc nap után túlélőket találtak Japánban

Kilenc nap után túlélőket találtak Japánban Kilenc nappal a pusztító földrengés után kimentettek a romok alól egy nyolcvanéves nőt és tizenhat éves unokáját a Mijagi prefektúrában lévő Isinomakiban, írja a BBC.
Tovább
2011.
március
18. 14:59

Elbiciklizett a cunami elől az idős nő

Elbiciklizett a cunami elől az idős nő Az egyedül élő nyolcvanhárom éves nő, amikor meghallotta a cunamit jelző figyelmeztető szirénákat, azonnal biciklire pattant, és eltekert a környékről – írja a CNN.
Tovább
2011.
március
16. 19:54

Fukusima: lassan mozgó rémálom

Fukusima: lassan mozgó rémálom Japán császár még soha nem mondott televíziós beszédet. Idősebb japánok még emlékezhetnek arra, hogy Hirohito (a mostani császár apja) rádióban jelentette be országa kapitulálását a második világháború végén. Így Akihito megjelenése a japán emberek számára sugallhatta, hogy valami nagy baj van, ahol komoly egységre, összefogásra van szükség.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART