Címke: karácsony (46 találat)

2014.
január
06. 11:47

Több mint félmillió karácsonyfát szállít el az FKF Budapesten

Több mint félmillió karácsonyfát szállít el az FKF Budapesten Öt-hatszázezer karácsonyfát gyűjt be, majd éget el az ünnep elmúltával a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. - közölte a BVK Holding és az FKF.
Tovább
2013.
október
04. 09:33

Lesz ingyenes készpénzfelvétel is

Lesz ingyenes készpénzfelvétel is A miniszterelnök szerint segélyalapú helyett munkaalapú gazdaságra és társadalomra van szükség, és Magyarország jó úton halad, hogy ezt megvalósítsa. Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában megerősítette: az átlagjövedelem mértékéig havi két készpénzfelvétel tranzakcióilleték-mentes lesz.
Tovább
2012.
december
26. 09:57

Gáncs Péter: Jézus újra összekapcsolja az embereket testvéri szeretetben

Gáncs Péter: Jézus újra összekapcsolja az embereket testvéri szeretetben A békességről és a testvéri szeretetről beszélt Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke kedden Budapesten, a Deák téri evangélikus templomban karácsony első napján tartott istentiszteleten.
Tovább
2012.
december
26. 09:38

Bölcskei Gusztáv: Isten a fényt hozta el a sötétben járó népnek

Bölcskei Gusztáv: Isten a fényt hozta el a sötétben járó népnek A reménytelenségből kivezető Istenről beszélt Bölcskei Gusztáv tiszántúli református püspök kedden, a debreceni Református Nagytemplomban tartott karácsonyi istentiszteleten.
Tovább
2012.
december
26. 04:12

Békét sürgetett karácsonyi üzenetében XVI. Benedek

Békét sürgetett karácsonyi üzenetében XVI. Benedek Szíriában és a Közel-Keleten is békét sürgetett XVI. Benedek a Szent Péter téren mondott keddi karácsonyi beszédében. A pápa 65 nyelven adta hírül Jézus megszületését, közöttük magyarul is.
Tovább
2012.
december
24. 20:10

Sok ezren tartanak Betlehembe a Születés templomához

Sok ezren tartanak Betlehembe a Születés templomához A betlehemi Születés temploma és a városban lévő zarándokút idén először már a világörökség részeként fogadta a turistákat és a keresztény zarándokokat, mivel júniusban az UNESCO felvette e helyszíneket is a listára. Jézus születésének hagyomány szerinti helye az első palesztin világörökségi helyszín, mióta 2011-ben a nemzetközi szervezet teljes jogú tagjává választotta a Palesztin Hatóságot.
Tovább
2012.
december
24. 13:56

Békés, boldog ünnepet kívánunk!

Békés, boldog ünnepet kívánunk! Tisztelt olvasóink! Álljunk most meg egy kicsit, engedjük, hogy áthasson az ünnep hangulata és üzenete.
Tovább
2012.
december
23. 16:39

Szolidaritásra szólított fel a pápa advent utolsó vasárnapján

Szolidaritásra szólított fel a pápa advent utolsó vasárnapján A szenvedők és nehézségben élők segítését szorgalmazta vasárnapi beszédében XVI. Benedek pápa, aki idén is személyesen vezeti a Vatikán karácsonyi szertartásait.
Tovább
2012.
december
22. 09:21

Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei karácsonykor

Egyházi vezetők ünnepi szentmiséi, istentiszteletei karácsonykor Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi istentiszteletet.
Tovább
2012.
december
21. 11:19

Erdő Péter: szükség van karácsonykor is a megállásra, a csöndre

Erdő Péter: szükség van karácsonykor is a megállásra, a csöndre Erdő Péter bíboros, prímás szerint karácsonykor is szükség van egy kis megállásra, csöndre, s az ünnep közeledtével az esztergom-budapesti érsek arra biztatott, hogy vegyük elő a Bibliát és olvassuk majd Jézus születésének történetét a fenyőfa alatt.
Tovább
2012.
december
20. 12:24

Balesetveszélyes az ünnepi készülődés

Balesetveszélyes az ünnepi készülődés Csaknem ötven százalékkal nő a figyelmetlenségből eredő háztartási balesetek, lakástüzek száma december 23. és január 5. között, miközben az átlagnál másfélszer több káreseményt jelentenek be ebben az időszakban - közölte a PBA Biztosítási Alkusz Kft. szerdán.
Tovább
2012.
december
20. 09:46

Jobban figyeljünk egymásra - karácsonyi tanácsok

Jobban figyeljünk egymásra - karácsonyi tanácsok A karácsonyi vásárlási láz hevében sokan hajlamosak elfeledkezni arról, hogy a legdrágább ajándékkal is azt akarjuk kifejezni, a szeretett valaki fontos számunkra, ezt az érzést azonban nem feltétlenül anyagi javakkal lehet megfoghatóvá tenni - figyelmeztetett a Semmelweis Egyetem Klinikai Pszichológiai Tanszékének vezetője.
Tovább
2012.
december
18. 09:45

Karácsonyi vásárlási láz a neten

Karácsonyi vásárlási láz a neten Az éves eladások mintegy 40 százalékát ilyenkor regisztrálják az e-kereskedők - derül ki az eNET-Telekom Jelentés az internetgazdaságról című kutatásának összegzéséből. A tájékoztató szerint az elmúlt egy évben 1,6 millióan vásároltak legalább egyszer online módon.
Tovább
2012.
december
17. 08:32

Szerény lesz a karácsony

Szerény lesz a karácsony Elvesztette „előnyét” a decemberi ünnepi időszak a hazai kiskereskedelemben. A megnövekedett forgalom nem tudja kompenzálni a második fél évben jelentősen csökkent lakossági fogyasztást. Bár a családok az idén is többet költenek majd, mint az előző évben, ez a kereskedők szerint visszaesést jelent a megvásárolt árumennyiségben - írja a Magyar Hírlap.
Tovább
2012.
december
14. 10:35

Elkezdődött a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtő akciója

Elkezdődött a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi élelmiszergyűjtő akciója Megkezdődött és a szerda esti zárásig tart a Máltai Szeretetszolgálat Adni öröm! elnevezésű országos karácsony előtti élelmiszer-gyűjtési akciója - közölte Romhányi Tamás, a szervezet kommunikációs vezetője.
Tovább
2012.
december
13. 10:09

"A jótett gazdagabbá tesz"

"A jótett gazdagabbá tesz" Az ajándék az, ami gyógyít, nyugtat, bátorít, erőt ad, a közelgő szent karácsony pedig jó alkalom, hogy Mennyei Atyánk példájára, aki fiát küldte el nekünk a Földre, mi magunk legyünk szeretteinknek az áldás, az igazi ajándék - többi között erről beszélt Böjte Csaba, aki Gödöllőn osztotta meg gondolatait az MTI-Press munkatársával.
Tovább
2012.
december
12. 09:52

Magyarok karácsonya Ópusztaszeren

Magyarok karácsonya Ópusztaszeren Idén is megrendezik a világ magyarságának közös, jelképes karácsonyi ünnepségét az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. A pénteki ünnepségre több egyházi és közéleti személyiséget, politikust, művészt várnak a szervezők, határainkon innen és túlról.
Tovább
2012.
december
08. 16:03

Megnyílt a Segítő Vásár - Ajándékok a fogyatékkal élők alkotásaiból

Megnyílt a Segítő Vásár - Ajándékok a fogyatékkal élők alkotásaiból Segítő kiállítás és vásár nyílt szombaton a Millenáris parkban, a kétnapos rendezvényen a fogyatékkal élő emberek alkotásaiból válogathatnak azok, akik karácsonyi ajándékot keresnek.
Tovább
2012.
december
08. 09:08

Hipermarketeknél razziáznak a rendőrök Pest megyében

Hipermarketeknél razziáznak a rendőrök Pest megyében Megerősített létszámmal és sorozatos ellenőrzésekkel készülnek a Pest megyei rendőrök az ünnepekre; a legtöbb razzia a mintegy hetven hipermarket környékén várható - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője.
Tovább
2012.
december
04. 13:23

A kimért szaloncukrot viszik a legjobban

A kimért szaloncukrot viszik a legjobban Az édességgyártók és kereskedők számára is kiemelten fontos a november-decemberi időszak, hiszen például bonbonokból az éves mennyiség 18 százaléka ebben a két hónapban fogy a GfK Hungária idén húszéves Háztartáspanel adatai alapján. Míg csokoládémikulásból a fogyasztók választása inkább a márkás termékekre esik, addig szaloncukorból már minden második kilogramm nem az előrecsomagolt, hanem a kimért kínálatból kerül a karácsonyfákra.
Tovább
2012.
december
02. 13:54

Mérsékletességre intette a keresztényeket a Pápa

Mérsékletességre intette a keresztényeket a Pápa A keresztényekhez méltó életmódról beszélt advent első vasárnapján XVI. Benedek pápa a római Szent Péter téren, az Úrangyala-imádság előtt.
Tovább
2012.
december
02. 07:57

Ma kezdődik az adventi időszak

Ma kezdődik az adventi időszak Adventi Krisztus születésének ünnepéig, karácsonyig a várakozásra és a bűnbánatra szólítja a híveket. A templomokban országszerte advent első vasárnapjának liturgiáját tartják.
Tovább
2012.
december
01. 15:43

Az adventi lakástüzekre figyelmeztet a katasztrófavédelem

Az adventi lakástüzekre figyelmeztet a katasztrófavédelem A lakástüzek veszélyeire figyelmeztet a katasztrófavédelem a vasárnap kezdődő adventi időszakra tekintettel. Ilyenkor ugyanis a hagyományoknak megfelelően sok otthonban gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit, amelyek könnyen okozhatnak baleseteket - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.
Tovább
2012.
november
27. 17:43

Karácsonykor tudatosabb ajándékvásárlásra lehet számítani

Karácsonykor tudatosabb ajándékvásárlásra lehet számítani Az idei karácsonykor tudatosabb ajándékvásárlásra lehet számítani, a korábbi évek tendenciáinak megfelelően idén is a konyhai kisgépek, szépségápolási és szórakoztató elektronikai termékek iránt nőhet a kereslet - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet.
Tovább
2011.
december
31. 08:57

Bónuszos volt az idei karácsony

Bónuszos volt az idei karácsony Lassan indult, de az utolsó három hétben rekordszintű forgalmat hozott a közösségi vásárlás idei karácsonyi időszaka, amelyet ekkor már a nap mint nap megdőlő rekordok jellemeztek. Mind a napi ajánlatok száma, mind az eladott bónuszok és a forgalom vonatkozásában újabb és újabb csúcsokat döntött meg ebben az időszakban a piacvezető Bónusz Brigád, így feltételezhető, hogy a közösségi vásárlóoldalak hazai történetük legerősebb negyedévét zárták.
Tovább
2011.
december
24. 13:44

Túlélési tippek karácsonyra

Túlélési tippek karácsonyra A karácsony elméletileg az év legboldogabb és legfelhőtlenebb időszaka kellene, hogy legyen, ám akadnak olyanok, akik félve várják az ünnepeket, mert számukra inkább szorongással és szomorúsággal jár. Ennek oka lehet, ha valaki nemrég vesztette el egy szerettét, akinek hiánya még mindig mélyen benne él, vagy az is, ha az ünneppel járó sok kötelezettség miatt úgy érzi, összecsapnak a feje fölött a hullámok, és nem bír megbirkózni az előtte álló feladatokkal.
Tovább
2011.
december
24. 13:24

Milyen nyelven beszélt Jézus?

Milyen nyelven beszélt Jézus? A történet még az időszámításunk előtti VI. századra nyúlik vissza, a babiloni fogság 50 éve alatt az otthon maradt zsidók átvették az uralkodó nyelvet: az arámit.
Tovább
2011.
december
22. 09:59

Erdő Péter: Karácsonykor Isten állást foglalt a család mellett

Erdő Péter: Karácsonykor Isten állást foglalt a család mellett Karácsonykor azt is ünnepeljük, hogy Isten állást foglalt a család mellett - mondta Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek karácsony alkalmából az MTI-nek adott interjújában. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke egyebek mellett beszélt a Család éve elnevezésű tematikus esztendőről, az egyház gazdasági válságra adott válaszáról, a romaintegráció ügyéről és az aktuális boldoggá avatási eljárásokról.
Tovább
2011.
december
20. 13:22

Magyar kórus énekel a betlehemi éjféli misén

Magyar kórus énekel a betlehemi éjféli misén A ferencesek által fenntartott budai Szent Angéla Gimnázium diákjaiból, öregdiákjaiból és tanáraiból álló énekkar az idei karácsonyt Palesztinában tölti, és az éjféli misén abban a templomban énekel, melyre ilyenkor az egész világ figyel: a Kisjézus szülőhelyéül szolgáló barlang fölé épült ősi bazilikában.
Tovább
2011.
december
19. 12:11

Szemet huny a Főgáz az ünnepek alatt

Szemet huny a Főgáz az ünnepek alatt A FŐGÁZ az ünnepi időszak alatt több száz otthonban nem kapcsolja ki a gázszolgáltatást az ország 10 megyéjében és Budapesten, azon ügyfeleinél, ahol a tartozások mértéke miatt esedékes lenne.
Tovább
2011.
december
19. 11:26

Mennyit költenek a nyugdíjasok karácsonyra?

Mennyit költenek a nyugdíjasok karácsonyra? A karácsonyi ajándékokra az 50 felettiek átlagosan 44 188 forintot költenek idén, és a 70 felettiek azok, akik a legtöbbet fordítanak ajándékozásra, ők átlagosan 57 333 forintot – derül ki a DIMENZIÓ Biztosító és a Gfk Hungária közös 50+ Index kutatásából, amely az 50 felettiek lehetőségeivel, kilátásaival, életérzéseivel foglalkozik.
Tovább
2011.
december
18. 05:01

Legyen stresszmentes az ünnepvárás

Legyen stresszmentes az ünnepvárás Sokan úgy tartják, a karácsony az év legvidámabb időszaka, ám többek számára ezek a legstresszesebb napok. Az ajándékok utáni rohangálás, a kötelező családi összejövetelek a boldog ünneplés helyett idegességgel járhatnak. Hogy ezt elkerülje, néhány dolgot fontos lenne betartani.
Tovább
2011.
december
15. 10:27

Az olaszok több, de olcsóbb karácsonyi ajándékot vásárolnak

 Az olaszok több, de olcsóbb karácsonyi ajándékot vásárolnak A takarékosság jegyében ajándékozzák meg egymást az olaszok idén karácsonykor - állítja a Confesercenti kereskedelmi szövetség ünnepek előtti felmérése.A takarékosság jegyében ajándékozzák meg egymást az olaszok idén karácsonykor - állítja a Confesercenti kereskedelmi szövetség ünnepek előtti felmérése.
Tovább
2011.
december
14. 11:08

Nem megy ki a divatból az ajándékozás

Nem megy ki a divatból az ajándékozás A legtöbben úgy gondolják, hogy a családdal való együttlét a karácsony lényege, csupán a lakosság egytizede szerint szól a túlzott pénzköltésről – többek között ez derült ki a KutatóCentrum és a Marketing&Media közös felméréséből. Az idősebbek inkább a szeretteikkel való törődésre, a fiatalok pedig pihenésre fordítják az időt.
Tovább
2011.
szeptember
06. 10:53

20 év után 40 ezres nyugdíj? Ez lesz az alap

20 év után 40 ezres nyugdíj? Ez lesz az alap Hatalmas pénzeket érintő kérdések szerepelnek a tegnap kezdődött lovasberényi kormányülés napirendjén: az idén százmilliárdot, jövőre ennek akár tízszeresét kell megtakarítani a büdzsében ahhoz, hogy betartsuk a korábban rögzített hiánypályát. A megoldás a nagy ellátórendszerek gyökeres átalakítása lehet - írja a Világgazdaság.
Tovább
2011.
május
24. 08:16

Navracsics: Tudtuk, hogy lesznek a népszerűséget rontó lépések

Navracsics: Tudtuk, hogy lesznek a népszerűséget rontó lépések Navracsics Tibor szerint nem csökkent a kormányoldal népszerűsége olyan mértékben, mint arra számítottak. Mégpedig azért, mert a választópolgárok ma is tisztában vannak azzal, hogy alapvető változásokra van szükség Magyarország versenyképességéhez. A miniszterelnök-helyettes a kormány egyéves munkáját értékelő interjúban szólt arról is, hogy a minisztériumi struktúrát nem tartja presztízskérdésnek, a rendvédelmi dolgozók tiltakozását nyugdíjügyben "problémásnak" érzi.
Tovább
2011.
április
14. 18:36

Bánáti: Meg fog bénulni az igazságszolgáltatás

Bánáti: Meg fog bénulni az igazságszolgáltatás Hatástalanul érvelt a Legfelsőbb Bíróság elnöke: a jelenlegi 70 helyett 62 évesen nyugdíjba kell menniük a bíróknak. Ezáltal a bírói kar tíz százalékának kell távoznia jövő év végéig. A bírói vezetők szerint ez ronthatja az ítélkezés minőségét. A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke azt mondta: megoldhatatlan helyzetet eredményez a korábbi nyugdíjazás. Bánáti János kiemelte, hogy ügyek tízezreit kell majd új bírónak átvennie, ez nagy időveszteséget okoz.
Tovább
2010.
december
25. 19:45

Szívproblémák az ünnepek alatt

Szívproblémák az ünnepek alatt A karácsonyi időszakban hirtelen nagyot nő a halálos szívrohamok száma. Különösen Karácsony és Újév napján. De milyen okok állnak a háttérben, és hogyan tartsuk egészségesen a szívünket?
Tovább
2010.
december
24. 19:58

Jézus születését és a szeretetet ünnepli a világ szenteste

Jézus születését és a szeretetet ünnepli a világ szenteste Jézus Krisztus születésére emlékezik karácsonykor a keresztény világ, a nem keresztények pedig a szeretet ünnepét ülik. A keresztény tanítás szerint Jézus Krisztus Szűz Máriától született Betlehemben, ennek Dionysios Exigius apát által kiszámított időpontja lett az egész földkerekségen általánosan elfogadott időszámítás kezdőpontja. A karácsonyi ünneplés a szentestével, karácsony vigíliájával veszi kezdetét, amelyen régi hagyomány szerint virrasztottak, böjtöltek és imádkoztak, e hagyomány nyomai maradtak fenn az ilyenkor feltálalt halételekben.
Tovább
2010.
december
24. 17:15

Nyolcadszor osztott ajándékot egy nyugdíjas paksi asszony

Nyolcadszor osztott ajándékot egy nyugdíjas paksi asszony Heteken át gyűjtötte az adományokat Molnár Imréné, hogy idén is megajándékozza karácsonyra a szegény embereket Pakson. A nyugdíjas asszony segítőivel csütörtökön háromszáz adag gulyást is főzött, hogy jusson egy tál meleg étel is a rászorulóknak. Nyolcadszor rendezték meg a szeretetvendégséget.
Tovább
2010.
december
23. 22:16

Ünnepek - Hogyan oldja meg a konfliktusokat?

Ünnepek - Hogyan oldja meg a konfliktusokat? Az ünnepi időszak a barátok és rokonok mellett sok esetben hoz olyan váratlan vendégeket is, mint a stressz és a kimerültség. Az ajándékok beszerzése, a főzés-sütés és az év végi hajtás mindannyiunk számára nagy megpróbáltatást jelent, azonban nem kell, hogy mindez elrontsa a legszebbre tervezett napokat, tegyünk ellene!
Tovább
2010.
december
21. 19:53

A nyugdíjasok már csak a gallyakat viszik

A nyugdíjasok már csak a gallyakat viszik Sokan az utolsó pillanatra halasztják a karácsonyfa vásárlását. A választék nagyon széles a pécsi árusoknál is, különböző fajtájú és méretű örökzöldek várják, hogy az ünnep díszévé váljanak.
Tovább
2010.
december
14. 05:28

Elvarázsolt kert Jászalsószentgyörgyön

Elvarázsolt kert Jászalsószentgyörgyön Több kilométernyi fényfüzérrel, karácsonyi figurákkal, hatalmas, saját készítésű fénydekorációkkal idén is feldíszítette családi házát és kertjét egy nyugdíjas férfi Jászalsószentgyörgyön.
Tovább
2010.
december
04. 08:39

Készüljünk a karácsonyra advent idején- 2. rész

Készüljünk a karácsonyra advent idején- 2. rész Mézédes illatok, gyertyák, karácsonyi hangulat. Az adventi időszakban az otthonunkban meghitt hangulatot teremtünk. Most néhány hangulatos tippet adunk!
Tovább
2010.
december
04. 08:21

Készüljünk a karácsonyra advent idején- 1. rész

Készüljünk a karácsonyra advent idején- 1. rész Már a karácsonyt megelőző négy hétben, az advent idején is dekorálhatjuk lakásunkat. Az első héten ez a legfontosabb feladat, hiszen az adventi koszorú első lángját már meggyújtottuk a múlt vasárnap.
Tovább
2009.
december
24. 07:49

Szakadék a szívben

Szakadék a szívben Az egyik létező legrosszabb érzés a magány. A Szent Este az a pont, mikor ez az érzés a leghatalmasabbá tud nőni bennünk, mert körülöttünk fényesség, meleg, gyertyafény, belül pedig üresség, kínzó gondolatok, fájdalom. Vannak, akik számára a karácsony az év legszomorúbb, legfájdalmasabb időszaka.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART