Címke: közlekedés (67 találat)

2013.
november
15. 15:56

Csökkennek a BKK bérletek árai

Csökkennek a BKK bérletek árai Csaknem tíz százalékkal csökkennek a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bérleteinek árai, miután a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag, 33 igen szavazattal elfogadta az erről szóló előterjesztést csütörtökön.
Tovább
2013.
november
02. 15:21

Emelkedik az autósok biztosítási díja

Emelkedik az autósok biztosítási díja A Netrisk szerint a biztosítók a korábbinál nagyobb hangsúlyt helyeznek a jó ügyfelek megtartására. A Biztosítás.hu ismerteti: a biztosítók által előzetesen is beharangozott díjemelés átlagosan az 5, esetenként pedig a 100 százalékot is eléri. A díjemelés mellett a biztosítók több tízezer károkozó autós szerződését is felmondhatják novemberben.
Tovább
2013.
október
30. 10:11

Az első Boszporusz-hidat 40 éve adták át

Az első Boszporusz-hidat 40 éve adták át Negyven éve, 1973. október 30-án adták át a forgalomnak Isztambulban az Európát Ázsiával összekötő első Boszporusz-hidat.
Tovább
2013.
szeptember
22. 07:19

Autómentes nap van

Autómentes nap van Ma tartják Budapesten és több nagyvárosban az autómentes napot az Európai Mobilitási Hét zárórendezvényeként, a fővárosban az Andrássy úton egész nap programokkal várják az érdeklődőket.
Tovább
2013.
július
24. 10:23

Hőség - Megerősíti a műszaki szolgálatot a BKK

Hőség - Megerősíti a műszaki szolgálatot a BKK Megerősített műszaki szolgálatot rendelt el a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a legmelegebb napokra, több buszvezetőt állítanak készenlétbe, és a felsővezeték-hálózatot is szabályozzák.
Tovább
2013.
június
13. 16:13

Baleset - Az autónk hívjon mentőt?

Baleset - Az autónk hívjon mentőt? Az Európai Bizottság azt szeretné, ha 2015 októberétől minden új autó képes lenne súlyos baleset esetén automatikusan tárcsázni a 112-es segélyhívószámot - jelentette be csütörtökön Siim Kallas, a brüsszeli testület közlekedési ügyekért felelős biztosa.
Tovább
2013.
június
01. 12:10

Száz éve indult az első taxi Budapesten

Száz éve indult az első taxi Budapesten A budapesti taxizás századik évfordulója alkalmából emléktáblát avattak a Főtaxi jogelődje, az Autotaxi alapítójának, Haltenberger Samunak szombaton Budapesten.
Tovább
2013.
május
14. 15:01

A MÁV felkészült a pótjegybevezetésre

A MÁV felkészült a pótjegybevezetésre A MÁV felkészült a gyors- és sebesvonati pótjegy bevezetésével együtt járó, szerdán esedékes átállásra - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infrastruktúráért felelős államtitkára.
Tovább
2013.
május
12. 10:51

Tovább vitáznak a gyorsvonati felárról

Tovább vitáznak a gyorsvonati felárról A nyugdíjasokat és a gyerekeket is megadóztatja a miniszterelnök azzal, hogy jövő szerdától bevezetik a gyors- és sebesvonatokra is kötelező pótjegyet - mondta sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja. A Fidesz szerint hiteltelen a baloldal aggodalma a vonatjegyárak ügyében.
Tovább
2013.
május
07. 10:58

A Fidesznek sem tetszik a gyorsvonati pótdíj

A Fidesznek sem tetszik a gyorsvonati pótdíj Egyeztetést kezdeményez a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal (NFM) Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a gyorsvonati felár ügyében.
Tovább
2013.
május
04. 18:42

Újabb vonatokon kell pótjegyet venni az időseknek is

Újabb vonatokon kell pótjegyet venni az időseknek is A 65 év felettiek május közepe után is ingyenesen utazhatnak a vasúti járatok döntő többségén - közölte szombaton a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs főosztálya.
Tovább
2013.
május
04. 13:30

Pártvita a gyorsvonati pótjegyről

Pártvita a gyorsvonati pótjegyről Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza azt a rendelkezést, amely május 15-étől megszünteti a 65 év felettiek ingyenes utazását a gyosvonatokon. A Fidesz szerint minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz.
Tovább
2013.
május
03. 10:37

Átvállalja a közúti bírságokat egy polgári társulás Szlovákiában

Átvállalja a közúti bírságokat egy polgári társulás Szlovákiában Júliustól Szlovákiában is megkezdi tevékenységét egy Csehországban alakult polgári társulás, amely azt ígéri: éves tagdíj fejében "megvédi" a sofőröket a rájuk kirótt közúti bírságok terheitől - közölte a pozsonyi Pravda pénteken.
Tovább
2013.
május
02. 10:07

Gyorsvonati felárat vezet be a MÁV

Gyorsvonati felárat vezet be a MÁV Május közepétől a menetrendben megjelölt egyes gyors- és sebesvonatok használata esetén kötelező lesz gyorsvonati pótjegyet váltani. Az e-ticket rendszerben jegyátvétellel vagy otthoni jegynyomtatással jegyet vásárló utasoknak csak június elsejétől kell megvásárolniuk a pótjegyet.
Tovább
2013.
április
30. 12:32

Megjöttek a Mercedes buszok

Megjöttek a Mercedes buszok Átadták a hamarosan forgalomba álló új Mercedes-Benz Citaro buszokat kedden a fővárosban. A Hősök terén tartott ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta, erős és sikeres főváros nélkül nincs erős és sikeres Magyarország.
Tovább
2013.
április
25. 13:29

Múzeumba kerültek a Rigák

Múzeumba kerültek a Rigák Egy szovjet kismotor, a Riga, valamint a 10 éves Magyar Riga Motoros Klub mutatkozik be a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum pénteken nyíló új kiállításán.
Tovább
2013.
január
24. 10:10

Írország - Az öregek kapatosan is vezethetnek

Írország - Az öregek kapatosan is vezethetnek Idős emberek kapatosan is vezethessenek autót, de csak nagyon lassan - így döntött Írországban Kerry megye önkormányzata. A testület ülésén öten szavaztak a meghökkentő javaslat mellett - mindannyian kocsmárosok, vagy volt kocsmárosok. A szavazáson hét "megyeatya" tartózkodott, tucatnyi pedig nem tartózkodott a teremben, mert el se ment az ülésre.
Tovább
2013.
január
08. 10:15

Nem tetszik a nyugdíjasoknak a botos ember a bérleten

Nem tetszik a nyugdíjasoknak a botos ember a bérleten Az RTL klub híradója szerint sok nyugdíjas panaszkodik, amiért az új nyugdíjas BKV-bérleten egy botra támaszkodó ember van. A Nyugdíjasok Budapesti Szövetsége is háborog, szerintük erről egyeztetni kellett volna korábban.
Tovább
2012.
november
18. 09:22

Gyalogosügyi megbízottat neveztek ki Bécsben

Gyalogosügyi megbízottat neveztek ki Bécsben Jövő év elejétől kezdi meg működését a bécsi gyalogosügyi megbízott, Petra Jens, aki saját bevallása szerint úgy tekint a közterekre, mint a saját nappalijára. A gyerekekre és az idősekre külön odafigyel majd, a gyalogosok számára pedig főutakat alakítana ki.
Tovább
2012.
november
05. 10:02

"Csodatévő" repülőjáratok

"Csodatévő" repülőjáratok Az amerikai repülőtereken (is) megszokottak a biztonsági ellenőrzés előtt hosszan kígyózó sorok. Apró csosszanások előre, futó pillantások az előszedett, majd reményvesztetten tokjukba visszahelyezett laptopok képernyőire. Kínkeserves dolog, de a legtöbben kénytelen belenyugvással várják ki, amíg a sor elejére érnek. De azért akadnak, aki más módszerrel kísérleteznek. Például azzal, hogy a pár férfi tagja a sorban állókat megkerülve tolja előre a - kérésre valamennyi légitársaság által rendelkezésre bocsátott - kerekesszékben elhelyezkedő "hitvesét", fürgén suhannak el az emberkígyó mellett, egészen az biztonsági átvizsgálásig. Ott aztán a nő hirtelen felpattan, ráhelyez két hatalmas kézitáskát a szállítószalagra, és elégedetten huppan vissza az ülésbe. Fejével int a "személyzetnek": mehetünk, és már gurulnak is tovább a kapuhoz...
Tovább
2012.
október
26. 09:32

Az autózás jövője és jelene

Az autózás jövője és jelene A világ gazdagabbik felén a jelek szerint minél régebben vezet valaki, annál kevesebbet használja járművét. "Addig fogom szeretni és óvni ezt az autót, amíg a halál el nem választ tőle" - mondja az American Graffiti című 1973-as filmben a 17 éves, örök vesztes Toad, akinek életét - igaz, csak rövid időre, de - gyökeresen megváltoztatta egy 1958-as Chevy Impala. A film az ő, a barátai és járműveik útját követi végig egy késő nyári éjszakán a korai '60-as évek Kaliforniájában: a mellékutcák autóversenyeit, a kocsi hátsó ülésén kiérdemelt forró csókokat. Ezek az autók nem csupán a sebesség mámorát hozták magukkal, de a jólétet és a szabadságot, a felnőttkort és a szexualitást is megtestesítették.
Tovább
2012.
október
14. 18:20

Minden autóst érint: erre a matricára kell figyelni novembertől

Minden autóst érint: erre a matricára kell figyelni novembertől Novembertől már csak uniós címkével ellátott abroncsokat lehet forgalmazni. Ez a matrica a gumi három legfontosabb tulajdonságáról tájékoztatja a vevőket.
Tovább
2012.
augusztus
27. 20:12

Ki a veszélyesebb sofőr? A 70 éves vagy a 20 éves?

Ki a veszélyesebb sofőr? A 70 éves vagy a 20 éves? A 70 év feletti autóvezetők nem veszélyesebbek és nem halnak meg nagyobb valószínűséggel az utakon, mint huszonéves társaik - állapította meg egy húsz év közlekedési baleseteit áttekintő brit tanulmány.
Tovább
2012.
augusztus
26. 10:34

Arccal a vasút felé!

Arccal a vasút felé! Módosul a közösségi közlekedésben alkalmazott díjrendszer szeptember 1-jével, az emelt szintű szolgáltatások pótjegyárai az utazási távolsággal arányosan alakulnak, az autóbuszos felár bevezetése versenyképesebbé teszi a vasúti InterCity (IC), EuroCity (EC) járatokat, a jegyek esetében megszűnik, a bérleteknél azonban megmarad az 5 kilométeres övezetű helyközi tarifa.
Tovább
2012.
augusztus
05. 10:42

Bármit ellopnak, ami gurul: hogyan érdemes védeni a biciklit?

Bármit ellopnak, ami gurul: hogyan érdemes védeni a biciklit? Bármilyen biciklit ellopnak, legyen az ütött-kopott vagy teljesen új. Ennek megakadályozásáért sok mindent tehetünk, de olyan védelem nem létezik, ami megakadályozna egy igazán felkészült tolvajt - tudtuk meg a budapesti kerékpártolvajok üldözőitől. A Pénzcentrum.hu annak is utánajárt, milyen lakatot érdemes vásárolni, és azzal hova érdemes kikötni a kerékpárt. Vagy mikor éri meg biztosítást kötni, hiszen már erre is van lehetőség.
Tovább
2012.
július
19. 21:49

Vigyázat, idős sofőr!

Vigyázat, idős sofőr! Pályázatot hirdetett interneten az ukrán állami közlekedésrendészet a volánnál ülő idős sofőrökre figyelmeztető matricára. A terveket szeptember elsejéig lehet elküldeni.
Tovább
2012.
június
28. 17:23

A Ford odafigyel az idősekre

A Ford odafigyel az idősekre A Ford mérnökei a CAVE számítógépes virtuális tervezést alkalmazva már évekkel a prototípus megalkotása előtt elemezhetik az autók utasterét, míg az Időskori Öltözék révén képesek szimulálni az idős emberek korlátozottabb és lassabb mozgását, ám kifejlesztették a szívritmus-figyelő vezetőülést is, amely különleges érzékelőkkel működik: a rendszer időben figyelmezteti az autóst egy esetleges szívproblémára, így elkerülhető, hogy a vezető a kormánykerék mögött ülve kapjon szívrohamot.
Tovább
2012.
május
08. 13:17

Bliccelni fognak a rokkantnyugdíjasok

Bliccelni fognak a rokkantnyugdíjasok Káosz alakult ki a pécsi bérletpénztárak többségében az elmúlt napokban - számolt be a Pécsi Újság egyik olvasója. Az időnként a kiabálásig is elfajuló vitát az okozza, hogy egy kormányrendelet-módosítás következtében a nyugdíjas-igazolványokat újból érvényesíteni kell, a rokkantnyugdíjasok jelentős része ugyanakkor még nem kapott határozatot a felülvizsgálat eredményéről. Így ők jelenleg nem jogosultak az utazási kedvezmény igénybevételére. Bosszúból viszont bliccelni fognak.
Tovább
2012.
április
27. 08:07

Veterán randevú Biatorbágyon

Veterán randevú Biatorbágyon Harminc évesnél is idősebb autókat - vagyis oldtimereket -, közöttük Volkswagen "bogarakat", Citroen "kacsákat", miniket, Trabantokat és Wartburgokat, de akár eredeti állapotukban meghagyott, patinás Ferrarikat vagy Bugattikat is megcsodálhatnak a nézelődők szombaton Biatorbágyon, az M1-es autópálya budaparki kijárata közelében.
Tovább
2012.
április
23. 11:44

Hi-tech autó segíthet az időseknek a vezetésben

Hi-tech autó segíthet az időseknek a vezetésben A Newcastle Egyetem egy csapata olyan új technológiát fejleszt ki, amely segíthet abban, hogy az idősebbek könnyebben tudjanak vezetni. Sokan ugyanis nem ülnek autóba, mert reakcióidejük nem olyan gyors, ettől azonban elszigeteltebbek és inaktívabbak lesznek - számol be a BBC.
Tovább
2012.
április
16. 11:33

Isten veled kockalada! - Nyugdíjba megy a 2107-es

Isten veled kockalada! - Nyugdíjba megy a 2107-es Úgy néz ki, újabb autótörténeti ikon vonul nyugdíjba, a Ladát is birtokló AvtoVAZ ugyanis úgy döntött, a héten végleg leállítja a 2107-es gyártását. Minden idők egyik legnépszerűbb „népautójának” gyártása 29 év után fejeződik be, hogy a gyártósorokon mostantól a modernebb Kalina, Granta és Priora modellek készülhessenek.
Tovább
2012.
április
15. 10:10

Életbe lépett az új szabálysértési törvény

Életbe lépett az új szabálysértési törvény Ma lépett életbe az új szabálysértési törvény, amely bevezeti a közérdekű munka fogalmát, a helyszíni bírság kötelező mértékét, a fixbírságot és új rendelkezés az ismételt elkövetés szankcionálása is; az április 15. előtt elkövetett szabálysértésekre még a korábbi szabályozást kell alkalmazni - mondta Kincses Ildikó, az Országos Rendőr-főkapitányság igazgatásrendészeti főosztályvezetője.
Tovább
2012.
április
14. 10:03

Változik a vonatok és a távolsági buszok menetrendje

Változik a vonatok és a távolsági buszok menetrendje A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korábbi tájékoztatása szerint az április 15-ei vasúti és autóbusz menetrendváltozás után a korábbiakhoz képest naponta összesen mintegy 410 vonat és 30 autóbusz nem közlekedik majd, a párhuzamos közlekedés megszüntetésével a buszokról utasforgalmat generálnak a vonatokra, az utasok számára a továbbiakban is megfelelő kínálatot biztosító vasúti és közúti szolgáltatások állnak rendelkezésre a hivatásforgalomban a munkába és iskolába járáshoz.
Tovább
2012.
április
13. 06:18

Megmarad a 65 év felettiek utazási kedvezménye

Megmarad a 65 év felettiek utazási kedvezménye Megmarad a 65 év felettiek, a hat éven aluliak, a nagycsaládosok és a fogyatékkal élők utazási kedvezménye - mondta a Heti Válasznak Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára.
Tovább
2012.
április
07. 10:54

A pilóta meghalt - 80 éves nő tette le a gépet

A pilóta meghalt - 80 éves nő tette le a gépet Különösebb repülési tapasztalatok nélkül hajtott végre kényszerleszállást egy 80 éves amerikai nő az Egyesült Államokban, miután a férje szívrohamot kapott és meghalt a családi kisgépükön. A nőt a fia navigálta kényszerleszállás közben.
Tovább
2012.
április
07. 08:55

Változik a közösségi közlekedés húsvétkor

Változik a közösségi közlekedés húsvétkor Változik a közösségi közlekedés menetrendje a hétvégén a húsvéti ünnep miatt, a vonatok és a buszok is megváltozott rend szerint közlekednek.
Tovább
2012.
április
05. 07:33

Figyeljünk! A 2011-es nyugdíjas utazási szelvények rövidesen lejárnak

Figyeljünk! A 2011-es nyugdíjas utazási szelvények rövidesen lejárnak A 2011-es nyugdíjas utazási szelvények 2012. április 30-ig érvényesek, addig lehet kedvezményes vasúti jegyet vásárolni velük, de a megvásárolt jegyeket az április 30. után megkezdett utazásra is fel lehet használni; a 2012-es nyugdíjas utazási utalványok érvénytelenek, ezekkel nem váltható kedvezményes menetjegy, mivel a hivatal tévesen postázta ki - hívja fel a figyelmet a MÁV-START Zrt.
Tovább
2012.
március
27. 09:13

Az ONYF az ellátásban részesülők utazási kedvezményéről

Az ONYF az ellátásban részesülők utazási kedvezményéről 2012. március 20-án hirdették ki a Kormány 44/2012. (III. 20.) Korm. rendeletét, amely módosította a közforgalmú személyszállítási utazási kedvezményekről szóló 85/2007. (IV. 25.) Korm. rendeletet (a továbbiakban: kedvezményrendelet). A kedvezményrendelet változásai azokat a nyugdíjasokat, akik a 65. életévüket betöltötték, nem érintik - tudatta az Országos Nyugdíjfolyósítási Főigazgatóság közleménye.
Tovább
2012.
március
21. 09:05

Megnyirbált utazási kedvezmények

Megnyirbált utazási kedvezmények A nyugdíjrendszer átalakításához igazodnak az utazási kedvezmények - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A kedvezmények igénybe vételét lehetővé tevő "Ellátottak utazási utalványát" a következő hetekben - az áprilisi ellátások kiutalásával egy időben - postázzák ki az érintetteknek.
Tovább
2012.
március
18. 09:48

Elnézést kér az LMP a nyugdíjasoktól

Elnézést kér az LMP a nyugdíjasoktól A Lehet Más a Politika egy három önálló elemből álló, közel ötven ajánláspontot tartalmazó módosító indítványt adott be a személyszállításról szóló törvényjavaslathoz. Ezek közül az egyik a nyugdíjasok, 65 év feletti ingyenes utazására vonatkozott, vagyis az eddig járó száz százalékos kedvezmény helyett kilencven százalékos kedvezményt adott volna a nyugdíjas korúaknak.
Tovább
2012.
március
05. 09:50

Nyugdíjasok és a BKV: hogy megy ez külföldön?

Nyugdíjasok és a BKV: hogy megy ez külföldön? A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület javaslata szerint a BKV járatainak reggeli zsúfoltságát az iskolák és a közhivatalok munkakezdésének lépcsőzetes kialakításával, illetve a nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonásával lehetne hatékonyan csökkenteni. Az InfoRádió összeállításából kiderül, hogy külföldön milyen utazási korlátozások vonatkoznak az idősekre.
Tovább
2012.
február
27. 17:58

BKV: a családnak nincs ingyenbérlet!

BKV: a családnak nincs ingyenbérlet! A BKV továbbra is megadja dolgozóinak a munkába járáshoz szükséges ingyenes bérleteket, de családtagjaik számára ez a kedvezmény március 3-án megszűnik - közölte a BKV.
Tovább
2012.
február
21. 10:54

Nyugdíjas ne utazzon reggel – vagy fizessen

Nyugdíjas ne utazzon reggel – vagy fizessen Járatritkításokat kiváltó javaslatcsomagot dolgozott ki a VEKE a fővárosi helyi és agglomerációs közösségi közlekedés helyzetének rendezésére. De ez sem fájdalommentes. Főként a korán kelő nyugdíjasoknak kellene áldozatokat hozniuk.
Tovább
2012.
február
08. 12:27

Roncsautók országa leszünk?

Roncsautók országa leszünk? Az elmúlt napok hideg időjárása főként az idősebb, már gyengébb műszaki állapotban lévő járműveket teszi erősen próbára, amelyekből egyre több fut Magyarország útjain. A Használtautó.hu internetes szakportál adatai szerint négy esztendő alatt két évvel emelkedett a meghirdetett autók átlagéletkora, a kilenc évnél idősebb autók részaránya pedig a kínálatban 46 százalékról 56 százalékra nőtt.
Tovább
2012.
február
08. 11:34

Márciusban BKV-sztrájk?

Márciusban BKV-sztrájk? Demonstrációt tartottak a BKV szakszervezetei a kollektív szerződésben foglalt jogok megtartása érdekében kedden a cég Akácfa utcai székháza előtt. Az érdekképviseletek petíciót adtak át a BKV vezetésének, és sztrájkot helyeztek kilátásba arra az esetre, ha nem rendeződik rövid időn belül a helyzet.
Tovább
2012.
február
07. 12:19

Cáfol a BKK - nem drágul a nyugdíjas és diákbérlet

Cáfol a BKK - nem drágul a nyugdíjas és diákbérlet Rémhírkeltésnek nevezte a Budapesti Közlekedési Központ a Blikk mai cikkét, ugyanis nincs olyan uniós szabály, amely szerint duplájára kéne emelni a tanuló vagy nyugdíjas-bérletek árát májustól. Egy ilyen mértékű, kétszeres áremelésnek sem gazdasági racionalitása, sem jogi indoka nincs.
Tovább
2012.
február
03. 16:10

Leszállt a Malév, a konkurencia máris beindult

Leszállt a Malév, a konkurencia máris beindult Több légitársaság is jelezte pénteken, hogy a Malév leállása miatt a reptereken rekedt utasok igénybe vehetik szolgáltatásaikat, különböző kedvezményekkel, illetve szükség esetén nagyobb gépeket indítanak. A Wizz Air azonnal bejelentette: nagyobb szerpet vállalnak Budapesten; a Smartwings bejelentkezett az utazási irodás szerződésekért.
Tovább
2012.
február
03. 08:48

Reggel leállt a Malév

Reggel leállt a Malév A Malév igazgatósága a kár minimalizálása érdekében elrendelte a magyar nemzeti légitársaság üzemszerű működésének beszüntetését. A döntés értelmében február 3-án 06:00 órától, 66 évnyi csaknem folyamatos működés után, nem szálltak fel Malév repülőgépek" - fogalmaz a közlemény.
Tovább
2012.
február
02. 03:44

Hogyan utazhatnak a rokkantnyugdíjasok?

Hogyan utazhatnak a rokkantnyugdíjasok? A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a megváltozott jogszabályi feltételek alapján január elején megindította az utazási kedvezmények rendszerének felülvizsgálatát a korábbi rokkantnyugdíjasok esetében is.
Tovább
2012.
január
28. 21:40

BKV: változások a nem öregségi nyugdíjasok bérleteiben

BKV: változások a nem öregségi nyugdíjasok bérleteiben Törvényi változások miatt a BKV március 31-e után már nem állíthatja ki a nyugdíjas bérletigazolványt a nem öregségi nyugdíjasoknak.
Tovább
2011.
december
10. 09:13

Vasárnap lép életbe a MÁV és a Volán jövő évi menetrendje

Vasárnap lép életbe a MÁV és a Volán jövő évi menetrendje A vasúti menetrend változásáról a MÁV-START Zrt. korábban azt közölte, hogy a vonatok közlekedése nagyrészt változatlan marad, azonban több hazai régióban és nemzetközi viszonylatban lesznek az utasok igényeihez jobban illeszkedő módosítások.
Tovább
2011.
december
04. 19:44

Sétáljon a buszban

Sétáljon a buszban Hétfőtől újabb három buszvonalon, a 121-es, a 140-es és a 170-es járatokon is bevezeti a BKV az első ajtós felszállási rendszert.
Tovább
2011.
szeptember
06. 19:48

"Különben a népharagot kellett volna kibírnia" - tévés kollégák a Stohl-ítéletről

"Különben a népharagot kellett volna kibírnia" - tévés kollégák a Stohl-ítéletről Tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Stohl Andrást. Till Attila szerint Stohl András erős férfi, aki ki fogja bírni a börtönt, nem roppan össze, és a televíziózásba is visszatérhet. Régi barátja, Dopeman azon morog, hogy ennél sokkal komolyabb bűntettek után elengedtek már embereket - de közben elítéli, amit Stohl tett. Lang Györgyi úgy véli, hogy ha nem kapott volna letöltendőt a színész, akkor a népharaggal kellett volna szembenéznie, így viszont tiszta lappal jöhet ki. Az RTL Klub hivatalosan nem kívánta kommentálni a bírói döntést.
Tovább
2011.
augusztus
06. 08:52

Ötvenéves a debreceni FVV villamos

Ötvenéves a debreceni FVV villamos Utolsó útjára indult a 492-es pályaszámú villamos Debrecenben pénteken. A jármű „nyugdíjba vonulása” után Budapesten robog majd tovább nosztalgiavillamosként.
Tovább
2011.
május
07. 10:41

Sárgák lesznek a mentőautók

Sárgák lesznek a mentőautók Külsőleg is megújul a szervezeti átalakítással párhuzamosan az Országos Mentőszolgálat (OMSZ): a szervezet új logót és szlogent kap, a mentőautók sárga színűek lesznek és megváltozik a mentődolgozók ruhája is - jelentette be Mártai István, az OMSZ főigazgatója egy pénteki rendezvényen, Budapesten.
Tovább
2011.
május
03. 01:07

Szuper! Csak nők vezessenek buszt

Szuper! Csak nők vezessenek buszt Egy argentin városban csak női buszvezetőket alkalmaznak. A járművek ugyanis főleg gyerekeket és időseket szállítanak, és Vincente Lopez vezetősége szerint a nők kedvesebbek...
Tovább
2011.
április
06. 06:51

Saját autója ütötte el az idős asszonyt

Saját autója  ütötte el az idős asszonyt Saját autója hajtott át egy idős asszonyon kedd este a Pest Megyei Erdőkertesen. A 69 éves nő egy elég meredek lejtőn állt meg kocsijával. A kerekek alá köveket tett, hogy a jármű biztosan stabilan álljon.
Tovább
2011.
március
30. 05:20

A merész hobbifotós előtt állt meg a vonat

A merész hobbifotós előtt állt meg a vonat Megállásra kényszerített egy EC expresszvonatot egy 81 éves német hobbifotós látványos felvételekre vadászva. A Berlinből Nürnbergbe tartó expresszvonatnak pontosan a sínek között álló nyugdíjas nő előtt sikerült megállnia.
Tovább
2011.
március
04. 10:40

Nem nyúlnak a nyugdíjasok utazási kedvezményéhez

Nem nyúlnak a nyugdíjasok utazási kedvezményéhez Áfacsökkentéssel vagy a pályahasználati díj mérséklésével érné el a kormány, hogy az utazási kedvezmények felülvizsgálata után olcsóbb legyen a busz- és vonatközlekedés – mondta el a Hír Televízió kérdésére Völner Pál.
Tovább
2011.
február
19. 08:52

Orbán meghagyja a nyugdíjasok utazási kedvezményét

Orbán meghagyja a nyugdíjasok utazási kedvezményét A nyugdíjasok utazási kedvezményének megvonása biztosan nem lesz a strukturális reformok között - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a kormány pénteki ülése után. A lehetséges forgatókönyvek között szerepelt ez a pont, ám Orbán Viktor miniszterelnök határozott tiltakozása miatt ez a felvetés végleg kikerült a javaslatból - mondta a szóvivő. Hozzátette: hangsúlyos elemként jelenik meg a reformokban a közösségi közlekedés átszervezése.
Tovább
2011.
január
23. 17:02

Mikor küldik a nyugdíjasoknak a kedvezményes utazási utalványt?

Mikor küldik a nyugdíjasoknak a kedvezményes utazási utalványt? A hatályos jogszabályok szerint a nyugdíjfolyósítás megkezdésekor, majd minden naptári év első negyedében, kiküldésre kerül a MÁV és a VOLÁN belföldi menetrend szerinti járatain használható kedvezményes utazási utalvány. A kedvezmény, évente tizenhat alkalommal 50%-os mérséklésű menetjegy váltását, vagy két-két 50%-os kedvezményű jegyvásárlási lehetőség összevonásával egy-egy 90%-kal csökkentett árú menetjegy vételét biztosítja.
Tovább
2011.
január
19. 08:50

A gyerekekkel és a nyugdíjasokkal is fizettetne Tarlós

A gyerekekkel és a nyugdíjasokkal is fizettetne Tarlós A BKV feldarabolásával, a buszvonalak privatizálásával, valamint a nyugdíjasok és a gyerekek 100 százalékos kedvezményének megkurtításával mentené meg a teljes csődtől a BKV-t a főpolgármester - értesült a Hírszerző. A lap birtokába került Tarlós István-féle javaslat szerint a 6 év alattiaknak és 65 év felettieknek is ki kellene fizetni a jegyek és bérletek felét. Emellett a főpolgármester nagyobb szerepet szánna az államnak a közlekedési társaság fenntartásában: 50 százalékos tulajdonrészt adna az államnak a Budapesti Közlekedési Központban és némi pluszpénzt is kérne cserébe.
Tovább
2011.
január
13. 19:54

Halálugrás a pályaudvaron

Halálugrás a pályaudvaron A Kecskemét-Alsó vasúti pályaudvar egyik 30 méter magas világítóoszlopáról vetette magát a mélybe egy idős férfi csütörtök délután.
Tovább
2010.
november
22. 10:40

Börtönre váltaná a pénzbüntetést egy nyugdíjas

Börtönre váltaná a pénzbüntetést egy nyugdíjas Pintér Sándor belügyminiszternek fogalmaz levelet egy somogyi rokkantnyugdíjas, aki nem tudja kifizetni a tiltott helyen való parkolás miatt kiszabott 30 ezer forint büntetését, és inkább börtönbe vonulna, hogy a közlekedési szabálysértésért kivetett bírságot átváltsa.
Tovább
2010.
július
03. 17:47

Valószínűleg nem lesz félárú BKV-jegy

Valószínűleg nem lesz félárú BKV-jegy Várhatóan nem vezetik be a félárú tanuló és nyugdíjas jegyeket a BKV Zrt.-nél, miután a lehetőséget sem a társaság, sem a városvezetés nem támogatja. A közlekedési vállalat számításai szerint a kedvezményes jegyek 1,4-1,7 milliárd forint bevételkiesést jelentenének. Az erről szóló előterjesztésről csütörtöki, rendkívüli ülésén tárgyal a Fővárosi Közgyűlés.
Tovább
2010.
június
18. 20:53

Nyugdíjasoknak a biztosítás is többe kerül

Nyugdíjasoknak a biztosítás is többe kerül Egy brit felmérés szerint a nyugdíjasokkal jellemzően autó, illetve utasbiztosítás esetén is magasabb díjat fizettetnek, mindössze életkoruk miatt. A Which? fogyasztóvédelmi szervezet elemzése kimutatta, hogy átlagosan évi 300 fonttal (több, mint 100 ezer forinttal) magasabb biztosítási díjat fizetnek az idős autóvezetők, illetve utazók, mint fiatalabb társaik
Tovább
2010.
március
02. 09:34

Nem indult könnyen az új jegyrendszer

Nem indult könnyen az új jegyrendszer Tegnap óta senki sem utazhat jegy nélkül a MÁV és a Volán járatain: az ingyenesen közlekedőknek, főként a nyugdíjasoknak és a hat éven aluliaknak díjmentes regisztrációs jegyet kell váltaniuk.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART