Címke: MSZP (155 találat)

2014.
január
14. 16:26

Ellenzéki egyeztetés - Megegyeztek a közös listáról

Ellenzéki egyeztetés - Megegyeztek a közös listáról Közös listán indul a baloldali ellenzék a parlamenti választáson. A névsort miniszterelnök-jelöltként Mesterházy Attila MSZP-elnök vezeti, akit Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a Liberálisokat képviselő Fodor Gábor és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke követ - jelentették be az egyezség megszületése után a pártvezetők kedden, Budapesten. Megállapodtak az egyéni választókerületek elosztásáról is, az összefogáshoz Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök a DK egyéni jelöltjeként csatlakozik.
Tovább
2014.
január
07. 23:39

MSZP: az ombudsman alátámasztja a párt véleményét

MSZP: az ombudsman alátámasztja a párt véleményét Az MSZP szerint az ombudsman jelentése alátámasztja a párt véleményét, hogy a kormányzat megalázó helyzetbe hozta a megváltozott munkaképességű embereket az ellátórendszer változásához kapcsolódó felülvizsgálati eljárásokkal.
Tovább
2013.
október
19. 17:15

MSZP: kész a program és a jelöltlista

MSZP: kész a program és a jelöltlista Elfogadta a szocialisták Igazság, biztonság, szabadság, jólét című választási programját, valamint a párt országgyűlési és európai parlamenti listáját az MSZP kongresszusa.
Tovább
2013.
október
01. 18:26

Könnyebb életet ígér a nyugdíjasoknak az MSZP

Könnyebb életet ígér a nyugdíjasoknak az MSZP Ha a szocialisták kormányoznak majd, könnyebb lesz a nyugdíjasok élete - írta kedden, az idősek világnapja alkalmából kiadott közleményében Mesterházy Attila MSZP-elnök és Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja.
Tovább
2013.
szeptember
24. 17:47

Az MSZP 12 pontos vállalást tett a nyugdíjasok érdekében

Az MSZP 12 pontos vállalást tett a nyugdíjasok érdekében Az MSZP kormányra kerülése esetén 12 pontos vállalást tesz a nyugdíjbiztosítások érdekében - mondta sajtótájékoztatóján Korózs Lajos. A Fidesz szerint szégyen, hogy a baloldal kampánycélokra akarja használni a nyugdíjasokat
Tovább
2013.
szeptember
14. 11:24

Nyugdíjasoknak is ígér az MSZP

Nyugdíjasoknak is ígér az MSZP Mesterházy Attila szerint a gyermekek, a fiatalok és a nők, valamint a kis- és középvállalkozások, a munkavállalók és a nyugdíjasok egyaránt jobban járnak majd 2014-től, amennyiben a szocialista párt kerül kormányra. Az MSZP elnöke Miskolcon, a városi sportcsarnokban pénteken tartott nagygyűlésen úgy fogalmazott: az Orbán kormány megbukott, változás, váltás kell!
Tovább
2013.
szeptember
10. 07:54

MSZP: ne terhelje tranzakciós illeték a nyugdíjakat

MSZP: ne terhelje tranzakciós illeték a nyugdíjakat Az MSZP azt akarja, hogy a munkabért és a nyugdíjat ne terhelje tranzakciós illeték, ennek érdekében a szocialisták korábban módosító javaslatot nyújtottak be az Országgyűlésnek, amit azonban leszavaztak a kormánypárti képviselők - közölte Mesterházy Attila pártelnök.
Tovább
2013.
augusztus
14. 13:41

Az MSZP visszaadná a rokkantnyugdíjakat

Az MSZP visszaadná a rokkantnyugdíjakat Az MSZP azt ígéri, visszaadja a nyugdíjjogosultságát annak a 194 ezer embernek, akitől az Orbán-kormány elvette.
Tovább
2013.
augusztus
05. 21:58

Szegénység és kirekesztettség Magyarországon

Szegénység és kirekesztettség Magyarországon A TÁRKI két évtizede folytatja azt a vizsgálatsorozatot, amely lehetővé teszi a lakosság jövedelmi és munkaerő-piaci helyzetének részletes megismerését, a kiadási szerkezet valamint a vélemények széles körének kutatását. A kutatóintézet legfrissebb jelentése alapján Korózs lajos szociológus, az MSZP elnökségi tagja készített elemzést, az alábbiakban ezt közöljük.
Tovább
2013.
július
19. 16:52

MSZP: a kormány "kómában tartja" az egészségügyet

MSZP: a kormány "kómában tartja" az egészségügyet Az MSZP szerint a kormány a pénzkivonásokkal, valamint szervezetlen irányításával és hatalmi arroganciájával "kómában tartja" az egészségügyet. "A kiábrándultság csendje uralkodik a lepukkant kórházak falai között."
Tovább
2013.
július
08. 13:09

Eltemették Horn Gyula volt miniszterelnököt

Eltemették Horn Gyula volt miniszterelnököt Örök nyugalomra helyezték Horn Gyula volt szocialista miniszterelnököt hétfő délelőtt a budapesti Fiumei úti Nemzeti Sírkert 15. számú parcellájában. Horn Gyula 1994 és 1998 között volt kormányfő. Hosszú betegség után, életének 81. évében június 19-én hunyt el.
Tovább
2013.
július
05. 16:37

Külföldi politikusok is leróják kegyeletüket Horn Gyula temetésén

Külföldi politikusok is leróják kegyeletüket Horn Gyula temetésén Orbán Viktor kormányfő és volt miniszterelnökök, illetve Mesterházy Attila, az MSZP elnöke mellett külföldi vendégek is lejórák kegyeletüket Horn Gyula néhai kormányfő jövő hétfői temetésén - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM).
Tovább
2013.
július
05. 11:27

Új típusú szolgálati nyugdíjat ígér az MSZP

Új típusú szolgálati nyugdíjat ígér az MSZP Az MSZP jövő évi kormányra kerülése esetén eltörölné a katonák szolgálati nyugdíját sújtó 16 százalékos terhet, valamint új típusú szolgálati nyugdíjrendszert vezetne be, amely ígéretük szerint méltányosan ellentételezné a honvédelemben eltöltött éveket.
Tovább
2013.
június
27. 10:12

Több száz patika lehet az államé

Több száz patika lehet az államé Az MSZP szerint a parlamentben szerdán elfogadott egészségügyi salátatörvény nyomán több száz patika lehet az államé. Erről Tukacs István szocialista országgyűlési képviselő beszélt sajtótájékoztatón.
Tovább
2013.
június
24. 16:41

Szárszói találkozó: kormányváltásról és a baloldali összefogásról beszéltek

Szárszói találkozó: kormányváltásról és a baloldali összefogásról beszéltek Főként a kormányváltásról és a baloldali ellenzéki összefogásról szóltak a XII. Szárszói találkozó előadói vasárnap Balatonszárszón. Az eseményt csaknem négyszáz vendég - írók, színészek, politikusok, elemzők - részvételével rendezték meg.
Tovább
2013.
június
20. 06:40

Meghalt Horn Gyula volt miniszterelnök

Meghalt Horn Gyula volt miniszterelnök Horn Gyula 1989 májusától 1990 májusáig a Németh-kormány külügyminisztere volt. 1989 októberében egyike volt a Magyar Szocialista Párt (MSZP) alapítóinak, 1990 májusától 1998 szeptemberéig a párt elnöke volt. 1994 és 1998 között volt kormányfő. 1990-től 2010-ig volt tagja az Országgyűlésnek, 2007 szeptembere óta azonban betegsége miatt nem vett részt a parlament munkájában.
Tovább
2013.
június
19. 11:55

MSZP: a második világháború óta nem volt ennyi szegény ember

MSZP: a második világháború óta nem volt ennyi szegény ember Az MSZP-s Korózs Lajos szerint a második világháború óta nem volt annyi szegény ember az országban, mint most. A szocialista politikus sajtótájékoztatóján azt mondta: az elmúlt három évben nőtt a nélkülözésben élők száma, a szegények pedig még szegényebbek lettek.
Tovább
2013.
május
23. 10:19

MSZP-s politikusok szivárogtatták ki az őszödi beszédet?

MSZP-s politikusok szivárogtatták ki az őszödi beszédet? Az ügy "koronatanújának" a Heti Válaszban megjelent szavai alapján hat MSZP-s politikusra szűkíthető, hogy ki szivárogtathatta ki Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét.
Tovább
2013.
május
22. 15:54

MSZP: a kormány vonja vissza a szociális temetésről szóló javaslatot!

MSZP: a kormány vonja vissza a szociális temetésről szóló javaslatot! Az MSZP a gyorsvonati pótjegy bevezetését és a szociális temetésről szóló kormányjavaslatot bírálta szerdán, és az utóbbi visszavonására szólította fel a kabinetet.
Tovább
2013.
május
17. 06:01

MSZP-álláspont a szociális temetésről

MSZP-álláspont a szociális temetésről A Belügyminisztérium az Orbán-kormány kérésére új koncepciót dolgozott ki a köztemetések tekintetében. Ezen elképzelés szerint szociális temetés csak akkor járna, ha az eltemettető vagy az általa felkért személy közreműködést vállal a temetésben. Például felöltözteti az elhunytat, kiássa a sírhelyet, felravatalozza vagy elbúcsúztatja a megboldogultat, esetleg leengedi a koporsót, vagy behantolja a sírt - írja Korózs Lajos az MSZP elnökségi tagja.
Tovább
2013.
május
12. 10:51

Tovább vitáznak a gyorsvonati felárról

Tovább vitáznak a gyorsvonati felárról A nyugdíjasokat és a gyerekeket is megadóztatja a miniszterelnök azzal, hogy jövő szerdától bevezetik a gyors- és sebesvonatokra is kötelező pótjegyet - mondta sajtótájékoztatóján Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja. A Fidesz szerint hiteltelen a baloldal aggodalma a vonatjegyárak ügyében.
Tovább
2013.
május
04. 13:30

Pártvita a gyorsvonati pótjegyről

Pártvita a gyorsvonati pótjegyről Az MSZP azt követeli a kormánytól, hogy vonja vissza azt a rendelkezést, amely május 15-étől megszünteti a 65 év felettiek ingyenes utazását a gyosvonatokon. A Fidesz szerint minden olyan közlekedési jegy, amely eddig ingyen járt a nyugdíjasoknak, ezután is ingyenes lesz.
Tovább
2013.
április
27. 10:35

Az MSZP csökkentené az élelmiszerárakat

Az MSZP csökkentené az élelmiszerárakat Az MSZP szerint egyre jobban elszegényednek az emberek, egyre kevesebb jut a megélhetésre, ezért az álláspontjuk szerint igazságtalan rezsicsökkentéssel szemben az élelmiszerárak 22 százalékos csökkentése érdekében gyűjtik az aláírásokat.
Tovább
2013.
április
16. 11:27

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-korszakban eltőzsdézték a nyugdíjak reálhozamát

Fidesz: a Gyurcsány-Bajnai-korszakban eltőzsdézték a nyugdíjak reálhozamát A Fidesz szerint a Gyurcsány-Bajnai-korszakban eltőzsdézték a nyugdíjak reálhozamát, és bizonytalan volt a nyugdíjrendszer. Ezt Hoppál Péter mondta, hangsúlyozva: most biztonságban van az emberek nyugdíja.
Tovább
2013.
április
16. 10:49

MSZP: a kormány becsapta, meglopta a korábbi magánpénztártagokat

MSZP: a kormány becsapta, meglopta a korábbi magánpénztártagokat Az MSZP értékelése szerint a kormány becsapta és meglopta a korábbi magánnyugdíjpénztár-tagokat, mivel az állami nyugdíjrendszerben létrejövő egyéni számlákra nem vezeti át a korábban felhalmozott megtakarításokat.
Tovább
2013.
április
10. 17:29

Politikai pofozkodás a magánnyugdíj ügyében

Politikai pofozkodás a magánnyugdíj ügyében Az MSZP szóvivője felszólította a kormányt, válaszoljon arra, hová lett hárommillió ember nyugdíj-megtakarítása. Török Zsolt arról is beszélt, hogy az Orbán-kormány hatalomra jutása a minimálbérből élőknek, az átlag alatt és az átlagosan keresőknek is "rossz üzlet" volt. A Fidesz szerint nem a kabinet, hanem a baloldal tartozik válasszal nyugdíjügyben.
Tovább
2013.
április
01. 09:57

Tranzakciós illeték: a nyugdíjak sem ússzák meg?

Tranzakciós illeték: a nyugdíjak sem ússzák meg? A jegybank szakértői inflációs jelentésükben már elfogadják, hogy az államkincstártól összejön az eredetileg tervezett 80 milliárd forintnyi tranzakciós illeték. Ennek érdekében azonban lépéseket kell tenni, a Nemzetgazdasági Minisztérium erre ígéretet is tett, amit a jegybank el is fogadott. Elképzelhető, hogy a nyugdíjak sem mentesülnek a tranzakciós illeték alól?
Tovább
2013.
március
13. 12:09

MSZP: a kormány szétverte az egész nyugdíjrendszert

MSZP: a kormány szétverte az egész nyugdíjrendszert Az MSZP-s Korózs Lajos szerint a kormány szétverte az egész nyugdíjrendszert, de azzal még nagyobb hibát követne el, ha most csak a rendszer egyetlen elemét, a korengedményes nyugdíjat vezetné be ismét.
Tovább
2013.
február
28. 21:50

Korózs: Nem tekintik embernek a rokkantakat

Korózs: Nem tekintik embernek a rokkantakat Hónapokig vagy akár évekig társadalombiztosítási ellátás nélkül maradhatnak azok a megváltozott munkaképességűek, akik fellebbeznek a rokkant-felülvizsgálat eredménye ellen - mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján Korózs Lajos.
Tovább
2013.
február
24. 10:16

Életrajzi könyv jelent meg Horn Gyuláról

Életrajzi könyv jelent meg Horn Gyuláról Pünkösti Árpád, A Horn - Angyalföldtől a pártelnökségig 1932–1990 című könyvéről Gombár Csaba politológus azt mondta, a mű inkább részigazságokat tartalmaz mintsem a teljes valóságot, mivel a szerző bár rámutat néhány ellentmondásra, alapvetően egyetért, szimpatizál Horn Gyulával.
Tovább
2013.
február
12. 09:10

Fokozottan ellenőriznék a nyugdíjasházakat

Fokozottan ellenőriznék a nyugdíjasházakat Az idős, kiszolgáltatott emberek védelme a fogyasztóvédelem egyik legfontosabb feladata. Az Országgyűlés fogyasztóvédelmi bizottsága megvitatta a nyugdíjasházak által nyújtott szolgáltatásokkal kapcsolatos kérdéseket. Az ülésen tájékoztatást adtak az Emmi, az Országos Betegjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ, az ÁNTSZ, a Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal, valamint az Alapvető Jogok Biztosa Hivatalának képviselői.
Tovább
2013.
február
08. 09:28

Rogán: júliusban lesz újabb rezsicsökkentés

Rogán: júliusban lesz újabb rezsicsökkentés Július 1-jétől csökkennie kell a víz-, a csatorna-, a szennyvízelvezetési, a szemétszállítási, a palackosgáz-, valamint a kéményseprési díjaknak - jelentette be Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a gyulai Fidesz-KDNP-frakcióülés után.
Tovább
2013.
február
03. 09:07

Szociális kiáltványt fogadtak el az MSZP platformjai

Szociális kiáltványt fogadtak el az MSZP platformjai Kiss Péter, a Baloldali Tömörülés vezetője elmondta: a több megyéből már elindult éhségmenet jogos követeléseinek támogatása mellett hosszabb távú javaslatokat dolgoznak ki. A szociális védelem kiterjesztéséről szóló programjukat várhatóan a jövő héten mutatják be, majd más szakpolitikai elképzeléseikhez hasonlóan társadalmi és politikai egyeztetéseket kezdeményeznek róla.
Tovább
2013.
január
10. 14:53

Az MSZP kiáll a nyugdíjas közalkalmazottak mellett

Az MSZP kiáll a nyugdíjas közalkalmazottak mellett Az MSZP szerint a kabinetnek vissza kellene vonnia a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elveket rögzítő decemberi határozatát, mert ezzel totális káoszt idéz elő - mondta Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Tovább
2012.
december
18. 16:44

MSZP: pokoljárásra ítélték a rokkantakat

MSZP: pokoljárásra ítélték a rokkantakat Pokoljáráshoz hasonlította a rokkantak felülvizsgálatát az MSZP-s Korózs Lajos. S ajtótájékoztatóján felidézte, hogy a parlament egy évvel ezelőtt döntött a rokkantsági nyugdíj megszüntetéséről, és arról, hogy a megváltozott munkaképességűek ettől az évtől rehabilitációs vagy rokkantsági ellátást kaphatnak. Csaknem kétszázezer embert pedig felülvizsgálatra köteleztek.
Tovább
2012.
december
13. 09:20

Az MSZP kiáll a rákbetegekért

Az MSZP kiáll a rákbetegekért Az MSZP követeli annak, "a rákbetegek ezrei számára szenvedést kínáló" javaslatnak a visszavonását, amely szerint azok az áttétes rákos betegek, akiknek már csak néhány hónapjuk van hátra, első körben nem juthatnának hozzá az életüket nagy eséllyel meghosszabbító modern gyógyszeres kezelésekhez - közölte az ellenzéki párt szakpolitikusa.
Tovább
2012.
december
07. 08:38

Az EU elé viszik a rokkantnyugdíjasok ügyét

Az EU elé viszik a rokkantnyugdíjasok ügyét Tabajdi Csaba, az MSZP európai parlamenti (EP) delegációjának vezetője csütörtökön közölte, hogy levélben Viviane Redinghez, az Európai Bizottság igazságügyi és szabadságjogi kérdésekben illetékes alelnökéhez fordult a magyarországi korkedvezményes és rokkantnyugdíjasok ügyében.
Tovább
2012.
november
27. 12:14

Visszahozná a korai nyugdíjat az MSZP

Visszahozná a korai nyugdíjat az MSZP A korengedményes nyugdíj újbóli bevezetését sürgetik szocialista képviselők. A többek között Mesterházy Attila, MSZP elnök-frakcióvezető, és Kiss Péter által tegnap benyújtott határozati javaslat arra kéri a kormányt, vizsgálja meg a korengedményes nyugdíjazás bevetéséhez szükséges feltételeket, és haladéktalanul teremtse meg a jogintézményt.
Tovább
2012.
november
23. 09:44

Nyugdíjügy: adóztatnak vagy nem?

Nyugdíjügy: adóztatnak vagy nem? Féligazságok és teljes hazugságok a nyugdíjak adóztatása körül. Bármit mond a kormány a nyugdíjak megadóztatásának elvetéséről, nehéz hinni nekik - olvasható az MSZP közleményében. Selmeczi Gabriella szerint viszont épp szocialisták akarták megadóztatni a nyugdíjakat.
Tovább
2012.
november
15. 09:12

Özvegyi nyugdíj - Felülvizsgálatot követel az MSZP

Özvegyi nyugdíj - Felülvizsgálatot követel az MSZP Soltész Miklós szociális ügyekért felelős államtitkár és Asztalosné Zupcsán Erika szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár munkájának felülvizsgálatát, és "a szükséges konzekvenciák levonását" követeli az MSZP.
Tovább
2012.
november
10. 15:48

A minisztérium szerint bevált a rehabilitációs kártya

A minisztérium szerint bevált a rehabilitációs kártya Több mint 6400 megváltozott munkaképességű ember él az év elején bevezetett rehabilitációs kártya kedvezményeivel, és 3800 munkaadó veszi igénybe országosan a járulékkedvezményeket - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkársága.
Tovább
2012.
november
03. 09:40

MSZP: Magyarország nem mondhat le a társadalmi szolidaritásról

MSZP: Magyarország nem mondhat le a társadalmi szolidaritásról Korózs Lajos, a párt elnökségi tagja közleményében azt írta, hogy az Orbán-kormány által bevezetett "Nemzeti Nyugellátás Rendszere" 3 millió aktív munkavállaló magánpénztári vagyonának "lenyúlásával" nyitott, majd be is zárta kapuit, több mint egymillió nyugdíjra jogosult állampolgár előtt.
Tovább
2012.
október
17. 10:25

MSZP - A nyugdíj ne kegy legyen, hanem jog!

MSZP - A nyugdíj ne kegy legyen, hanem jog! Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, az Európai Szocialista Párt Nőszervezetének elnöke, valamint Korózs Lajos, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja közös fórumot tartott az európai, valamint magyar nyugdíjasok helyzetéről, különösen a nyugdíjas nőket érő igazságtalan különbségekről.
Tovább
2012.
október
12. 18:46

Miért akarják elvenni az idősek utazási kedvezményét?

Miért akarják elvenni az idősek utazási kedvezményét? Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy tegye nyilvánossá azt a titkos minisztériumi tanulmányt, amely egyebek között az idős emberek utazási kedvezményének elvételét is javasolja. A párt azt is elvárja Németh Lászlóné fejlesztési minisztertől, hogy még a héten tisztázza: ki volt a szóban forgó anyag megrendelője, ki az elkészítője, mennyi pénzbe került a tanulmány előállítása, és mi a kormány álláspontja a benne foglaltakról - közölte az MSZP elnök-frakcióvezetője.
Tovább
2012.
október
11. 18:11

MSZP: Kérdéses a novemberi nyugdíjkiegészítés

MSZP: Kérdéses a novemberi nyugdíjkiegészítés A szocialista párt elnökségi tagja, Korózs Lajos csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a kabinetnek szeptember közepéig tájékoztatást kellett volna adni arról, hogy mekkora lesz a novemberi - a vártnál nagyobb infláció miatt szükséges - visszamenőleges nyugdíjkiegészítés mértéke, ez azonban nem történt meg.
Tovább
2012.
október
05. 13:20

MSZP: a kormány saját gondatlanságát ismeri el a fájó intézkedésekkel

MSZP: a kormány saját gondatlanságát ismeri el a fájó intézkedésekkel Az MSZP szerint a kormány saját gondatlan költségvetés-tervezését ismeri el a pénteken bejelentett "fájó és brutális" intézkedéseivel. Burány Sándor szocialista országgyűlési képviselő fogalmazott így pénteken, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján azt követően, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter közel 400 milliárd forintos hiánycsökkentő intézkedéscsomagot jelentett be.
Tovább
2012.
szeptember
24. 15:26

MSZP: csökkenő nyugdíjak, csökkenő bérek = csökkenő fogyasztás

MSZP: csökkenő nyugdíjak, csökkenő bérek = csökkenő fogyasztás Ha a hónapról hónapra élők pénze hónapról hónapra kevesebbet ér, akkor a fogyasztás és a kormány által várt elrugaszkodás esélye is hónapról hónapra csökken. A fogyasztás és a gazdaság növekedését az MSZP szerint befektetőbarát politikával, járulékcsökkentéssel és a többkulcsos adórendszer visszaállításával lehet elérni.
Tovább
2012.
szeptember
22. 11:41

Az MSZP a nyugdíjigazgatás régi rendszerének visszaállítását kéri

Az MSZP a nyugdíjigazgatás régi rendszerének visszaállítását kéri Az MSZP arra kérte a kormányt, hogy hagyjon fel a nyugdíjrendszer „szétverésével” és állítsa vissza az igazgatás régi rendszerét.
Tovább
2012.
szeptember
11. 15:58

Újabb kérdések az özvegyi nyugdíjakról

Újabb kérdések az özvegyi nyugdíjakról Az MSZP felszólítja a kormányt: tegye világossá, mi a szándéka az özvegyi nyugdíj-ügyben - jelentette ki Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja kedden, budapesti sajtótájékoztatóján.
Tovább
2012.
szeptember
07. 15:12

MSZP: Orbán tartozik a nyugdíjasoknak

MSZP: Orbán tartozik a nyugdíjasoknak Orbán Viktor hárommillió nyugdíjast taszít a bizonytalanságba. Az MSZP követeli, hogy a miniszterelnök azonnal mutassa be az IMF-listát (ha létezik egyáltalán), és ne magyarázza a megmagyarázhatatlant! Egy egész országnak tartozik a világos beszéddel!
Tovább
2012.
augusztus
29. 10:11

Az MSZP szerint a Fidesz ellenségnek tekinti a nyugdíjasokat

Az MSZP szerint a Fidesz ellenségnek tekinti a nyugdíjasokat A szocialisták úgy látják, kormányzati szándék volt több ezer ember özvegyi nyugdíjának felére csökkentése. Választ várnak arra, hogy a rokkantellátásban részesülők megkapják-e novemberben a visszamenőleges nyugdíjemelést.
Tovább
2012.
augusztus
25. 09:29

MSZP: elfogadhatatlan a nyugdíjcsökkentés

MSZP: elfogadhatatlan a nyugdíjcsökkentés Az MSZP elfogadhatatlannak tartja a nyugdíjak csökkentését, és azt követeli a miniszterelnöktől, tegye egyértelművé, hogy az időseknek járó juttatások összege nem lesz kevesebb. A szocialisták a rokkantsági vagy rehabilitációs ellátásban részesülők özvegyi nyugdíját csökkentő rendelkezést is visszavonatnák.
Tovább
2012.
augusztus
20. 09:14

Korózs: Orbán Viktor délre halad

Korózs: Orbán Viktor délre halad Az Orbán-kormány először titkolta, majd nyíltan, sőt büszkén vállalta a svéd nyugdíjmodell bevezetését. Nagyjából egy hónapja úgy döntöttek, hogy mégis inkább a német pontrendszer tetszik nekik jobban.
Tovább
2012.
augusztus
15. 13:59

MSZP: nyugdíjvédelmet a rokkantaknak!

MSZP: nyugdíjvédelmet a rokkantaknak! Az MSZP ismét kérdésekkel és követelésekkel fordul a kormányhoz a rokkantak változatlanul kilátástalan helyzetére és az infláció miatt alacsonynak bizonyuló nyugdíjkorrekcióra hivatkozva.
Tovább
2012.
augusztus
06. 10:52

Mesterházy: elverték és elhazudták a nyugdíjunkat

Mesterházy: elverték és elhazudták a nyugdíjunkat Egyre kevesebben lepődnek meg azon, ha a Fideszt hazugságon érik. Kevesebben tudnak egy másik fideszes jellegzetességről: a sunyiságról.
Tovább
2012.
július
31. 11:40

MSZP: érdemes volt ombudsmanhoz fordulni

MSZP: érdemes volt ombudsmanhoz fordulni Az MSZP szerint érdemes volt az alapvető jogok biztosához fordulni a megváltozott munkaképességűek helyzete miatt, Szabó Máté ugyanis Korózs Lajos szocialista elnökségi tag beadványának is helyt adva fordult Alkotmánybírósághoz a rokkantsági ellátórendszer 2012-es átalakítása miatt.
Tovább
2012.
július
16. 15:33

Feljelentés a nyugdíjvagyon miatt

Feljelentés a nyugdíjvagyon miatt Az MSZP országgyűlési frakcióvezető-helyettese feljelentést tett a magánnyugdíjvagyonnal kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. Harangozó Tamás elmondta: különösen nagy, illetve azt meghaladó vagyoni hátrányt okozó hanyag kezelés bűncselekményének gyanúja miatt tett feljelentést.
Tovább
2012.
július
05. 06:26

Horn Gyula 80 éves

Horn Gyula 80 éves Az MSZP ünnepel, de Horn Gyula betegsége miatt nem lehet ott a rendezvényen. Állandó kórházi kezelésre szorul, 2007 szeptembere óta nem lépett nyilvánosság elé Magyarország egykori miniszterelnöke. Orbán Viktor levélben köszöntötte, amelyben egyebek közt azt írta: minden, a köz szolgálatára felesküdött vezetőnek kötelessége elismerését kifejeznie az elődök munkája iránt.
Tovább
2012.
június
16. 07:17

MSZP: komolytalan kapkodás a gyógyszertámogatás körül

MSZP: komolytalan kapkodás a gyógyszertámogatás körül A hevenyészett kapkodás, átgondolatlan, egyeztetés nélkül meghozott, a szakma részéről súlyos kritikákkal illetett döntések már túllépnek azon, hogy az ember komolyan vegye őket - írta Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja a gyógyszertámogatás tervezett átalakításával kapcsolatban az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.
Tovább
2012.
június
09. 11:39

A nyugdíjak terén is távolodunk Európától

A nyugdíjak terén is távolodunk Európától Az MSZP számára a nyugdíjasok élettapasztalata érték, amely tiszteletet és megbecsülést érdemel. Az Orbán-kormány ezzel szemben bebizonyította, hogy egyszerű költségvetési tételként kezeli a nyugdíjasokat. Míg az MSZP kormányzása idején az átlagos magyar nyugdíj meghaladta a környező országok átlagát, mára a magyar ellátás a cseh, a szlovén, a szlovák és a lengyel szint alá esett, és alig haladja meg a horvát nyugdíjasok havi járandóságát.
Tovább
2012.
június
01. 18:30

Az Orbán-kormány fejezze be a nyugdíjasok zsarolását

Az Orbán-kormány fejezze be a nyugdíjasok zsarolását Orbán Viktor kormánya újabb és újabb meggondolatlan intézkedéseivel ”jövőbe mutató ötleteivel”tartja bizonytalanságban a nemzetet a megélhetés minden területén - állítja Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja. Az alábbiakban olvashatják a politikus közleményét.
Tovább
2012.
május
23. 10:42

Korózs: a kormány elhazardírozta az emberek pénzét

Korózs: a kormány elhazardírozta az emberek pénzét Törvényjavaslatával elismerte Selmeczi Gabriella, hogy az Orbán-kormány elhazardírozta a a korábbi magánnyugdjpánztár tagok vagyonát és nem csak a kasszák, de az állam hatalmasat bukott a nyugdíjvagyonon – mondta a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában az MSZP elnökségi tagja. Korózs Lajos szerint az idei veszteségeket azzal szeretné elhárítani a kormány, hogy az utoljára visszalépők vagyonát állampapírban és készpénzben kéri az állam.
Tovább
2012.
május
12. 18:58

Tragédia a nyugdíjrendszer új tervezete?

Tragédia a nyugdíjrendszer új tervezete? Az MSZP nem vitatja, hogy a demográfiai trendek kihívások elé állítják a társadalombiztosítást, a párt szerint azonban a gyermekvállalást nem a nyugdíjrendszerben kell ösztönözni.
Tovább
2012.
május
11. 12:06

Orbán átalakítja kormányát

Orbán átalakítja kormányát Lázár János, a Fidesz jelenlegi parlamenti frakcióvezetője lesz a Miniszterelnökséget vezető államtitkár - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Lázár Jánost a frakcióvezetői székben Rogán Antal váltja, az IMF-főtárgyalói poszton pedig Varga Mihály követi Fellegi Tamást.
Tovább
2012.
május
03. 12:28

A gyógyszerkérdés az életben maradás kérdése

A gyógyszerkérdés az életben maradás kérdése A Fidesz, az a párt, amely a szegények pártjának, az adócsökkentés pártjának, az önkormányzatok barátjának mondta magát 2010 előtt. Ehelyett a kormány halálra ítéli az önkormányzatokat, a közgyógyellátottakat, a gyógyszeren élőket, a rokkant nyugdíjasokat és sorolhatnám – hangoztatta Halmi József, az MSZP Szabolcs megyei alelnöke, aki egy helyi cukorbeteg rokkantnyugdíjassal tartotta sajtótájékoztatóját.
Tovább
2012.
március
11. 08:19

Fidesz: cél hogy 5,5 millió ember dolgozzon

Fidesz: cél hogy 5,5 millió ember dolgozzon Társadalompolitikai célkitűzés is, hogy öt és félmillió ember dolgozzon, ez ugyanis automatikusan magával hozza a középosztály felerősödését, ami politikai stabilitást és erős gazdaságot jelent, és ez képes megtermelni a jövő időseinek nyugdíját is - így reagált a Fidesz szóvivője Kiss Péter MSZP-s politikus szombati sajtótájékoztatójára.
Tovább
2012.
március
01. 11:36

MSZP: ismertesse a kormány, milyen nyugdíjmodellt akar!

MSZP: ismertesse a kormány, milyen nyugdíjmodellt akar! Az MSZP csütörtökön sajtótájékoztatón újra arra szólította fel a kormányt, tisztázza, hogy milyen nyugdíjmodellt akar.
Tovább
2012.
február
14. 09:47

Az ombudsmanhoz fordul a rokkantnyugdíjak ügyében az MSZP

Az ombudsmanhoz fordul a rokkantnyugdíjak ügyében az MSZP Az alapvető jogok országgyűlési biztosához fordul az MSZP szakpolitikusa, Korózs Lajos a rokkantnyugdíjak megszüntetése miatt, azt remélve, hogy Szabó Máté az Alkotmánybírósághoz (Ab) továbbítja az ügyet.
Tovább
2012.
január
31. 10:20

Mesterházy: az idősek számíthatnak az MSZP-re

Mesterházy: az idősek számíthatnak az MSZP-re Mesterházy Attila közlése szerint a mostani kormány sokszor szembeállítja egymással a nemzedékeket, az MSZP viszont mindig fontosnak tartotta az idősekről való gondoskodást. A szocialisták elnök-frakcióvezetője kedden, a Tisztelet Társasága születésnapi tisztújító kongresszusán beszélt erről Budapesten.
Tovább
2012.
január
25. 15:59

MSZP: a kormány tisztázza, milyen nyugdíjmodellt akar!

MSZP: a kormány tisztázza, milyen nyugdíjmodellt akar! Az MSZP szerint ellentmondások vannak a kormány eddigi intézkedései, valamint a gazdasági minisztériumnak a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló háttéranyagában foglaltak között. Korózs Lajos, a szocialisták szakpolitikusa erre hivatkozva szerdán felszólította a kabinetet, tisztázza, milyen nyugdíjmodellt akar.
Tovább
2012.
január
18. 18:35

Mesterházy: az Európai Parlamentben is hazudott a miniszterelnök

Mesterházy: az Európai Parlamentben is hazudott a miniszterelnök Az MSZP elnöke szerint már nemcsak itthon, hanem Strasbourgban is hazudik Orbán Viktor. Mesterházy Attila a miniszterelnöknek az Európai Parlament szerdai ülésén, a Magyarországról szóló vitában elmondott beszédére reagálva újságíróknak ugyanakkor azt mondta: helyes, hogy a kormány kész módosítani az Európai Bizottság által kifogásolt törvényeket, és az is, hogy Orbán Viktor változtatott korábbi stílusán.
Tovább
2012.
január
14. 09:30

"Nyugdíjvédelem"

"Nyugdíjvédelem" A kormány ”nyugdíjvédelmi” akciósorozatának első kézzelfogható eredményeként az 1954 után született szolgálati nyugdíjjal rendelkezők nem ritkán 40-50 ezer forinttal kevesebb nyugdíjat vehettek kézhez januárban, mint decemberben.
Tovább
2012.
január
12. 17:07

A nyugdíjasok körében már nem a Fidesz vezet

A nyugdíjasok körében már nem a Fidesz vezet Néhány társadalmi rétegben a Fidesz leszorult az első helyről vagy legalábbis osztoznia kell azon, a nyugdíjasok körében már hónapok óta az MSZP vezet az Ipsos felmérése szerint.
Tovább
2011.
december
21. 16:11

Selmeczi: nincs hiány a nyugdíjkasszában

Selmeczi: nincs hiány a nyugdíjkasszában A nyugdíjkasszában szó sincs hiányról - jelentette ki a szocialista Korózs Lajos szavaira válaszolva Selmeczi Gabriella. A Fidesz szóvivője az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében arra kérte az MSZP elnökségi tagját, hogy "hagyjon fel valótlan állításaival".
Tovább
2011.
december
14. 10:18

Ipsos: kiugróan magas a politikától elfordulók száma

Ipsos: kiugróan magas a politikától elfordulók száma A Jobbik utolérte az MSZP-t, a Fideszt a biztos pártválasztók 39 százaléka támogatja, erősödött a Demokratikus Koalíció, a pártoktól elfordulók aránya rendkívül magas - így foglalhatók össze azok az eredmények, amelyek az Ipsos december első felében az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából származnak.
Tovább
2011.
december
12. 18:23

Fidesz: nincs szó a nyugdíjak megadóztatásáról

Fidesz: nincs szó a nyugdíjak megadóztatásáról Nincs szó a nyugdíjak megadóztatásáról, sem az utazási kedvezmény vagy az özvegyi nyugdíj eltörléséről - közölte Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője az MSZP-s Korózs Lajos hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.
Tovább
2011.
december
12. 15:53

A nyugdíjasokat sújtó megszorításoktól tart az MSZP

A nyugdíjasokat sújtó megszorításoktól tart az MSZP Az MSZP szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatott tárgyalások következményeként a kormánynak a Széll Kálmán-tervet és a konvergenciaprogramot is módosítania kell majd, ami újabb, a nyugdíjasokat sújtó megszorításokat vetít előre.
Tovább
2011.
december
05. 20:11

A Fidesz válasza az MSZP-nek rokkantnyugdíj-ügyben

A Fidesz válasza az MSZP-nek rokkantnyugdíj-ügyben A jelenlegi szolgálati és rokkantnyugdíj-rendszer fenntarthatatlan, pazarló, átláthatatlan. Számtalan visszaélésre ad lehetőséget és azokat sem ösztönzi munkavállalásra, akik egészségi állapotuk alapján erre alkalmasak lennének.
Tovább
2011.
december
05. 17:39

A strasbourgi bírósághoz fordul az MSZP a szolgálati és a rokkantnyugdíjak ügyében

A strasbourgi bírósághoz fordul az MSZP a szolgálati és a rokkantnyugdíjak ügyében A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a szocialista párt a szolgálati és a rokkantnyugdíjasokat érintő intézkedések miatt.
Tovább
2011.
november
24. 19:45

MSZP: a nyugdíj-átalakítással legfeljebb 19 milliárdot lehet spórolni

MSZP: a nyugdíj-átalakítással legfeljebb 19 milliárdot lehet spórolni Az Orbán-kormány kalkulációival ellentétben a nyugdíjrendszer átalakításával nem 93 milliárd, hanem legfeljebb 19 milliárd forintot lehet megtakarítani - írja csütörtöki, az MTI-hez is eljuttatott közleményében a Policy Agenda számításaira hivatkozva a szocialista Korózs Lajos, aki azt kérdezi: hogy hogyan spórolja meg a kormány hiányzó 74-84 milliárd forintot.
Tovább
2011.
november
23. 10:07

MSZP: lelkiismeret-furdalása van Orbánnak

MSZP: lelkiismeret-furdalása van Orbánnak Az MSZP szerint a miniszterelnök a korábbi ígéretei megszegése miatt érzett lelkiismeret-furdalását akarja enyhíteni azzal levéllel, amelyet az ellátásuk értékállóságát garantálva írt a nyugdíjasoknak.
Tovább
2011.
november
16. 18:08

Fidesz: rémhíreket terjeszt nyugdíjügyben az MSZP

Fidesz: rémhíreket terjeszt nyugdíjügyben az MSZP A Fidesz szóvivője szerint valótlanságot állít és riogat a nyugdíjak, a nyugdíjrendszer átalakítása ügyében az MSZP. Azzal kapcsolatban, hogy a szocialisták biztosra veszik a svéd nyugdíjmodell bevezetését, Selmeczi Gabriella szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: nincs a kormány vagy a Ház asztalán svéd nyugdíjrendszerről szóló tervezet.
Tovább
2011.
november
16. 13:48

Biztosra veszi a svéd nyugdíjmodell bevezetését az MSZP

Biztosra veszi a svéd nyugdíjmodell bevezetését az MSZP Az MSZP szakpolitikusa szerint biztosra vehető, hogy a kormány bevezeti a svéd nyugdíjmodellt, ami a szocialisták számítása szerint az ellátások nagyjából 20 százalékos csökkenéséhez vezetne.
Tovább
2011.
november
12. 20:10

MSZP - Új szereposztás, de nem leszámolás

MSZP - Új szereposztás, de nem leszámolás Mesterházy Attila, az MSZP elnöke szerint a hosszú ideje a párt első vonalához tartozó politikusok is érzik, hogy eljött az a pillanat, amikor háttérbe kell vonulniuk, tapasztalataikra és tanácsaikra viszont továbbra is szükség van. Hangsúlyozta: az új szereposztás, amit szorgalmaz, nem leszámolás vagy kiszorítás, hanem az MSZP megújításának elkerülhetetlen része.
Tovább
2011.
november
08. 19:18

Debreceni stadion nyugdíjpénzekből?

Debreceni stadion nyugdíjpénzekből? Az állam ki akar vonulni a nyugdíjrendszerből, a munkáltatói járulék átnevezése után bármire fordíthatják az ebből befolyó pénzt - állította s top.hu-nak adott interjújában Korózs Lajos, a Bajnai-kormány szociális államtitkára, az MSZP elnökségi tagja.
Tovább
2011.
október
28. 17:48

Változatlanok maradnak az özvegyi nyugdíjak

Változatlanok maradnak az özvegyi nyugdíjak A Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) szerint semmiféle olyan javaslatot nem tartalmaz a parlament által most tárgyalt indítvány az özvegyi nyugdíjakra vonatkozóan, amely korlátozást jelentene a jelenlegi jogosultsági feltételekhez képest.
Tovább
2011.
október
27. 10:13

Elvehetik az "özvegyit"

Elvehetik az "özvegyit" Mivel támogatásként adja a jövőben a kormány az özvegyek nyugdíját és az árvák ellátását, ezeket visszamenőleg is elvehetik vagy csökkenthetik. Azt, hogy "csak" támogatás jár, a januártól életbe lépő új alkotmány tartalmazza, és módosítását egyelőre nem tervezi a kabinet. Hasonló bizonytalanság van a rokkantnyugdíjasok jövőjével kapcsolatban is. Nyilvánosságra hozta a kabinet, hogy mennyit spórolna rajtuk, de azt nem, hogy milyen ellátási kategóriák maradnak.
Tovább
2011.
október
26. 15:21

Figyelemelterelésnek tartja az MSZP a jóvátételi adót

Figyelemelterelésnek tartja az MSZP a jóvátételi adót Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja figyelemelterelésnek tartja az előző rendszer vezetőinek járó nyugdíjak csökkentéséről szóló egyeztetést. A politikus - aki az MTI kérdésére beszélt erről szerdai sajtótájékoztatóján - azt mondta: az 1990 előtt az apparátusban dolgozók a munkájukat végezték, és jövedelmükből járulékot vontak, ugyanúgy mint mindenki mástól.
Tovább
2011.
október
22. 16:07

Új párt, új frakció

Új párt, új frakció Demokratikus Koalíció néven létrejövő új, nyugatos, polgári balközép párt megalakítását jelentette be Gyurcsány Ferenc szombaton Budapesten. Azt is közölte, hogy az MSZP-ből vele együtt távozó politikusok létrehozták a párt parlamenti frakcióját, de jelezte, emiatt még vitákra számítanak.
Tovább
2011.
október
19. 08:57

MSZP: megszűnik a kockázatközösség

MSZP: megszűnik a kockázatközösség A korhatár alatti nyugdíjak megszüntetését és szociális ellátássá alakítását, valamint a nyugdíjemelés módjának megváltozását bírálta keddi sajtótájékoztatóján a szocialista Korózs Lajos.
Tovább
2011.
október
15. 07:43

Kiss Péter: rosszul járnak a nyugdíjasok

Kiss Péter: rosszul járnak a nyugdíjasok Az MSZP társadalompolitikai kabinetjének vezetője úgy látja: elveszett a nyugdíjasok számára legfontosabb érték, a kiszámíthatóság.
Tovább
2011.
október
06. 07:52

MSZP: az elszegényedés éve következik

MSZP: az elszegényedés éve következik Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány szűkíti a szociális ellátásokat, szétveri a nyugdíjrendszert, az emberek terheit pedig növeli. Ebbe a körbe sorolta a felső áfakulcs 27 százalékra emelését, a munkavállalói járulék emelését, az adójóváírás kivezetését, az utazási kedvezmények szűkítését és azt, hogy a közszférában befagyasztják a béreket.
Tovább
2011.
október
01. 09:49

MSZP: nem hagyjuk magukra a nyugdíjasokat!

MSZP: nem hagyjuk magukra a nyugdíjasokat! Az Idősek idei Világnapja sajnos nem felhőtlen és nem gondtalan, örömteli ünnep. Az MSZP elnökének közleményét változtatás nélkül közöljük.
Tovább
2011.
szeptember
15. 03:32

Rendvédelmi mentori programot javasol az MSZP

Rendvédelmi mentori programot javasol az MSZP Az MSZP azt javasolja a kormánynak, a nyugdíjas rendvédelmi dolgozók "megsarcolása" és közmunkaprogramokban dolgoztatása helyett indítson rendvédelmi mentori programot.
Tovább
2011.
augusztus
20. 12:03

Kovács László: Blöffel ugrasztották ki az embereket a nyugdíjpénztárakból

Kovács László: Blöffel ugrasztották ki az embereket a nyugdíjpénztárakból A kabinet sem gondolta komolyan, hogy elveheti a járandóságát azoknak, akik után fizetnek tb-hozzájárulást.
Tovább
2011.
augusztus
19. 06:24

Megtalálta a kormány a devizahitel-válság felelőseit

Megtalálta a kormány a devizahitel-válság felelőseit Az MSZP valótlannak tartja a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság azon szerdai jelentését, amely a szocialista kormányokat teszi felelőssé az elmúlt időszakban kialakult devizahitel-válságért.
Tovább
2011.
augusztus
15. 22:08

Az MSZP segítene a devizahiteleseken, a kormány szerint elkéstek

Az MSZP segítene a devizahiteleseken, a kormány szerint elkéstek Az egyik legnagyobb problémát a bedőlt devizahitesek megsegítése, és helyzetük javítása jelenti ma Magyarországon. A kormány többféle megoldást kínál a fizetésképtelen adósoknak, ezek fogadtatása azonban igen vegyes. Az MSZP most egy 9 pontos javaslatcsomagot dolgozott ki, mellyel szerintük meg lehetne menteni a bajba jutott hiteleseket.
Tovább
2011.
augusztus
10. 14:50

Válságtanácsot sürget az MSZP és az LMP

Válságtanácsot sürget az MSZP és az LMP Kormányzati válságtanácsot sürget az MSZP és az LMP a devizahitelesek megsegítése érdekében. A két ellenzéki párt szerint a kormányfőnek meg kellene szakítania szabadságát, és válságtanácsot kellene tartania a devizahitelesek megsegítése érdekében.
Tovább
2011.
augusztus
08. 20:38

MSZP: soha nem látott megszorításokra készül a kormány

MSZP: soha nem látott megszorításokra készül a kormány Az MSZP szerint csak figyelemelterelés Selmeczi Gabriella hétfői nyilatkozata, "mert a valóság az, hogy soha nem látott megszorításokra készül a kormány a szociális ellátás, az egészségügy és a nyugdíjrendszer területén".
Tovább
2011.
július
06. 18:27

Veszélyben az önkéntes pénztárak?

Veszélyben az önkéntes pénztárak? A kormány egységes nemzeti pénztárt hozna létre a kormánytisztviselőknek, köztisztviselőknek és állami alkalmazottaknak, s ez kasztosodáshoz, illetve több önkéntes egészségpénztár megszűnéséhez vezethet - állította a Magyar Szocialista Párt.
Tovább
2011.
július
04. 17:53

MSZP: a kormány elveszítette a becsületét

MSZP: a kormány elveszítette a becsületét A kormány elveszítette a becsületét, a korengedményes nyugdíjasok körében legalábbis mindenképp - jelentette ki hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján a szocialista Lukács Zoltán.
Tovább
2011.
június
12. 09:43

MSZP: sportra van, nyugdíjra nincs pénz?

MSZP: sportra van, nyugdíjra nincs pénz? A gazdasági és informatikai bizottság szocialista alelnöke szerint a pénzügyi elvonások, valamint a kormány tulajdonvásárlásai, illetve eladásai személyi és politikai érdekeket szolgálnak.
Tovább
2011.
június
10. 17:48

Szijjártó: Több szerénységet a szocialistáktól!

Szijjártó: Több szerénységet a szocialistáktól! A miniszterelnök szóvivője szerint nyugdíjügyben a szocialisták részéről jóval több szerénységre lenne ok, hiszen - mint mondta - ha ők nem tették volna tönkre az országot, akkor most a rendvédelmi dolgozók sokkal jobb és méltóbb körülmények között tehetnék a dolgukat.
Tovább
2011.
június
10. 17:35

Teszteli a népet a kormány?

Teszteli a népet a kormány? Az MSZP szerint a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeinek megvonásával a kormány azt teszteli, hogy később más társadalmi csoportok szerzett jogait is elveheti-e.
Tovább
2011.
június
07. 17:34

Az MSZP Schmitthez fordul nyugdíjügyben

Az MSZP Schmitthez fordul nyugdíjügyben A szocialisták keddi közleményükben felszólították a kormányt, "helyezze hatályon kívül" a korhatár előtti nyugdíjak megvonását, csökkentését és szociális ellátássá alakítását lehetővé tévő, a parlament által hétfőn megszavazott alkotmánymódosítást; ellenkező esetben pedig Schmitt Pál köztársasági elnököt kérik fel arra, hogy ne "fogadja el" a jogszabályt.
Tovább
2011.
június
03. 18:28

MSZP: minden szolgálati nyugdíj veszélyben van

MSZP: minden szolgálati nyugdíj veszélyben van Az MSZP szerint amit a kormány a rendvédelmi dolgozók nyugdíjrendszerével tesz, azt később az összes többi, szolgálati nyugdíjjal rendelkező társadalmi csoporttal megteszi majd.
Tovább
2011.
május
22. 09:12

Mesterházy: fenyegető üzeneteket küld a kormány

Mesterházy: fenyegető üzeneteket küld a kormány Meg lehet változtatni a nagy ellátórendszereket, de nem úgy, hogy megszerzett jogosultságokat kicsavarnak az emberek kezéből - olvasható az MSZP elnökének írásában, amelyet vasárnap tett közzé saját internetes oldalán. Mesterházy Attila az öregségi nyugdíjkorhatár alatti nyugdíjak tervezett felülvizsgálatával kapcsolatban megjegyzi: változtatni úgy sem lehet, hogy az érintetteket nemhogy nem kérdezik meg, de fenyegető üzeneteket küld nekik a kormány.
Tovább
2011.
május
19. 18:48

"Most kiderül, mennyit ér Schmitt Pál szava"

"Most kiderül, mennyit ér Schmitt Pál szava" Az MSZP továbbra is arra kéri a köztársasági elnököt, járjon el annak érdekében, hogy a kormánytöbbség ne fogadja el a korkedvezményes, korengedményes nyugdíjak és a korhatár előtti rokkantnyugdíjak csökkentését, megvonását, illetve felülvizsgálatát lehetővé tévő, mintegy 600 ezer embert érintő alkotmánymódosítást. Ha pedig ez mégis megtörténne, Schmitt Pál ne írja alá a jogszabályt.
Tovább
2011.
május
17. 19:58

MSZP a Fideszhez: "Önök lesznek a felelősök, ha robbanás következik"

MSZP a Fideszhez: "Önök lesznek a felelősök, ha robbanás következik" Az MSZP szerint eddig nem látott megszorításként és garanciális jogok megvonásaként értékelhető a korhatár előtti nyugdíjak felülvizsgálatára lehetőséget adó fideszes alkotmánymódosító javaslat. Tóbiás József, a szocialisták vezérszónoka az indítvány keddi parlamenti vitájában azt mondta: a kormánypárt tudatosan állít egymással szembe társadalmi csoportokat.
Tovább
2011.
május
15. 09:27

Még nagyobb sztrájk készül

Még nagyobb sztrájk készül Szakmai konzultációra hívja jövő hétre az MSZP a rendvédelmi szakszervezeteket, hogy közösen megakadályozzák a korkedvezményes nyugdíjjal kapcsolatos fideszes javaslatot. Közben országszerte felgyorsítja a sztrájkbizottságok alakítását a LIGA Szakszervezetek, amennyiben az Országgyűlés elfogadja a nyugdíjak visszavonására lehetőséget adó alkotmánymódosítást.
Tovább
2011.
május
14. 15:06

Totális támadás, vagy munkalehetőség - Megy a pártcsata

Totális támadás, vagy munkalehetőség - Megy a pártcsata Az MSZP szerint totális támadás sok százezer ember megélhetése ellen Lázár János és Balsai István nyugdíj- és szociális ellátásokra vonatkozó pénteken benyújtott alkotmánymódosító javaslata. A miniszterelnök szóvivője és a Fidesz frakcióvezetője szerint pedig Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson „negyvenegynéhány éves”, tapasztalt, életerős emberek munkájáról, éppen ellenkezőleg, a nyugdíjkorhatár eléréséig biztosítani kell számukra a munkalehetőséget. Íme a Fidesz és az MSZP véleménye.
Tovább
2011.
május
13. 20:22

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen

MSZP: a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a kormány megsérti a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat. Olyan alkotmánymódosító javaslat került fel az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljesen megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat.
Tovább
2011.
május
10. 20:14

Medgyessy megvédte a 100 napos programot

Medgyessy megvédte a 100 napos programot Medgyessy Péter szerint miniszterelnöki időszakának utolsó évében Magyarország államadósságának szintje még a maastrichti kritérium alatt volt, 2004 végén 59 százalékot ért a GDP-hez mérten.
Tovább
2011.
május
10. 20:00

Svéd modell megszorításokkal - Ez jön az MSZP szerint

Svéd modell megszorításokkal - Ez jön az MSZP szerint A konvergenciaprogram alapján soha nem látott mennyiségű pénzt vonnak ki a nyugdíjrendszerből, amely így az kényszerpályára kerül - vélik szocialisták. Korózs Lajos keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy 2012-ben 93 milliárd, 2013-ban 129 milliárd forinttal kevesebb jut a nyugdíjakra a konvergenciaprogram miatt.
Tovább
2011.
április
25. 08:32

"Soha ekkora bizonytalanságban nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban"

"Soha ekkora bizonytalanságban nem voltak az emberek a nyugdíjjal kapcsolatban" Nőtt a munkanélküliek száma, félkatonai szervezetek alakultak, és sok munkavállaló kevesebbet keres az új adórendszer miatt, mint egy évvel ezelőtt - mondta Kormos Kata, az MSZP szóvivője vasárnap egy telefonos sajtótájékoztatón.
Tovább
2011.
április
04. 07:21

Új alkotmány: a nyugdíjasok járnak rosszul?

Új alkotmány: a nyugdíjasok járnak rosszul? Az új alkotmány legnagyobb kárvallottjai a nyugdíjasok, miközben már a kormány korábbi rendelkezései is ellehetetlenítették az időseket - állítja Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja. Lendvai Ildikó szerint a kormány a tb-nyugdíjat is államosítani akarja.
Tovább
2011.
március
29. 07:48

MSZP: Csúsztatva alapoz a Fidesz

MSZP: Csúsztatva alapoz a Fidesz Tudatos csúsztatásokkal és a hivatásos állománnyal szembeni hangulatkeltéssel próbálja megalapozni a Fidesz a szolgálati nyugdíj rendszerének eltörlését az MSZP szerint. Harangozó Tamás szocialista országgyűlési képviselő közleményében azt írja, bármilyen hangos és eredményes legyen is a kormányzati propaganda, az MSZP továbbra is határozottan kiáll a Fidesznek a szolgálati nyugdíj megszüntetésére irányuló tervei ellen.
Tovább
2011.
március
19. 07:51

Aggódik az MSZP az idősotthonok miatt

Aggódik az MSZP az idősotthonok miatt Az MSZP szerint a Fidesz terveiből a szociális ellátórendszer leépítésének szándéka olvasható ki, így megszűnhetnek az állami fenntartású bentlakásos idősotthonok.
Tovább
2011.
március
04. 18:34

MSZP: a hátrányos helyzetűeknek még rosszabb lesz

MSZP: a hátrányos helyzetűeknek még rosszabb lesz Az MSZP elnökhelyettese, Balogh András szerint a rokkantsági nyugdíjak tervezett felülvizsgálatával a hátrányos helyzetben lévők kerülnek még rosszabb helyzetbe.
Tovább
2011.
március
01. 16:41

Ellenzéki össztűz a Széll Kálmán programra

Ellenzéki össztűz a Széll Kálmán programra Az ellenzék élesen bírálta a kormány strukturális programtervét, a Széll Kálmán tervet, amely részletes hiány- és államadósságpályát vázol fel a következő évekre. A LMP szerint ködösítés, a Jobbik szerint viszont brutális megszorítást jelent a program. A szocialisták szerint Matolcsy Györgynek távoznia kell a posztjáról.
Tovább
2011.
február
27. 19:36

Mesterházy: nem volt gond a nyugdíjrendszerrel

Mesterházy: nem volt gond a nyugdíjrendszerrel Az MSZP működőképes és finanszírozható nyugdíjrendszert hagyott az Orbán-kormányra, amelyet az mostani intézkedéseivel az összeomlás szélére sodort - válaszolta vasárnapi Facebook-bejegyzésében Mesterházy Attila, az MSZP elnöke Orbán Viktor miniszterelnöknek, reagálva a kormányfő szintén vasárnapi, a nyugdíj témakörében írt bejegyzésére
Tovább
2011.
február
22. 15:25

Szijjártó Péter: a szocialisták az összeomlás szélére sodorták a nyugdíjrendszert

Szijjártó Péter: a szocialisták az összeomlás szélére sodorták a nyugdíjrendszert A miniszterelnök szóvivője szerint a szocialista kormányok éveken keresztül csökkentették a nyugdíjak értékét, és a magán-nyugdíjpénztári privatizációval az összeomlás szélére sodorták a nyugdíjrendszert.
Tovább
2011.
február
22. 14:00

MSZP: a kormány a svéd nyugdíjmodell bevezetésére készül

MSZP: a kormány a svéd nyugdíjmodell bevezetésére készül Az MSZP szerint a kormány a svéd nyugdíjmodell bevezetését készíti elő, amelynek magyarországi alkalmazása jelenleg az ellátások mintegy 20 százalékos csökkenésével járna.
Tovább
2011.
február
18. 07:02

Korózs Lajos: Szétverik a nyugdíjrendszert

Korózs Lajos: Szétverik a nyugdíjrendszert A nyugdíjrendszer átalakítását és a kormány nyugdíjasokat is érintő lépéseit bírálta Korózs Lajos, az MSZP elnökségének tagja Szegeden a Szegfű Klubban, ahol a Közéleti Kávéház Baloldali Páholyának vendége volt csütörtökön délután.
Tovább
2011.
február
15. 06:32

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP

Aláírásgyűjtésbe kezd az MSZP A petíció arra szólítja fel a kormányt, hogy tartsa be az alkotmány rendelkezéseit, adja vissza a dolgozó emberek nyugdíjra félretett pénzét, hozza létre a devizahiteleseket segítő nemzeti eszközkezelőt és vezesse be a magáncsőd intézményét, vonja vissza az igazságtalan adórendszert és ne a kiskeresetűekkel fizettesse meg a magas jövedelemmel rendelkezők adójának csökkentését, szüntesse meg az indoklás nélküli elbocsátásokat, illetve állítsa helyre az Alkotmánybíróság eredeti hatáskörét.
Tovább
2011.
február
12. 09:03

A megszorítások java még csak most jön

A megszorítások java még csak most jön Az emberek az elmúlt nyolc hónap során egyszer már megtapasztalhatták, milyen az, amikor a Fidesz-KDNP valamitől meg akarja óvni őket: a kormány nyugdíjvédelmi akciójának eredménye az időskori megtakarításaik államosítása lett - áll Tukacs István szocialista képviselő közleményében.
Tovább
2011.
február
09. 18:37

Megint lemaradt a nyugdíjcsomag az Ab napirendjéről

Megint lemaradt a nyugdíjcsomag az Ab napirendjéről A február közepi ülésén sem veszi napirendre a nyugdíjcsomagot az Alkotmánybíróság, melynek elnöke a minap világossá tette, hogy hónapokba telhet a döntés meghozatala.
Tovább
2011.
február
07. 06:53

MSZP: Átgondolatlan volt a nyugdíjrendszer átalakítása

MSZP: Átgondolatlan volt a nyugdíjrendszer átalakítása Az MSZP szerint Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott elismerte: ad hoc módon államosították a magánnyugdíjpénztárakat és még nem tudják, hogyan akarják átalakítani a nyugdíjrendszert.
Tovább
2011.
február
02. 17:40

Ledöbbent Orbán cinizmusán Mesterházy

Ledöbbent Orbán cinizmusán Mesterházy Az MSZP elnöke szerint zavarosak, cinikusak és fenyegetőek voltak a kormányfő szavai a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló sajtótájékoztatón. Mesterházy Attila hozzátette, bízik benne, hogy az Alkotmánybíróság azelőtt dönt a nyugdíjügyi beadványokról, hogy a magán-nyugdíjpénztári vagyon állami kezelésbe vételének folyamata lezárulna.
Tovább
2011.
január
30. 17:15

Szijjártó: az MSZP összefonódott a magánpénztárakkal

Szijjártó: az MSZP összefonódott a magánpénztárakkal Szijjártó Péter szerint az MSZP ragaszkodása a magánnyugdíj-pénztári rendszerhez cáfolhatatlanul világossá teszi az "anyagi és politikai összefonódásokat az emberek nyugdíjbefizetéseit eltőzsdéző magánpénztárak és az MSZP között".
Tovább
2011.
január
30. 16:32

MSZP: a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert

MSZP: a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert Egy nap sincs hátra a magánnyugdíj nyilatkozatok leadására. Az viszont már most látszik, hogy a Fidesz szétveri a nyugdíjrendszert - mondta vasárnap Budapesten Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja.
Tovább
2011.
január
30. 07:56

Fidesz: A választók akaratának megfelelően halad az ország

Fidesz: A választók akaratának megfelelően halad az ország Magyarország megújítása és újjászervezése a választói akaratnak megfelelően halad, ennek jegyében helyezte a kormány biztonságba az emberek nyugdíját, vezette be az arányos adórendszert, és állítja talpra az ország gazdaságát - reagált a Fidesz az MSZP szombati választmányi ülésén elhangzottakra.
Tovább
2011.
január
18. 22:20

MSZP: eljött az igazság pillanata

MSZP: eljött az igazság pillanata Az MSZP szerint az Orbán Viktor által előrevetített megszorító intézkedések 600-700 milliárd forintot vesznek el a nehéz helyzetben lévőktől, a kizárólag a nyugdíjukból élőktől, a gyógyszerre szorulóktól és az álláskeresőktől.
Tovább
2011.
január
17. 21:40

Szijjártó több szerénységet vár nyugdíj-ügyben az MSZP-től

Szijjártó több szerénységet vár nyugdíj-ügyben az MSZP-től Szijjártó Péter szerint több szerénységet várnak az emberek nyugdíj-ügyben az MSZP-től, "mely folyamatosan csökkentette a nyugdíjak értékét, és kötelezővé tette a nyugdíjbefizetések tőzsdére vitelét".
Tovább
2011.
január
17. 11:57

MSZP: 20-25 százalékkal csökkenhetnek a nyugdíjak

MSZP: 20-25 százalékkal csökkenhetnek a nyugdíjak Az MSZP szerint 20-25 százalékos nyugdíjcsökkentéshez vezethet, ha a nyugdíjakat a jövőben kizárólag a járulékbevételekből finanszírozzák.
Tovább
2011.
január
08. 17:31

"Jóvátehetetlen károkat" okozhat, az Ab nyugdíj-ügyben

"Jóvátehetetlen károkat" okozhat, az Ab nyugdíj-ügyben Az MSZP arra hívja fel az Alkotmánybíróság (Ab) figyelmét, hogy nagy és általános várakozás előzi meg a korábbi nyugdíjrendszer egyik pillérének "kidöntésével" kapcsolatos beadványok sürgős alkotmánybírósági döntését - a párt a döntés halogatását beleegyezésnek tekintené.
Tovább
2010.
december
22. 14:15

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt

Alkotmánybírósághoz fordult az MSZP a nyugdíjtörvény miatt Az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult Mesterházy Attila, indítványában a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról és a szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról szóló jogszabály alkotmányellenességének megállapítását, valamint a törvény kihirdetése napjára visszamenőleges megsemmisítését kezdeményezve.
Tovább
2010.
december
17. 15:49

"Atyáskodó lenézést tükröznek Orbán uralkodói levelei"

"Atyáskodó lenézést tükröznek Orbán uralkodói levelei" "Magyarország jelenlegi miniszterelnöke, Orbán Viktor pár hónapon belül másodszor fordult levélben nyugdíjas társainkhoz. Tagozatunk meggyőződése, hogy ezen írások hangvétele olyan atyáskodó lenézést tükröz, amely mélyen sérti az időskorúakat" - írta pénteki közleményében az MSZP Budapesti Nyudíjas Tagozata.
Tovább
2010.
december
14. 12:03

"A Fidesz sírba tette a fiatalok jövőjét"

"A Fidesz sírba tette a fiatalok jövőjét" Az MSZP szerint a jövő nemzedékek "gyásznapja" december 13-a, mert azon a napon fogadta el az Országgyűlés a "nyugdíj-einstand" törvényt. Török Zsolt, az MSZP szóvivője keddi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett, hogy a rendszerváltás után húsz évvel "sírba tették" a fiatal nemzedékek jövőjét. A sajtótájékoztató kezdetén Szanyi Tibor szocialista országgyűlési képviselő egy fekete zászlót lógatott ki az Országház egyik erkélyéről.
Tovább
2010.
december
13. 08:25

Horn Gyulát nem akarták elküldeni a kórházból

Horn Gyulát nem akarták elküldeni a kórházból Soha, sem az Állami Egészségügyi Központ, sem a Honvédelmi Minisztérium (HM) jelenlegi vezetése részéről nem merült fel, hogy Horn Gyula volt miniszterelnököt ne ápolják tovább a Honvédkórházban - közölte a honvédelmi tárca sajtóirodája az MTI-vel. Mint írták, "az elmúlt napokban a sajtóban megjelent félrevezető híradások helyreigazítására" adták ki a szombati közleményt.
Tovább
2010.
november
29. 18:52

Orbán: biztonságba helyeztük a nyugdíjakat

Orbán: biztonságba helyeztük a nyugdíjakat A miniszterelnök szerint nyugdíjmentő intézkedéseikkel rövid és hosszú távon is biztonságba helyezték minden magyar ember nyugdíját.
Tovább
2010.
november
26. 09:34

Nyugdíjtörvény: nagy ellenállás

Nyugdíjtörvény: nagy ellenállás Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP és a magánnyugdíjpénztárakat tömörítő Stabilitás Pénztárszövetség is a kormány nyugdíjintézkedései miatt. Szerintük a törvénycsomag „zsarolja” a magán-nyugdíjpénztári tagokat, illetve sérti cselekvési szabadságukat és a tulajdonhoz való jogot.
Tovább
2010.
november
16. 22:17

Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP az elutasított népszavazási kérelem miatt

Alkotmánybírósághoz fordul az MSZP az elutasított népszavazási kérelem miatt Alkotmánybírósági kifogással kíván élni az MSZP, miután az Országos Választási Bizottság hétfőn első fokon, nem jogerősen elutasította az ellenzéki párt nyugdíjvédő népszavazásának három kérdését. A három benyújtott népszavazási kérdés elutasításának indoklása az ellenzéki párt álláspontja szerint nem áll meg - olvasható az MSZP keddi közleményében.
Tovább
2010.
november
12. 14:47

MSZP: lehessen választani a nyugdíjpénztárak között

MSZP: lehessen választani a nyugdíjpénztárak között MSZP-s képviselők törvényjavaslatot nyújtottak be annak érdekében, hogy az emberek szabadon dönthessenek arról: az állami rendszerbe, vagy önkéntes magánnyugdíjpénztárakba fizetik be az eddigi magán-nyugdíjpénztári megtakarításaikat.
Tovább
2010.
október
08. 16:24

Az MSZP szerint a 0,6 százalékos nyugdíjkorrekcióval a Fidesz átveri az időseket

Az MSZP szerint a 0,6 százalékos nyugdíjkorrekcióval a Fidesz átveri az időseket Török Zsolt, a párt szóvivője pénteki sajtótájékoztatóján állítását azzal indokolta, hogy számításaik szerint 0,9 százalékos nyugdíjkorrekciós emelés járna a nyugdíjasoknak.
Tovább
2010.
szeptember
24. 11:23

MSZP: semmi jele a nyugdíjkorrekciónak

MSZP: semmi jele a nyugdíjkorrekciónak Az MSZP szerint a kormány idáig jelét sem adta annak, hogy akár a törvényi minimumnak megfelelő nyugdíjkorrekciót biztosítaná az év első tíz hónapjára vonatkozóan. Szanyi Tibor, a szocialisták kampányfőnöke pénteken az MTI-nek telefonos sajtótájékoztatója keretében azt mondta: a nyugdíjasok járandóságát októberben a tényleges és a valós infláció közötti 1,1 százalékos különbségnek megfelelő emelés illetné meg az év elejéig visszamenőleg.
Tovább
2010.
szeptember
15. 09:00

Mesterházy nyugdíjasok képviselőivel tárgyalt

Mesterházy nyugdíjasok képviselőivel tárgyalt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke kedden nyugdíjasszervezetek képviselőivel folytatott konzultációján tájékoztatta az idősügyi érdekvédőket arról, hogy a héten az MSZP párbeszédsorozatba kezdett a legfontosabb társadalmi partnerekkel - olvasható az MSZP közleményében. Ennek keretében hétfőn a devizahitelesek, kedden a nyugdíjasok, pénteken pedig a szakszervezetek képviselőivel folytatott, illetve folytat konzultációt.
Tovább
2010.
szeptember
10. 19:52

MSZP-Fidesz: kampányküzdelem a nyugdíjasokért

MSZP-Fidesz: kampányküzdelem a nyugdíjasokért Egyebek között a nyugdíjak védelmében nyújtott be az egyes nyugdíjszabályok módosításáról és a nyugdíjakat érintő intézkedésekről határozati javaslatot az Országgyűlésnek az MSZP pénteken - közölte Kiss Péter, a párt társadalompolitikai kabinetvezetője.
Tovább
2010.
szeptember
09. 17:43

Orbán Viktor levélben kéri ki a nyugdíjasok véleményét

Orbán Viktor levélben kéri ki a nyugdíjasok véleményét Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében - közölte a kormányfő szóvivője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Az MSZP szerint ez csak egy "mézesmadzag" és arra szolgál, hogy a Fidesz adatbázist építsen.
Tovább
2010.
augusztus
27. 13:21

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP Korózs Lajos kezdeményezi a Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál, hogy a szakmai szervezetekkel közösen tekintse át az idősotthonokra vonatkozó jogszabályokat.
Tovább
2010.
április
25. 20:58

Melyik korosztály kire szavazott?

Melyik korosztály kire szavazott? A két választási forduló között a hvg.hu arról kérdezett két közvélemény-kutató intézetet, hogy a különböző korosztályok melyik pártra szavaztak, illetve, hogy a pártok szavazóbázisa mely korosztályokban erősebb. Az eredmények nem meglepőek: az MSZP-t az idős inaktívak, az LMP-t a fiatal nők, a Jobbikot pedig a fiatal férfiak választják. A Fidesz minden korcsoportban nagyon erős.
Tovább
2010.
március
20. 07:49

Elsősorban idősek hallgatták meg Gyurcsány Ferenc beszédét

Elsősorban idősek hallgatták meg Gyurcsány Ferenc beszédét Gyurcsány Ferenc tegnap nem értékelő, hanem kampánybeszédet tartott a Demokratikus Charta rendezvényén. Kampánybeszédet kifelé – és kampánybeszédet befelé. Tőle nem meglepő módon szuggesztívet, erőteljeset, drámai hatásokra törekvőt.
Tovább
2010.
március
12. 19:25

A Fidesz az időseken akar spórolni?

A Fidesz  az időseken akar spórolni? A Fidesz a választásokhoz közeledve, egyre több ponton cáfolja meg saját, 2007-ben meghirdetett programját. Bebizonyosodik, hogy az Orbán Viktor által korábban ígért csoda elmarad, a Fidesz nem lesz képes egyszerre megőrizni a költségvetés egyensúlyát, adót csökkenteni és jóléti kiadásokat emelni.
Tovább
2010.
január
31. 19:20

Egyszeri 75 ezret ígér Mesterházy a megözvegyülő nyugdíjasoknak

Egyszeri 75 ezret ígér Mesterházy a megözvegyülő nyugdíjasoknak A nyugdíjasokat megszólító kampányígéretek hosszú sorát sorolta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap, a párt Nyugdíjas Szolidaritás című rendezvényén, 800-900 nyugdíjas előtt. A politikus többek között szigorúbb büntetést ígért az idősek ellen elkövetett bűncselekmények után, és egyszeri, 75 ezer forintos támogatást helyezett kilátásba a megözvegyülőknek.
Tovább
2010.
január
29. 09:41

Szövetséget kötnek a szocialisták a Tisztelet Társaságával

Hivatalos programalapú szövetséget kötnek a szocialisták a Schmuck Andor vezette Tisztelet Társaságával (TT) - tudta meg a Népszabadság. A lap pénteki számában megjelent írás szerint a közeledést jól mutatja, hogy a TT több javaslatát a szocialisták beemelték választási programjukba.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART