Címke: önkormányzat (50 találat)

2015.
július
14. 17:35

Nőnek a legszegényebbek rezsiköltségei

Nőnek a legszegényebbek rezsiköltségei A központi lakásfenntartási támogatás megszűnését nem tudják pótolni az önkormányzatok - derül ki a Habitat for Humanity Magyarország 31 önkormányzat szociális rendeletét vizsgáló tanulmányából.
Tovább
2014.
január
23. 09:11

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok a szavazatszámláló bizottságokba, a tavaszi országgyűlési választásra.
Tovább
2013.
október
17. 10:24

Javítani akarják az idősek ellátását Debrecenben

Javítani akarják az idősek ellátását Debrecenben Hároméves program részeként akciótervet dolgoz ki az idősellátás javítására és önkéntesek bevonására a debreceni önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) regionális szervezete.
Tovább
2013.
szeptember
26. 15:02

Tizenhárom önkormányzat kapott Idősbarát díjat

Tizenhárom önkormányzat kapott Idősbarát díjat Tizenhárom önkormányzat kapott idén Idősbarát díjat az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) csütörtökön a Parlamentben. A díjazottak között volt hat kerületi önkormányzat és több kisebb település is.
Tovább
2013.
szeptember
15. 06:47

Feltámadhat néhány kis falu?

Feltámadhat néhány kis falu? Az elnéptelenedő falvakba kíván újra életet költöztetni az a jövőre induló modellprogram, amelynek megalapozásához 900 millió forintos, pályázat útján elnyerhető uniós forrás áll rendelkezésre. Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára közölte: a pozitív gyakorlati példák összegyűjtésével készülő modellprogramhoz kiírt pályázatra 22 kistelepülés jelentkezett, az anyagok kiértékelése most zajlik.
Tovább
2013.
augusztus
21. 18:00

Országossá bővül az időseket segítő mintaprogram

Országossá bővül az időseket segítő mintaprogram Szeptembertől országossá bővül az eredetileg a fővárosban útjára bocsátott, időseket segítő mintaprogram, amelynek célja, hogy az idős emberek az önálló életvitelüket otthonukban a lehető leghosszabb ideig fenn tudják tartani - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) idősügyi miniszteri biztosa.
Tovább
2013.
április
15. 11:20

Idősbarát önkormányzat - Megjelent a pályázati felhívás

Idősbarát önkormányzat - Megjelent a pályázati felhívás Az emberi erőforrások minisztere és a belügyminiszter az Idősbarát Önkormányzat Díj alapításáról és adományozásáról szóló 58/2004. (VI. 18.) ESZCSM-BM együttes rendeletben elhatározottak, és a kapott felhatalmazás szerint közös pályázatot hirdet önkormányzatok számára a 2013. évi "Idősbarát Önkormányzat Díj" elnyerésére.
Tovább
2013.
április
09. 10:11

Önkormányzati feladat marad a járóbeteg-szakellátás

Önkormányzati feladat marad a járóbeteg-szakellátás Az Országgyűlés hétfőn kormánypárti szavazatokkal elfogadta azt a törvényt, amelynek értelmében továbbra is önkormányzati feladat marad a járóbeteg-szakellátás. Az előterjesztésre 255 képviselő szavazott igennel, 62 nemmel, ketten pedig tartózkodtak.
Tovább
2013.
február
27. 09:19

Családbaráttá formálnák Pest megyét

Családbaráttá formálnák Pest megyét Családbarát megyévé válna Pest megye a társadalmi vitára bocsátott területfejlesztési koncepcióhoz érkezett helyi javaslatok, valamint a megyei közgyűlés legutóbbi ülésének határozata szerint.
Tovább
2012.
október
31. 11:17

Tovább tartanak nyitva a temetők

Tovább tartanak nyitva a temetők Mindenszentek és a halottak napja miatt mától vasárnapig hosszabb ideig tartanak nyitva a temetők, és a hosszú hétvégére megváltozik a tömegközlekedési járatok menetrendje.
Tovább
2012.
október
18. 17:05

Továbbra is Telki lakói a leggazdagabbak Magyarországon

Továbbra is Telki lakói a leggazdagabbak Magyarországon Továbbra is Telkiben a legnagyobb a vásárlóerő Magyarországon, a második helyen Csopak, a harmadikon Üröm áll - derül ki a GfK csütörtökön bemutatott 2012-es vásárlóerő-tanulmányából.
Tovább
2012.
szeptember
21. 13:43

Átadták az Idősbarát önkormányzat díjakat

Átadták az Idősbarát önkormányzat díjakat Görbeháza, Gyula, Kerekegyháza, Miskolc, Szolnok és Vászoly kapta meg idén az Idősbarát önkormányzat díjat; az elismerést minden évben azok a települések nyerhetik el, melyek a legtöbbet tették az ott élő idősek anyagi, fizikai, lelki egészségéért, aktivitásuk megőrzéséért.
Tovább
2012.
szeptember
05. 17:28

Indul a tanyafejlesztés

Indul a tanyafejlesztés Összesen több mint négyszáz pályázatot fogadtak be a Tanyafejlesztési Program keretében a közel kéthónapos pályázati időszak alatt, július eleje és augusztus vége között – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti államtitkára.
Tovább
2012.
augusztus
04. 09:55

Hol a legjobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon?

Hol a legjobb nyugdíjasnak lenni Magyarországon? A központi és nyugati régiókban élnek a legtovább, de itt van a legkevesebb szabad kórházi ágy, az alföldi térség általában minden statisztikában sereghajtó, sok a bűntény, kevesebb a nyugdíj, viszont arányaiban több az orvos - a KSH adataiból kerestük a választ a címben feltett kérdésre.
Tovább
2012.
július
24. 10:41

Ez sok nyugdíjasnak fájni fog: tízszeresére nőtt az adó

Ez sok nyugdíjasnak fájni fog: tízszeresére nőtt az adó Háztartások százezreinek helyzetét nehezítheti meg az a törvény, amely idén február elsejétől tízszeresére emeli a talajterhelési díjat. Ezt azoknak kell fizetni, akik nem kötöttek rá a csatornahálózatra - írja a Népszava.
Tovább
2012.
július
10. 17:49

Elindult a tanyafejlesztési pályázat

Elindult a tanyafejlesztési pályázat Megnyílt a Tanyafejlesztési Program új pályázati időszaka, augusztus végéig 240 alföldi településről lehet beadni a pályázatokat. Idén 1,5 milliárd forint jut a tanyás térségek fejlesztésére.
Tovább
2012.
július
08. 09:15

Túlélésért küzdenek az aprófalvak

Túlélésért küzdenek az aprófalvak A falusi turizmus feltételeinek megteremtésével, telek ingyenes felajánlásával, szociális kertészet beindításával, alapítvány létrehozásával is küzdenek az aprófalvak megmaradásért, a kistelepülések elnéptelenedése ellen a helyi önkormányzatok - derült ki az MTI által készített körképből.
Tovább
2012.
június
15. 09:53

Száz település tűnhet el Somogyban

Száz település tűnhet el Somogyban Az aprófalvak lakossága kihal, az épített örökség nagy része elpusztul. Ez vár az összes aprófalvas térségre, köztük Somogyra is a következő 20-40 évben Fábián Éva főépítész véleménye szerint - írja a Somogyi Hírlap.
Tovább
2012.
május
29. 07:57

Nem jött be a devizahitelek átalakítása

Nem jött be a devizahitelek átalakítása A bankok többségénél szerény az érdeklődés a nem teljesítő devizaalapú lakossági jelzáloghitelek kedvezményes forintra váltása iránt, így megeshet, hogy a május közepén lezárult lehetőségre még tízezer érdeklődő sem jelentkezett - írta a Világgazdaság kedden.
Tovább
2012.
április
20. 11:06

Pályázat Nyugdíjas Klubok Működési Támogatására

Pályázat Nyugdíjas Klubok Működési Támogatására Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének Egészségügyi és Szociális Bizottsága pályázatot hirdet miskolci székhelyű, miskolci tagsággal – legalább egy éve – működő nyugdíjas klubok működési támogatására (bér és bérjellegű költségek kivételével).
Tovább
2012.
április
10. 17:26

Ismét meghirdetik az Idősbarát Önkormányzat Díj pályázatát

Ismét meghirdetik az Idősbarát Önkormányzat Díj pályázatát A nemzeti erőforrás miniszter és a belügyminiszter közös pályázatot hirdet önkormányzatok számára a 2012. évi "Idősbarát Önkormányzat Díj" elnyerésére. Beadási határidő: június 5.
Tovább
2012.
február
05. 10:44

Vagyonnyilatkozat - Alig van érdemi változás a fővárosi képviselőknél

Vagyonnyilatkozat - Alig van érdemi változás a fővárosi képviselőknél A törvényi határidőre, február 1-jéig leadták vagyonnyilatkozataikat a Fővárosi Közgyűlés képviselői; csak keveseknél van érdemi változás az előző évi adatokhoz képest.
Tovább
2012.
január
30. 11:08

BKV-bérletek: Strasbourgban és az ENSZ-nél köthet ki az ügy

BKV-bérletek: Strasbourgban és az ENSZ-nél köthet ki az ügy Az utazási kedvezmények megszűnése háromszázezer rokkantnyugdíjast érint, akiknek áprilistól 40-45 százalékkal kell többet fizetniük a bérletekért.
Tovább
2012.
január
30. 09:43

Már a nyugdíjastól is beszedhetik az ingatlanadót

Már a nyugdíjastól is beszedhetik az ingatlanadót Egyre többen szembesülhetnek azzal, hogy adózniuk kell lakásuk, házuk után. A napokban kapják meg az ingatlantulajdonosok a levelet az önkormányzatoktól arról, hogy ebben az évben már fizetniük kell.
Tovább
2012.
január
20. 09:08

Közfoglalkoztatási támogatás az idősek segítéséért

Közfoglalkoztatási támogatás az idősek segítéséért A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat az önkormányzatok részére az alábbi tájékoztatót tette közzé, a kapcsolattartó személyek közfoglalkoztatási támogatással történő alkalmazásának lehetőségéről. Kiemeli, hogy 2012. január 16. napjától lehetőség nyílt a hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatása iránti kérelmek munkaügyi kirendeltségekre történő benyújtására.
Tovább
2011.
november
07. 15:46

Egyházi fenntartásba kerülhetnek a Pest megyei szociális intézmények

Egyházi fenntartásba kerülhetnek a Pest megyei szociális intézmények A csődközeli helyzetben lévő Pest megyei szociális intézmények jövőbeni egyházi működtetéséről folytat tárgyalásokat Tarnai Richárd kormánymegbízott, országgyűlési képviselő (KDNP. A kormányhivatal vezetője az ellátottak érdekében tartaná hasznosnak az egyházak bevonását a jelenleg megyei működtetésű otthonok fenntartásába.
Tovább
2011.
november
02. 10:07

Szmogveszély a fővárosban

Szmogveszély a fővárosban A szálló por légköri koncentrációjának emelkedése miatt Tarlós István főpolgármester - további intézkedésig - Budapesten elrendelte a szmogriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.
Tovább
2011.
november
01. 14:51

Kolduslista: ezek a legszegényebb magyar települések

Kolduslista: ezek a legszegényebb magyar települések A leghátrányosabb helyzetben továbbra is az aprófalvas térségek vannak Magyarország északkeleti és délnyugati végein - ez a legfőbb megállapítása a GfK Hungária 2011-es Általános Vásárlóerő Index tanulmányának. Tiszabő, Alsószentmárton, Szendrőlád tekinthetők hazánk legszegényebb településeinek - a leggazdagabbak Telki, Üröm és Csopak.
Tovább
2011.
november
01. 13:48

Népszámlálás - Kezdődik a pótösszeírás

Népszámlálás - Kezdődik a pótösszeírás Szerdától jövő hét keddig jelentkezhetnek a polgármesteri hivatalokban a pótösszeírására azok, akik októberben, a népszámlálás ideje alatt nem szolgáltattak adatot - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője.
Tovább
2011.
november
01. 10:18

Temetési segélyek Európában

Temetési segélyek Európában Európa legtöbb országában az állam hozzájárul a temetés költségeihez. A segély többnyire alanyi jogon jár, függetlenül a temettető jövedelmétől, illetve a temetés költségeitől. De Romániában például csak a nyugdíjasok kaphatnak segélyt, míg az íreknél jövedelemhez kötik.
Tovább
2011.
október
29. 09:51

Halottak napja - Hosszabb nyitva tartás a temetőkben

Halottak napja - Hosszabb nyitva tartás a temetőkben Reggel 7 és este 8 óra között lesznek nyitva a fővárosi temetők a hétvégén és a jövő hét első két napján, ez idő alatt akár 1 millió ember is megfordulhat a sírkertekben. A temetőirodákban reggel 8 és este 6 óra között tartanak ügyeletet, ahová bárki fordulhat kérdéseivel, problémáival, illetve rendezheti befizetéseit.
Tovább
2011.
október
16. 06:31

Népszámlálás - Ma éjfélig lehet interneten kitölteni a kérdőíveket

Népszámlálás - Ma éjfélig lehet interneten kitölteni a kérdőíveket Internetes adatközlésre a lakáskérdőíven szereplő azonosítókód alapján van lehetőség. 20-30 percet vesz igénybe, és ha az adott címről minden lakos adatait pontosan közlik, oda nem megy ki a számlálóbiztos. A kérdőívet a https://www.enepszamlalas.hu/q/ címen lehet kitölteni.
Tovább
2011.
október
04. 11:28

Üres lakásokra pályázhatnak a nyugdíjasok

Üres lakásokra pályázhatnak a nyugdíjasok 15 darab megüresedő lakás bérleti jogára írt ki pályázatot nyugdíjasok számára kecskeméti önkormányzat.
Tovább
2011.
szeptember
29. 17:26

PSZÁF: a devizahitelek jelentik a legsúlyosabb gondot

PSZÁF: a devizahitelek jelentik a legsúlyosabb gondot A legsúlyosabb gondot továbbra is a lakossági devizahitelek jelentik a pénzügyi fogyasztóvédelemben; a lakossági hitelezés árazása továbbra sem átlátható, a referencia-kamatlábhoz kötött kamatozású lakossági hiteltermékek elterjedésével azonban csökkenhet az ügyfelek kiszolgáltatottsága és kockázata a felügyelet fogyasztóvédelmi kockázati jelentése szerint.
Tovább
2011.
szeptember
28. 16:13

Idősbarát önkormányzatokat díjazott a kormány

Idősbarát önkormányzatokat díjazott a kormány Szeretnénk megváltoztatni azt a felfogást, hogy az idős az, aki a nyugdíjat várja és teher a társadalom vállán – jelentette ki Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár szerdán, az Idősbarát Önkormányzati Díj és szakmai elismerések átadó ünnepségén az Országházban.
Tovább
2011.
szeptember
23. 10:01

Felújítják a győri temetőket

Felújítják a győri temetőket Felújítják a győri temetőket, a városüzemeltetési társaság összesen 30 millió forintot fordít a feladatra. A nyolc sírkertben ravatalozókat, járófelületeket és hangosító berendezéseket rekonstruálnak.
Tovább
2011.
augusztus
18. 16:43

A gyerekekért az állam, az idősekért a helyhatóság felel

A gyerekekért az állam, az idősekért a helyhatóság felel A jövőben a szociális ellátásban a gyermekeket érintően az állam, az időseket, elesetteket érintően pedig az önkormányzat végezné el a feladatokat - jelentette be csütörtökön Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára. Erősebb kontroll várható az önkormányzati hitelfelvételnél, a helyi adók kivetésében viszont nagyobb szabadságot kapnak majd az önkormányzatok. A finanszírozás részleteinek kidolgozása még folyamatban van, az "kemény és olykor fájdalmas munka lesz" - fogalmazott Tállai.
Tovább
2011.
augusztus
14. 13:19

Nyugdíjkiegészítést kaphat lakásáért - Így állnak a programok

Nyugdíjkiegészítést kaphat lakásáért  - Így állnak a programok A kezdeti tolongás után ma már csak az FHB-nál működik a lakásért életjáradék program. A Hild Zrt.-nél az év végi újraindulást fontolgatják. Az OTP-vel együtt közel hetvenmilliárd forint értékű lakásállományról van szó, 4800 szerződés keretében.
Tovább
2011.
május
11. 19:56

Megjelent az Idősbarát Önkormányzat Díj pályázati felhívása

Megjelent az Idősbarát Önkormányzat Díj pályázati felhívása Beadási határidő: július 07. Bővebb információ a következő címen található: http://www.kormany.hu/hu/nemzeti-eroforras-miniszterium/szocialis-csaladi-es-ifjusagugyert-felelos-allamtitkarsag/hir
Tovább
2011.
május
03. 08:04

Olcsóbban fűthetnek az időseknek

Olcsóbban fűthetnek az időseknek A bakonyszentlászlói bentlakásos idősotthon és a helyi egészségház fűtését már korszerűsítették európai uniós támogatással, s nagyobbrészt ugyancsak brüsszeli forrásból tervezik modernizálni a település általános iskolájának a fűtését – mondta a község polgármestere.
Tovább
2011.
március
24. 19:53

Nyugdíj - Csökken a félfogadási idő, hogy gyorsabban intézzék az ügyeket

Nyugdíj - Csökken a félfogadási idő, hogy gyorsabban intézzék az ügyeket Hétfőtől csak heti két napon lesz ügyfélfogadás Fejér megyében a nyugdíjbiztosító igazgatóságon. A cél az, hogy gyorsítsák a már beadott ügyek elintézését.
Tovább
2010.
szeptember
30. 13:17

Óbuda és Győr is idősbarát

Óbuda és Győr is idősbarát Átadták az Idősbarát Önkormányzat Díjakat. A hetedik alkalommal kiosztott díjat a III. kerület, Győr, Kaba, Nagykőrös, Pest megye és Pitvaros önkormányzata nyerte el. A díjjal egy-egy millió forintos pénzjutalom is jár.
Tovább
2010.
szeptember
27. 19:08

Idősek hónapja Debrecenben

Idősek hónapja Debrecenben Október az idősek hónapja. Debrecenben tizedszer rendeznek ebből az alkalomból többhetes programsorozatot a nyugdíjasoknak. A statisztikák szerint az országos tendenciáknak megfelelően Debrecenben is egyre több a nyugdíjas. Négy év alatt ezerrel nőtt a számuk a városban.
Tovább
2010.
augusztus
07. 20:46

Tanyagondnoki szolgálatot szerveznek

Tanyagondnoki szolgálatot szerveznek A Téthez tartozó Tétszentkúton tanyagondnoki szolgálatot szervezhet az önkormányzat, hogy a szolgáltatásokhoz a búcsújáró helyként ismert „peremkerület” idős és többgyermekes lakói is hozzájussanak. A házi jelzőrendszeres segítségnyújtás szervezésekor jártuk végig a település időseit egy alföldi viszonyokat is ismerő szociális szakértővel.
Tovább
2010.
július
19. 13:55

Újra megbírságolták a Harkányi Gyógyfürdőt

Újra megbírságolták a Harkányi Gyógyfürdőt Újabb bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-re, mert a társaság továbbra is eltérő belépőárakat alkalmaz a magyar és a külföldi nyugdíjasok esetében. A fürdőnek több százezer forint bírságot kell fizetnie, mert az EBH által korábban kiszabott 1,2 millió forintos büntetést a cég nem fizette be.
Tovább
2010.
július
12. 17:59

Idősek nagy klubja

Idősek nagy klubja Már 2 éve várja idősbarát színes programokkal Szeged és környékén élő összes nyugdíjast az országban egyedülálló Senior Center. Most tévéműsorban, zenés kívánságműsorral mutatkoznak be - nemcsak a nyugdíjasoknak.
Tovább
2010.
július
03. 17:47

Valószínűleg nem lesz félárú BKV-jegy

Valószínűleg nem lesz félárú BKV-jegy Várhatóan nem vezetik be a félárú tanuló és nyugdíjas jegyeket a BKV Zrt.-nél, miután a lehetőséget sem a társaság, sem a városvezetés nem támogatja. A közlekedési vállalat számításai szerint a kedvezményes jegyek 1,4-1,7 milliárd forint bevételkiesést jelentenének. Az erről szóló előterjesztésről csütörtöki, rendkívüli ülésén tárgyal a Fővárosi Közgyűlés.
Tovább
2010.
május
30. 18:53

Nyugdíjas kedvezmények Szlovákiában

Nyugdíjas kedvezmények Szlovákiában Szlovákiában a nyugdíjasok több kedvezményre jogosultak, melyek által némileg csökkenthetik kiadásaikat. Egyes kedvezmények törvényből eredően járnak, másokat a helyi önkormányzatok hagyhatnak jóvá.
Tovább
2010.
április
30. 08:56

Szociális kártya a II. kerületben is

Szociális kártya a II. kerületben is A II. Kerületi Önkormányzat kedvezményes élelmiszer-vásárlást biztosító szociális kártyát vezetett be. A II. kerületben több ezer olyan nyugdíjas vagy nagycsaládos él, akik jogosultak a Szociális kártya igénylésére. Az elmúlt hetekben közel százan éltek ezzel a lehetőséggel.
Tovább
2010.
február
23. 17:32

Idősbarát Önkormányzat Díj 2010

Idősbarát Önkormányzat Díj 2010 A szociális és munkaügyi miniszter és az önkormányzati miniszter az 58/2004. (VI.18.) ESZCsM-BM együttes rendeletben elhatározottak, és kapott felhatalmazás szerint közös pályázatot hirdet önkormányzatok számára a 2010. évi "Idősbarát Önkormányzat" Díj elnyerésére.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART