Címke: tél (63 találat)

2015.
március
26. 07:47

Vasárnaptól nyári időszámítás

Vasárnaptól nyári időszámítás Vasárnap térünk át a nyári időszámításra, 29-én éjjel 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat, ezzel egynapi átlagos villamosenergia-fogyasztást lehet spórolni - közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) Zrt.
Tovább
2013.
december
27. 20:22

Megdőltek a napi melegrekordok

Megdőltek a napi melegrekordok Megdőltek a napi melegrekordok péntek délután is. A fővárosban ekkor 12, Békéscsabán 15 Celsius-foknál is magasabb hőmérsékletet mértek.
Tovább
2013.
november
02. 07:36

Kezdődik a hajléktalanok téli ellátása

Kezdődik a hajléktalanok téli ellátása Pénteken kezdődött a hajléktalanok téli ellátása. A Budapesti Hajléktalanügyi Konzorcium egyik vezetője, Vecsei Miklós szerint a pályázati rendszer kezdete óta ez lehet az első év, hogy a téli ellátásokhoz szükséges források időben rendelkezésre állnak majd az egész országban, s a következő időszak kulcskérdése az lesz: hogyan lehet beavatkozni a legsúlyosabb helyzetben élő hajléktalan emberek ellátása érdekében.
Tovább
2013.
október
05. 12:01

A kéménytüzek, a füstmérgezések megelőzhetők

A kéménytüzek, a füstmérgezések megelőzhetők A fűtési szezon kezdetével egyre több a kéménytűz, a füstmérgezéses eset, naponta riasztják a tűzoltókat robbanások és szén-monoxid-mérgezések miatt, pedig az ilyen esetek többsége kellő odafigyeléssel és felkészüléssel megelőzhető lenne - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).
Tovább
2013.
március
30. 09:30

Nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az eső miatt

Nyolc megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az eső miatt Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel az MTI-t közleményben tájékoztatta arról, hogy citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg, és Tolna megyében. Ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméternyi csapadék hullhat.
Tovább
2013.
március
30. 08:45

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás

Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás Vasárnap kezdődik a nyári időszámítás, hajnali 2 órakor 3 órára kell állítani az órákat. Az átállás a közösségi közlekedést is érinti, az energiafogyasztásban pedig a kimutatások szerint 1-4 százalékos megtakarítás jelentkezik.
Tovább
2013.
március
26. 11:08

Nagyrészt bejött a téli népi időjóslás

Nagyrészt bejött a téli népi időjóslás A népi időjósok sok évszázadra visszanyúló megfigyeléseken alapuló "előrejelzését" még novemberben hozták nyilvánosságra a nyíregyházi Jósa András Múzeum munkatársai, akik régóta gyűjtik és őrzik a regulákat. És a hiedelmek nagy telet jeleztek, kemény fagyokkal és sok-sok hóval.
Tovább
2013.
március
25. 08:59

Március utolsó hete is télies idővel indul

Március utolsó hete is télies idővel indul Március utolsó hetének kezdetén borús időre, hidegre, havazásra és hófúvásra kell készülni, a hét második felében viszont enyhülni kezd az idő, a hétvégére már 10 fok körüli maximumok várhatók - derül az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.
Tovább
2013.
március
21. 16:34

A hétvégén lehűlés, havazás és hófúvás egyaránt várható

A hétvégén lehűlés, havazás és hófúvás egyaránt várható Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint a hétvégén is csak kevés napsütés ígérkezik, többfelé várható hószállingózás, havazás, az erős, viharos széllökések miatt hófúvásra is készülni kell. A hőmérséklet helyenként mínusz 10 fok alá is csökkenhet, de vasárnap várhatóan még nappal is fagypont körül alakul a hőmérséklet.
Tovább
2013.
február
12. 16:44

A vidéki nyugdíjasokat érinti leginkább az energiaszegénység

A vidéki nyugdíjasokat érinti leginkább az energiaszegénység Magyarországon 380 ezer, Európában legalább 50 millió háztartás él úgynevezett energiaszegénységben - ismerteti a kutatási adatokat a hőszigetelő anyagokat gyártó Knauf Insulation Kft.
Tovább
2013.
január
20. 11:38

Házfoglalás - 28 embert állítottak elő

Házfoglalás - 28 embert állítottak elő A rendőrök 28 embert állított elő szombat este a budapesti Csányi utcából, ahol egy demonstráció keretében civil és hajléktalan aktivisták elfoglaltak egy üresen álló, önkormányzati épületet.
Tovább
2013.
január
18. 16:05

Az extrém hideg egészségkárosító hatásaira figyelmeztet az ÁNTSZ

Az extrém hideg egészségkárosító hatásaira figyelmeztet az ÁNTSZ A meteorológiai előrejelzések szerint szombaton a minimumok mínusz 16 és mínusz 3 Celsius-fok között várhatók, és a nappali órákban a maximumok is mínusz 7 és mínusz 1 fok között lesznek majd. Vasárnap a leghidegebb órákban mínusz 15 és mínusz 5 fok közötti hőmérséklet valószínű, a nappali csúcsértékek várhatóan mínusz 3 és plusz 3 fok között alakulhatnak.
Tovább
2013.
január
14. 17:36

Tél van - Egy hónap alatt 12 ezren fordultak a Vöröskereszthez

Tél van - Egy hónap alatt 12 ezren fordultak a Vöröskereszthez Több mint tizenkétezer embernek segített a Magyar Vöröskereszt december 13. és január 13. között tartós élelmiszerrel, meleg téli ruházattal és esetenként tűzifával. A humanitárius szervezet munkatársai több mint 55 főt mentettek meg a kihűléstől. Többségüket az utcáról vitték be a szervezet valamelyik szociális ellátó intézményébe, de sokan kerültek bajba saját fűtetlen otthonukban is.
Tovább
2013.
január
14. 10:40

Havazás - Nem lesz jobb a helyzet

Havazás - Nem lesz jobb a helyzet Akadozik a tömegközlekedés a fővárosban. Pest megyében, de szinte az egész országban gond van. Sok a baleset, késnek a vonatok. Ami még rosszabb hír: átmeneti szünet után folytatódik a havazás, ónos eső is jöhet.
Tovább
2013.
január
06. 16:12

A jövő héten ismét téliesebbre fordul az időjárás

A jövő héten ismét téliesebbre fordul az időjárás Ismét visszaesik a hőmérséklet, a jövő héten többfelé várható havas eső, hószállingózás, akár havazás – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.
Tovább
2012.
december
23. 08:49

Vigyázat, ónos eső várható!

Vigyázat, ónos eső várható! Vasárnap sokfelé várható havazás, illetve több megyében már a kora délelőtti órákban, majd szinte az egész országban tartós ónos esőre is fel kell készülni.
Tovább
2012.
december
14. 18:38

Vigyázat, jön az ónos eső!

Vigyázat, jön az ónos eső! A szombaton várható ónos eső miatt három megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Tovább
2012.
december
10. 13:39

Kikapcsolási moratórium az ünnepekre

Kikapcsolási moratórium az ünnepekre Felfüggeszti december 21. és január 2. között a lejárt tartozások miatt a gázszolgáltatás kikapcsolását lakossági ügyfeleinél a Tigáz. Bár a vállalatnak igen nagy a kinnlevősége és a hatvan napot meghaladó tartozások száma, az ünnepek alatt egyetlen család otthonát sem fogják fűtés nélkül hagyni.
Tovább
2012.
december
08. 21:44

Vasárnap is hófúvásokat, jelentős hóakadályokat okozhat az erős szél

Vasárnap is hófúvásokat, jelentős hóakadályokat okozhat az erős szél Továbbra is számítani lehet erős, olykor viharos széllökésekre, amelyek hófúvásokat, jelentős hóakadályokat okozhatnak, de a legmagasabb fokú, piros riasztást szombaton késő délután visszavonta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A vasárnapra kiadott veszélyjelző előrejelzésben öt megyére másodfokú figyelmeztetést adtak ki.
Tovább
2012.
december
07. 18:43

Veszélyes a téli vitaminhiány

Veszélyes a téli vitaminhiány Az őszi, téli időszakban kimerül a szervezetünk, fáradékonyabbak vagyunk és fogékonyabbak a fertőzésekre, betegségekre is. Pedig tudatos táplálkozással sokat tehetünk ez ellen – hívja fel a figyelmet Veresné Dr. Bálint Márta, a Semmelweis Egyetem ETK Dietetikai és Táplálkozástudományi tanszékének docense. A magyar felnőtt lakosság többsége szenved szelén és D-vitamin hiányban, ezen is lehet tudatos étrenddel segíteni.
Tovább
2012.
december
07. 17:27

Szombaton helyenként 30 centiméternyi hó is eshet

Szombaton helyenként 30 centiméternyi hó is eshet Szombaton az ország déli, délnyugati területein intenzív havazásra kell készülni, helyenként több mint 30 centiméternyi friss hó is hullhat. A fokozatosan erősödő szél hatására sok helyen hófúvás is várható, s elsősorban a déli területeken jelentős hóakadályokkal is számolni kell - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb prognózisából.
Tovább
2012.
december
01. 10:30

Ma lép életbe a kilakoltatási moratórium

Ma lép életbe a kilakoltatási moratórium A törvény szerint a december 1-jétől március 1-jéig tartó téli kilakoltatási moratórium idején a végrehajtó a lakóingatlan kiürítését elhalaszthatja, ha a kötelezett magánszemély. Erre nincs lehetőség, ha önkényesen elfoglalt lakásról van szó, vagy ha a kötelezettel szemben korábban rendbírságot szabtak ki.
Tovább
2012.
november
28. 19:53

Még egy napig tart az enyhe idő

Még egy napig tart az enyhe idő Csütörtökön eleinte még a melegfrontra érzékenyek lehetnek stresszesebbek az időjárás miatt, estétől viszont már a hidegfrontra érzékenyeknél jelentkezhet fejfájás, migrén - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán Facebook-oldalán.
Tovább
2012.
november
17. 09:54

A magas vérnyomás télen veszélyesebb

A magas vérnyomás télen veszélyesebb Télen nem csak a nátha és az influenza jelent veszélyt egészségünkre. A hideg idő a stroke és a szívinfarktus kockázatát is növeli. Statisztikák szerint a téli hónapokban 20-50%-kal nagyobb a szív- és érrendszeri betegségek miatti halálesetek száma.
Tovább
2012.
november
15. 12:16

Idén is lehet tűzifa-vásárlási támogatás?

Idén is lehet tűzifa-vásárlási támogatás? Az 5 ezer fő alatti települések önkormányzatai előzetes igénybejelentéseiket már benyújthatták, kormánydöntés azonban még nem született az idei fűtési időszakra vonatkozó szociális tűzifa-támogatásról - derül ki a belügyminiszter LMP-s képviselőknek adott válaszából.
Tovább
2012.
november
03. 11:28

Védjük otthonunkat a zord idő ellen

Védjük otthonunkat a zord idő ellen Bár az időjárás sokáig kegyes volt hozzánk, az elmúlt héten beköszöntött az ősz Magyarországra, s vélhetően a dermesztő téli hidegre sem kell már sokáig várnunk. Az esős időszak természetesen a különböző természeti károk elszaporodását is jelenti, melyek ellen nagyon nehéz védekezni, ám nem lehetetlen.
Tovább
2012.
november
01. 08:25

Ma kezdődik a hajléktalanok téli ellátása

Ma kezdődik a hajléktalanok téli ellátása Ma kezdődik a hajléktalanok téli ellátása. A Menhely Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a fővárosban biztosan elindul az alapellátás, vidéken viszont egyelőre nem állnak rendelkezésre a szükséges források. Soltész Miklós szociális államtitkár szerdán azt közölte, hogy a téli ellátásokra felhasználható szokásos kiegészítő pályázat novemberben jelenik meg.
Tovább
2012.
október
24. 16:59

Ideje felkészülni a télre!

Ideje felkészülni a télre! A csendes őszi időnek egy pénteken érkező hidegfront vet véget, szombaton már havas esőre, hóra, komolyabb fagyra is számítani lehet, ezért itt az idő felkészülni a télies időjáráskor szokásos teendőkre - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Tovább
2012.
szeptember
10. 12:19

Sok esőt jósolnak és fagyos telet

Sok esőt jósolnak és fagyos telet Nemzetközi kutatóintézetek előrejelzése szerint az idei ősz és tél az átlagosnál kissé csapadékosabbnak ígérkezik. Az intézetek előrejelzései között vannak különbségek, de a többség az aszályos időszak végét vetíti előre. A hőmérséklet átlagosnak, vagy annál kissé hűvösebbnek ígérkezik.
Tovább
2012.
február
12. 14:49

Lassan megszűnik az extrém hideg

Lassan megszűnik az extrém hideg Az extrém hideg idő fokozatosan megszűnik, de még mindig hidegebb lesz az ilyenkor szokásosnál – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa vasárnap.
Tovább
2012.
február
09. 05:17

Idén már 55 ember halálát okozta kihűlés

Idén már 55 ember halálát okozta kihűlés Európában a kemény hideg főleg a kontinens keleti felén szedett áldozatokat. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a magyarországi adatokat összesítve azt a tájékoztatást adta, hogy január elsejétől 55 ember halálát okozta kihűlés.
Tovább
2012.
február
06. 12:13

Rekordközelbe várják a mai gázfogyasztást

Rekordközelbe várják a mai gázfogyasztást Magyarország várható földgázfogyasztása hétfőn 75 millió köbméter lesz, amely a legmagasabbak között lesz ebben a fűtési szezonban - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt.
Tovább
2012.
február
05. 16:01

Túlélőcsomag erős fagyok idejére

Túlélőcsomag erős fagyok idejére A lesoványodott öregek már tíz fok körüli lakásban is lehűlhetnek, mert hiányoznak a didergéshez szükséges izmaik. A gyerekek vékony bőre már egy óra alatt megfagyhat.
Tovább
2012.
február
05. 10:25

A rendőrség másfélszáz embert mentett meg eddig a kihűléstől

A rendőrség másfélszáz embert mentett meg eddig a kihűléstől Összesen 152 embert mentettek meg eddig a rendőrök a kihűléstől azzal, hogy segítséget nyújtottak a számukra – mondta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője vasárnap reggel.
Tovább
2012.
február
03. 21:02

Hideg: több mint kétezren segítenek az időseknek

Hideg: több mint kétezren segítenek az időseknek Több mint kétezer, közfoglalkoztatásban részt vevő ember tart kapcsolatot az idősekkel és elesettekkel az 5 ezernél kevesebb lakosú településeken, így a nagy hideg miatt kialakult helyzetben is segítséget kaphatnak a rászorulók - közölte Mányai Zoltán, a Belügyminisztérium (BM) sajtófőnöke pénteken.
Tovább
2012.
február
02. 15:03

Hideg idő - Tizenegy megyében van elsőfokú figyelmeztetés

Hideg idő - Tizenegy megyében van elsőfokú figyelmeztetés Péntektől tizenegy megyére adott ki elsőfokú figyelmeztető jelzést az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök reggel a fagy, illetve a várható havazás miatt.
Tovább
2012.
január
31. 10:34

Így alkalmazkodunk a hideghez

Így alkalmazkodunk a hideghez Szervezetünk folyamatosan alkalmazkodik a külső hőmérsékleti viszonyokhoz, így a téli hideg időjárás szélsőségeihez is. Hőszabályozásunk állandóan jelzi és folyamatosan biztosítja testünk kellő és állandó hőmérsékletét.
Tovább
2012.
január
29. 21:37

Vigyázat! Itt az idei tél leghidegebb időszaka!

Vigyázat! Itt az idei tél leghidegebb időszaka! A jövő héten az idei tél eddigi leghidegebb időszakára számíthatunk. Több helyen is lesz - 15 fok alatti hőmérséklet! Hiába lesz nappal sok a napsütés, a rideg éjszakák után napközben is jóval fagypont alatt marad a hőmérséklet.
Tovább
2012.
január
27. 18:29

Jön a fagy - A rendőrség a polgárőrök segítségét kéri

Jön a fagy - A rendőrség a polgárőrök segítségét kéri Az országos rendőrfőkapitány azért kereste meg az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnökét, mert az elkövetkezendő napokban és hetekben zord, hideg, csapadékos időjárás várható, amely különösen az egyedül élő időseket és a hajléktalanokat veszélyezteti.
Tovább
2012.
január
17. 17:36

Legyünk télen fokozottabb figyelemmel rászoruló embertársainkra!

Legyünk télen fokozottabb figyelemmel rászoruló embertársainkra! A tél fagyos időjárása fokozottabb veszélyt jelent hajléktalan embertársainkra és az idősekre, egyedül élőkre egyaránt. A kihűléses halálesettel végződő tragédiák sok esetben nagyobb odafigyeléssel megelőzhetőek lennének. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium közleménye.
Tovább
2012.
január
13. 12:10

Hideg szél és fagy várható

Hideg szél és fagy várható Egyelőre véget ér az enyhe, tavaszias idő, hideg széllel és havazással télire fordul az időjárás - közölte Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.
Tovább
2011.
december
28. 10:33

Hogyan táplálkozzunk télen?

Hogyan táplálkozzunk télen? Télen szervezetünk több energiát igényel, hajlamosak vagyunk többet enni, mégis nehezebben férünk az egészséges és friss élelmiszerekhez. Adódik hát a kérdés, hogy mégis miket lehet enni ebben az időszakban, hogy egészségesek maradhassunk?
Tovább
2011.
december
20. 11:41

3 téli zöldség a jó egészségért

3 téli zöldség a jó egészségért A téli időszak természetesen nem a zöldségszüret ideje. Ilyenkor a természet alszik, pihen. De a vitamin-utánpótlásra szükségünk van, hiszen télen egyébként is sebezhetőbb az immunrendszerünk. Ebben az időszakban érdemes olyan zöldségeket fogyasztani, amik jól bírják a hideget. Persze napjainkban folyamatosan lehet kapni minden élelmiszert, de ezeknek nem olyan a vitamintartalma, mint egyébként.
Tovább
2011.
december
08. 15:44

Télen eltűnik a fiatalság a nők szeméből

Télen eltűnik a fiatalság a nők szeméből A tél négy évvel és nyolc hónappal láttatja öregebbnek a nők szemét - idézte szépségipari kutatók megállapítását a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása. A szakemberek 5 ezer női szempár küllemét tanulmányozták évszakról évszakra, és úgy találták, hogy a hidegebb hónapokban kifejezetten sötétebbek voltak a szemek alatti karikák és táskák.
Tovább
2011.
december
04. 10:04

A téli időjárás veszélyei

    A téli időjárás veszélyei A téli időszak beköszöntével nagyobb odafigyelést és elővigyázatosságot kell tanúsítanunk saját magunk és a közúti közlekedésben résztvevők biztonsága érdekében. A téli időjárás veszélyeinek elkerülése, a balesetek megelőzése mindenkitől öngondoskodást és körültekintést, valamint felkészülést igényel.
Tovább
2011.
december
03. 09:56

Hogyan takarékoskodjunk a fűtési szezonban?

Hogyan takarékoskodjunk a fűtési szezonban? A téli időszakban növekvő fűtési költségek egyre inkább az energiatakarékos megoldásokra irányítják a figyelmet, a területen érdekelt cégek ugyanakkor tanácsokkal is próbálják segíteni a lakosságot abban, hogy ésszerűen bánjanak az energiával a fűtési szezonban.
Tovább
2011.
november
24. 19:59

Üssük ki a téli betegségeket!

Üssük ki a téli betegségeket! Az őszi-téli időszakban kiemelt figyelmet fordítunk az immunrendszer erősítésére. Sokszor azonban épp apróságokkal, mindennapi szokásainkkal ártunk a legtöbbet. Mit ne tegyünk, hogy a náthás, influenzás hónapokat könnyebben átvészeljük?
Tovább
2011.
november
10. 07:35

Mikor lesz hó, mikor érkezik a tél?

Mikor lesz hó, mikor érkezik a tél? Az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársai sem tudnak arra a kérdésre válaszolni, mikor fog először havazni Budapesten és a nagyvárosokban. A mostani előrejelzés – amely november 19-ig szól – szerint egyelőre nyoma sincs a tartós havazásnak. A sokéves átlagból sem következik, hogy az igazi télnek már novemberben be kellene köszöntenie.
Tovább
2011.
március
20. 09:50

Ötmilliárd forint két hét kialvatlanságért - megéri?

Ötmilliárd forint két hét kialvatlanságért - megéri? Oroszországban idén utoljára állítják át az órákat a nyári időszámításra, ugyanis úgy gondolják, hogy a harminc évvel ezelőtt bevezetett nyári időszámításnak ma már több kára van, mint haszna. A közvilágítás a fényviszonyokat érzékelve automatikusan kapcsol be és ki, és a napnyugta nyáron különben is kitolódik. Mi értelme, ha még este tízkor is világos van? Megnéztük, nálunk hogyan vélekednek erről az emberek.
Tovább
2010.
december
17. 20:38

Figyeljünk az egyedülállókra, az idősekre!

Figyeljünk az egyedülállókra, az idősekre! Kihűlés miatt vesztette életét egy 55 éves újlétai nő és egy 59 éves hajdúböszörményi férfi, mindkettőjüket otthonában találtak holtan az elmúlt 24 órában - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője pénteken.
Tovább
2010.
december
11. 09:09

Csak óvatosan, mert egy csonttörés halálos is lehet!

Csak óvatosan, mert egy csonttörés halálos is lehet! Télen, amikor a járdák jegesek, csúsznak, az elesés veszélye miatt érdemesebb a lakásban maradni, bár még ott is történhetnek balesetek. A törések kiemelkedő helyen szerepelnek az időskori halálozási okok listáján.
Tovább
2010.
december
09. 11:10

Figyelem! Kíhűlésveszély!

Figyelem! Kíhűlésveszély! A jó idő elmúltával a hirtelen beköszöntő hideg, a 0 Celsius fok alatti hőmérséklet kemény próba elé állítja az utcán élőket és a tüzelő nélkül, lakásukban egyedül élő idős embereket. A téli hideg idő beálltával veszélyben a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élők, figyeljünk oda rájuk, működjünk együtt a rendőrséggel, az önkormányzatokkal!
Tovább
2010.
november
12. 07:22

Gyümölcsfáink téli védelme

Gyümölcsfáink téli védelme A nálunk honos gyümölcsfák lombhullástól rügyfakadásig nyugalmi állapotban vannak. Ebben az időszakban szünetel a tápanyagfelvétel, és nagyon lecsökken a fák légzése is. Ilyen állapotban a fák a nálunk szokásos legalacsonyabb hőmérsékletet is károsodás nélkül viselik el. Téli fagykárt csupán azok szenvednek, amelyeknek vesszői valamilyen ok (túlzott nitrogéntrágyázás, erős őszi öntözés, gombás betegségek okozta korai lombhullás) következtében nem érnek be. Lássuk mi a teendőnk!
Tovább
2010.
november
01. 19:32

Menedék a fagyhalál elől

Menedék a fagyhalál elől Évről évre egyre több idős ember szenved fagyhalált fűtetlen otthonában. Idén az előrejelzések szerint zordabb lesz a tél az eddig megszokottaknál. A gondot ugyan nem oldhatja meg, de komoly segítséget kínál az alábbi felajánlás.
Tovább
2010.
október
08. 06:59

Gyógyszer helyett hagyma - kincset ér

Gyógyszer helyett hagyma - kincset ér A gyógyszerek uralmának korában lassanként megfeledkezünk a természetes megoldásokról. Amikor nem égető problémáról van szó, érdemes a régi tudást felidézni és alkalmazni. Az őszi-téli időszak egyik ilyen említésre méltó "gyógyszere" a magyar konyha legfőbb alappillére, a hagyma.
Tovább
2010.
január
23. 07:44

Fagyhalál: a hajléktalanok és a fűtetlen lakásban élő idősek vannak leginkább veszélyben

Az idõjárás enyhült ugyan az előző napokban, a szociális és munkaügyi miniszter ennek ellenére pénteken is felhívta a figyelmet a fagyhalál megelõzésére.
Tovább
2009.
december
29. 11:46

Karácsony óta nem keresi senki

Közlekedési balesetet szenvedett egy idős férfi, személyazonosságát nem sikerült megállapítani. Kérjük, akik felismerik, jelentkezzenek!
Tovább
2009.
december
26. 09:00

Megviselte az embereket a téli tavasz

Megviselte az embereket a téli tavasz Többen kértek segítséget a mentőktől, mint ahányan átlagosan szoktak, mivel a melegebb időjárás hirtelen érte az embereket. Főként az idősebbekhez és az érzékenyebbekhez kellett kimenni, mert megviselte őket a télen jött tavasz.
Tovább
2009.
december
24. 07:47

A belső békesség a legnagyobb ajándék

A belső békesség a legnagyobb ajándék Az emberi élet szakaszainak értelméről és küldetéséről beszélt Várszegi Asztrik püspök, pannonhalmi főapát a győri városházán, a Nyitott nemzedék nyugdíjasok szabadegyetemén.
Tovább
2009.
december
22. 16:58

Kihűlt egy asszony a lakásában – milliók voltak a fiókjában

Kihűlt egy asszony a lakásában – milliók voltak a fiókjában Kihűlt egy 71 éves asszony Kapuváron. Az idős nőt a családsegítő intézet munkatársa találta meg, amikor meleg teát vitt neki. Egyébként étellel és fűtőanyaggal is ellátták. A rendőrök ezek tudatában igencsak meglepődtek, amikor a halottszemle során, az iratok keresése közben 11 millió forintnak megfelelő készpénz és valuta került elő.
Tovább
2009.
december
19. 13:21

Segítség kérése a fagyhalál megelőzésére

Segítség kérése a fagyhalál megelőzésére A napokban várható rendkívüli hideg miatt különösen nagy figyelmet kell fordítanunk a kihűléses halálesetek megelőzésére, amely mindannyiunk felelőssége. A szociális miniszter azt kéri, hogy az önkormányzatok, a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársai, a szociális és gyermekvédelmi szolgáltatást nyújtó szervezetek szakemberei települési szinten hangolják össze tevékenységüket, szükség esetén hozzanak létre rendkívüli figyelőszolgálatot a tragédiák megelőzése érdekében.
Tovább
2009.
december
15. 07:28

Növényeink teleltetése

Növényeink teleltetése Egyelőre várni kell, hogy melegebb égtájakhoz szokott dísznövényeink a szabadban élhessék túl a téli időszakot. Ezért van szükség arra, hogy gondoskodjunk átteleltetésükről.
Tovább
2009.
december
14. 10:18

Vigyázat, jön a fagy!

Vigyázat, jön a fagy! Hamarosan beköszönt a fagyos időszak, a hőmérséklet immár nappal is tartósan nulla fok alatt marad. A hideg idő, illetve a fagy komoly károkat okozhat a talajban vagy a fűtetlen pincékben található vízmérőkben, sőt a falakon belüli vízvezeték-hálózatban is.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART