Címke: turizmus (71 találat)

2014.
április
16. 08:53

Megteltek a szállodák az ünnepekre

Megteltek a szállodák az ünnepekre Átalakulóban vannak a húsvéti szokások, egyre több család tölti szállodában az ünnepeket, így a belföldi hotelekben várhatóan teltház lesz húsvétkor - derül ki az MTI tudósítói által készített körképből.
Tovább
2013.
szeptember
21. 19:38

Több, mint egy kilométer bor

Több, mint egy kilométer bor Sikeres volt a tokaji kísérlet, így új magyarországi rekordot állítottak fel Tokajban. A történelmi kisváros utcáin több mint egy kilométeres borfolyamot alakítottak ki, ezzel ünnepelve Tokaj és a németországi Oestrich-Winkel testvérvárossá válásának huszonötödik évfordulóját.
Tovább
2013.
szeptember
05. 19:38

Darázsveszélyre figyelmeztet a Pilisi Parkerdő

Darázsveszélyre figyelmeztet a Pilisi Parkerdő Fokozott elővigyázatosságra inti a túrázókat a Pilisi Parkerdő Zrt. a darazsak elszaporodása miatt. A legtöbb darázscsípés Budapesten, a Hárs-hegy és a Hármashatár-hegy térségében történt.
Tovább
2013.
augusztus
10. 08:56

Tengeralatti régészeti múzeum nyílt Horvátországban

Tengeralatti régészeti múzeum nyílt Horvátországban Tengeralatti régészeti múzeum nyílt az észak-adriai Mali Losinj szigeten, a Cikat-öbölben, ahol a víz alatti régészet tárgyait láthatja az érdeklődő 4 métertől 12 méterig terjedő mélységben.
Tovább
2013.
augusztus
08. 18:29

"Épül" a diósgyőri vár - Látványtervek

"Épül" a diósgyőri vár - Látványtervek Visszanyeri eredeti pompáját a Diósgyőri vár: az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló beruházás során megújulnak az eredeti bástyák és palotaszárnyak, de rekonstruálják a vár lovagtermét is, amely Közép-Európában egykor a legnagyobb volt.
Tovább
2013.
június
29. 10:29

Horvátország belép az unióba

Horvátország belép az unióba Vasárnap éjféltől megszűnik a vámellenőrzés a horvát határon, miután július 1-jével Horvátország csatlakozik az Európai Unióhoz.
Tovább
2013.
június
28. 09:51

Több ezer hagyományőrző íjász találkozik Ópusztaszeren

Több ezer hagyományőrző íjász találkozik Ópusztaszeren A Kárpát-medence minden szegletéből több ezer vendég érkezik szombaton az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba, a hagyományőrző íjásztalálkozóra, a Nyílzáporra - közölte a park marketingvezetője.
Tovább
2013.
június
26. 15:02

Idén többet költhetnek fürdőzésre a magyarok

Idén többet költhetnek fürdőzésre a magyarok Július elsejétől bővül a SZÉP Kártya zsebei között az átjárhatóság, és már nemcsak szálláshely-szolgáltatásért, hanem gyógyfürdő- és strandbelépőért is lehet mindhárom zsebből fizetni. További változás, hogy új szolgáltatásként a szabadidős sportrendezvények nevezési díja is belekerült a SZÉP Kártyával fizethető körbe.
Tovább
2013.
június
24. 10:57

Minden második család tervez az idén nyaralást

Minden második család tervez az idén nyaralást A nyaralási főszezon kezdete alkalmából a Generali reprezentatív kutatást készített, 1200 főt, 18-59 év közötti embert kérdeztek meg terveiről, korábbi utazási tapasztalatairól. A biztosító társaság közleménye szerint a felmérés kimutatta, hogy a nyaralni szándékozók többsége, az összes megkérdezett 37 százaléka belföldön pihenne, és szinte minden üdülni vágyó a vízparton szeretné tölteni szabadságát.
Tovább
2013.
május
24. 10:34

Könyebb lesz utazni háziállatokkal

Könyebb lesz utazni háziállatokkal Az Európai Unió állampolgárai a jövőben egyszerűbben kelhetnek útra kutyával, macskával, vagy akár vadászgörénnyel, de az egészségügyi előírások szigorúbbak lesznek - döntött csütörtökön az Európai Parlament
Tovább
2013.
május
12. 21:07

Kínai vizit Zalában

Kínai vizit Zalában A két ország közötti közvetlen légi járat újbóli megteremtésével jelentősen emelkedne a Kínából Magyarországra érkező turisták száma - jelentette ki szombaton Hévízen Hsziao Csien, Kína budapesti nagykövete, aki ezekben a napokban a hévízi és keszthelyi turisztikai kínálattal, valamint a Zalaegerszegen működő magyar tulajdonú vállalkozásokkal ismerkedik.
Tovább
2013.
május
11. 06:56

Magyarországon olcsó a napsütés

Magyarországon olcsó a napsütés Svédországban kiszámolták, mennyibe kerül egy óra napsütés, s Magyarország ennek alapján dobogós helyet kapott - derül ki a Magyar Turizmus (MT) Zrt. online hírleveléből.
Tovább
2013.
május
09. 09:49

Irtják a szúnyogokat Budapesten és a Balatonon

Irtják a szúnyogokat Budapesten és a Balatonon Megkezdődik a szúnyogirtás szerda este a fővárosban; az irtást - szükség szerint - további két-nyolc alkalommal megismétlik nyáron. A Balatonnál csütörtök reggel szálltak fel a repülőgépek.
Tovább
2013.
május
06. 15:51

Finnek "szállják meg" Baranyát

Finnek "szállják meg" Baranyát Geresdlakon egyre több finnel lehet találkozni - a településen minden évben több hónapot tölt 150 finn, akik vagy munkájuk miatt jönnek ide, vagy nyugdíjas éveikre vesznek házat maguknak, írja a Népszabadság.
Tovább
2013.
április
30. 17:34

Elkezdték apasztani a Balaton vizét

Elkezdték apasztani a Balaton vizét Rendkívüli sajtótájékoztató keretében nyitotta meg kedden a Sió-zsilipet Siófokon Molnár Béla, az Országos Vízügyi Főigazgatóság főigazgatója, így a már kritikusnak mondott 124 centiméteres vízállás mellett megkezdődött a Balaton apasztása.
Tovább
2013.
április
27. 11:39

Félig kinyitott a Balaton

Félig kinyitott a Balaton A Balaton északi partján működő strandok többsége már felkészült a nyárias időjárásban érkező vendégekre, a déli parton viszont sok helyen még zárt kapukat találnak a látogatók. A fizetős strandokon belépőket csak pünkösdtől, illetve június elejétől kérnek, és lesznek helyek, ahol emelkedni fognak az árak.
Tovább
2013.
április
25. 11:28

A legkedveltebb kirándulóhelyek

A legkedveltebb kirándulóhelyek A Megyer-hegyi tengerszem és az ipolytarnóci ősmaradványos volt a legkedveltebb hazai kirándulóhely az elmúlt egy évben, tavasszal azonban a bükki időszakos gejzírekre és a rododendronos Jeli Arborétumra kíváncsiak a legtöbben.
Tovább
2013.
április
21. 21:06

Kinyitottak az első balatoni strandok

Kinyitottak az első balatoni strandok Kinyitottak ez első strandok a Balatonnál a hétvégén, akadtak napozók, akik már meg is mártóztak a 12 Celsius-fokos vízben. Sok strandon ugyanakkor még tart a felkészülés az idei szezonra, és a belépőjegy-árakról sem döntöttek az üzemeltetők.
Tovább
2013.
április
04. 12:27

Szennyvíz folyik a Balatonba

Szennyvíz folyik a Balatonba Szennyvíz folyik a megtelt csatornákból az élővizeken át a Balatonba. A Veszprém megyei szolgáltató ahol tud, szivattyúz és fertőtlenít - mondta el a Bakonykarszt Zrt. vezérigazgatója.
Tovább
2013.
március
19. 15:57

Lengyelországban üdülhetnek magyar nyugdíjasok

Lengyelországban üdülhetnek magyar nyugdíjasok Magyar családok és nyugdíjasok Lengyelországban, míg lengyelek Magyarországon üdülhetnek majd az Európai Bizottság Calypso elnevezésű szociálturisztikai programja keretében.
Tovább
2013.
március
03. 09:57

Ismét jönnek az oroszok Sármellékre, de nem azért...

Ismét jönnek az oroszok Sármellékre, de nem azért... Moszkva és Sármellék között hetente közlekedő új charterjáratot indít április közepétől november elejéig egy utazási és ingatlaniroda - mondta el az orosz tulajdonú vállalkozás hévízi menedzsere.
Tovább
2013.
február
28. 12:06

VitalExpo - Új egészségügyi kiállítás a HUNGEXPO-n

VitalExpo - Új egészségügyi kiállítás a HUNGEXPO-n Mostanáig nem volt olyan rendezvény, ami segítséget adott volna a tájékozódásban vagy akár csak a lehetőségek megismerésében. A VitalExpo kiállítás ezt a szerepet tölti be, segíti a kommunikációt a lakosság és az egészségügyi szolgáltatók között - mondják a szervezők.
Tovább
2013.
február
13. 13:03

A Facebookon adták össze a pénzt egy idős házaspár nyaralására

A Facebookon adták össze a pénzt egy idős házaspár nyaralására Megható történet zajlott az elmúlt napokban a Facebookon a szemünk előtt: egy utazási irodai kolléga gyűjtést szervezett, hogy az idős házaspár közösen utazhasson a tengerhez. A férj eredetileg csak feleségét tudta befizetni az útra születésnapi meglepetésként, akinek minden vágya az volt, hogy még egyszer láthassa a tengert. A pénz összegyűlt, a pár közösen utazhat - írja a turizmusonline.hu.
Tovább
2013.
február
13. 11:07

Idén többen üdülhetnek az Erzsébet-program keretében

Idén többen üdülhetnek az Erzsébet-program keretében A tavalyi üdülési csekkek fel nem használt részéből 498 millió forinttal megemelik az Erzsébet-program 2,5 milliárd forintos induló összegét, így idén kétszer annyi nagycsaládos és nyugdíjas üdülhet - jelentette be Nagy Anna, a program szóvivője.
Tovább
2013.
február
09. 16:05

„A hazai termálfürdők egészségmegőrző helyekké válhatnának”

„A hazai termálfürdők egészségmegőrző helyekké válhatnának” A mozgásszervi betegségek megelőzésében, kezelésében és rehabilitációjában sokkal nagyobb teret kaphatna a hazai termálkincs. A termálfürdők egészségmegőrző helyekké válhatnának, ahol felmérnék az emberek fizikai állapotát, valamint személyre szabott edzéstervet ajánlanának, melynek eredményét aztán fölmérnék. Ez sokat lendítene a fürdők népszerűségén és forgalmán. A Rádió Orient műsorában Bálint Géza a magyar gyógyfürdőkben rejlő egészségprevenciós lehetőségekre hívta fel a figyelmet. Az MTA doktora emellett a mindennapos mozgás fontosságáról, az elhízás okozta veszélyekről és a reumás betegségek kezeléséről beszélt.
Tovább
2013.
február
09. 09:05

Szeretnek utazni a brit nyugdíjasok

Szeretnek utazni a brit nyugdíjasok Az egyik legforgalmasabb brit online utazási iroda, az elsősorban üdülési túracsomagokat árusító TravelSupermarket összehasonlító elemzést készített ügyfelei utazási szokásairól - olvasható a TTGHungary Hírlevelében.
Tovább
2012.
november
24. 08:49

Változnak a SZÉP kártya felhasználásának szabályai

Változnak a SZÉP kártya felhasználásának szabályai A változások közül az egyik legfontosabb, hogy az eddiginél több sporttevékenység lesz fizethető SZÉP kártyával, például a sporthorgászat, a sportoktatás, illetve lehet majd uszodabérletet vásárolni vagy sportpályát bérelni.
Tovább
2012.
november
23. 11:15

Megnyílt a Nyugdíjas Expo

Megnyílt a Nyugdíjas Expo November 23–25. között kétszáz kiállító részvételével a SYMA-csarnokban rendezik meg a IV. Nyugdíjas Expót. Az ország egyetlen kifejezetten szépkorúaknak szóló kiállításán sokszínű program, sztárfellépők, koncertek, termékbemutatók, ingyenes szűrővizsgálatok egészségügyi és életmód-tanácsadás, vásárlási kedvezmények, karácsonyi vásár várja a látogatókat. A kiállításról Galisz Tamással, a kiállítást szervező G-Mentor Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.
Tovább
2012.
november
15. 13:15

Népszerű a hazai egészségturizmus

Népszerű a hazai egészségturizmus Magyarország előkelő helyet foglal el a gyógy- és egészségturizmusban. A népszerűség oka a gyógyvízkincsben, a felkészült orvosokban, a jó egyetemi képzésben és az olcsóságban rejlik. A jövőben a hazai egészségturizmus népszerűsítése mellett az utazásorvostan előtérbe állítása is kívánatos. A Rádió Orient műsorában Kelecsényi Ágnes és Felkai Péter beszéltek a külföldön történt balesetek kezeléséről és az európai egészségbiztosítási kártya megfelelő használatáról.
Tovább
2012.
november
12. 09:31

Kilencszáz éves pincék fölött dolgoznak a tokajibor-kutatók

Kilencszáz éves pincék fölött dolgoznak a tokajibor-kutatók Őrködnek egy hungarikum, a tokaji bor minőségén, kutatják, hogyan lehet még finomabb borokat készíteni a világörökség részét képező Tokaji Borvidéken, miközben maguk is bírnak egy darabbal a világörökségből: a székházuk alatt húzódó, majd' 800 méter járathosszúságú, muzeális Rákóczi-borpince kilencszáz éves is lehet. Ők a Tokaj Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet.
Tovább
2012.
november
05. 09:37

"Balzsam" testnek, léleknek és szellemnek

"Balzsam" testnek, léleknek és szellemnek Ha a méltóságteljesen nyújtózkodó Megyeri hidat a budai oldalon elhagyva a festők városába, Szentendrére, majd tovább, a Duna vonalát követve Visegrád felé autózunk, ollószerűen kinyílik a táj, frissül a levegő, csendesülnek a zajok. Az utazót mélységes nyugalom és derű szállja meg, nem véletlenül választják kirándulásuk, pihenésük egyik célpontjául a hazai és külföldi turisták a Dunakanyart. Ha minden az előzetes tervek szerint alakul, ezt a páratlan adottságot kihasználva nyílhat meg hamarosan a Visegrád fölött magasodó Fekete-hegyen a Silvanus Hotel gyógycentruma.
Tovább
2012.
október
29. 09:21

A toronyórák "gyógyítója"

A toronyórák "gyógyítója" Megjavította, majd korszerű, elektronikus időmérőkre cserélte ki a székesfehérvári toronyórákat, karbantartja a város turisztikai látványosságának, a virágórának az óraszerkezetét. Muzeális értékeket őrző óragyűjteményt hozott létre, alkotótársaival közösen látványos órajátékot készített, most pedig egy vizijáték megvalósításán töri a fejét Kovács Jenő, az egykori koronázóváros lokálpatrióta órásmestere.
Tovább
2012.
október
25. 09:27

Nemcsak gyógyhatásában, de élővilágában is kuriózum a hévízi tó

Nemcsak gyógyhatásában, de élővilágában is kuriózum a hévízi tó A világon is egyedülálló meleg vizű hévízi tó gyógyhatása meglehetősen ismert, kevesebb szó esik azonban arról, hogy magának a tónak és környékének milyen különleges az élővilága. Nem egy gyógyvizes medencéről, hanem egy élő tóról van szó ugyanis, amelyben akadnak olyan növény- és állatfajok, amelyek a Földön másutt nem léteznek, vagy a sajátos körülmények miatt legalábbis ritkaságnak számítanak. Mikroszkopikus rákok, érdekes vízi atka, csak itt élő vadponty, az emberi hámsejteket csipkedő szúnyogirtó fogasponty, vagy a tavon úszkáló tündérrózsák némelyike olyan egyedisége a tónak, amelyet érdemes megismerni.
Tovább
2012.
október
21. 13:39

Újabb kaput nyit Pannonhalma

Újabb kaput nyit Pannonhalma Kiállítótérré és rendezvényközponttá alakítják rekonstrukciója után a pannonhalmi Bencés Főapátság egykori gazdálkodásának központját európai uniós támogatással.
Tovább
2012.
október
18. 10:11

Titkos földalatti erőmű új funkciót keres

Titkos földalatti erőmű új funkciót keres A Balaton keleti csücskében, Balatonfűzfőn nem mindennapi létesítményt rejt az erdő mélye: itt épült fel közel kilencven éve Magyarország egyetlen földalatti erőműve. Ipari műemlékként is bőven megállná helyét, de az állami tulajdonú Nitrokémia Zrt. új funkciót szeretne találni a rendkívül különleges építménynek.
Tovább
2012.
október
16. 10:32

Történeti emlékeztető hely lesz Hitler Farkasodúja

Történeti emlékeztető hely lesz Hitler Farkasodúja Adolf Hitler csaknem három éven át a Farkasodú (Wolfsschanze) néven ismert, kiterjedt lengyelországi földalatti komplexumból irányította a Harmadik Birodalom, a náci hatalom népirtó világháborús erőfeszítését. Lengyelország sokat tett azért, hogy megőrizze az utókor számára a birkenaui és más haláltáborok valóságának emlékeit, de ennek az előretolt állásnak a maradványai ma már nem sokat mondanak. Az egykor főhadiszállás létesítményeit egy magáncégnek adták bérbe, amely fazekas tanfolyamokat és paintball-csatákat szervezett ott. Noha a legtöbb érdeklődőt még így is főleg a hely történelmi vonatkozásai vonzzák, kevés oktatási anyag található a helyszínen, és a múlt idézésének egyik módja felette vitatható: a látogatók náci egyenruhában örökíttethetik meg magukat.
Tovább
2012.
szeptember
28. 03:21

Kutatók éjszakája - TudásJárat indul

Kutatók éjszakája - TudásJárat indul Sci-fi technológiák a valóságban, magyar fegyverkonstruktőrök és ritka fegyverek, a magyar szabadalmak teljes sorozata, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb pályamunkái és audiovizuális party-szimuláció is várja az érdeklődőket pénteken a Kutatók éjszakája programsorozat különböző budapesti helyszínein, amelyeket ingyenes TudásJárat köt össze.
Tovább
2012.
szeptember
23. 08:28

Egészségturizmus - Nem elég a fürdő

Egészségturizmus - Nem elég a fürdő Csak az egészségturizmusban érvényesülő világtrendek megértése és felhasználása révén készíthető el Magyarország számára egy olyan új, modern iparági fejlesztési terv, amely sikerre vezet - állítja Várhelyi Tamás, az Innovatív Turisztikai Tudásközpont igazgatója és Ruszinkó Ádám, a Magyar Egészségturizmus Marketing Egyesület (MEME) elnöke.
Tovább
2012.
augusztus
21. 11:24

Sörgyári capriccio - Indul a sörturizmus

Sörgyári capriccio - Indul a sörturizmus Egyre több turista fedezi fel a cseh sörfőzdék varázsát, a meglátogatásuk nyújtotta izgalmas és kellemes élményeket. Az aranyszínű nedűt főző gyárak - a fokozott érdeklődés alapján - felismerték a nagyszerű reklám- és marketinglehetőségeket, úgyhogy a legkülönbözőbb fogásokkal, történelmi berendezésekkel, az üzletekben nem kapható sörökből rendezett kóstolókkal próbálják magukhoz csalogatni az embereket.
Tovább
2012.
augusztus
19. 07:18

Állami és egyházi rendezvények az ünnepen

Állami és egyházi rendezvények az ünnepen A Kossuth Lajos téri zászlófelvonással és a tisztavatással kezdődnek a központi rendezvények hétfőn Budapesten, az augusztus 20-i ünnepen.
Tovább
2012.
július
05. 07:00

Kiszáradt az ország egyik legszebb vízesése

Kiszáradt az ország egyik legszebb vízesése Az elmúlt időszak aszályos időjárása nyomán, illetve a jelenlegi kánikula miatt kiszáradt Magyarország egyik leglátványosabb természeti képződménye, a szilvásváradi Fátyol-vízesés.
Tovább
2012.
május
04. 07:01

Bajban a Balaton

Bajban a Balaton Alapvető szemléletváltásra van szükség a balatoni üdülőrégió táj- és vízgyűjtő használatban, valamint a tó vízszintszabályozásban - mondta a Balatoni Szövetség elnökségi ülésén Pécseli Péter, a Balatoni Vízügyi Kirendeltség vezetője.
Tovább
2012.
március
31. 17:06

Külföldiek is jönnek a csodatévő helyre

Külföldiek is jönnek a csodatévő helyre A gyönyörű Bükkszentkereszt több értelemben is gyógyító hely, sokan hazánk egyik legszebb falvának tartják. Amellett, hogy a második legmagasabban fekvő település Magyarországon, egy hegyek között megbújó, mesebelei völgyben húzódik, a festői környezet látványát pedig csak fokozza a környékbeli erdők hangulata.
Tovább
2012.
március
15. 09:01

Ilyenkor szeretünk fürödni

Ilyenkor szeretünk fürödni Megduplázódik a fürdővárosok forgalma a hosszú hétvégéken, ezen települések szálláshelyei 60-70 százalékos telítettséggel működnek ilyenkor - olvasható Sárvár, Bükfürdő és a fővárosi Aquaworld közleményében.
Tovább
2012.
február
28. 14:13

Szerdán még lehet jelentkezni az Erzsébet-program szociális üdülésére

Szerdán még lehet jelentkezni az Erzsébet-program szociális üdülésére Szerdán még postára lehet adni az Erzsébet-program keretében indított szociális üdülési program pályázatait. A fogyatékosok, a nagycsaládosok, a nyugdíjasok, valamint a szociális- és gyermekjóléti intézményekben dolgozók 40 ezer forintos névre szóló üdülési szolgáltatást kaphatnak 10 ezer forint önrész vállalása mellett.
Tovább
2012.
február
22. 12:06

Még lehet jelentkezni az Erzsébet-programra

Még lehet jelentkezni az Erzsébet-programra Még nyolc napig lehet jelentkezni a nagycsaládosok, a fogyatékkal élők, a nyugdíjasok és a szociális intézmények dolgozói számára kiírt, összesen kétmilliárd forint értékű Erzsébet-program első elemeként meghirdetett pályázatra – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. az MTI-nek küldött keddi közleményében.
Tovább
2012.
február
15. 10:24

Nagy az érdeklődés a SZÉP Kártya iránt

Nagy az érdeklődés a SZÉP Kártya iránt Nagy az érdeklődés a SZÉP Kártya iránt, a K&H Bank, az MKB Bank és az OTP Bank február eleji legfrissebb adatközlése szerint mintegy 120 ezer munkavállaló igényelt ilyet, s a kibocsátók országszerte már több mint 9.400 szállásadó- és vendéglátóhellyel kötöttek szerződést a kártya elfogadásáról.
Tovább
2012.
január
27. 09:59

Hévíz a leglátogatottabb hazai város

Hévíz a leglátogatottabb hazai város Az elmúlt évben 1 millió 50 ezer éjszakát töltöttek a vendégek Hévízen, ami jelentős bővülés a korábbi időszakhoz képest. Ez azt jelenti, hogy a statisztikai adatok alapján a vidéki városok közül továbbra is Hévíz a leglátogatottabb település.
Tovább
2012.
január
15. 07:37

Európa közepe

Európa közepe Az, hogy pontosan hol található Európa közepe, máig számos vita tárgyát képezi. Az egyik legújabb, 1992-es hivatalos magyar eredmény szerint Európa mértani közepe nem más, mint a hazai falu, Tállya.
Tovább
2011.
november
25. 22:19

Megnyílt a Nyugdíjas Expo - Fotógaléria!

Megnyílt a Nyugdíjas Expo - Fotógaléria! Harmadik alkalommal indul a verseny a nyugdíjasok kegyeiért, illetve pénztárcájáért a Syma csarnokban. Idén karácsonyi vásár jellege is lesz a rendezvénynek de a a hagyományok szerint lesznek egészségügyi szűrések, kulturális programok is. A kiállítás előtt a rendező G-Mentor Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk arról, hogy kinek fontosak ma az idősek, és arról, hogy miként lett sikeres az expo.
Tovább
2011.
augusztus
21. 07:54

A hazai turizmus az év vesztese

A hazai turizmus az év vesztese A belföldi turizmus visszaeséséről számolt be az MTI-nek a Magyar Szállodák- és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) és a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetsége (MUISZ) az első féléves statisztikai adatok alapján.
Tovább
2011.
július
28. 11:15

Az elmúlt évtized legrosszabb nyarát élik át a bükfürdői vállalkozók

Az elmúlt évtized legrosszabb nyarát élik át a bükfürdői vállalkozók Hiába a hamarosan befejeződő mintegy 2 milliárd forintos fürdőberuházás, ha az ország egyik legnagyobb idegenforgalmi központjának vállalkozói katasztrofálisnak értékelik a helyzetet. „Bükfürdőn a helyi vendéglátóegységekben közel 30 százalékkal kevesebb vendég volt, mint a tavalyi év hasonló időszakában” - olvasható az egyik helyi vállalkozókat tömörítő érdekvédelmi szövetség közleményében.
Tovább
2011.
július
10. 09:13

A kézműves sajtkészítésről

A kézműves sajtkészítésről A sajtok különleges helyet foglalnak el az élelmiszerek között. A sajt egyike azon élelmiszereknek, melyek bőségesen tartalmazzák az emberi szervezet számára szükséges tápanyagokat, fehérjéket, zsírokat, ásványi anyagokat, sőt vitaminokat is, és mindezeket könnyen emészthető és ízletes formában. A különböző sajtféleségek skálája nagyon széles, a semleges íztől a fűszeresig, a pikánsig, a lágy, kenhető állományútól a reszelni való keményig, a sovány, energiaszegény sajtoktól a nagy zsírtartalmú tejszínsajtokig minden átmenet megtalálható a választékban.
Tovább
2011.
július
08. 07:12

Falusi turizmus - Nemzeti védjegy lett a napraforgóból

Falusi turizmus - Nemzeti védjegy lett a napraforgóból Beindult a magyar falusi szálláshelyeket bemutató új turisztikai honlap és már igényelhető az e kategóriába tartozó vendégfogadók minőségét tanúsító nemzeti védjegy is.
Tovább
2011.
június
28. 12:50

Falusi-paraszti gyógyító hagyományaink

Falusi-paraszti gyógyító hagyományaink Bugát Pál (1793-1865) orvos, a Magyar Tudományos Akadémia tagja 1838-ban az általa alapított Orvosi Tárban az alábbi gondolataival biztatta arra az orvosokat, hogy ismerkedjenek a falusi emberek által használt népi gyógymódokkal: „Hazánkban a' nép kezei közt, mint házi szerek, számtalan orvosságok forognak; mellyeket a' maga vidékén minden orvosnak nem megvetni, hanem szemmel tartani, sőt illendőleg méltánylani kellene....”, „Az orvos a' köznép közt sok értelmes öregre talál, ezekkel társalkodni, nemcsak éldeletes, hanem tanulságos is...”. Száztíz évvel később egy másik orvos (és etnográfus), Vajkai Aurél (1903-1987) egy tanulmányban összegezte a népi orvoslás kutatásában 1945-ig elért eredményeket.
Tovább
2011.
június
26. 19:07

"Svájcéria" - Sajtok Magyarországról

"Svájcéria" - Sajtok Magyarországról Magyarországon a sajtok sokfélesége között találunk különlegességeket, hungarikumokat is. A mai értelemben vett sajtkészítés csak igen későn fejlődött ki, a tehéntej feldolgozását a XIII. században a Felvidékre telepített németek lendítették fel. Az első tejgazdaságot, amely már feldolgozást is folytatott a XVIII. század végén Tessedik Sámuel létesítette Keszthelyen. A 19. elején Hetényben és Mezőkeszin létesült tejgazdaság. Az 1880-as évektől kezdődően több külföldi, általában svájci sajtmester (Stauffer, Heller, stb.) telepedett le Magyarország nyugati részén, üzemeiket „svájcériák”-nak nevezték.
Tovább
2011.
június
25. 16:52

Biogazdálkodás a gyakorlatban

Biogazdálkodás a gyakorlatban Az ökológiai termékek, más szóval biotermékek, olyan növényi és állati eredetű élelmiszerek, takarmányok, alapanyagok, amelyeket jogszabályokban rögzített szigorú szakmai előírásokat betartva, a szakminisztérium által elismert ellenőrző szervezet felügyelete mellett állítottak elő. Feldolgozott, több komponensből álló élelmiszerek esetében csak az minősül bioterméknek, amely legalább 95 százalékban tartalmaz bio összetevőket.
Tovább
2011.
június
24. 23:05

Nordic walking, a sokszínű, változatos mozgásforma

Nordic walking, a sokszínű, változatos mozgásforma A nordic walking speciális alapanyagú botokkal a szabad levegőn gyaloglás, valamint nyújtó és erősítő gyakorlatok összessége. Egy olyan, az egész testre ható edzésmódszer, amely a karnak a bottal végzett munkája révén a teljes izomzatot igénybe veszi, erőteljesen hat a szív- és érrendszerre, fokozza a vérkeringést és az anyagcserét. A nordic walking sokszínű, változatos mozgásforma, hiszen minden évszakban, csoportosan és egyedül, változó intenzitással, sík terepen vagy hegyvidéken gyakorolható.
Tovább
2011.
június
23. 13:40

Aktív turizmussal, természetjárással az egészségért

Aktív turizmussal, természetjárással az egészségért Manapság sokszor hallani olyan kifejezéseket, mint „egészségturizmus”, „ökoturizmus”, „wellness turizmus”, vagy „falusi turizmus”. Mire jók ezek, valójában mit jelentenek? A felületes szemlélő számára is világos, hogy idegenforgalmi, marketing és kommunikációs szakemberek által alkotott kifejezések, amiknek hátterében egyetlen egy gondolat áll: a jó közérzet, az egészséges test, a kiegyensúlyozott lét, nyugodt lélek érzése, s az irántuk táplált vágy. Valóban szükségünk van ezekre, s napjainkban ezt az igényünket kezdte ki az a világ, amit teremtettünk magunk körül.
Tovább
2011.
május
12. 22:14

Nyugdíjasbarát szálloda Szentgotthárdon

Nyugdíjasbarát szálloda Szentgotthárdon Az idősebb korosztályra is koncentráló szentgotthárdi szálloda kapta meg elsőként a "Szépkorú barát szálloda" címet a Tisztelet Társaságától. A hotelban nem csak pihenést, hanem egészségügyi állapotfelméréssel és tanácsokkal várják a nyugdíjasokat.
Tovább
2011.
április
10. 08:58

Hajdúszoboszló és az egészségturizmus

Hajdúszoboszló és az egészségturizmus A magyarországi turisztikai kínálat nemzetközi hatókörű vonzerői között kiemelkedő az egészségturizmus szerepe. Nemzetközi összefüggésben Magyarország a világ termálvízben leggazdagabb országai közé tartozik (Japán, Izland, Olaszország és Franciaország után az ötödik termálvíz nagyhatalom).
Tovább
2010.
december
02. 10:05

Wellness akció nyugdíjasoknak

Wellness akció nyugdíjasoknak December 17-ig még tart a Magyar Turizmus Zrt. Észak-Alföldi Regionális Marketing Igazgatósága „Gyógyító hétköznapok nyugdíjasoknak” elnevezésű akciója. A kedvezményes pihenés és gyógyulás lehetőségét kínáló kampányhoz 24 szálloda csatlakozott.
Tovább
2010.
november
26. 12:37

Három nap a nyugdíjasokért

Három nap a nyugdíjasokért November 26-28. között ismét megrendezik a Nyugdíjas Expót a budapesti SYMA Konferencia- és Rendezvényközpontban. A háromnapos esemény az egyetlen, kifejezetten a szenior korosztálynak szóló rendezvény a magyarországi kiállítási palettán.
Tovább
2010.
október
19. 09:46

Hova és hogyan utazzunk idősebb korban?

Hova és hogyan utazzunk idősebb korban? Ahogy a világ népessége egyre inkább elöregedőben van, úgy nő ezen egyáltalán nem öreg emberek ázsiója az utazási piacon. A „szenior” korosztály ugyanis - bár tagjai nagyrészt valóban túllépték már a nyugdíjkorhatárt - egyáltalán nem megfáradt, otthon ülő típusok. Nekik szeretnénk segíteni most.
Tovább
2010.
augusztus
19. 08:56

A nyugdíjasokra utaznak az árubemutató cégek

A nyugdíjasokra utaznak az árubemutató cégek Tízből kilenc árubemutatót szervező cégnél talált szabálytalanságokat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, a cégek közül minden ötödik az APEH vizsgálatain is megbukott.
Tovább
2010.
augusztus
08. 09:15

Bokrétázó Babinénik a pesti tereken

Bokrétázó Babinénik a pesti tereken Ahogy telnek az évek, úgy változik Budapest látképe. Míg korábban a hajléktalanok által épített barikádokon keresztül kellett az utca emberének áttörnie magát, ma már inkább a nyugdíjasok bokrétái-portékái mellett kell elhaladnunk lesütött szemmel reggelenként.
Tovább
2010.
július
19. 13:55

Újra megbírságolták a Harkányi Gyógyfürdőt

Újra megbírságolták a Harkányi Gyógyfürdőt Újabb bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) a Harkányi Gyógyfürdő Zrt.-re, mert a társaság továbbra is eltérő belépőárakat alkalmaz a magyar és a külföldi nyugdíjasok esetében. A fürdőnek több százezer forint bírságot kell fizetnie, mert az EBH által korábban kiszabott 1,2 millió forintos büntetést a cég nem fizette be.
Tovább
2009.
december
01. 18:50

Üdülési csekk jár a kisnyugdíjasoknak is

Üdülési csekk jár a kisnyugdíjasoknak is Jövőre is pályázati úton juthatnak üdülésicsekk-támogatáshoz az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, a fogyatékossággal élők, a legalább két gyermeket nevelő munkavállalók és a szakiskolai tanulók - tájékoztatott a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány.
Tovább
2009.
november
23. 07:26

Sikeres volt az első Nyugdíjas Expo

Sikeres volt az első Nyugdíjas Expo A Syma csarnokban rendezett kiállításon bő kínálat volt tanácsokból, ötletekből az egészség megőrzésére, kikapcsolódásra és szórakozásra, de információt adtak az életjáradékról vagy nyugdíjelőlegről, és a bűnmegelőzésről is az érdeklődőknek. Több nyugdíjas szervezet is képviseltette magát.
Tovább
2009.
november
07. 16:27

Életveszélyes ajándékokat is adnak a nyugdíjasoknak

Életveszélyes ajándékokat is adnak a nyugdíjasoknak A termékbemutatóval és vásárlási lehetőséggel egybekötött, időseket megkörnyékező utazásokon gyakran az értékesítő elfelejt nyugtát adni, s életveszélyes ajándékokat is ad a vásárlóknak - áll a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság jelentésében
Tovább
2009.
augusztus
23. 23:16

Ritkán utaznak a szeniorok, akkor is főleg belföldön

Ritkán utaznak a szeniorok, akkor is főleg belföldön Utazásaik célja elsősorban a passzív pihenés, rokonlátogatás, gyógyfürdőzés, kertészkedés. Általában az elő- és utószezonban is utaznak e korosztály tagjai, a kirándulások utazások 39 %-a esik erre az időszakra.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART