Címke: választás (29 találat)

2014.
január
23. 09:11

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba

Jelentkezőket várnak a szavazatszámláló bizottságokba Várják a jelentkezéseket a helyi választási bizottságok a szavazatszámláló bizottságokba, a tavaszi országgyűlési választásra.
Tovább
2014.
január
14. 16:26

Ellenzéki egyeztetés - Megegyeztek a közös listáról

Ellenzéki egyeztetés - Megegyeztek a közös listáról Közös listán indul a baloldali ellenzék a parlamenti választáson. A névsort miniszterelnök-jelöltként Mesterházy Attila MSZP-elnök vezeti, akit Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, a Liberálisokat képviselő Fodor Gábor és Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke követ - jelentették be az egyezség megszületése után a pártvezetők kedden, Budapesten. Megállapodtak az egyéni választókerületek elosztásáról is, az összefogáshoz Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnök a DK egyéni jelöltjeként csatlakozik.
Tovább
2013.
szeptember
27. 09:59

Sovány vigasz a rezsicsökkentés?

Sovány vigasz a rezsicsökkentés? Az MSZP véleménye szerint a Fidesz kijelentései ellenére nem teljesítette nagyon sok, a nyugdíjasoknak tett vállalását - reagált a kormánypárt kommunikációs igazgatójának szavaira Korózs Lajos.
Tovább
2013.
szeptember
26. 11:28

Választás - Az esélyeket latolgatják

Választás - Az esélyeket latolgatják A tavaszi választási kampány várható témáiról és a pártok esélyeiről tartottak kerekasztal-beszélgetést politológusok szerda este Budapesten.
Tovább
2013.
szeptember
24. 17:47

Az MSZP 12 pontos vállalást tett a nyugdíjasok érdekében

Az MSZP 12 pontos vállalást tett a nyugdíjasok érdekében Az MSZP kormányra kerülése esetén 12 pontos vállalást tesz a nyugdíjbiztosítások érdekében - mondta sajtótájékoztatóján Korózs Lajos. A Fidesz szerint szégyen, hogy a baloldal kampánycélokra akarja használni a nyugdíjasokat
Tovább
2013.
szeptember
21. 21:02

Nyugdíjasok szavazataiért kampányolnak

Nyugdíjasok  szavazataiért kampányolnak Az MSZP szerint Orbán Viktor "teherként tekint a nyugdíjasokra", a Fidesz szerint viszont ma nőnek a nyugdíjak és a rezsicsökkentés segíti a nyugdíjasok megélhetését.
Tovább
2013.
szeptember
14. 11:24

Nyugdíjasoknak is ígér az MSZP

Nyugdíjasoknak is ígér az MSZP Mesterházy Attila szerint a gyermekek, a fiatalok és a nők, valamint a kis- és középvállalkozások, a munkavállalók és a nyugdíjasok egyaránt jobban járnak majd 2014-től, amennyiben a szocialista párt kerül kormányra. Az MSZP elnöke Miskolcon, a városi sportcsarnokban pénteken tartott nagygyűlésen úgy fogalmazott: az Orbán kormány megbukott, változás, váltás kell!
Tovább
2013.
szeptember
09. 08:55

Bajnai: bűn, hogy megtiltották a nyugdíj melletti munkát

Bajnai: bűn, hogy megtiltották a nyugdíj melletti munkát Gazdaságpolitikai értelemben bűn, hogy a kormány megtiltotta a nyugdíj melletti munkavégzést - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője egy balatonfüredi konferencián Az időskorúak nem terhet jelentenek, hanem a nemzet tartalékát - tette hozzá.
Tovább
2013.
szeptember
07. 09:54

Gyurcsány eltörölné a nyugdíjkorhatárt

Gyurcsány eltörölné a nyugdíjkorhatárt Gyurcsány Ferenc szerint szociális katasztrófa fenyegeti az országot, mivel most érik el majd a nyugdíjkorhatárt azok, akik eddig minimálbérért dolgoztak, illetve százezrek kerültek ki a rokkantellátásból az "igazságtalan felülvizsgálatok" miatt. A volt miniszterelnök erről a Demokratikus Koalíció nyíregyházi nagygyűlésén beszélt pénteken.
Tovább
2013.
február
28. 09:06

Minden negyedik magyar szerint mennek jól a dolgok

Minden negyedik magyar szerint mennek jól a dolgok Az elmúlt másfél év legmagasabb szintjére emelkedett a derűlátók aránya, de így is csak minden negyedik válaszadó (24 százalék) véli úgy, hogy Magyarországon jelenleg jó irányba mennek a dolgok - derült ki a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet legfrissebb elemzéséből.
Tovább
2013.
január
16. 10:09

Lesz kampánynyugdíj?

Lesz kampánynyugdíj? A múlt hét híre volt, hogy kormányzati körökben erősen gondolkodnak a 13. havi nyugdíj bevezetésén. A kormány nem erősítette meg hivatalosan ezt az elképzelést, de a kormánypárti sajtóból származó hírek alapján inkább egy egyösszegű Cafeteria-szerű ellátást tervezhet a kabinet. A Policy Agenda azt vizsgálta meg, milyen pénzügyi-gazdasági feltételek kellenének ahhoz, hogy a kormány egy ilyen lépést súlyos következmények nélkül megtegyen.
Tovább
2013.
január
10. 10:18

Párttá alakul a Bajnai-féle mozgalom

Párttá alakul a Bajnai-féle mozgalom Bajnai Gordon szerint az érdemi támogatottságú ellenzéki erőknek 6-8 hónappal a parlamenti választás előtt, azaz ősz elejére meg kell állapodniuk a jó kormányzáshoz szükséges programról és a közös jelöltállításról. A Haza és Haladás Egyesület elnöke az MTI-nek adott interjúban elmondta: szervezetépítésbe kezdenek, hogy minél nagyobb súllyal vehessenek részt az ellenzéki együttműködésben, az Együtt 2014 pedig várhatóan a következő hónapokban párttá alakul.
Tovább
2012.
október
21. 13:57

Mozgáskorlátozottak: levélben is lehessen regisztrálni a választásra!

Mozgáskorlátozottak: levélben is lehessen regisztrálni a választásra! Elfogadhatatlannak és a választójog súlyos korlátozásának tartja a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) azt a megoldást, hogy a választásra csak személyesen lehessen regisztrálni, ez ugyanis szerintük akadályozná a mozgáskorlátozott embereket a választáshoz való alkotmányos joguk gyakorlásában.
Tovább
2012.
szeptember
16. 11:01

Nyugdíjasokat ríkatott meg Gyurcsány

Nyugdíjasokat ríkatott meg Gyurcsány Az exminiszterelnököt láthatóan megviselte az éhezés, de ez nem tartotta vissza egy háromnegyed órás, gyújtó hangú beszédtől. Az előregisztráció ellen demonstrált a Demokratikus Koalíció.
Tovább
2012.
január
23. 10:25

Késik a népszavazás - Még függőben van a nyugdíjkérdés

Késik a népszavazás - Még függőben van a nyugdíjkérdés Az Országos Választási Bizottság (OVB) nyugdíjcsomaggal kapcsolatos döntése még nem jogerős, az LMP egyelőre ezért nem indította el a népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtést. A tankötelezettség tartson 18 éves korig, az álláskeresési támogatást három helyett kilenc hónapig folyósítsák, a rendkívüli felmondásra csak a munkavállaló vétkes magatartása miatt legyen lehetőség - – egyebek mellett ezekben a kérdésekben lehetne szavazni - írja a Népszabadság.
Tovább
2011.
december
14. 10:18

Ipsos: kiugróan magas a politikától elfordulók száma

Ipsos: kiugróan magas a politikától elfordulók száma A Jobbik utolérte az MSZP-t, a Fideszt a biztos pártválasztók 39 százaléka támogatja, erősödött a Demokratikus Koalíció, a pártoktól elfordulók aránya rendkívül magas - így foglalhatók össze azok az eredmények, amelyek az Ipsos december első felében az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából származnak.
Tovább
2010.
szeptember
15. 09:00

Mesterházy nyugdíjasok képviselőivel tárgyalt

Mesterházy nyugdíjasok képviselőivel tárgyalt Mesterházy Attila, az MSZP elnöke kedden nyugdíjasszervezetek képviselőivel folytatott konzultációján tájékoztatta az idősügyi érdekvédőket arról, hogy a héten az MSZP párbeszédsorozatba kezdett a legfontosabb társadalmi partnerekkel - olvasható az MSZP közleményében. Ennek keretében hétfőn a devizahitelesek, kedden a nyugdíjasok, pénteken pedig a szakszervezetek képviselőivel folytatott, illetve folytat konzultációt.
Tovább
2010.
szeptember
10. 19:52

MSZP-Fidesz: kampányküzdelem a nyugdíjasokért

MSZP-Fidesz: kampányküzdelem a nyugdíjasokért Egyebek között a nyugdíjak védelmében nyújtott be az egyes nyugdíjszabályok módosításáról és a nyugdíjakat érintő intézkedésekről határozati javaslatot az Országgyűlésnek az MSZP pénteken - közölte Kiss Péter, a párt társadalompolitikai kabinetvezetője.
Tovább
2010.
szeptember
09. 17:43

Orbán Viktor levélben kéri ki a nyugdíjasok véleményét

Orbán Viktor levélben kéri ki a nyugdíjasok véleményét Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében - közölte a kormányfő szóvivője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón. Az MSZP szerint ez csak egy "mézesmadzag" és arra szolgál, hogy a Fidesz adatbázist építsen.
Tovább
2010.
március
31. 18:33

Választás 2010: mit ígérnek a nyugdíjasoknak?

Választás 2010: mit ígérnek a nyugdíjasoknak? A nyugdíjasok megszólítása választások idején általában kiemelt projekt. Tekintettel a sótlan kampányra és a gazdasági válságra idén némiképp visszafogottabb a licit. A nagyok sokat ígérnek kevés szóban, a kicsik pedig nyugdíjrendszerváltó szerepben tetszelegnek.
Tovább
2010.
március
20. 07:49

Elsősorban idősek hallgatták meg Gyurcsány Ferenc beszédét

Elsősorban idősek hallgatták meg Gyurcsány Ferenc beszédét Gyurcsány Ferenc tegnap nem értékelő, hanem kampánybeszédet tartott a Demokratikus Charta rendezvényén. Kampánybeszédet kifelé – és kampánybeszédet befelé. Tőle nem meglepő módon szuggesztívet, erőteljeset, drámai hatásokra törekvőt.
Tovább
2010.
március
12. 19:25

A Fidesz az időseken akar spórolni?

A Fidesz  az időseken akar spórolni? A Fidesz a választásokhoz közeledve, egyre több ponton cáfolja meg saját, 2007-ben meghirdetett programját. Bebizonyosodik, hogy az Orbán Viktor által korábban ígért csoda elmarad, a Fidesz nem lesz képes egyszerre megőrizni a költségvetés egyensúlyát, adót csökkenteni és jóléti kiadásokat emelni.
Tovább
2010.
március
03. 16:18

Kell-e pártkötődés a termálbérlethez Győrött?

Kell-e pártkötődés a termálbérlethez Győrött? Hány termálbelépőt kapnak győri nyugdíjas, nagycsaládos és mozgáskorlátozott szervezetek? Az Alterblog számszerűsít.
Tovább
2010.
március
03. 13:59

A nyugdíjasok a politika szakértői?

A nyugdíjasok a politika szakértői? A választópolgárok 45 százaléka egyáltalán nem követi nyomon a politikai hirdetéseket, míg 38 százaléka pártállástól függetlenül minden hirdetést figyelemmel kísér – többek között ez derült ki a KutatóCentrum és a Marketing&Média közös felméréséből.
Tovább
2010.
február
10. 20:15

A Jobbik is előhúzta a nyugdíjas-kártyát

 A Jobbik is előhúzta a nyugdíjas-kártyát A Jobbik szerint az MSZP és a Fidesz elmúlt időszakban tett nyilatkozatai azt mutatják, hogy a nagy pártok csak "szavazógépként" tekintenek az idősekre, akiket elegendő a választások éveiben megszólítani.
Tovább
2010.
január
31. 21:39

Eddig is védhette volna az MSZP a nyugdíjasokat

Eddig is védhette volna az MSZP a nyugdíjasokat Nem most kellene nyugdíjas-programmal előállnia az MSZP-nek, nyolcévi kormányzás alatt - ha akarták volna - megvédhették volna az időseket. Ehelyett a Gyurcsány-korszakban mindig csak rosszabb lett az időseknek - fogalmazott Soltész Miklós országgyűlési képviselő.
Tovább
2010.
január
31. 19:20

Egyszeri 75 ezret ígér Mesterházy a megözvegyülő nyugdíjasoknak

Egyszeri 75 ezret ígér Mesterházy a megözvegyülő nyugdíjasoknak A nyugdíjasokat megszólító kampányígéretek hosszú sorát sorolta Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje vasárnap, a párt Nyugdíjas Szolidaritás című rendezvényén, 800-900 nyugdíjas előtt. A politikus többek között szigorúbb büntetést ígért az idősek ellen elkövetett bűncselekmények után, és egyszeri, 75 ezer forintos támogatást helyezett kilátásba a megözvegyülőknek.
Tovább
2010.
január
29. 09:41

Szövetséget kötnek a szocialisták a Tisztelet Társaságával

Hivatalos programalapú szövetséget kötnek a szocialisták a Schmuck Andor vezette Tisztelet Társaságával (TT) - tudta meg a Népszabadság. A lap pénteki számában megjelent írás szerint a közeledést jól mutatja, hogy a TT több javaslatát a szocialisták beemelték választási programjukba.
Tovább
2010.
január
26. 08:28

Mit tehetnek a pártok az adatainkkal?

Mit tehetnek a pártok az adatainkkal? A pártok csak akkor használhatják fel kampánycélokra a nyugdíjügyben indított aláírásgyűjtések során megszerzett adatokat, ha azokhoz az érintettek kifejezetten hozzájárultak - mondta el Jóri András adatvédelmi biztos.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART