Címke: vásárlás (89 találat)

2014.
április
11. 21:04

Jönnek a védjegyes sertéshúsok

Jönnek a védjegyes sertéshúsok Új védjegy garantálja ezen túl a magyar sertéshús kiváló minőségét. A megbízható előállítást és szigorú ellenőrzést tanúsító rendszer bevezetéséről még tavaly döntött a Vidékfejlesztési Minisztérium.
Tovább
2013.
október
02. 08:49

Élelmiszervásárláskor az ár a döntő a cseheknél

Élelmiszervásárláskor az ár a döntő a cseheknél A csehek 82 százaléka számára élelmiszer-vásárláskor az áru ára a döntő - derült ki egy országos felmérésből, amelyet a STEM/MARK közvélemény-kutató intézet készített.
Tovább
2013.
szeptember
26. 09:16

Ne az élelmiszereken spóroljon, baj lehet belőle

Ne az élelmiszereken spóroljon, baj lehet belőle A cseh nyugdíjasok megpróbálnak takarékoskodni az élelmiszer-vásárláson, ezért gyakran vesznek a szavatosság időhatárához közeli és emiatt leértékelt árú termékeket, amivel viszont károsítják egészségüket - olvasható a Mlada fronta Dnes című cseh lap szerdai számában.
Tovább
2013.
szeptember
03. 08:47

Újra lehet pályázni pálinkavédjegyre

Újra lehet pályázni pálinkavédjegyre Szeptember elsejétől újra lehet pályázni a pálinkavédjegyre, a mintákat huszadika és harmincadika között lehet leadni, a minősítést végző Wessling Hungary Kft.-nél - közölte a minősítő társaság. A minősítést a Wessling kezdeményezte tavaly. Azóta 10 gyártó 36 terméke kapta meg a Pálinkavédjegy feliratot viselő matricát.
Tovább
2013.
augusztus
18. 15:39

Tartja magát a borravaló

Tartja magát a borravaló A felszolgálási díj nem tudta kiszorítani a borravalót a vendéglátásban az elmúlt években, alkalmazása tekintetében még mindig megosztottak a vendéglátóhelyek, és noha pontosan nem tudni, hány helyen vezették be ezt a költségelemet, a szakmai érdekképviseletek szerint kedvezőek a tapasztalatok ott, ahol alkalmazzák.
Tovább
2013.
augusztus
14. 18:57

Minden ötödik ember vásárolna hamis terméket

Minden ötödik ember vásárolna hamis terméket A Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) idei felmérése szerint 2013-ban minden ötödik ember, a megkérdezettek 20 százaléka nyitott hamis termékek vásárlására, ez javulást jelent a korábbi évek 27-30 százalékához képest - közölte a testület legfrissebb felmérésének megállapítását.
Tovább
2013.
július
17. 08:36

Trafik - Több ezer kis cég kerülhet veszélybe

Trafik - Több ezer kis cég kerülhet veszélybe A trafiktörvény több ezer kiskereskedelmi céget tehet tönkre, mivel a cigaretta mellett mást is áruló kisboltok jövedelmezősége olyan alacsony, hogy már kismértékű forgalomkiesés is veszteségessé teheti őket - közölte az Opten céginformációs szolgáltató.
Tovább
2013.
június
30. 08:00

Megnyitnak a nemzeti dohányboltok

Megnyitnak a nemzeti dohányboltok Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyit meg hétfőn, július 15-től már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon. A koncessziós jogot nem nyert hagyományos trafikok július elsejéig vehettek cigarettát, amelyet július 15-ig adhatnak el.
Tovább
2013.
június
25. 16:49

A fogyasztás elérheti idén a tavalyi szintet

A fogyasztás elérheti idén a tavalyi szintet Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint a fogyasztás a gyenge évkezdés ellenére elérheti, egyes területeken pedig túl is lépheti az előző évi szintet. A szervezet keddi közleményében kifejtette: erre akkor van esély, ha egyes területeken, így például a trafikrendszer indulása nyomán nem lesznek piaci zavarok, továbbá a forint gyengülése nem lesz tartós.
Tovább
2013.
június
13. 08:57

A nyugdíjasok kedvelik az egészségmegőrző termékeket

A nyugdíjasok kedvelik az egészségmegőrző termékeket Átlagosan fejenként százezer forintot költött a 18-69 év közötti magyar lakosság egészségmegőrző termékek vásárlására tavaly - derül ki a személyi kölcsönöket nyújtó Cofidis magyarországi fióktelepének kutatásából.
Tovább
2013.
május
24. 15:57

Enyhén csökkenő tejfogyasztás Magyarországon

 Enyhén csökkenő tejfogyasztás Magyarországon Az utóbbi időben évi 2-3 százalékkal csökken az egy főre számított tejfogyasztás Magyarországon, míg öt éve egy ember 170 liter körüli mennyiséget fogyasztott - tejegyenértékben számolva - addig ez a múlt évben 155 liter volt.
Tovább
2013.
május
16. 20:25

Gyógyító hatásúnak hirdetett készülék miatt bírságolt a GVH

Gyógyító hatásúnak hirdetett készülék miatt bírságolt a GVH Összesen 12 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két vállalkozásra, amelyek nem igazolt gyógyító, illetve megelőző hatásokkal népszerűsítették az Energiaspirál nevű készüléket, megtévesztve ezzel a fogyasztókat.
Tovább
2013.
május
06. 12:39

Még mindig óvatosan vásárolunk

Még mindig óvatosan vásárolunk Ebben az évben is a kiskereskedelmi forgalom csökkenésére számítanak az MTI által megkérdezett elemzők, de a tavalyinál jelentősen kisebb lehet a visszaesés.
Tovább
2013.
április
27. 10:35

Az MSZP csökkentené az élelmiszerárakat

Az MSZP csökkentené az élelmiszerárakat Az MSZP szerint egyre jobban elszegényednek az emberek, egyre kevesebb jut a megélhetésre, ezért az álláspontjuk szerint igazságtalan rezsicsökkentéssel szemben az élelmiszerárak 22 százalékos csökkentése érdekében gyűjtik az aláírásokat.
Tovább
2013.
április
25. 10:31

Csökkent a fogyasztásunk tavaly

Csökkent a fogyasztásunk tavaly A magyar háztartások fogyasztási kiadásai havonta fejenként 65 790 forintra rúgtak tavaly, ez a 2011. évinél 2,1 százalékkal alacsonyabb - áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Statisztikai tükör című szerdai kiadványában.
Tovább
2013.
április
23. 11:28

A világon elkobzott hamis termékek több mint kétharmada kínai

A világon elkobzott hamis termékek több mint kétharmada kínai Hamis tojás, hamis iPhone, hamis IKEA-bolt - szinte mindent másolnak Kínában, ahonnan a világon elkobzott összes hamisított termék 67 százaléka származik.
Tovább
2013.
április
18. 18:49

Az idősebbeket célozta meg az Amazon

Az idősebbeket célozta meg az Amazon Az e-kereskedelmi óriás, az 50 év feletti korosztályban látta meg a potenciált: új webáruháza az egészséges életmódra koncentrál. Az "50+ Active and Healthy Living Store" nevű site- egyebek közt táplálkozáshoz és wellnesshez, sporthoz, fitness-hez, egészségügyhöz, szépségápoláshoz, valamint szórakozáshoz, üdüléshez kapcsolódó termékeket és szolgáltatásokat kínál.
Tovább
2013.
április
02. 09:43

Hatvan étrend-kiegészítőt tiltottak be

Hatvan étrend-kiegészítőt tiltottak be A fogyasztók egészségére káros étrend-kiegészítőket kerestek a közegészségügyi felügyelők a boltokban; az elmúlt időszakban betiltott közel hatvan készítmény közül az üzletekben kétféle étrend-kiegészítő szabálytalan forgalmazásával találkoztak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).
Tovább
2013.
március
26. 20:29

Családonként átlagosan 15 ezer forintot költünk az ünnepre

Családonként átlagosan 15 ezer forintot költünk az ünnepre A tavalyihoz hasonló, 40-45 milliárd forintos növekedés lehet az élelmiszer-áruházak értékesítésében a húsvéti ünnepekhez kötődő vásárlások nyomán, bár az idén problémát okozhat, hogy a zord időjárás miatt elrendelt korlátozás a kamionfogalomban egyes területeken akadályozza a szállítást - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség.
Tovább
2013.
március
21. 17:15

Hungarikum a herendi porcelán, a pálinka és a törkölypálinka

Hungarikum a herendi porcelán, a pálinka és a törkölypálinka Bővül a hungarikumok listája - jelentette be a vidékfejlesztési miniszter a Hungarikum Bizottság csütörtöki herendi kihelyezett ülése után. "Mindegyik olyan komoly nemzeti értékünk, amire büszkék vagyunk" - hangoztatta Fazekas Sándor. Hozzátette: a pálinka nemzeti ital, igazi magyar sajátosság, az elkészítés módja, a termelés, az ízvilág része a magyar hétköznapoknak és ünnepeknek egyaránt.
Tovább
2013.
március
13. 09:54

Majdnem duplájára emelkedett a krumpli ára

Majdnem duplájára emelkedett a krumpli ára Januárban a mezőgazdasági termelői árak 18,1 százalékkal emelkedtek az előző év azonos időszakához képest. Ebben a hónapban is érvényesülő tendencia, hogy az élő állatok és állati termékek árának növekedése (7,4 százalék) kisebb mértékű, mint a növényi termékek áremelkedése (24,2 százalék). A termelői árak alakulását alapvetően a burgonya árának jelentős (88,7 százalék) emelkedése és a nagy súlyt képviselő gabonafélék árának növekedése (32,5 százalék) befolyásolta – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.
Tovább
2013.
március
05. 09:58

Egyre kevesebbet vásárolunk

Egyre kevesebbet vásárolunk Az idén januárban 4,1 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi forgalom volumene az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH.
Tovább
2013.
február
24. 09:50

Jótállás, szavatosság - Önnek van panasza?

Jótállás, szavatosság - Önnek van panasza? Továbbra is gondok vannak a jótállás és szavatosság területén, a fogyasztók még mindig nem kapnak megfelelő tájékoztatást jogaikról, ezért a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) továbbra is indokoltnak tartja a téma átfogó ellenőrzését.
Tovább
2013.
február
07. 14:30

Önellátásra tanít Ancika

Önellátásra tanít Ancika Paks: A karitatív akcióiról ismert nyugdíjas Ancika abban igyekszik segíteni, hogy a rászorulók visszanyerjék az önellátás képességének reményét, az érzést, hogy tehetnek valamit helyzetük javításáért.
Tovább
2013.
január
23. 13:14

Nem költöttünk kevesebbet karácsonykor

Nem költöttünk kevesebbet karácsonykor Nem költöttek kevesebbet a vásárlók karácsonyi ajándékra 2012 decemberében a bevásárlóközpontokban, mint a megelőző év hasonló időszakában - közölte a Magyar Bevásárlóközpontok Szövetsége. Felmérésük szerint a legutóbbi karácsonyi időszakban 2011 hasonló időszakához képest 2-5 százalékkal több látogatójuk volt a magyarországi bevásárlóközpontoknak, a forgalomban viszont nem tapasztalak változást.
Tovább
2013.
január
22. 12:04

Nem nagyon költünk háztartási gépekre

Nem nagyon költünk háztartási gépekre Mérséklődött a tartós fogyasztási cikkek iránti kereslet - közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet. Az adatok szerint az IT szektor, a háztartási kis- és nagygépek, a nyomtatók és multifunkcionális irodaeszközök piaca zsugorodott 2012 első tíz hónapjában, kivételt a legmodernebb technológiát képviselő tabletek és e-könyv olvasók szegmense jelent, ahol az általános keresletcsökkenés ellenére is egyaránt bővült az eladás és a forgalmazott érték.
Tovább
2013.
január
20. 14:51

Így drágultak az élelmiszerek

Így drágultak az élelmiszerek Világszerte megfigyelhető az élelmiszerárak folyamatos emelkedése, időszakonként kisebb vagy nagyobb hullámokban. A drágulás motorja egyrészt a mezőgazdasági alapanyagok árának emelkedése, másik oldalról a nagy felvevőpiacok szívóereje - írja az Élelmiszer Online.
Tovább
2013.
január
18. 14:42

Kevesebb élelmiszerre többet költöttünk

Kevesebb élelmiszerre többet költöttünk Az élelmiszerek, illetve napicikkek forgalma az eladott árumennyiséget tekintve együttvéve 8 százalékkal csökkent 2007-től, miközben csaknem 700 milliárd forinttal többet hagytak az áruházak pénztáraiban a vásárlók - közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).
Tovább
2013.
január
05. 16:26

Termékbemutatók - Háromból kettő jogsértő

Termékbemutatók - Háromból kettő jogsértő Továbbra is sok a jogsértés a termékbemutatókon, bár némi javulás tapasztalható a korábbi évekhez képest - ismerteti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság az összefoglaló jelentésében.
Tovább
2012.
december
18. 09:45

Karácsonyi vásárlási láz a neten

Karácsonyi vásárlási láz a neten Az éves eladások mintegy 40 százalékát ilyenkor regisztrálják az e-kereskedők - derül ki az eNET-Telekom Jelentés az internetgazdaságról című kutatásának összegzéséből. A tájékoztató szerint az elmúlt egy évben 1,6 millióan vásároltak legalább egyszer online módon.
Tovább
2012.
december
04. 13:23

A kimért szaloncukrot viszik a legjobban

A kimért szaloncukrot viszik a legjobban Az édességgyártók és kereskedők számára is kiemelten fontos a november-decemberi időszak, hiszen például bonbonokból az éves mennyiség 18 százaléka ebben a két hónapban fogy a GfK Hungária idén húszéves Háztartáspanel adatai alapján. Míg csokoládémikulásból a fogyasztók választása inkább a márkás termékekre esik, addig szaloncukorból már minden második kilogramm nem az előrecsomagolt, hanem a kimért kínálatból kerül a karácsonyfákra.
Tovább
2012.
november
30. 08:53

Irány a diszkont!

Irány a diszkont! A magyar háztartások 85 százaléka szokott diszkontban vásárolni, a leggyakoribb vevők az alacsonyabb jövedelműek közül kerülnek ki - közölte a Gfk Hungária Piackutató Intézet. A GfK diszkontláncokról szóló idei tanulmánya szerint azok a háztartások, amelyek vásárolnak diszkontokban, a napi fogyasztási cikkekre (FMCG) fordított kiadásuknak átlagosan 20 százalékát költik el ebben az üzlettípusban.
Tovább
2012.
november
26. 17:13

Méregdrága lesz a krumpli

Méregdrága lesz a krumpli Karácsonyra átlagosan 200 forint lesz egy kiló burgonya, és jövő februárra el is fogy a hazai – mondta Kecskés Gábor, az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács elnöke. A tavaly ilyenkor még kilogrammonként átlagosan 80 forintba került a krumpli. A drágulás hátterében az áll, hogy a reméltnek csupán a fele termett meg - írja a Népszabadság.
Tovább
2012.
november
25. 12:41

Egyre kisebb a decemberi túlköltekezés

Egyre kisebb a decemberi túlköltekezés Decemberben többet költenek napi fogyasztási cikkekre a háztartások, mint az év többi hónapjában, ám ez a különbség évről évre kisebb a GfK Hungária piackutató intézet adatai szerint.
Tovább
2012.
október
16. 08:07

Most lenne érdemes lakást venni

Most lenne érdemes lakást venni Egyre többet engednek az eladók a meghirdetett árból a lakáspiacon, országos átlagban az engedmény az első háromnegyed év adatai alapján 13 százalék volt, egy százalékponttal több, mint tavaly ilyenkor - közölte felmérése eredményét az Otthon Centrum (OC).
Tovább
2012.
augusztus
01. 18:46

Drágul a kenyér

Drágul a kenyér A liszt ára augusztus 1-től kilogrammonként 18-20 forinttal emelkedett az aratást megelőző időszak árához képest, ezért a kenyér ára is várhatóan emelkedik - közölte a Magyar Pékszövetség.
Tovább
2012.
július
28. 11:01

Élednek a termelői piacok

Élednek a termelői piacok A bürokrácia egyszerűsítésével, a működés anyagi támogatásával, a kereskedelmi jogszabályok módosításával segíti az agrártárca a termelői piacok létesítését, amelyek ennek eredményeként mindenfelé sorra alakulnak. A régi-új elárusító helyekről országos körképet készítettek az MTI tudósítói.
Tovább
2012.
július
28. 09:21

A befőzés is lehet veszélyes

A befőzés is lehet veszélyes A befőzéssel kapcsolatos élelmiszerbiztonsági tudnivalókat összegző lakossági tájékoztatót jelentetett meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a honlapján.
Tovább
2012.
július
24. 19:08

Kilóra mérik majd a tojást

Kilóra mérik majd a tojást A Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete szerint a közeljövőben a tojás árát kilogrammonként is fel kell majd tüntetni a boltokban. A módosítás célja volt, hogy a fogyasztók könnyebben el tudják dönteni mely termék vásárlásával járnak jobban.
Tovább
2012.
július
07. 17:26

Kánikulában a vásárlásnál is legyünk körültekintőbbek!

Kánikulában a vásárlásnál is legyünk körültekintőbbek! A nyár nemcsak a szabadidő eltöltéséhez kínál jó lehetőséget, de a friss zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával egészségesebben is táplálkozhatunk. Ugyanakkor a nyári meleg kedvez az élelmiszerekből eredő megbetegedéseknek is, ezért legyünk körültekintőbbek a vásárlásnál.
Tovább
2012.
április
27. 15:48

Nem vettünk több élelmiszert, mégis többet költöttünk

Nem vettünk több élelmiszert, mégis többet költöttünk Az élelmiszerek kiskereskedelmi eladása értékben 6 százalékkal nőtt, mennyiségben viszont stabil maradt a 2011. december-2012. márciusi időszak során az egy évvel korábbihoz viszonyítva - közölte a Nielsen. A piackutató által folyamatosan mért 90 élelmiszer termékcsoport négy havi forgalma mintegy 450 milliárd forint volt.
Tovább
2012.
április
06. 15:33

Hogyan készítsük el a sonkát és a tojást?

Hogyan készítsük el a sonkát és a tojást? A húsvéti ünnepek előtt praktikus tanácsokat tartalmazó tájékoztató anyagokat állított össze a sonkák és tojások kiválasztásával, felhasználásával és tárolásával, illetve a húsételek biztonságos elkészítésével kapcsolatban a nemrég létrejött Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH). A kiemelt témák mellett az érdeklődők megismerhetik a biztonságos ételkészítés aranyszabályait is, és megtudhatják, hogy mi a teendő ételmérgezés esetén.
Tovább
2012.
április
04. 13:11

35-40 milliárd pluszt hozhat a húsvéti időszak

35-40 milliárd pluszt hozhat a húsvéti időszak Az utóbbi hetekben érzékelhetően emelkedett Magyarországon a fogyasztói bizalom Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint, aki húsvéthoz kapcsolódóan a tavalyihoz hasonló, 35-40 milliárd forint többletforgalomra számít.
Tovább
2012.
április
02. 10:20

Húsvétkor a válság ellenére is költekezünk

Húsvétkor a válság ellenére is költekezünk Az idén drasztikusan drágul a tojás, így többe kerül a húsvéti ünnepi étkezés, a kereskedők azonban arra számítanak, hogy 2012-ben is fogunk annyit költekezni húsvétkor, mint tavaly.
Tovább
2012.
március
31. 09:13

Kirajzanak az adóellenőrök

Kirajzanak az adóellenőrök Jövő hétfőtől május 3-ig fokozott ellenőrzést tart a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a fővárosban és Pest megyében. Főként a kereskedelmi, vendéglátói tevékenységet folytató adózókat, a tavaszi, illetőleg húsvéti szezonális termékeket árusító vállalkozásokat, a tojás-, az élelmiszer- és az italáru-forgalmazókat vizsgálják, és a tavaszi rendezvényeken, fesztiválokon is megjelennek az ellenőrök.
Tovább
2012.
március
21. 17:35

A Tesco levette polcairól a "Nagyi tésztája" termékeket

A Tesco levette polcairól a "Nagyi tésztája" termékeket A Vidékfejlesztési Minisztérium kedden tájékoztatott arról, hogy az élelmiszer-jelölés kötelező szabályainak megsértése miatt megtiltotta a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága a Tesco áruházakban a "Nagyi tésztája" márkanevű száraztészták forgalmazását.
Tovább
2012.
március
20. 07:41

Beindult a tojásturizmus

Beindult a tojásturizmus Bőröndszámra viszik a csehek a határmenti német boltokból a tojást, mert ott jóval olcsóbban vehetik meg, mint otthon. Emiatt a németországi üzletek korlátozzák a vásárlást.
Tovább
2012.
március
17. 09:09

Egyre több sonka fogy húsvét körül

Egyre több sonka fogy húsvét körül A sonka bolti forgalma értékben és mennyiségben is nőtt tavaly a húsvéti szezonban - közölte a Nielsen piackutató vállalat.
Tovább
2012.
március
12. 18:55

Csúcson az élelmiszerárak - Tényleg aranyárban adják a tojást

Csúcson az élelmiszerárak - Tényleg aranyárban adják a tojást Márciusban is tovább tartott az élelmiszerárak töretlen emelkedése: immár negyedik hónapja egyre többe kerül a Privátbankár mintakosara a hipermarketek átlagárai alapján. 40 forint alatt már akciósan sem nagyon lehet tojást találni - így valóban nem lesz olcsó mulatság a húsvéti lakoma.
Tovább
2012.
március
08. 16:19

Drága lesz a húsvét

Drága lesz a húsvét A tavalyinál erősebb lesz a drágulás, mivel a szezon kezdetén még kicsi lesz a magyar árualap, importtal kell fedezni a keresletet, amit drágít a gyenge forint - írja a Napi Gazdaság.
Tovább
2012.
február
11. 14:33

A fiatalok a márkát nézik, az idősebbek a kedvezményt keresik

A fiatalok a márkát nézik, az idősebbek a kedvezményt keresik Demográfiai csoportonként és időben is változnak a vásárlók elvárásai hétköznapi bevásárlásaik helyszíneivel kapcsolatban – ezt mutatják a GfK Hungária eredményei. Legfontosabbnak a széles választékot, jó árat és a minőséget tartják. A márkás termékek iránt főként a fiatalok érdeklődnek, az akciókra pedig elsősorban a nők, a kevésbé tehetősek és a nyugdíjasok csapnak le.
Tovább
2012.
február
07. 12:06

Hatalmas akciók a boltokban: meddig tartanak a leértékelések?

Hatalmas akciók a boltokban: meddig tartanak a leértékelések? Bár országszerte több bevásárlóközpont üzletének kirakata arról tájékoztat, hogy a leértékelések utolsó napjait éljük, valószínűleg még néhány hétig maradnak az árleszállítások. Az árak viszont már csak kevés üzletben lesznek alacsonyabbak, így most lehet igazán érdemes vásárolni - akár még téli ruhát is.
Tovább
2012.
január
20. 18:01

Vigyázat, fogyasztói csoport!

Vigyázat, fogyasztói csoport! Január elsejével módosult a fogyasztóvédelmi törvény, így tilos fogyasztói csoportokat szervezni; a változás óta kötött ilyen szerződések jogilag semmisek - hívja fel a figyelmet pénteki közleményében a Fogyasztóvédők Országos Egyesülete (FOE).
Tovább
2012.
január
18. 10:32

Spórolósak lettünk

Spórolósak lettünk A lakosság nélkülözhetetlennek tartja a spórolást, és a legtöbben tudatosan keresik az olcsóbb vásárlási lehetőségeket - derül ki egy online felmérésből.
Tovább
2012.
január
10. 21:30

Ezt ne igya meg!- Két ásványvizet vonnak ki a forgalomból

Ezt ne igya meg!- Két ásványvizet vonnak ki a forgalomból Két fajta ásványvízről is kiderült: coliform baktériummal szennyezett. Eljárást indítottak a csányi székhelyű AQUE-PET Kft. ellen ,mert megállapították, hogy a cég által előállított kétliteres Saguaro Pannon-Aqua szénsavmentes ásványvíz, illetve a szintén kétliteres S-Budget szénsavas ásványvíz coliform baktériummal szennyezett. Az érintett vizeket kivonják a forgalomból - közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium.
Tovább
2012.
január
03. 15:09

Emelik a hús árát

Emelik a hús árát A húsok és a húskészítmények folyamatos drágulása várható a következő hónapokban, annak ellenére, hogy az élő sertés árának emelkedése hamarosan megállhat, mert a húskészítmények átadási árába még nem épült be az élősertésárak elmúlt időszaki drágulása - tartalmazza az Agárgazdasági Kutató Intézet (AKI) egy friss elemzése.
Tovább
2011.
december
31. 08:57

Bónuszos volt az idei karácsony

Bónuszos volt az idei karácsony Lassan indult, de az utolsó három hétben rekordszintű forgalmat hozott a közösségi vásárlás idei karácsonyi időszaka, amelyet ekkor már a nap mint nap megdőlő rekordok jellemeztek. Mind a napi ajánlatok száma, mind az eladott bónuszok és a forgalom vonatkozásában újabb és újabb csúcsokat döntött meg ebben az időszakban a piacvezető Bónusz Brigád, így feltételezhető, hogy a közösségi vásárlóoldalak hazai történetük legerősebb negyedévét zárták.
Tovább
2011.
december
28. 08:33

Adománylavina az Élelmiszerbanktól

Adománylavina az Élelmiszerbanktól A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2011-ben 25 százalékkal több mélyszegénységben élő családot és nyugdíjast látott el, mit az előző évek során. Ezért is örvendetes - vélik az egyesületnél -, mert új támogatók is segítették az idén az Élelmiszerlavina programot.
Tovább
2011.
december
18. 06:01

Segítő vásárlás - Kiállítás és vásár a Millenárison

Segítő vásárlás - Kiállítás és vásár a Millenárison Megnyílt a Segítő vásárlás elnevezésű rendezvény; szombaton és vasárnap a budapesti Millenárison a fogyatékkal élők munkáiból válogathatnak azok, akik karácsonyi ajándékot keresnek. A rendezvényen megállapodást kötött a kormányzattal a Magyar Posta a fogyatékosok foglalkoztatásáról.
Tovább
2011.
december
17. 09:17

Hol van már a háromforintos kenyér

Hol van már a háromforintos kenyér A háztartási energia ára fél évszázad alatt több mint százszorosára, az élelmiszerek ára pedig harmincszorosára emelkedett. A kiugróan nagy emelkedés időszaka 1981 és 1991 közé esik.
Tovább
2011.
november
26. 11:50

Vasárnap délutánig látogatható a Nyugdíjas Expo - Képriport

Vasárnap délutánig látogatható a Nyugdíjas Expo - Képriport A Syma csarnokban rendezték meg a III. Nyugdíjas Expót, amely idén már a karácsony jegyében is zajlik. Hagyományosan jelen vannak nyugdíjas szervezetek, pénzintézetek, turisztikai szolgáltatók külföldről is.
Tovább
2011.
november
25. 22:19

Megnyílt a Nyugdíjas Expo - Fotógaléria!

Megnyílt a Nyugdíjas Expo - Fotógaléria! Harmadik alkalommal indul a verseny a nyugdíjasok kegyeiért, illetve pénztárcájáért a Syma csarnokban. Idén karácsonyi vásár jellege is lesz a rendezvénynek de a a hagyományok szerint lesznek egészségügyi szűrések, kulturális programok is. A kiállítás előtt a rendező G-Mentor Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk arról, hogy kinek fontosak ma az idősek, és arról, hogy miként lett sikeres az expo.
Tovább
2011.
november
17. 12:22

Megnyílik az első tesztáruház Budapesten

Megnyílik az első tesztáruház Budapesten Magyarországon nyílik Európa első ingyenes tesztáruháza: a Sample Central 500 négyzetméteres üzlete szombattól várja az érdeklődőket. A társaság közleménye szerint a fogyasztók a véleményükkel "fizetnek", ezzel a gyártókat, termékfejlesztőket segítik abban, hogy piacképes és a fogyasztói igényeket kielégítő termékeket tudjanak forgalmazni. Az üzlet Budapest belvárosában, a Gozsdu udvarban nyílik.
Tovább
2011.
október
04. 17:39

A szakmai szervezetek szerint káros lenne a "plázastop"

A szakmai szervezetek szerint káros lenne  a "plázastop" A szakmai szervezetek szerint a kereskedelmi központok létesítésére bevezetendő moratórium felmérhetetlen károkat okozna a nemzetgazdaságnak, különösen az építőiparnak, a foglalkoztatottságnak és a belső fogyasztásnak.
Tovább
2011.
szeptember
15. 09:59

Jön a bolt, ahol ingyen vásárolhat

Jön a bolt, ahol ingyen vásárolhat "Az ingyenes vásárlás Mekkája" - ezzel, a Klapka György legszebb napjait idéző szlogennel hirdeti magát az a vállalkozás, ami -elvileg- másfél hónap múlva nyitja meg kapuit a pesti belvárosban. A Sample Central nevű üzlet lényege, hogy a vevők pénz helyett a véleményükkel fizetnek - ezért a gyártóktól ingyenes termékeket, mintákat kapnak.
Tovább
2011.
szeptember
05. 15:55

Aranyáron a tojás!

Aranyáron a tojás! Jelentősen emelkedtek július-augusztusban a tojásfelvásárlási árak az Európai Bizottság jelentése szerint. A jelenlegi uniós átlagár száz kilogrammonként 117 eurót tesz ki és meghaladja az elmúlt öt év nyári időszakának átlagát. Ugyanakkor a tojástermelés idei jövedelmezősége így is elmarad majd az elmúlt évekétől.
Tovább
2011.
augusztus
24. 18:57

A nyugdíjpénzek elköltése sem fog segíteni

A nyugdíjpénzek elköltése sem fog segíteni A kiskereskedelmi értékesítés volumene – a naptárhatástól megtisztított adatok alapján – 2011. júniusban 0,5%-kal mérséklődött, az első félévben lényegében stagnált az előző év azonos időszakához képest. A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint a júniusi forgalom volumene 0,5%-kal elmaradt az előző havitól - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
Tovább
2011.
július
23. 13:45

Itt vehet fillérekért nyaralókat Magyarországon

Itt vehet fillérekért nyaralókat Magyarországon Az elmúlt évben tovább estek az árak a Zempléni-hegységben, a Bükkben és az Aggteleki-hegységben is. Döntően a főváros közelsége miatt valamivel magasabbak az árak, és kisebb a választék a Mátrában és a Börzsönyben - állítják a lapunk által megkérdezett térségbeli ingatlanközvetítők.
Tovább
2011.
július
21. 11:51

Megvan, ki jár jól az erős frankkal és az adóteher-növekedéssel

Megvan, ki jár jól az erős frankkal és az adóteher-növekedéssel A magyar háztartások érezhetően többet költöttek az év első öt hónapjában a diszkont üzletekben, mint az előző év hasonló időszakában. Az élelmiszer-infláció, az alacsonyabb jövedelműek magasabb adóterhelése, az emelkedő törlesztőrészletek megtették a magukét.
Tovább
2011.
július
21. 11:07

Jövő évtől működhetnének a termelői piacok

Jövő évtől működhetnének a termelői piacok Olyan törvény- és kormányrendelet módosítást készít elő a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), amely szerint jövő évtől termelői piacok létesülhetnének, működésüket nem kötnék engedélyhez, csupán bejelentési kötelezettséghez.
Tovább
2011.
július
14. 12:08

Hajrá, magyar dinnye!

Hajrá, magyar dinnye! Csütörtökön lépnek hatályba a dinnyepiacot szabályozó rendeletmódosítások, amelyek a szaktárca szerint erősíteni fogják a magyar dinnye piaci pozícióját.
Tovább
2011.
július
12. 13:23

Rossz hírt kaptak a nyugdíjasok, de jöhet a fordulat

Rossz hírt kaptak a nyugdíjasok, de jöhet a fordulat Még mindig az átlagoshoz képest magasabban jár a nyugdíjas inflációs árindex, azaz számukra még drágább az élet. A következő hónapokban változhat a helyzet.
Tovább
2011.
június
25. 06:54

275 forint lesz az állami cukor

275 forint lesz az állami cukor Várhatóan hétfőn írja alá Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a 2000 tonna cukor állami készletből történő felszabadításával, illetve annak értékesítésével kapcsolatos dokumentumokat. A jelzett mennyiségből 1000-1000 tonnát a Coop és a CBA üzletekben értékesítenek majd. A cukornak maximált ára lesz, kilónként 275 forintba kerül majd. Ez olcsóbb, mint a 350 forint körüli kereskedelmi ár
Tovább
2011.
május
24. 12:12

Kevesebb élelmiszert és több gyógyszert vettünk

Kevesebb élelmiszert és több gyógyszert vettünk A kiskereskedelmi forgalom volumene – a naptárhatástól megtisztított adatok alapján – 2011 márciusában 0,9 százalékkal mérséklődött, míg negyedéves szinten lényegében stagnált az előző év azonos időszakához képest. A szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint a márciusi eladások 0,5 százalékkal elmaradtak az előző hónaptól – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb gyorsjelentésében. A jelentés szerint az év első három hónapjában 80 milliárd forintot költött a lakosság gyógyszertárakban.
Tovább
2011.
április
20. 21:04

Nyuszi és csibe stop húsvétra!

Nyuszi és csibe stop húsvétra! Az Orpheus Állatvédő Egyesület (és a többi állatvédő szervezet is) az ünnepek utáni időszakban szembesül a tömegesen feleslegessé váló állatok kapcsán kialakuló állati problémával. A baj megelőzésével és a környezettudatos vásárlói szokások megismertetésével tehetünk az állatok védelméért! Ugye Ön sem szeretne szenvedésre ítélni apró bolyhos kis élőlényeket?! Ne vásároljunk élő állatot ajándékba, ezzel sok állati szenvedést előzhetünk meg!
Tovább
2011.
április
19. 17:18

Így lehetne olcsóbb az élelmiszer - Durva áfacsökkentést szorgalmaznak

Így lehetne olcsóbb az élelmiszer - Durva áfacsökkentést szorgalmaznak Akár a jelenlegi felére-harmadára kellene csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját az ágazati szervezetek szerint. Ma a sütőipari és a tejtermékekre 18 százalékos, az összes többi élelmiszerre 25 százalékos áfa vonatkozik, amivel Magyarország - Dániával holtversenyben - a legmagasabb kulcsot alkalmazza az Európai Unió tagországai közül, ráadásul a hazai áfaterhelés jóval meghaladja a 10 százalék körüli átlagos uniós mértéket is.
Tovább
2011.
április
13. 21:14

Lesújtó eredményt hozott a vákuumcsomagolt sonkák tesztje

Lesújtó eredményt hozott a vákuumcsomagolt sonkák tesztje A húsvéti sonka-őrületben sokan nem nézik meg mit vásárolnak, csak bedobnak a kosarukba egy jókora kötözött darabot. Érdemes azonban jobban körülnézni, mert a rosszul megválasztott sonka tönkreteheti az ünnepi ebédet. Van sonka, ami füstölt, füstölt-főtt, vagy levegőn szárított, pármai, prágai, ibérico. A Kosár online szakértői vákuumcsomagolt sonkákat teszteltek.
Tovább
2011.
április
12. 09:27

Fogyasztói árak, 2011. március

Fogyasztói árak, 2011. március 2011. márciusban az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés 1,1% volt, 2010. márciushoz viszonyítva az árak 4,5%-kal növekedtek. Az első három hónapban átlagosan 4,2%-kal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában.
Tovább
2011.
április
05. 00:34

Az idősekben bízhatnak a kiskereskedők

Az idősekben bízhatnak a kiskereskedők Az Opten statisztikái szerint mind a kiskereskedelemmel foglalkozó cégek, mind az általuk foglalkoztatottak száma emelkedett tavaly a 2009-ben mért adatokhoz képest. A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségénél azonban éppen a számokkal ellentétes tapasztalatokról számolnak be: telített a piac, sok az üresen álló üzlet, ráadásul egyre nagyobb szakadék tátong a keleti és a nyugati országrész között.
Tovább
2011.
március
29. 08:15

Drágul a liszt, drágul a kenyér

Drágul a liszt, drágul a kenyér Április elsején 10 forinttal emelkedik a liszt kilónkénti ára, aminek alapján a kenyér fogyasztói ára 309-317 forint lehet - nyilatkozta a Pékszövetség elnöke.
Tovább
2011.
március
10. 05:03

A nyugdíjasok keresik a vásárlói akciókat

A nyugdíjasok keresik a vásárlói akciókat Valamennyivel több élelmiszert vásároltunk tavaly, mint korábban, a második félévben már mutatkozni kezdtek a válság elmúltának jelei. Ugyanakkor érzékenyebbek lettünk az árakra, tudjuk, hogy 2011 még nem lesz a teljes kilábalás éve.
Tovább
2011.
január
30. 07:26

Hatalmas átverés - pénz nincs, a csőd garantált!

Hatalmas átverés - pénz nincs, a csőd garantált! „Pénzügyi gondja van? Megoldjuk!” „Akár bárlistásoknak is!” „Akár nyugdíjasoknak is!” Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják az újságok reklámjaiban a fogyasztókat a fogyasztói csoportok.
Tovább
2010.
december
20. 11:44

Már látszik a nyugdíjvita haszna

Már látszik a nyugdíjvita haszna A lakosság a hitelek felől a megtakarítások felé fordult 2010-ben. A nyugdíjvita növeli a lakosság pénzügyi tudatosságát, egyre többen látják a hosszú távú megtakarítások jelentőségét. Mivel a kötvények, részvények és a vegyes összetételű befektetési alapok esetében akár kétszámjegyű is lehet az éves hozam, ezért a betétekből kiáramló pénz jellemzően a befektetési alapok felé irányult.
Tovább
2010.
december
13. 18:36

Az öregedő társadalom is kínál kiváló üzleti lehetőségeket

Az öregedő társadalom is kínál kiváló üzleti lehetőségeket A fejlett nyugati társadalmak egyre nagyobb mértékű elöregedésében rejlő üzleti lehetőségekre már eddig is sok befektetési szakember felhívta a figyelmet, korábban elsősorban gyógyszerrészvények vásárlását javasolták ennek kapcsán.
Tovább
2010.
november
27. 08:26

Jól indult a nyugdíjas expó

Jól indult a nyugdíjas expó Már az első napon ezrek látogattak el a II. Nyugdíjas Expóra. Ezen a hétvégén itt minden a nyugdíjasokról szól. Tekintse meg fotóinkat!
Tovább
2010.
november
26. 12:37

Három nap a nyugdíjasokért

Három nap a nyugdíjasokért November 26-28. között ismét megrendezik a Nyugdíjas Expót a budapesti SYMA Konferencia- és Rendezvényközpontban. A háromnapos esemény az egyetlen, kifejezetten a szenior korosztálynak szóló rendezvény a magyarországi kiállítási palettán.
Tovább
2010.
november
24. 10:09

Így verik át az időseket a termékbemutatókon

Így verik át az időseket a termékbemutatókon "Fergeteges bemutató", "ingyenes tanácsadás", "meggyógyítjuk, megfiatalítjuk, megszépítjük", "a csodamatrac rendbe hozza", "INGYEN! INGYEN! INGYEN! GARANTÁLT NYEREMÉNY!" Ilyen és ehhez hasonló szlogenekkel csábítják - elsősorban az idősebb korosztályt - a vállalkozások bemutatóikra, ahol aztán - ha nem később - kiderül, hogy semmi sincs ingyen, semmi sem garantált, és végképp nem gyógyítja, szépíti, fiatalítja meg az adott termék az erre vágyókat.
Tovább
2010.
november
11. 17:20

Mennyivel drágult az életünk egy év alatt?

Mennyivel drágult az életünk egy év alatt? Októberben az egyhavi átlagos fogyasztóiár-emelkedés 0,4% volt, 2009. októberhez viszonyítva az árak 4,2%-kal növekedtek. Az első tíz hónapban átlagosan 5%-kal voltak magasabbak az árak, mint az előző év azonos időszakában.
Tovább
2010.
szeptember
06. 17:37

Szerdánként olcsóbban vásárolhatnak a nyugdíjasok - Németországban

Szerdánként olcsóbban vásárolhatnak a nyugdíjasok - Németországban Igazolványuk felmutatásával minden szerdán egész nap tíz százalékos árengedménnyel vásárolhatnak a Zielpunkt (az egykor Magyarországon is jelenlevő Plus német megfelelője) üzletekben a nyugdíjasok.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART