2011.
április
27. 22:00

102 évesen ment nyugdíjba az USA legaktívabb nagyija

Címkék:
102 éves nyugdíjas Sally Gordon dolgozott modellként, titkárnőként az utóbbi 27 esztendőben pedig bírósági teremőrsegédként szorgoskodott, egészen néhány nappal ezelőttig.

Sally Gordon 1909-ben született. Dolgozott modellként - már jó ideje abbahagyta -, utána Nebraska állam három kormányzóját szolgálta titkárnőként, az utóbbi 27 esztendőben pedig bírósági teremőrsegédként szorgoskodott még mindig igen aktívan.

Nyugdíjba vonulását nem egészségügyi gondokkal indokolta.
"Egyszerűen úgy döntöttem, ideje megtennem. Megpróbáltam megélni minden pillanatot. Isten nem ad nekünk visszajátszási gombot, csak pillanatstopot és előrecsévélőt" - mondta kedden a sajtónak.

Életreceptje: lassan, pálcikával enni, és mindenhova gyalog menni.
"Hajdan modell voltam, most T-modellnek érzem magam" - mondta a matróna a Ford cég autómatuzsálemére, a legelső szerelősoron gyártott amerikai "népautóra" utalva még tavaly, kor-kitüntetésekor.

Forrás: hiradó.hu

Vissza
2010.
március
28. 12:14

Százévesen is dolgozni fog?

Anglia legidősebb munkavállalója egy London melletti barkácsáruházban szolgálja ki a vevőket. Ő akkor kezdett új karrierjébe, amikor mások már jól megérdemelt nyugdíjas éveiket töltötték. A 95 éves Syd Prior jókedvűen üdvözli a vevőket az áruház bejáratánál.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART