2012.
augusztus
17. 07:12

110 éves koráig várt a nyugdíjra

Címkék:
katonák az I. világháborúban Kissé hosszan kellett várni, de megérte a 110 évet megérni annak a veteránözvegynek, aki mostantól havi ezer dollár támogatást kap az I. világháborúban harcoló férje után.

A pennsylvaniai matrónának mostantól élete végéig nem lesz anyagi gondja: az amerikai államtól havi ezer dollárt (körülbelül 220 ezer forintot) kap támogatásként, amiért férje részt vett az I. világháborúban. William Collins bőven túlélte a harcokat, 1976-ban, 81 éves korában költözött át az örök vadászmezőkre, özvegye pedig attól kezdve minden hónapban pontosan 36 dollárnyi segélyt kapott az egykori katona után.

Az összeg az eltelt közel négy évtized alatt egy centet sem nőtt, végül 2008-ban az asszony családja nyújtott be kérelmet, hogy talán ideje lenne megemelni a támogatást. Négy év kellett hozzá, hogy a hatóságok belássák, a 36 dollár lassan fagyipénznek is kevés, ekkor emelték meg a mostani ezer dolláros szintre.

Alda Collins egyébként élemedett kora ellenére kifejezetten jó állapotban éli mindennapjait egy nyugdíjas otthonban, ahol folyamatosan gondoskodnak róla, bár túlzottan nincs is erre szükség: az egykori tanítónő ugyan bottal jár, de képes magát ellátni, és legszívesebben a baseballbajnokság eredményeit követi figyelemmel. Pontosan tudja, hogy kedvence, a Pirates a második helyen áll - számol be az Új Ász.

Forrás: SOTP/Új Ász

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART