2011.
április
05. 08:27

150 millió forint uniós támogatás a kótaji idősek otthonának

Címkék:
ibrányi idősotthon Bővítik az idősek Szeretetotthonát Kótajon. A most induló beruházás eredményeképpen tizenöttel több idős embernek jut majd hely az intézményben. Korszerűsítik az otthon konyháját is, hogy így magas színvonalon biztosíthassák a jövőben a szociális étkeztetést. A Kótaji Református Egyházközség átépíti emellett a templom-kertben, műemléki környezetben álló épületét is, ahol hamarosan a fogyatékkal élők mindennapjait is megkönnyíthetik, valamint elindulhat a házi segítségnyújtás.

A kótaji Református Egyházközség Szeretetotthona a község főutcája mögötti parkos területen helyezkedik el, jelenleg hatvan idős embert lát el. Biztosítják számukra a napi háromszori étkezés mellett az orvosi felügyeletet, a ruházkodást és a kellő gondosságot, hogy minél szebbé tegyék öreg napjaikat.

A községben azonban az ellátottakon felül sokkal nagyobb igény mutatkozik a szolgáltatásra, amit jól mutat, hogy most is húszan vannak várólistán. Az intézmény vezetői az idősek mellett szívükön viselik a fogyatékkal élők sorsát is. Ennek oka, hogy a megyében igen kevés olyan intézet létezik, ami megkönnyítené a mindennapjaikat és segíteni tudja őket a társadalomba való beilleszkedésben.

A helyzet javítása érdekében az Egyházközség uniós forrásra pályázott. 2010 augusztusában kapták meg szerződésüket, amelyben 148 561 614 forint támogatást kaptak.

A VÁTI közreműködésével most induló beruházás során kibővítik az idősek otthonának helyet adó épületet. A belső udvar átalakításával nyerik majd az új helyiségeket, például szobákat, közösségi teret, mozgáskorlátozott mosdót. Ennek eredményeképpen további 15 idős embernek biztosíthatják majd az ellátást. Jelentős változás lesz, hogy a konyha is megújul, ami így a mai kor követelményeinek megfelelően szolgáltathatja majd a szociális étkeztetést.

A fejlesztés során átalakítják az Egyházközség egyik műemléki környezetben található, jelenleg használaton kívüli épületét. A templom-kertben álló házat is bővítik majd annak érdekében, hogy itt kapjon helyet a 40 fogyatékkal élőt befogadó nappali ellátás és a házi segítségnyújtás központja.

A támogatásból új eszközöket is vásárolnak majd. Ezek között hatékony segítséget jelent majd egy 8 személyes gépkocsi, amivel hatékonyabbá válik a szociális étkeztetési feladatok ellátása.

A várhatóan 2011 végére elkészülő fejlesztés nemcsak Kótaj időseinek és fogyatékkal élő lakosainak segít majd, de enyhíti a Nyíregyházi-, és az Ibrány-Nagyhalászi kistérségek hasonló gondjait is.

Forrás:OrientPress

Vissza
2010.
augusztus
27. 13:21

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP

Az idősotthonokra vonatkozó jogszabályok felülvizsgálatát javasolja az MSZP Korózs Lajos kezdeményezi a Nemzeti Erőforrás Minisztériumánál, hogy a szakmai szervezetekkel közösen tekintse át az idősotthonokra vonatkozó jogszabályokat.
Tovább
2011.
február
26. 21:08

Dagad a botrány, az idősotthon fenntartója cáfol

Dagad a botrány, az idősotthon fenntartója cáfol Mint korábban mi is közöltük, azt állítja két asszony, hogy azért rúgták ki őket az állásukból, mert az idősek otthonában, ahol dolgoztak, csökkentették a lakók tudatmódosító gyógyszerezését.
Tovább
2011.
február
25. 05:53

Elképesztő gyakorlat! Emberéletekbe kerül

Elképesztő gyakorlat!  Emberéletekbe kerül Az idősek otthonának két dolgozója csökkentette az idősek tudatmódosító gyógyszerezését – az idős emberek ettől jobban érezték magukat és megszűnt a halálozás az intézetben. Nem sokkal később a magánotthon tulajdonosa kirúgta a két dolgozót, mondván: az intézet nem termel elég profitot.
Tovább
2010.
augusztus
03. 12:04

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat

Illegális idősotthonok - pincében, garázsban is találtak nyugdíjasokat Somogy egyike azon megyéknek, ahol a legtöbb az engedély nélkül működő idősotthon. Sok helyen szakszerűtlen az ellátás, a nyugdíjasok utolsó fillérjét is elszedik.
Tovább
2011.
március
14. 14:32

Illegális idősotthonokat számoltak fel

Illegális idősotthonokat számoltak fel Összesen 18 illegálisan működő szociális intézményt számoltak fel a hatóságok tavaly nyár óta - értesült a Magyar Nemzet.
Tovább
2010.
november
08. 10:23

Ismerje meg a biztonságos idősotthonokat

Ismerje meg a biztonságos idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indított, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. A sorozatot folytatjuk a hevesi Dr Szegő Imre Idősek Otthonával, ahol mozgásfogyatékosokat is gondoznak.
Tovább
2010.
október
09. 13:50

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indít, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. Kezdjük a recski Gesztenyés Idősek Otthonával
Tovább
2010.
október
25. 11:33

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat

Ismerje meg a megbízható idősotthonokat Tisztelt Olvasóink! Egyre több rossz hír lát napvilágot illegális idősotthonokról, vagy katasztrofális ellátási körülményekről. Ezért a Jókor Tv egy sorozatot indít, amelyben jó példákat, jó gyakorlatokat, megbízható otthonokat mutatunk be. A sorozat elemeit úgy érik el legkönnyebben, ha megtekintik a kapcsolódó cikkeket, illetve ha a címkefelhőben az "idősek otthonai" címkére kattintanak. A sorozatot folytatjuk a hevesi Fehér Hárs Idősek Otthonával.
Tovább
2011.
március
02. 23:27

Kórházból idősek otthona

Kórházból idősek otthona Idősek alapszintű ellátást nyújtó otthonát alakítják ki Bonyhádon a városi kórház nemrég üressé vált épületében, az ötven férőhelyes intézmény bérleti szerződését szerdán írták alá.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART