2013.
február
12. 11:24

2050-re minden negyedik magyar újszülött megéli a száz évet

Címkék:
anyák napja Becslések szerint ma világszerte mintegy 343 ezer száz évesnél idősebb ember él, ez világszinten várhatóan tízszeresére nőhet 2050-re. Magyarország esetében azt jósolják, hogy a ma született magyar újszülöttek közül minden negyedik megéli majd a 100. születésnapját – írja a Privátbankár.hu.

Az ENSZ által készített becslések szerint 2050-re valószínűleg eléri a 3,2 milliót a 100 évesnél idősebb lakosság száma. Az ENSZ adatai alapján a Magyarországon élő emberek közül körülbelül 1200 már betöltötte századik életévét, és ez a szám 2050-re várhatóan 6200-ra emelkedik. Átlagosan minden negyedik magyar újszülött megéli majd a századik születésnapját.

A szakértők szerint továbbra is Japánban lesz a legtöbb száz éven felüli ember, 2050-re a teljes népesség egy százaléka száz évesnél idősebb lesz. Ugyanakkor az úgynevezett „szuper-idősek” – azon emberek, akik túlélik a 110. születésnapjukat – száma még rendkívül alacsony.

Manapság mindössze hetven olyan emberről tudunk, aki 110 évnél idősebb, és a hivatalos információk szerint közülük mindössze huszonhét élte meg eddig a 115. születésnapját. A világon a 110 évet betöltött hetven ember közül hét Olaszországban született. A statisztikák szerint a dohányzásmentes életmódtól és a fizikai kondíció megőrzésétől hosszú életet remélhetünk.

Forrás: Biztosítási Szemle

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART