2010.
január
27. 08:47

24 ezer forintos különbségek a nyugdíjaknál

Címkék:
pénz a kézben Miközben megkezdte az aláírás-gyűjtést az MSZP és a Fidesz is, a nyugdíjak havi átlagos összegéről készült kimutatás szerint Közép-Magyarországon fizetnek a legtöbbet, a legkevesebbet pedig az Észak-Alföldön. A kettő közti különbség 24 ezer forint.

 A bérek utánbefizetett járulékok itthon nem fedezik a nyugdíjkifizetéseket, így a költségvetés ezt százmilliárdokkal pótolja. Hogy a nyugdíjrendszert hogyan tennék önfenntartóvá a pártok, arról az álláspontok még nem világosak.

A két párt a nyugdíjasok védelme érdekében gyakorlatilag ugyanarról kérdezi az embereket. Vagyis arról, hogy egyetértenek-e azzal, hogy ne emelkedjen a nyugdíjkorhatár, vagy arról, hogy megmaradjon a jelenlegi nyugdíjszámítás.

Az Oktogonon MSZP-s fiatalok teával - a Ferenciek terén a Fidesz nyugdíjas aktivisták segítségével gyűjtötte az aláírásokat. Minként helyen szinte ugyan azért, a jelenlegi nyugdíjrendszer megtartásáért.

Bárki aláírhatja, az ívet, aki nem akar 70 éves nyugdíjkorhatárt, öregségi nyugdíjcsökkenést, vagy éppen megváltoztatott nyugdíjrendszert.

A szocialisták már három napja gyűjtik az aláírásokat. Hatvani Csaba az MSZP országgyűlési képviselő-jelöltje elmondta: a hatodik kerületben azt a célt tűzték ki, hogy néhány ezer aláírást gyűjtsenek össze. „És ha ez rövid idő alatt sikerült, akkor az azt mutatja, hogy a kedvezményezés mögött megvan a támogatás.”

Szinte ugyanaz a kérdés a Fidesz aláírásgyűjtő ívein is. A pártok határozatlan ideig gyűjtik az aláírásokat, az MSZP az új kormány nyugdíjpolitikájára kíváncsi. A Fidesz azt mondja, akkor hagyja abba az akciót, "ha elmúlik a nyugdíjasokat érintő fenyegetettség".

Forrás: atv.hu

Vissza
2010.
január
24. 14:35

"Nem értjük a pánikot"

"Nem értjük a pánikot" Ha a nyugdíjasok úgy gondolják, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer maradjon meg, akkor válasszák az MSZP-t! Az MSZP azt kéri a Fidesztől, ne mutogasson rájuk úgy, mintha a szocialisták ötlete lett volna svéd nyugdíjmodell bevezetése, mert ha így lett volna, akkor már bevezetették volna.
Tovább
2009.
december
31. 09:42

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz Az MSZP számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasok közössége - mondta Mesterházy Attila, a párt alelnöke, miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Schmuck Andorral, a Tisztelet Társasága elnökével.
Tovább
2010.
január
15. 15:40

Elindult az Idősek Akadémiája

Elindult az Idősek Akadémiája Az Idősügyi Nemzeti Stratégia megismertetésére országos kampány indult a héten; három hónap alatt valamennyi megyében képzéseket tartanak, ahol a különböző szervezetek vezetői információt kaphatnak a stratégiáról.
Tovább
2010.
január
21. 08:44

Kinek higgyenek a nyugdíjasok?

Kinek higgyenek a nyugdíjasok? A pártoknak szükségük van a hárommillió nyugdíjas szavazatára. A szocialisták szerint a Fidesz svéd modellt kíván bevezetni: ennek lényege, hogy csak annyi nyugdíjat fizetnének, amennyi a nyugdíjkasszába beérkezik. Ez pedig évi 600 milliárddal lenne kevesebb, mint jelenleg. Az MSZP szerint így 15-20 százalékkal csökkenne az ellátás. A Fidesz állítja, a kormánypárt nem mond igazat, s ők éppen a nyugdíjak értékének megtartását ígérik. De miért ilyen fontos a pártoknak a nyugdíjasok szavazata?
Tovább
2010.
január
19. 17:48

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat A nyugdíjasok meggyőzéséért indított harcot az MSZP és a Fidesz, pedig még el sem kezdődött a kampány. A következő napokban a Fidesz 1 millió 600 ezer háztartásba küld levelet nyugdíjasoknak, amelyben kifejtik: Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila privatizációs szándéka miatt Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak.
Tovább
2010.
január
22. 12:52

Nincs is szükség nyugdíjreformra?

Nincs is szükség nyugdíjreformra? Az Idősügyi Tanács szerint Magyarországon nincs szükség semmilyen nyugdíjreformra és semmilyen más nyugdíjmodell bevezetésére - mondta Korózs Lajos, az Idősügyi Tanács titkára a testület csütörtöki budapesti zárt ülése után sajtótájékoztatón.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART