2009.
november
15. 12:30

300 ezer forint komfortosításra Győrben

Címkék:
Győr Az otthonaikban lakó idős emberek mindennapi életének megkönnyítésére fordít négymillió forintot a győri önkormányzat. A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról, hogy az összeget a Máltai Szeretetszolgálaton keresztül, pályázat útján osztja szét a rászorulók között.

A pályázati keretösszegből maximum 300 ezer forint értékben olyan beruházásokat valósíthatnak meg az otthonaikban élő idősek, amelyek élhetővé, kényelmesebbé teszik mindennapjaikat. Ilyen lehet egy fürdőszobai kapaszkodó felszerelése, zuhanyozó átalakítása vagy egyéb, a komfortot szolgáló kisebb-nagyobb átalakítás. Az igénylés nincs jövedelemszinthez kötve, viszont csak hetven éven felüliek, és saját tulajdonú győri ingatlannal rendelkezők kérhetik a támogatást. A cél, hogy otthonukban is megfelelő ellátáshoz jussanak az idős emberek.

Ha a konstrukció beválik, erre a célra jövőre is külön összeget kíván elkülöníteni az önkormányzat. Az eljárás rendjét az idei tapasztalatok alapján tovább finomítják, mert szeretnék, ha egy folyamatos támogatási rendszer jönne létre erre a speciális célra. A pályázati kiírás néhány héten belül megjelenik.
 

Forrás: Nyugathír

Vissza
2009.
szeptember
05. 14:50

Megszokott környezetben, nagyobb biztonságban

Megszokott környezetben, nagyobb biztonságban Magyarországon az idősek, elsősorban a nagyon idősek lakása általában nem elég biztonságos, főleg azok számára, akik önellátásukban korlátozottak. Ezért sokszor kell igénybe venniük gondozói segítséget, miközben kis átalakítás után lakásukban egyedül is ki tudnák magukat szolgálni.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART