2012.
április
04. 13:11

35-40 milliárd pluszt hozhat a húsvéti időszak

Címkék:
Vásárlás Az utóbbi hetekben érzékelhetően emelkedett Magyarországon a fogyasztói bizalom Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint, aki húsvéthoz kapcsolódóan a tavalyihoz hasonló, 35-40 milliárd forint többletforgalomra számít.

A devizahitelesek megsegítésére hozott intézkedések hatására mintegy kétmillió vásárlónak váltak, illetve válnak kiszámíthatóbbá az életkörülményei, ami a fogyasztás mérhető emelkedésével is jár - mondta szerdán az MTI-nek Vámos György. Hozzátette: a fogyasztás bővülése húsvétkor egyébként is jellemző, az idei növekedés várhatóan nem haladja meg a korábbi évek mértékét.

Az idei március-áprilisi többletforgalom 35-40 milliárd forint lehet - közölte az OKSZ főtitkára. Elmondása szerint a különböző termékcsoportoknál eltérő változásra lehet számítani, tojásból például az idén előreláthatólag kevesebb fogy majd, mint tavaly. Ezt a tojás jelentős, 50-100 százalékos drágulásával magyarázta Vámos György.

A termékválasztékról szólva a főtitkár közölte: a vevők a korábbi évekhez képest többféle minőségű áruból választhatnak igényeik és pénztárcájuk szerint. Példaként említette Vámos György a széles sonkaválasztékot: a vásárlók kilónként 1.000 és 3.000 forint körüli termékkörből is választhatnak.

Az OKSZ főtitkára mindezek mellett fontosnak tartja azt, hogy a magyar élelmiszerek biztonságosan fogyaszthatók, amit a szigorú ellenőrzések is garantálnak. Hangsúlyozta: a biztonság nemcsak a fogyasztók, hanem a tisztességes kereskedők érdeke is.

Forrás: MTI

Vissza
2012.
március
20. 07:41

Beindult a tojásturizmus

Beindult a tojásturizmus Bőröndszámra viszik a csehek a határmenti német boltokból a tojást, mert ott jóval olcsóbban vehetik meg, mint otthon. Emiatt a németországi üzletek korlátozzák a vásárlást.
Tovább
2012.
április
02. 10:20

Húsvétkor a válság ellenére is költekezünk

Húsvétkor a válság ellenére is költekezünk Az idén drasztikusan drágul a tojás, így többe kerül a húsvéti ünnepi étkezés, a kereskedők azonban arra számítanak, hogy 2012-ben is fogunk annyit költekezni húsvétkor, mint tavaly.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART