2011.
augusztus
09. 08:59

3 éve nem látott zuhanások - 260 forintos frank

Címkék:
profit Utoljára a 2008-as Lehman Brothers csőd utáni időszakban estek olyan mértékben a tőzsdék, mint a hétfő esti és a kedd hajnali kereskedésben. A New York-i mutatók 5,5 és 6,9 százalékos mértékben estek. Az ázsiai tőzsdéken is folytatódik a pánikszerű eladási hullám. A recessziótól való félelem miatt 260 forint fölött is járt a svájci frank árfolyama.

Bár Barack Obama amerikai elnök hétfő este televíziós beszéddel igyekezett hűteni a kedélyeket, miszerint az Egyesült Államok tovább vizsgálja a deficitcsökkentés lehetőségét, és függetlenül a hitelminősítői döntéstől, mindig is 'AAA'-s hitelbesorolású ország marad, úgy tűnik, ez nem nyugtatta meg a piacokat. A Wall Street-en utoljára a Lehman Brothers befektetési bank 2008-as csődjekor voltak ilyen mértékű zuhanások. Volt olyan periódus, amikor a Bank of America részvényei 20 százalékkal estek.

A tőzsdei pánik kedd hajnalban is folytatódott. Az ázsiai tőzsdék 1-7 százalék közötti mértékben esnek. Nem tett jót a hangulatnak, hogy a svájci kormány válságtanácskozásán semmiről sem döntött, sőt, megerősítették eddigi devizapolitikájukat. Erre a svájci frank 1,07 alá erősödött az euróval szemben, ami a forint tekintetében 260 forint 78 filléren mindenkori csúcsot jelent. A reggeli órákra is csak 257-ig 'szelídült' az árfolyam. Vélhetően a hazai értéktőzsde is óriási zuhanással nyit majd délelőtt 9 órakor.

Forrás: OrientPress

Vissza
2011.
augusztus
08. 21:13

Szomorú csúcs - 256 forint felett a svájci frank

Szomorú csúcs - 256 forint felett a svájci frank Az immár a legnagyobb amerikai jelzáloghitel-finanszírozó társaságok adósbesorolására is átgyűrűző amerikai "leminősítési örvény" rántotta magával hétfőn az értékpapír- és devizapiaci árfolyamokat, a svájci frank újabb rekordot döntött, már 256 forint felett jegyezték.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART