2012.
november
19. 09:06

48 millió forintos vízszámlát kapott egy debreceni nyugdíjas

Címkék:
Debreceni Vízmű A számla szerint a nyugdíjas férfi két hónap alatt annyi vizet használt el, mint egész Debrecen két nap alatt.

Amint arról beszámoltunk, júliusban nyolcszámjegyű, 12 millió 784 ezer 148 forintos gázszámlát talált a postaládájában egy debreceni férfi. Nem gondoltuk volna, hogy még ebben az évben tudunk mutatni egy ennél is nagyobb számlát, ami közműcégtől érkezik, de most itt van egy 48 millió 100 ezer 833 forintos vízdíjszámla. Ezt egy debreceni nyugdíjas kapta a Debreceni Vízmű Zrt-től.

A férfi nem hitt a szemének, hiszen ennyi vizet képtelenség elhasználni. Az elszámoláson az látszik, hogy a férfinek az augusztusi és a szeptemberi hónapra 90 ezer 739 köbméter vizet számlázott ki a Vízmű. Hozzávetőlegesen: Debrecen összes lakosának napi vízfogyasztása 40 ezer köbméter.

Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója a Dehir.hu megkeresésére elmondta, a cégnél most álltak át új számlázó szoftverre, s az ilyen átállásokban sajnos benne van a hiba lehetősége.

„Megértem, hogy egy ilyen számla mellbevágó, de azért ebből rögtön látni, hogy tévedésről lehet szó. Ha valakinek nem változtak meg jelentősen a vízfogyasztási szokásai, s mégis a szokásostól nagyon eltérő összegről kap számlát, kérem, jelentkezzen cégünk ügyfélszolgálatán” – hallhattuk Ányos Józseftől.

Forrás: dehir.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART