2013.
január
17. 19:40

6500 egészségügyi dolgozót érint idén a kényszernyugdíjazás

Címkék:
Szócska Miklós Összesen mintegy 6500 egészségügyi dolgozónak kell majd eldönteni idén, hogy a nyugdíjkorhatár után is megtartja-e állását vagy nyugdíjba vonul - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár csütörtökön, kórházvezetőkkel folytatott budapesti tárgyalását követően.

A kormány képviselője hangsúlyozta, a kabinet nyugdíjas korú közalkalmazottakat érintő döntése már jelenleg is 3036 egészségügyi dolgozót, köztük 1140 orvost és több mint 880 szakdolgozót érint. Mint mondta, a nyugdíjkorhatár utáni továbbfoglalkoztatásról minden esetben egyedi kérelmek alapján döntenek, ezeket azonban a kormány az intézményekkel együttműködve "szervezett formában" kezeli.

Szócska Miklós tájékoztatása szerint az érintettek január 25-ig kapnak tájékoztatást munkaadójuktól az új szabályokról, ezt követően pedig 15 napjuk lesz nyilatkozni arról, meg kívánják-e őrizni munkahelyüket.

Az államtitkár kiemelte, a kormány célja, hogy felmérje, mennyi dolgozóra van szüksége az egészségügynek, a megfelelő létszámkeret kialakítása közben pedig a szakmai szervezetekkel is egyeztetnek.

Forrás: MTI
 

Vissza
2013.
január
14. 09:44

Kórházigazgatókkal egyeztetnek a kötelező nyugdíjazásról

Kórházigazgatókkal egyeztetnek a kötelező nyugdíjazásról A kötelező nyugdíjazás ügyében csütörtökön az intézményvezetőkkel egyeztet az egészségügyi államtitkárság – mondta Szócska Miklós államtitkár vasárnap este a Hír TV Kontraszt című műsorában.
Tovább
2012.
december
13. 15:44

Szócska: 2013 a népegészségügyi mozgósítás éve lesz

Szócska: 2013 a népegészségügyi mozgósítás éve lesz Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára egy egészségügyi konferencián beszélt erről. Szócska Miklós kifejtette: az elmúlt két évben 14 országos kampányt indítottak, de ezek mellett számos más intézkedés is történt, ilyen a nemdohányzók védelméről szóló törvény szigorítása vagy a dizájner drogok visszaszorítását célzó szabályozás. A népegészségügy fejlesztése 2013-ban pedig még célzottabb koordinálás mellett folytatódik.
Tovább
2012.
július
10. 10:35

Szócska: nem lett káosz az egészségügyben

Szócska: nem lett káosz az egészségügyben A riogatások ellenére július elseje után sem lett káosz az egészségügyben, a központi információs szolgálat adatai alapján már kezdik megtanulni az új rendszert; az ellátás fejlesztése folytatódik, hamarosan megkezdi működését az új betegjogi, valamint a pszichiátriai és addiktológiai központ is - mondta Szócska Miklós egészségügyi államtitkár az MTI-nek adott interjújában.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART