2012.
augusztus
31. 19:03

71,5 éves nyugdíjkorhatárral számol a dán kormány

Címkék:
Malmö A világ 34 fejlett gazdaságát tömörítő szervezet felmérése szerint az évszázad derekára 69 év lesz a korhatár az északi országba, azonban a dán pénzügyminisztérium még ennél is magasabb 71,5 éves korhatárral számol, amelynek számítási modellje eltér az OECD-től – írja a The Copenhagen Post.

A dán nyugdíjkorhatár emelkedésének oka, hogy a koppenhágai kabinet 2006-ban a várható élettartamhoz kötötte a nyugdíjkorhatár emelését, vagyis, minél tovább élnek a dánok, annál tovább kell dolgozniuk.

Ezzel viszont a képzetlen munkavállalók járnak rosszul, ugyanis esetükben csupán 72 év az átlagos élettartam szemben a jómódú dánokkal, akik átlagosan 82 évig élnek.

Jelenleg 67 év a nyugdíjkorhatár Dániában, azonban a kormányzat 2020-ra két évvel emelné meg ezt a szintet az 1958 után születettek esetében.

Forrás: Világgazdaság

Vissza
2011.
január
07. 11:46

EU-vélemény: emelni kell a nyugdíjkorhatárt

EU-vélemény: emelni kell a nyugdíjkorhatárt A magyar nyugdíjpolitika nem kerül be az EU ajánlások közé. Az EU foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa szerint tavalyi képe alapján Magyarország "nem tartozik az instabil EU-tagállamok közé", de ezt természetesen el lehet rontani.
Tovább
2011.
február
18. 05:52

Európa megőszül

Európa megőszül Az Európai Bizottság a tagállamokat győzködi, hogy nyugdíjkorhatáraikat "automatikusan igazítsák" az országokban várható élettartamhoz.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART