2012.
március
01. 17:49

98 éves matróna a bíróságon: pókerezett

Címkék:
póker Az aprópénz is pénz, nincs pardon. Egy egész csapat idős nőt állítanak bíróság elé, mert pénzben pókereztek, a legidősebb közülük 98 éves, de a legfiatalabb is megélte már a 75 évet.

Még 2009 őszén csíptek fülön egy kiterjedt csoportot, amint illegális játékot játszanak: a Cipruson történt esetben összesen 42 idős nőt talált a rendőrség, többségük már akkor is 75-85 év között volt. A játékbarlang "látogatói" közül időközben ketten már meg is haltak, a többiek viszont annál jobban meglepődtek, amikor ennyi idővel az eset után megkapták a bírósági idézést.

A ciprusi törvények értelmében nem lehet pénzben játszani, még akkor sem, ha a matrónák közt egész pici, mondhatni filléres összegek cseréltek gazdát. Így hát a kiérkező rendőrök az összes résztvevő adatát felvették, és csak idő kérdése volt, mikor kerül az ügy a taláros testület elé.

A vádlottak, akik közül a legidősebb idén 98 éves, akár fél évre is börtönbe kerülhetnek, már ha a bíró komolyan veszi a tiltott pókerezés vádját. A "pókermamikat" egyébként a szomszédaik jelentették fel, mert idegesítette őket az "állandó jövés-menés".

Forrás: webbulvar.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART