2011.
március
14. 09:46

99 évesen igényelte a visszahonosítást Ági néni

Címkék:
99 évesen A megpróbáltatások képezhetik a hosszú élet titkát – véli a századik évébe lépett Eigel Ági néni. A gyergyószentmiklósi öregotthon lakója, az egykori pedagógus nemrég igényelte a magyar állampolgárságot.

˝Épp egy éve nem ittam, most már ideje volt!˝ – mondta Eigel Ági néni, egy pohár pezsgőt kóstolgatva. A 99. évét töltő, a századikba lépő egykori pedagógus családja és a Szent Erzsébet Öregotthon ápolói körében ünnepelt, de csak miután vége lett a tornaórának, mert arról nem akart lemaradni - írja a honline.ro.

Eigel Ágnes Sopronban született, Borszéken volt óvónő, igazgató közel négy évtizeden át. Tanítványai még ma is eszébe jutnak.

Három gyermeknek adott életet, kettő a karjaiban halt meg, difteritiszben. Tibor, egyetlen élő gyereke anyját követte a pályán, tanár, tanfelügyelő volt. ˝Anyám imádta a munkáját, és amit nekünk mutatott, az mindig az egyenes út volt˝ – mondott köszönetet.

– Sok mindent rám mért a jó Isten. Hol rosszat, hol jót, de elviseltem. De hát nem lehet mindig csak jó, egy kis büntetés is jár néha – gondolkodik hangosan a kilencvenkilenc éves asszony. Ma is energikus, egyedi humorérzékkel szórakoztatja környezetét. Ha nem társalog az ápolókkal, lakótársakkal, akkor tévézik. – Szeretem a tévét. Olyan őszintén leadja, ami történik. Fele valóság, fele hazugság, de azért jólesik nézni - olvasható a cikkben.

Mondogatja, már csak rövid távra tervez, de ebben számára fontos szerepet játszik a magyar állampolgárság megszerzése. ˝Időn­ként elgyengülök, szúrást érzek a lábamban, kicsit baj van a hallásommal. De ne féljenek, amit akarok, meghallom. Nem gondolkodom azon, milyen lesz a századik születésnapom, csak hús­vétig tervezek. Azt ígérték, márciusban megkapom a kettős állampolgárságot.˝

Forrás: Kisalföld

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART