2011.
július
20. 09:08

3 étel, amiről nem is gondolta volna, hogy fiatalít!

Címkék:
grapefruit Az öregedés első tünetei közé tartozik a bőr ráncossá, rugalmatlanná válása, amikre a konyhában is megtalálhatja a természetes orvosságot!

A probléma orvoslására számos olyan természetes anyag áll rendelkezésre, amit legtöbben csak a konyhából ismernek. Nem elhanyagolható azonban a szépítő-fiatalító hatásuk sem, éppen ezért ajánlott olyan kozmetikumokat választanunk, amelyek az alábbiak közül tartalmazzák valamelyiket.

Grépfrút, a C-vitaminbomba

A kollagén természetes módon a szervezet által termelődik, rugalmasan és feszesen tartja a bőrt. A kor előrehaladtával azonban csökken a kollagén mennyisége, de ezt a fiatalosság megőrzése érdekében, külsőleg és belsőleg egyaránt pótolhatjuk. Ebben jelent nagy segítséget a grapefruitmag-kivonat, aminek rendeltetésszerű fogyasztásával fokozhatjuk a kollagénrostok termelődését, miközben simává, üdévé és egészségessé tesszük a bőrünket. A szem környékén lévő érzékeny terület ápolására és a berepedezett bőr tüneteinek enyhítésére is kiválóan alkalmas. Fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő hatású, valamint kiemelkedően magas a C-vitamin tartalma, aminek köszönhetően védelmet nyújt a kórokozókkal szemben és tonizáló hatású.

Mandulaolaj, a legfinomabb bőrápoló

Az érzékeny bőr különlegesen gyengéd ápolást igényel, amire tökéletesen alkalmasak a mandulaolajat tartalmazó biokozmetikumok. Megnyugtatják az irritált, kipirosodott területeket, hatékony ápolást biztosítanak és erősítik a természetes bőrvédelmet anélkül, hogy eltömítenék a pórusokat – az olajok használatától sokan idegenkednek, azt gondolva, hogy zsírossá, pattanásossá teszik a bőrt, de ettől a megfelelő termékek alkalmazásakor nem kell tartani. A mandulaolajat bőrbarát hidratálóként felvihetjük a legérzékenyebb területekre, így például a szem környékére is. Többek között egészségessé varázsolja a bőrt, megóvja a bőrt a ráncosodástól, megelőzi a szarkalábak kialakulását. A jojoba és a makadám olaj hasonló csodákra képes a bőr kevésbé érzékeny területein, de a testápolásban is jó szolgálatot tehet például a rózsa vagy a búzacsíra olaja.

Olívaolaj, a palackba zárt arany

A mediterrán tájakon élő nők hosszú évszázadok óta ismerik az olívaolaj varázslatos szépítő hatását. Csodát tesz a bőrrel, a hajjal és a körömmel, ezért érdemes olyan termékek mellett dönteni, amiben fellelhető ez az E-vitaminban kiemelkedően gazdag összetevő. Használatától a bőr utolérhetetlenül puhává válik, és értékes anyagokkal töltődik föl. A változókorban lévő nők számára jelentős segítséget nyújthat, ebben az időszakban ugyanis szemmel látható változásokon megy keresztül a bőrünk, az olíva regeneráló hatásának köszönhetően viszont elkendőzhetjük az árulkodó jeleket, és bőrünk tapintását is bársonyossá tehetjük. Mivel nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, minden korosztály számára ajánlott, még azoknak is, akik messze állnak a ráncok kialakulásától, viszont szeretnék megelőzni az idő előtti öregedést. Mivel gátolja a mélyrétegű dehidratáltság kialakulását, különösen ajánlott olyan fokozott igénybevétel esetén, mint a napozás, szoláriumozás.

Forrás: Freespirit

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART