2010.
február
10. 20:15

A Jobbik is előhúzta a nyugdíjas-kártyát

Címkék:
jobbik logo A Jobbik szerint az MSZP és a Fidesz elmúlt időszakban tett nyilatkozatai azt mutatják, hogy a nagy pártok csak "szavazógépként" tekintenek az idősekre, akiket elegendő a választások éveiben megszólítani.

Sneider Tamás, a Jobbik szociálpolitikáért felelős alelnöke szerdán sajtótájékoztatón hangsúlyozta: pártja nyugdíjprogramjában ezzel szemben már rövid távú intézkedések is szerepelnek, amelyek részeként választhatóvá tennék a magánnyugdíj-pénztári tagságot, valamint a minimálnyugdíj szintjére csökkentenék a korábbi rendszer közel harmincezer funkcionáriusának járó kétszázezer forint körüli nyugdíjat.

A Jobbik hosszú távon egyebek mellett a munkahelyteremtéssel, valamint a családi adózás és a személyi jövedelemadóból elkülönített "szülőtartási életjáradék" bevezetésével kívánja biztosítani a nyugdíjak kifizetését - fűzte hozzá politikus.

Az állami nyugdíjrendszerbe történő visszalépés célja a magánpénztáraknál fellelhető 2.500 milliárd forintos betétállomány visszaszerzése, ami komoly tőkefedezetet és egyben hosszabb távon is biztonságosan fenntartható nyugdíjrendszer alapját jelentené - fejtette ki Sneider Tamás.

A magánpénztári befizetések miatt jelenleg évente mintegy 360-370 milliárd forint állami bevétel esik ki, ami óriási segítséget nyújthatna az államháztartási hiány csökkentésében - mutatott rá a Jobbik alelnöke.

Megjegyezte: pártja az egyéni számlavezetés általános bevezetését tervezi, így mindenki számára látható lesz a befizetett összeg nagysága, illetve a várható nyugdíj mértéke.

Sneider Tamás szerint a pártállam funkcionáriusainak járó, havi 200 ezer forintos "diktatúranyugdíjak" drasztikus csökkentése mindössze 30 ezer embert érintene hátrányosan, miközben az így szabaddá váló összegből évi néhány tízezer forintot nyerhetnek a kis- és középnyugdíjasok.

A Jobbik közép- és hosszú távon a családpolitikai, illetve demográfiai intézkedéseivel összhangban kívánja alakítani a nyugdíjpolitikát. Ennek része többek között egy úgynevezett "szülőtartási életjáradék" is, amelyet a felnőtté váló, és munkába álló gyermekek személyi jövedelemadójából különítenének el a szülők számára. Ezzel, az anyák nevelőmunkáját elismerő nyugdíj-kiegészítéssel lehetővé válna, hogy a családok több gyermeket vállalhassanak, olyanokat akik egyúttal a társadalom hasznos tagjaivá is válnak - mutatott rá Sneider Tamás.

Forrás:stop.hu
 

Vissza
2010.
január
16. 07:49

MDF: A Fidesz nyugdíj-ügyben áttért a a Pinokkió-modellre

Az MDF szerint a Fidesz megijedt saját árnyékától, és rettegve mentegeti magát a nyugdíjas szavazók előtt - így reagált az MDF népjóléti kabinetjének vezetője péntek délután a Fidesz nyugdíjjal kapcsolatos terveire. Pusztai Erzsébet úgy fogalmazott: ez a gyáva politika a legveszélyesebb.
Tovább
2010.
január
24. 14:35

"Nem értjük a pánikot"

"Nem értjük a pánikot" Ha a nyugdíjasok úgy gondolják, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer maradjon meg, akkor válasszák az MSZP-t! Az MSZP azt kéri a Fidesztől, ne mutogasson rájuk úgy, mintha a szocialisták ötlete lett volna svéd nyugdíjmodell bevezetése, mert ha így lett volna, akkor már bevezetették volna.
Tovább
2010.
január
13. 07:42

Aggódnak a nyugdíjasok, összeül az idősügyi tanács

Több idősügyi szervezet aggódva hallgatta a Fidesznek a svéd nyugdíj-modell javaslatát. Az MSZP elutasítja a svéd modellt, amely csökkentené a nyugdíjakat és növelné a nyugdíjkorhatárt. Herzog László szakminiszter is azt mondta: a kormány nem alakítja át a nyugdíjrendszert.
Tovább
2009.
december
31. 09:42

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz Az MSZP számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasok közössége - mondta Mesterházy Attila, a párt alelnöke, miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Schmuck Andorral, a Tisztelet Társasága elnökével.
Tovább
2010.
január
31. 21:39

Eddig is védhette volna az MSZP a nyugdíjasokat

Eddig is védhette volna az MSZP a nyugdíjasokat Nem most kellene nyugdíjas-programmal előállnia az MSZP-nek, nyolcévi kormányzás alatt - ha akarták volna - megvédhették volna az időseket. Ehelyett a Gyurcsány-korszakban mindig csak rosszabb lett az időseknek - fogalmazott Soltész Miklós országgyűlési képviselő.
Tovább
2010.
január
15. 16:58

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők A Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - 40 évnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet - jelentette be Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője Iván Lászlóval, a párt nyugdíjas tagozatának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen különböző megállapításokat tettek, garanciákat vállaltak. Az utóbbiak közé tartozik a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédése a Gyurcsány-korszaktól, a nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozása is.
Tovább
2010.
január
05. 18:50

Fidesz: az idősek a fő vesztesek

Fidesz: az idősek a fő vesztesek A Fidesz szerint az idős emberek az egyik legnagyobb vesztesei a Gyurcsány-Bajnai-korszaknak. Iván László, a párt nyugdíjas tagozatának elnöke azután adott ki közleményt, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság keddi tájékoztatóján közölték: a 4,1 százalékos nyugdíjemelés mintegy 2 millió 657 ezer embert érint, és az átlagos emelés 3.452 forintot jelent.
Tovább
2010.
január
19. 17:48

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat A nyugdíjasok meggyőzéséért indított harcot az MSZP és a Fidesz, pedig még el sem kezdődött a kampány. A következő napokban a Fidesz 1 millió 600 ezer háztartásba küld levelet nyugdíjasoknak, amelyben kifejtik: Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila privatizációs szándéka miatt Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak.
Tovább
2009.
október
25. 14:22

Politikai vita a nyugdíjasokat érintő kormányzati tervekről

Politikai vita a nyugdíjasokat érintő kormányzati tervekről Azt a kabinet és a kormányzó párt is elismeri, hogy a jövőre tervezett megszorítások az időseket is érintik, de azzal érvelnek, hogy így marad biztonságosan fenntartható a nyugdíjrendszer. Az ellenzék azt szeretné elérni, hogy legalább az idei szinten maradjon az ellátás. Az alábbiakban összefoglalunk néhány véleményt.
Tovább
2010.
február
04. 15:06

Százezer nyugdíjas aláírását gyűjtötte már össze a Fidesz

Százezer nyugdíjas aláírását gyűjtötte már össze  a Fidesz Meghaladja a százezret azoknak a száma, akik csatlakoztak a Fidesz nyugdíjas tagozata által kezdeményezett aláírásgyűjtéshez - közölte Iván László, a tagozat elnöke az MTI-vel csütörtökön.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART