2013.
április
01. 04:08

Az öregedést is gátolja az E vitamin

Címkék:
napraforgó Aki megfelelő mennyiséget juttat be a szervezetébe ebből a létfontosságú vitaminból, azon később jelennek meg az öregedés jelei, mint azon, aki ebből kevesebbet fogyaszt. Ez annak köszönhető, hogy ez a vitamin késleltetni tudja az oxidáció miatt jelentkező öregedést.

Az E vitamint szedő embereknek jobb az állóképessége, mivel az segíti a szervezetünk oxigénellátását.

Az agyunk számára is jótékony hatású, mert az idegsejteket védő sejtek sok zsírsavat tartalmaznak, melyek szintén ki vannak téve a szabad gyökök károsító hatásának. Az E vitamin segíti a megfelelő állapot fenntartását, és csökkenti például az Alzheimer-kór kialakulását.

Az immunrendszer védőfunkcióját is sok ponton támogatja, így csökken a fertőzések kialakulása. Csökkenti a bőr sérülékenységét, gyorsítja a sebgyógyulást, védi a vörösvértesteket a károsodásoktól. E vitamin szedése nagyon fontos olyanoknál, akik légszennyeződésnek vannak kitéve.

E vitamint tartalmazó élelmiszerek: a búzacsíra olaj, a napraforgómag, a mogyoró, a mandula, az édesburgonya és a müzli. Felszívódását segíti a C-vitamin és a szelén fogyasztása.

Forrás: hajraegeszseg.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART