2011.
október
25. 12:08

Gyengülhet a frank? A svájci jegybankelnök ezt reméli

Címkék:
Svájci Nemzeti Bank A jelenlegi 1,23-as euróval szembeni árfolyam mellett is túlértékelt a svájci frank - számolt be a lengyel Rzeczpospolita napilap a svájci jegybankelnök nyilatkozatáról. Philipp Hildebrand szavai szerint a svájci jegybank arra számít, hogy a frank fokozatosan gyengülni fog a következő időszakban.

Az intézmény vezetője jelezte, hogy folyamatosan figyelik az árfolyam dinamikáját és ha a gazdasági kilátások, vagy a deflációs veszély szükségessé tenné (jelenleg "egyáltalán nincs" inflációs kockázat szavai szerint), akkor készek megtenni a további lépéseket. Ezzel feltehetően további frankgyengítő lépésekre utalt Hildebrand.

A svájci monetáris hatóság vezetője emlékeztetett arra, hogy sok múlik a külső gazdasági környezeten, az európai, egyesült államokbeli és a feltörekvő piaci gazdasági folyamatokon.

A svájci jegybankelnök nyilatkozatát már tegnap este közölte a Dow Jones, míg a Reuters csak ma reggel és utóbbira a frank az euróval szemben 1,2240-ről hirtelen 1,2270-ig gyengült, de összességében továbbra is erősebb, mint az elmúlt két hétre jellemző 1,23-1,24 körüli tartomány. Az euróval szembeni 1,20-as árfolyamküszöböt szeptember 6-án jelentette be a svájci jegybank.

Forrás: Pénzcentrum

Vissza
2011.
szeptember
11. 10:06

Svájc még évekig büntethet

Svájc még évekig büntethet Svájc nem először bünteti a svájci frankba menekülő megtakarításokat. Sőt, eddigi példák azt mutatják, hogy az alpesi ország akár évekig is a negatív tartományban tarthatja a kamatokat. A zéró alatti ráta azonban lökést adhat a gazdaságnak.
Tovább
2011.
szeptember
07. 15:09

Svájc újra megnyitja a devizaháborút

Svájc újra megnyitja a devizaháborút Svájc a globális devizaháború újabb körét nyitotta meg, írja a Bloomberg. Az országban a gazdasági növekedés visszaesett frank erősödése miatt, amely lépésre kényszerítette a politikai döntéshozókat.
Tovább
2011.
szeptember
03. 12:59

Svájci frank: paradox helyzet alakult ki

Svájci frank: paradox helyzet alakult ki A múlt héttől kezdve egyre több svájci bank vezet be negatív kamatlábat a frankbetétekre. Sőt, a svájci állam hat hónapos állampapírokat bocsátott ki, és fél százalékot kapott azért, hogy hajlandó legyen kölcsönt elfogadni.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART