2011.
február
26. 10:05

Krumplit hoztak, több, mint félmilliót vittek

Címkék:
krumpli Segélyosztás ürügyén az önkormányzatra hivatkozva ment be három férfi egy daruszentmiklósi idős házaspárhoz. Távozásukkor azonban magukhoz vették a nyugdíjasok félretett 650.000.- Ft-ját. A szemfüles helybélieknek köszönhetően azonban sokáig nem juthattak piszkos, zöld Peugeot-jukkal, az M6-os autópálya iváncsai járőrei ugyanis elfogták őket – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a megyei RFK sajtószolgálata.

Az elsődleges adatok alapján a daruszentmiklósi idős házaspárt csütörtökön délelőtt kereste fel három ismeretlen férfi azzal, hogy az önkormányzattól jöttek, és krumplit, hagymát, valamint 10.000.- Ft készpénzt hoztak nekik gyógyszerre. Mivel azonban náluk csak 20.000:-Ft-os bankjegy volt, így megkérték a pár férfi tagját, adjon nekik vissza belőle. Ő elő is vette a félretett pénzüket rejtő borítékot, majd kivett belőle 10.000.-Ft-ot. Zavarodottságában azonban azt is és a 20.000.-Ft-ot is visszaadta az egyik férfinek.

Eközben a „segélyt hozó csapa” másik tagja a krumplit öntötte ki egy ládába a nyári konyhában az asszony segítségével. A hagymát is bevitték ugyan a házba, de távozásukkor azt az idősek már sehol nem találták, ugyanúgy, mint az ágyon hagyott borítékban lévő 650.000.-Ft-jukat sem.

Ezt észlelve szóltak szomszédjuknak, aki értesítette az esetről az önkormányzatot. A bűncselekménnyel kapcsolatos jelzés ezt követően érkezett a Polgármesteri Hivatalból a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságra. Kiderült, hogy a településen lakók közül többen megfigyeltek egy piszkos, zöld színű Peugeot 406-os gépkocsit, ami az utcákat járta, és volt, aki a nyomozóknak még annak rendszámát is be tudta diktálni.

Így a rendőrök megtalálhatták az autót és ellenőrizhették utasait.

Az autó helyszíni szemléje során annak napellenzőjében lévő zsebből egy kis nylon zacskó került elő, benne ismeretlen eredetű fehér porral. Azt a rendőrök lefoglalták, majd szakértőnek küldték meg.

A két 28 éves, valamint egy 27 éves miskolci fiatalt a dunaújvárosi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 650.000.-Ft-os lopással kapcsolatban, majd kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt mintavételre állították őket elő a dunaújvárosi kórházba.

A három férfi – akik tagadják a bűncselekmény elkövetését - szabadlábon védekezik.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói vizsgálják, hogy a trió összefüggésbe hozható-e a környéken történt hasonló jellegű bűncselekmények elkövetésével.

Vissza
2010.
július
31. 10:39

Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek

Bűnmegelőzési trükkök 60 felettieknek Egyedülálló bűnmegelőzési klub indult időseknek Újbudán, ahol havonta ismert szakemberek tartanak előadásokat, és bemutatkoznak azok a kortárs-segítők is, akik szakemberként - például nyugdíjas rendőrként - segíthetik a tanácsadást.
Tovább
2010.
január
17. 11:08

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban

Feltűnt a szokatlan „búcsújárás” a faluban Az idős házaspár 73 éves hölgy tagja már majdnem visszaadott a húszezer forintosból, amikor jött a szomszéd. Poroszlón a szombat délután nem jött be a trükkös tolvajoknak. Egy harminc körüli férfi villanyóra-leolvasónak, egy páros pedig gázóra-leolvasónak adta ki magát, úgy járta a falut.
Tovább
2010.
április
25. 18:44

Kedvezményes hevederzár program

Kedvezményes hevederzár program Újbudán egy 80 éves asszony is részese annak a hevederzár programnak, mely 300 kerületi nyugdíjas és nagycsaládos háztartásban tette biztonságosabbá a mindennapokat.
Tovább
2009.
december
22. 11:50

Lebukott az időseket fosztogató banda

Lebukott az időseket fosztogató banda Időseket fosztogató bűnbanda bukott le. Nők is voltak a tagok között. Egyikőjük egy bankban dolgozott fegyveres biztonsági őrként. A bűnszövetkezet tagjai a fővárosban és Pest megyében raboltak, és volt, hogy megkötözték, megverték idős áldozataikat.
Tovább
2010.
december
08. 10:43

Rablóbanda tart rettegésben egy Fejér megyei falut

Rablóbanda tart rettegésben egy Fejér megyei falut Hétfőn egy idős asszonyhoz törtek be, de korábban már más házakat is végigjártak Söréden - írja a Fejér Megyei Hírlap. Az asszonynak korábban már három kutyáját is megmérgezték, ezért nem volt házőrzője. A férfiak elvágták a telefonja kábelét, széttúrták a lakást, összeszedték a talált pénzt, az ékszereket, az idős asszonyt pedig bezárták a fűtetlen fürdőszobába, ahonnan csak reggel tudott kiszabadulni, mikor egy szomszédja meghallotta a segélykiáltásait.
Tovább
2011.
február
09. 07:48

Repülős Gizi még aktív

Repülős Gizi még aktív A 85 esztendős veterán besurranó tolvaj Bicskén csapott le: egy családi házba besurranva pénzt emelt el egy asztalon hagyott pénztárcából. Az idős asszonyt sáros lábnyoma buktatta le.
Tovább
2009.
október
22. 20:44

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen

Riasztóval a kegyetlen rablók ellen Már szinte nincs olyan hét, hogy ne támadnának meg idős embereket Borsodban. A rablók kegyetlenek: megverik, megkötözik áldozatukat, akire nem ritkán csak napok múlva talál rá egy rokon, vagy szomszéd.
Tovább
2010.
június
01. 18:30

Vadásznak az idősekre a szélhámosok

Vadásznak az idősekre a szélhámosok Vadásznak az idősekre - szélhámos trükkök: 600 ezer forintos porszívó, ami tized annyit sem ér, és több száz ezer forintos edénykészlet, ami fele annyiba kerül a boltokban. Egyre több idős embert vernek át a szélhámosok Debrecenben. Az összes bűncselekmény egynegyedét nyugdíjasok ellen követik el. A nagy értékű csalásokkal a fogyasztóvédelem és a rendőrség is kiemelten foglalkozik.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART