2010.
január
09. 14:32

Miért tiszteletet parancsoló az idősek szava?

Címkék:
hannibal Francia kutatók szerint az idősek szava evolúciós és valószínűleg genetikai okok miatt kelt tiszteletet a fiatalabbakban.

Alighanem genetikai és evolúciós okai lehetnek annak az általános emberi jelenségnek, hogy az idősek szava tiszteletet parancsoló. Francia kutatók majmokat vizsgáltak ebben a tekintetben, és azt figyelték meg a csapat fiatalabb tagjai mindannyiszor figyelmesen fülelnek, amikor egy-egy idősebb majom hallatja a hangját. Ez annak ellenére történt, hogy az idősebb majmok jóval kevesebbet "beszélnek", mint a fiatalabbak, amelyek folyton jártatják a szájukat. Tehát nemcsak az embereknél, de más főemlősöknél is tiszteletet parancsolóak az idősek megnyilatkozásai, és a szakemberek szerint ez a jelenség valószínűleg nem tanult viselkedés, hanem genetikailag és evolúciósan programozott magatartás.

Forrás: stop.hu

Vissza
2009.
november
11. 08:26

Átrendeződik a korfa a genetikusok szerint

Átrendeződik a korfa a genetikusok szerint Noha egyes genetikusok számításai szerint az emberek 130-140 esztendeig élhetnek, ezt az eltúlzott véleményt a gyakorló orvosok a tényleges adatok alapján kétségbevonják. Ahol a születési és halálozási adatok vezetése megbizható, ott 110 éves kornál idősebb emberek a legjobb életkörülmények esetén is ritkán fordulnak elő.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART