2012.
november
06. 09:22

Nyugdíjcsökkentés ellen kétnapos sztrájk Görögországban

Görög imázs Kétnapos sztrájk kezdődött kedden Görögországban az újabb kormányzati megszorító intézkedések ellen, amelyek a szakszervezetek szerint pusztító hatással lesznek a szegényekre, és a gazdaság összeomlásához vezetnek.

A munkabeszüntetést a két legnagyobb görög szakmai szervezet hirdette meg. Ez lesz két hónap alatt a harmadik nagy sztrájk a költségvetési kiadások csökkentése és fájdalmas reformok bevezetése ellen. A csomagnak még meg kell kapnia a parlament jóváhagyását ahhoz, hogy az Európai Unió és a Nemzetközi Valutaalap engedélyt adjon 31 milliárd euró segély kifizetésére. A kormány szerint mindenképpen csökkenteni kell a kiadásokat, beleértve a nyugdíjak megkurtítását is, mert különben nem lehet elkerülni az ország csődjét. Antonisz Szamarasz miniszterelnök azt ígéri, hogy ez lesz az utolsó fájdalmas megszorítás.

Az országban leállnak a vasutak, az autóbusz járatok, a metró, sok légi járatot törölnek, a kompok a kikötőkben maradnak és a taxisofőrök sem mennek ki az utcákra. Az iskolák, bankok és kormányhivatalok bezárnak, a kórházak csak sürgősségi ellátást fognak nyújtani. A rendőrség tüntetésekre készülve erősítést kapott, de az általános vélemény szerint komolyabb erőszakra csak szerdán kell számítani, amikor a parlament szavaz a kormány beterjesztéséről.

Forrás: MTI/Gazdasági Rádió

Vissza
2010.
június
11. 20:06

Görögország és az EU megállapodott a nyugdíjreformról

Görögország és az EU megállapodott a nyugdíjreformról Az Európai Unió megállapodásra jutott Görögországgal a nyugdíjreform menetrendjében - közölte Helsinkiben az Európai Bizottság pénzügyi biztosa.
Tovább
2012.
július
30. 09:13

Görögország: nyugdíj- és bércsökkentés az adósságelengedés ára

Görögország: nyugdíj- és bércsökkentés az adósságelengedés ára Elengedhetik az Európai Központi Bank (ECB), az eurótagállamok központi bankjai, illetve az eurózónán belüli kétoldalú államközi szerződések alapján nyújtott görög hitelek 30 százalékát, hogy a GDP 100 százalékára szorítsák le az ország adósságát. Németország tagad.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART