2011.
június
13. 17:42

Valódi alternatíva a segélyezéssel szemben

Címkék:
Nagy Anna Szűkíti az állástalanok juttatásait a közmunka újraszabályozásáról szóló törvénycsomag, amelynek sürgősségi tárgyalását kéri a kormány a parlamenttől. A Széll Kálmán-tervvel összhangban az eddiginél rövidebb ideig részesülnének álláskeresési járadékban azok a munkanélküliek, akiknek az állástalanná válásukat megelőző időszakban volt bejelentett munkahelyük. Álláskeresési segély a jövőben csak a nyugdíj előtt lévőknek járna.

A fő szabály szerint az állástalanoktól megvonják a szociális segélyt, ha visszautasítják a közmunkát. A kormányszóvivő szerint a változtatásokkal az értékteremtő munka valódi alternatívát jelent majd a segélyezéssel szemben.

- A cél egyértelmű: hogy ebben az országban azok az emberek, akik egészségesek, és képesek munkát végezni, azok ne a szociális segély világában találják meg a boldogulásukat, hanem a munka világában - mondta a hírTV-nek Nagy Anna.

A felkínált állást kötelező lenne elfogadniuk azoknak, akik tartósan munkanélküliek. Felmentést csak akkor kapnának, ha a jegyző igazolja, hogy kiskorú gyermeket nevelnek, és nem azon a településen jelölték ki munkahelyüket, ahol laknak. Ellenkező esetben megvonják tőlük a segélyt. Elvehetik a segélyt azoktól is, akik nem tartják rendben a portájukat, noha arra önkormányzati rendelet kötelezi őket. - Annak, aki nem szeretne semmit hozzáadni ahhoz, amit ez az ország tesz, annak a társadalom sem köteles biztosítani azokat a forrásokat, amiket eddig - tette hozzá a kormányszóvivő.

Forrás: Fidesz.hu

Vissza
2011.
február
27. 12:49

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek

Orbán: Nem az lesz az emberek célja, hogy mielőbb nyugdíjba menjenek Sokan azt gondolják, hogy a nyugdíjrendszer átalakítása, a nyugdíjak biztonságba helyezése csupán egy gazdasági probléma, olyan számítási kérdés, amelyet kockás lapon meg lehet oldani. Számomra a nyugdíj ügye sokkal inkább azzal függ össze, hogy mennyire becsüljük a munkánkat, mennyire becsüljük meg a ledolgozott évek értékét, és miképp oszthatjuk meg a lehető legjobban az időskori ellátás felelősségét az egyén és a közösség között – írja Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi Facebook-bejegyzésében, melyben a nyugdíj témakörében válaszolt a feltett kérdésekre.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART