2011.
július
28. 18:01

A 10 leghosszabb hollywoodi házasság

Címkék:
Kirk Douglas és felesége Hollywoodban a házasságok általában tiszavirág életűek. Az újságok címlapján sokszor olvasni valamely „álompár” válásáról, szakításáról. De hogy ne csak a rossz példákkal találkozzunk, összegyűjtöttük azoknak a névsorát, kik még hisznek a házasság intézményében és kitartanak választottjuk mellett.

10. Dustin Hoffman/Lisa Gottsegen: 29 év

A 73 éves színész többször állította, hogy a házasság idegen számára és van benne valami „furcsa”. Azóta úgy látszik véleménye megváltozott, ugyanis elég jó munkát végez e téren, hisz’ övé az egyik legtartósabb hollywoodi frigy.

Úgy látszik, feleségével felnőttek a feladathoz, miközben nevelték négy gyermeküket. Lisa amellett, hogy ügyvédként tevékenykedik, 2007-ben egy sikeres bőrápoló termékeket forgalmazó céget indított el. Feladataik mellett igyekeznek időt is szakítani egymásra, viszont Dustin Hoffman elárulta, házasságuk attól működőképes, hogy tiszteletben tartják a másik személyes terét is.

 

9. Meryl Streep/Don Gummer: 32 év

Meryl Streep szinte minden téren tökéletes, miért is maradt ki volna ebből a listából? Viszont a családban nem csak a színésznő van megáldva hatalmas tehetséggel: Gummer egy elismert szobrász, kinek alkotásai a világ számos pontján megtekinthetők.

Három gyermekük született: Mamie és Grace, akik édesanyjuk nyomdokaiba lépve színésznőnek álltak, valamint a harmadik, Louisa.

Házasságuknak titka, hogy a fontos kérdésekben egyetértenek. „A férjem megérti, mit is jelent alkotni valamit. Lehet, akinek hétköznapi munkája van, azzal nehezebb lenne.”- állítja filmcsillag.

 

 

8. Jeff Bridges/Susan Geston: 33 év

Jeff Bridges, akit Oscar-díjjal jutalmaztak az Őrült szívben nyújtott alakításáért – ahol egy lecsúszott country-énekest formál meg- már több mint harminc éve boldog házasságban él feleségével, Susan Gestonnal, kinek nevét és arcát kevesen ismerik. Ők az egyik legkevésbé magamutogató pár Hollywood-ban.

Geston pincérnőként ismerte meg jövendőbeli férjét, aki abban az időben forgatta az eredetileg Rancho Deluxe címet viselő western-vígjátékot. Pár beszélgetés után, rövid időn belül egymásba szerettek. „Amikor otthon vagyok, úgy érzem, teljes mértékben odatartozom. Ennél többet szerintem senki sem kívánhat.”

 

 

7. Ron Howard/Cheryl Alley: 35 év

A DaVinci Kód és az Apolló 13 rendezője karrierjét az Andy Griffith Show-ban kezdte.

Howart feleségét az egyetem alatt ismerte meg és azóta is elválaszthatatlanok. 2006-ban, arra a kérdésre, hogy mire a legbüszkébb, azt válaszolta, hogy 48 éve sikeres a munkájában, emellett pedig harmonikus családi életet él. 4 gyermekük született.

 

6. Sissy Spacek/Jack Fisk: 36 év

 

Sissy Spacek annak ellenére, hogy igazán elismert színésznő, sosem követte a járt hollywoodi utat, ugyanis karrierjét független filmekkel alapozta meg és így szerzett nevet magának. Egy ilyen film forgatásán ismerte meg rendező férjét. Miután már szerepet kapott néhány nagysikerű moziban, úgy döntött, egy időre családjára fókuszál, így négy évig szüneteltette színésznői pályafutását. Talán ez a hajlandóság járult hozzá ahhoz, hogy a pár a mai napig együtt van. 2 gyerekük született és jelenleg Virginia-ban laknak.

 

 

5. Christopher Plummer/Elaine Taylor: 39 év

A muzsika hangja sztárja kiváló karriert tudhat maga mögött mind a színházban, mind a filmvásznon. Feleségével 1969-ben találkozott egy forgatás alatt. Önéletrajzi könyvében leírja, milyen kétségbeesettnek és üresnek érezte életét, mikor nem voltak még együtt. Elaine kikötötte, csakis úgy fog randevúzni vele, ha leteszi az italt. Ezután egy évvel keltek egybe.

 

 

4. Julie Andrews/Blake Edwards: 41 év

A színésznő és rendező férje, a Lili drágám forgatása alatt jött össze- ahogy lenni szokott, ahol Julie egy német kémnőt alakított. Annak ellenére, hogy nem aratott nagy sikert a film, egy fantasztikus szakmai és magánéleti kapcsolat vette kezdetét és rengeteg elismerést zsebelhettek be együtt. Öt gyermeknek adott életet. Kapcsolatuk titka a rugalmasság és a változatosság.

 

 

3. Martin Sheen/Janet Templeton: 48 év

Tíz gyerek közül ő volt az első, aki az Államokban született. Martin és Janet egy városban (Dayton, Ohio) nőttek fel, majd jó pár évvel később eljegyezték egymást. Négy gyermekük: Charlie Sheen, Emilio Estevez, Ramon és Reneeand.

 

 

2. Alan Alda/Arlene Weiss: 53 év

Alda, - kinek legismertebb szerepe a gúnyos orvos, Hawkeye Pierce, a legendás M*A*S*H című sorozatból- és felesége nagy utat tettek meg Bronx-ból. Alda rengeteg sikert könyvelhetett el eddig, hiszen öt Emmy és hat Golden Globe büszke tulajdonosa, ugyanakkor nem szeret magánéletéről beszélni, inkább nézetbeli témákról nyilatkozik szívesen. Weiss még csendesebb ez ügyben, klarinétosként viszont már kevésbé vonul el a közönség elől. 3 gyerekük és hat unokájuk van.

 

 

1. Kirk Douglas/Anne Buydens: 56 év

Íme, az aranyérmes páros! A híres színész és neje, már 56 éve boldog házasságban élnek, annak ellenére, hogy ez a férfi második frigye. Fia, Michael Douglas még előző házasságából született. Mikor Anne-nel megismerkedtek, Kirk jegyben járt Pier Angeli színésznővel, de oltár elé már őt, hanem mostani nejét vezette Las Vegasban. 2004-ben 300 vendég előtt megerősítették fogadalmukat, igazi zsidó ceremónia keretein belül, ahol szokás szerint a férjnek egy poharat kell széttörnie. Az idős színész túl gyenge volt ehhez a feladathoz, de frappánsan megoldotta: a botját használta a művelethez.

Forrás: Mai Nő

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART