2011.
április
04. 08:30

A család a jövő záloga

Réthelyi Miklós Az uniós tagállamok demográfiai és családügyekért felelős minisztereinek informális ülése előtt adott nyilatkozatában a magyar tárcavezető hangsúlyozta: a népesség fogyása a legtöbb uniós tagállamnak problémát okoz, és már Magyarországon is tízmillió alá csökkent a lakosok száma.

Ennek oka egyebek mellett az lehet, hogy a fiataloknak terhet jelent a gyermekvállalás, inkább a "jelen lehetőségeire", köztük a szakmai pályafutásukra összpontosítanak, mert nincsenek kényszerhelyzetben, hogy komolyan foglalkozzanak a jövővel - mondta.

Gödöllői tanácskozásukon az uniós miniszterek tárgyalnak az EU-ban tapasztalható demográfiai trendekről, a versenyképességet ösztönző EU 2020 stratégiáról, a tagállamok családpolitikai együttműködésének erősítéséről és a családpolitika népesedési folyamatokra gyakorolt hatásáról. A miniszterek megvitatják az európai demográfiai trendeket, az uniós intézkedések lehetőségeit, kiemelt figyelmet fordítva a munka és a családi élet összeegyeztetésére. A magyar elnökség kezdeményezi, hogy a 2014-es évet a családok európai évének nyilvánítsa az EU.

Forrás: fidesz.hu

Vissza
2011.
január
07. 11:46

EU-vélemény: emelni kell a nyugdíjkorhatárt

EU-vélemény: emelni kell a nyugdíjkorhatárt A magyar nyugdíjpolitika nem kerül be az EU ajánlások közé. Az EU foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa szerint tavalyi képe alapján Magyarország "nem tartozik az instabil EU-tagállamok közé", de ezt természetesen el lehet rontani.
Tovább
2011.
március
29. 09:33

Európa a családokért, a családok Európáért

Európa a családokért, a családok Európáért Uniós elnökként Magyarország lesz a házigazdája március 28. és április 2. között az Európai Népesedési Hétnek. Nemzetközi szakértői, tudományos és civil konferenciák lesznek ezekben a napokban, itt tartják informális találkozójukat az európai családügyi miniszterek, a záró fesztiválra pedig a nagyközönséget is várják a Millenárisra, április 2-án. Beszámoló a nyitó sajtótájékoztatóról.
Tovább
2011.
február
18. 05:52

Európa megőszül

Európa megőszül Az Európai Bizottság a tagállamokat győzködi, hogy nyugdíjkorhatáraikat "automatikusan igazítsák" az országokban várható élettartamhoz.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART