2012.
május
31. 11:57

A Dimenzió beolvad a Budapest nyugdíjpénztárba

Címkék:
malacpersely Tegnap rendkívüli közgyűlésen a Budapest magánnyugdíjpénztár tagsága is úgy döntött, hogy egyesülni kíván a Dimenzió nyugdíjpénztárral, a beolvadással előbbi pénztár 2600 fővel tudja a tagságát növelni. A döntés mérethatékonyság szempontjából is fontos tényező, annak ellenére, hogy a pénztárban lévő tartalékok még tagi hozzájárulás nélkül is körülbelül két évre fedezik a működést.

A Budapest magánnyugdíjpénztár már korábban is arra döntésre jutott, hogy a működését fenntartja, a korábbi években felhalmozott tartalékoknak köszönhetően ugyanis a működési még tagi adományok nélkül is megoldható a következő 2 évre. A pénztár azonban 2300 fős létszámával a piacon a kisebbek közé tartozott, annak ellenére, hogy a tagok magas arányban tartottak ki a visszalépési lehetőség újabb megnyitásakor.

A pénztár kereste a lehetőségeket az utóbbi időben, hogy miként tudná a tagságát növelni, a friss sajtóközlemény szerint a Dimenzióval tudtak megállapodni. A Dimenzió hasonló helyzetben volt, hiszen tagsága 2600 fő volt, viszont náluk a fő problémát az jelentette, hogy a pénztárban tartalékok nem nagyon voltak, a működés veszélybe került a jogszabályi változtatások miatt.

A Dimenzió honlapján feltüntetett információk szerint a végelszámolás is felmerült a lehetőségek között, azonban a tegnapi napon úgy határoztak a tagok, hogy inkább a beolvadást választják. Mindez azért is érdekes, hiszen tavaly év végén a Dimenzió hasonló tranzakciót hajtott végre, ők a Generalit olvasztották be, éppen azért, hogy a működésüket fenn tudják tartani.

Forrás: portfolio.hu

Vissza
2011.
november
21. 20:46

A nyugdíjpénztári szabályozás módosítását szorgalmazzák a kasszák

A nyugdíjpénztári szabályozás módosítását szorgalmazzák a kasszák A magánpénztárak működési költségei felső korlátjának megemelését szorgalmazták a pénztári vezetők a Stabilitás Pénztárszövetség éves rendes konferenciáján.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART