2009.
december
04. 15:50

A férfiak számára boldogabb a nyugdíjaskor

Címkék:
fotós Jobban élvezik a munkát az emberek idősebb korukban, a pozitív hatás azonban sokkal erősebb a férfiaknál, mint a nőknél. A nagy-britanniai University of Portsmouth együttműködésben egy magán pszichológiai intézettel, az emberek életminőségét vizsgálta a munkában töltött évek során.

Korábbi kutatások azt tárták fel, hogy a dolgozó nők boldogabbak, mint a dolgozó férfiak. A mostani felmérésből azonban az derül ki, hogy az évek előrehaladtával a különbség folyamatosan csökken, és nagyjából 60 éves kor környékén a trend megfordul: ekkortól a dolgozó férfiak boldogabbnak érzik magukat a munkájukban, mint a nők.

A férfiak ekkortól úgy érzik, hogy életminőségük sokat javult, míg a nők ezt nem tapasztalják. A férfiak számára ekkortól sokkal inkább rugalmasabbá válik a munka, és kevesebb stresszt élnek át.

A férfiak ráadásul várják a nyugdíjas éveket, amikor saját kedvteléseiknek hódolhatnak, míg a nők általában nem szeretnék elérni azt a kort, amikor otthon kell tartózkodniuk a férjükkel.

Forrás: Inforadio

Vissza
2009.
november
23. 16:54

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek

A magány elkerüléséért interneteznek az idősek A Silver Surfer, vagyis az 50 éves vagy annál idősebb internetezők főleg azért szörfölnek a világhálón, hogy ne váljanak életük utolsó szakaszában magányossá. Megdőlni látszik tehát az a korábbi vélemény, miszerint a nyugdíjasokat egyáltalán nem, vagy csak alig érdekli az internet világa.
Tovább
2009.
augusztus
25. 22:30

Idősebb munkavállalók kellenek Európának

Idősebb munkavállalók kellenek Európának Az európai demográfiai fordulattal számolniuk kell a vállalatoknak is, egyszerűen rá lesznek utalva az idősebb, tapasztaltabb szakemberekre – ez derül ki egy angol intézet vizsgálatból.
Tovább
2009.
november
20. 12:15

Idősek foglalkoztatásával elkerülhető a demográfiai bomba

Idősek foglalkoztatásával elkerülhető a demográfiai bomba Meg kellene duplázni az aktív időskorú munkavállalók számát a következő évtizedekben, hogy a demográfiai bomba felrobbanása elkerülhető legyen - írta a Világgazdaság Lovászy László szociológus gondolataira alapozva.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART