2011.
november
19. 15:16

A fiatalok nyugdíjba küldik Fábry Sándort?

Címkék:
Fábry Sándor Szinte pontosan egy éve írt arról a nolblog.hu, hogy Fábry Sándor komolyan aggódhat műsora, az Esti Showder miatt. A nézettség folyamatosan csökkent, s csak azért nem vette le a csatorna a képernyőről a formátumot, mert 2011 nyaráig álltak szerződésben a produkciós irodával.

Ősszel már nem is tért vissza a produktum, hetek óta azt lehet hallani a sajtóban, hogy halogatják a felvételi időpontokat annak ellenére, hogy a díszleteket elméletben már legyártották. Ráadásul komolyan leépítették a stábot, folyosói pletykák szerint a szerkesztőkön kívül szinte senki nem maradt az eredeti csapatban.

Ismételten több forrástól hallottuk, hogy Fábry Sándor napjai meg vannak számlálva a legnagyobb kereskedelmi televíziónál. Az RTL klub bár aláírta a szerződést az Esti Showder folytatására, egyre valószínűbb, hogy nem a "showman" fogja vezetni. Fábry mostanában amúgy sem örvend komoly népszerűségnek, elég csak visszaemlékezni arra, amikor kifütyülték őt a Dörner kinevezése ellen tüntetők.

Túl nyíltan politizál?

Egyesek szerint a legnagyobb gond, hogy a nyíltan jobboldali műsorvezető nem illethetné komoly kritikával az ellenzéket úgy, hogy közben a kormánypártot dicséri, mert a műsor nézőinek többsége pont abba a célcsoportba tartozik, akik komoly anyagi problémákkal küzdenek a válság, illetve a hatalmon lévő képviselők intézkedései miatt. Így, ha folytatná Fábry azt a stílust amit eddig, elveszítené a megmaradt nézők jelentős részét.

Tovább tetézi a gondokat, hogy Fábry gegcsapata már nincs motiválva, az igazi ütős poénokat megtartják magunak. A Stand Up Comedy hazánkban a virágkorát éli, a szövegírók legtöbbje pedig fel szokott lépni. Az igazán komoly kegyelemdöfést a Showder Klub adta, ahol kiderült: a fiatalok kegyetlenül túlszárnyalják Fábryt: sokkal feszesebbek, ráadásul a poénok sem elcsépeltek, jobban ütnek, mint a sokak szerint kiöregedett humoristáé.

Valami fő a boszorkánykonyhában

Úgy tudjuk, hogy az Esti Showder teljesen megújult formában fog visszatérni várhatóan a kötelező téli szünet után. Felmerült, hogy a hamarosan induló RTL2 csatorna egyik húzóformátuma lenne, de nem Fábryval, hanem Kiss Ádámmal. Sokan lobbiznak azért, hogy az ő vezesse a műsort, mert fiatal, provokatív, ráadásul az sem hátrány, hogy képes megfogni a hirdetők számára fontos célcsoportot. Bár ő is jobboldalinak tartják, gyorsan le lehet szűrni: előadásaiban kifejezetten törekszik arra, hogy pártatlan legyen.

Bár a műsor producere Kovács Kristóf határozottan tagadta, de Fábry Sándor esetlegesen visszatérhet a gyökerekhez, mert műsort kaphat a most megújulni készülő köztévén. Amennyiben ez sem jönne össze, akkor kijelenthető: a szakma nyugdíjba küldte a showmant.

Forrás: nolblog.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART