2010.
március
12. 19:25

A Fidesz az időseken akar spórolni?

Címkék:
Tabajdi Csaba A Fidesz a választásokhoz közeledve, egyre több ponton cáfolja meg saját, 2007-ben meghirdetett programját. Bebizonyosodik, hogy az Orbán Viktor által korábban ígért csoda elmarad, a Fidesz nem lesz képes egyszerre megőrizni a költségvetés egyensúlyát, adót csökkenteni és jóléti kiadásokat emelni.

A korábbi hallgatás helyett most egymásnak ellentmondó, populista és megalapozatlan ígéretek halmazát zúdítják a választókra a fideszes politikusok - mondta az MSZP Szolnokon rendezett nyilvános fórumán Tabajdi Csaba, az MSZP EP delegáció vezetője, aki Csák László és Iváncsik Imre egyéni képviselőjelöltek meghívására érkezett a városba.

 

A szocialista delegációvezető hangsúlyozta, hogy a Fidesz továbbra is zsákbamacskát árul a nyugdíjasoknak. "Igaz ugyan, hogy a nyugdíjasok reakciójától megijedve, a kampányban hallgat a korábban általa felvetett svéd modellről, de ettől még tény, hogy semmit nem tudunk a párt nyugdíjas-politikájáról" - tette hozzá.

 

"Az MSZP az elmúlt nyolc évben 40 százalékkal növelte a nyugdíjak vásárlóértékét, és mindaddig, amíg a gazdasági helyzet lehetővé tette, biztosította a 13. havi nyugdíj kifizetését is. A világgazdasági válság nyomán a 13. havi nyugdíjat meg kellett szüntetni, de egy átlagos nyugdíjas az eltelt idő alatt 300 ezer forint többletnyugdíjhoz jutott. A Bajnai-kormány által bevezetett módosítások garantálják, hogy a nyugdíjak megőrzik vásárlóértéküket, sőt a gazdasági fejlődés növekedésével párhuzamosan, évről-évre egyre nagyobb mértékben nő a nyugdíjuk. A Fidesz "legjobb esetben" is csak reálértéken tartaná a nyugdíjakat, szemben a Bajnai-kormánnyal, amely a gazdasági növekedésből jelentős mértékben részesítené a nyugdíjasokat. A Fidesz tervei viszont akár 70 éves nyugdíjkorhatárt és a járandóságok relatív csökkenését is eredményezhetnék" - húzta alá a szocialisták európai parlamenti képviselője.

 

"Az MSZP az egyetlen mértékadó politikai erő Magyarországon, amely értékként és nem költségvetési tételként tekint a nyugdíjasokra, míg a Fidesz négy éves kormányzása alatt mind költségvetési, mind társadalompolitikai szempontból figyelmen kívül hagyta a nyugdíjasok érdekeit. Az MSZP-nek többek között azért is kell megkerülhetetlen politikai erőnek lennie az országgyűlési választásokat követően, hogy legyen olyan párt a magyar parlamentben, amely szem előtt tartja érdekeiket, és teljes szívvel küzd a magyar nyugdíjasokért" - mondta Tabajdi Csaba.

Forrás: mszp.hu

Vissza
2009.
december
31. 09:42

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz

Az MSZP nyugdíjasokra alapoz Az MSZP számára az egyik legfontosabb társadalmi csoport a nyugdíjasok közössége - mondta Mesterházy Attila, a párt alelnöke, miniszterelnök-jelöltje szerdán Budapesten, miután megbeszélést folytatott Schmuck Andorral, a Tisztelet Társasága elnökével.
Tovább
2010.
január
31. 21:39

Eddig is védhette volna az MSZP a nyugdíjasokat

Eddig is védhette volna az MSZP a nyugdíjasokat Nem most kellene nyugdíjas-programmal előállnia az MSZP-nek, nyolcévi kormányzás alatt - ha akarták volna - megvédhették volna az időseket. Ehelyett a Gyurcsány-korszakban mindig csak rosszabb lett az időseknek - fogalmazott Soltész Miklós országgyűlési képviselő.
Tovább
2010.
január
15. 16:58

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők

Fidesz: 40 év munka után mehessenek nyugdíjba a nők A Fidesz elnöksége garantálja, hogy - a párt kormányra kerülése esetén - 40 évnyi szolgálati idő után, életkortól függetlenül, minden nő nyugdíjba mehet - jelentette be Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője Iván Lászlóval, a párt nyugdíjas tagozatának elnökével közösen tartott sajtótájékoztatót, amelyen különböző megállapításokat tettek, garanciákat vállaltak. Az utóbbiak közé tartozik a nyugdíjasok és a nyugdíjak megvédése a Gyurcsány-korszaktól, a nyugdíjak reálértékének megőrzése, valamint a nyugdíjalapok és a nyugdíjpénztárak privatizációjának megakadályozása is.
Tovább
2010.
január
05. 18:50

Fidesz: az idősek a fő vesztesek

Fidesz: az idősek a fő vesztesek A Fidesz szerint az idős emberek az egyik legnagyobb vesztesei a Gyurcsány-Bajnai-korszaknak. Iván László, a párt nyugdíjas tagozatának elnöke azután adott ki közleményt, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság keddi tájékoztatóján közölték: a 4,1 százalékos nyugdíjemelés mintegy 2 millió 657 ezer embert érint, és az átlagos emelés 3.452 forintot jelent.
Tovább
2010.
január
19. 17:48

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat

MSZP-Fidesz csörte: levelekkel győzködik a nyugdíjasokat A nyugdíjasok meggyőzéséért indított harcot az MSZP és a Fidesz, pedig még el sem kezdődött a kampány. A következő napokban a Fidesz 1 millió 600 ezer háztartásba küld levelet nyugdíjasoknak, amelyben kifejtik: Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila privatizációs szándéka miatt Magyarországon komoly veszélybe kerültek a nyugdíjak.
Tovább
2009.
december
16. 07:46

MSZP: hasznos az új magánnyugdíj-törvény

MSZP: hasznos az új magánnyugdíj-törvény A magánnyugdíjról szóló törvény két kiemelkedő célja, hogy növelje az emberek időskori megtakarításainak biztonságát, és pótolja a valódi nyugdíjjáradék jellegű kifizetés eddig hiányzó szabályozását - közölte az MSZP-frakció nevében Kékesi Tibor országgyűlési képviselő kedden az MTI-vel.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART