2011.
május
22. 09:06

A Fidesz csendre inti a szocialistákat

Demeter Ervin A fideszes Demeter Ervin szerint a szocialisták jobban tennék, ha hallgatnának, mert ők voltak azok, akik eladósították az országot, és ma éppen ezért nem tartható fenn az a rendszer, hogy a rendvédelmi dolgozók 25 év szolgálati viszony után nyugdíjba mehetnek.

A kormánypárti képviselő az MSZP szóvivőjének szombati sajtótájékoztatójára az MTI-nek reagálva emlékeztetett: a rendvédelmi szerveknél dolgozóknak jelenleg két nyugdíjkiváltságuk van; az egyik szerint az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése előtt 5 évvel, a másik szerint 25 év szolgálati viszony után vonulhatnak nyugdíjba. Demeter Ervin hangsúlyozta: az előbbi kedvezmény a továbbiakban is megmarad.

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője szombaton azt mondta: míg a Fidesz-KDNP 2006-ban még kiállt a rendvédelmi dolgozók nyugdíjkedvezményeinek megőrzése mellett, most azokat visszamenőleges hatállyal megvonná. Lejátszott egy videofelvételt, amely Demeter Ervin fideszes és Soltész Miklós kereszténydemokrata politikus - jelenlegi szociális államtitkár - 2006 októberi tájékoztatóján készült. Ekkor Demeter Ervin azt kifogásolta, hogy a kormány el akarja venni a fegyveres szervek - kevesebb mint húsz éve dolgozó - hivatásos állományú tagjaitól a szolgálati nyugdíjat. Török Zsolt a felvételre hivatkozva arra kérte a két kormánypárti politikust és párttársaikat, hogy hitelességük megőrzése érdekében ne szavazzák meg a korhatár alatti nyugdíjak felülvizsgálatát, csökkentését és megszüntetését lehetővé tévő fideszes alkotmánymódosító javaslatot.

Forrás: Hírextra

Vissza
2011.
május
19. 15:43

Amikor a Fidesz még védte a korengedményes nyugdíjakat

Amikor a Fidesz még védte a korengedményes nyugdíjakat Négy és fél évvel ezelőtt fideszes politikusok amiatt tartottak sajtótájékoztatót, hogy felhívják a figyelmet: a Gyurcsány-kormány megszüntetné a korengedményes és szolgálati nyugdíjakat.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART