2011.
december
05. 20:11

A Fidesz válasza az MSZP-nek rokkantnyugdíj-ügyben

Címkék:
fidesz logo A jelenlegi szolgálati és rokkantnyugdíj-rendszer fenntarthatatlan, pazarló, átláthatatlan. Számtalan visszaélésre ad lehetőséget és azokat sem ösztönzi munkavállalásra, akik egészségi állapotuk alapján erre alkalmasak lennének.

Korózs Lajos állításaival ellentétben a kormány célja a meglévő igazságtalan és inaktivitásra ösztönző rokkantsági nyugdíjrendszer átalakítása oly módon, hogy az visszaélésektől mentes legyen, és a munkára ösztönözzön. A kormány arra törekszik, hogy a munkaerő-piacra visszavezesse azokat, akik a rehabilitáció után képesek dolgozni.
Törvényjavaslatunk szerint a munka világába visszatérő rendvédelmi dolgozók nem járhatnak rosszabbul. Ha ugyanis belépnek az önkéntes tartalékos rendszerbe, a személyi jövedelemadó 16 százalékos kulcsa rájuk nem vonatkozna.

A Parlament előtt lévő törvényjavaslat célja tehát a meglévő igazságtalan és inaktivitásra ösztönző rendszer átalakítása. A változtatással javulni fognak a fogyatékkal élők foglalkoztatottsági mutatói, amely által megközelíthetjük a nyugat-európai trendet.
Ezek fényében nem értjük az MSZP aggodalmait, valamint azt sem, hogy a párt miért fordul a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához.

Forrás: fidesz.hu

Vissza
2011.
december
05. 17:39

A strasbourgi bírósághoz fordul az MSZP a szolgálati és a rokkantnyugdíjak ügyében

A strasbourgi bírósághoz fordul az MSZP a szolgálati és a rokkantnyugdíjak ügyében A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul a szocialista párt a szolgálati és a rokkantnyugdíjasokat érintő intézkedések miatt.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART