2011.
július
26. 07:08

A Fitch megerősíti Csehországot, dicséri a nyugdíjreformot

Címkék:
Fitch Ratings Megerősítette Csehország elsőrendű befektetői adósbesorolásait hétfőn a Fitch Ratings, elismerő értékelést adva a cseh közfinanszírozási rendszer helyzetének javulásáról és a nyugdíjreformról.

A legnagyobb európai hitelminősítő Londonban közölte, hogy a megerősítés a devizában és hazai valutában kiadott szuverén cseh adósság "A plusz", illetve "AA mínusz" osztályzataira, valamint a rövid lejáratú devizakötelezettségek "F1" besorolására és a kereskedelmi adósokra külön megállapított, "AA plusz" szintű besorolási országplafonra vonatkozik.

A hosszú futamidejű devizaadósság osztályzatának kilátása felminősítés lehetőségére utaló pozitív.

Csehország "A plusz" szuverén devizaadósi osztályzata négy fokozattal jobb a Fitch Ratings által Magyarországra érvényben tartott, stabil kilátású "BBB mínusz" besorolásnál, amely a befektetésre ajánlott sáv alapszintje.

A prágai kormány a jövőben már nem fog nyugdíjkiegészítést fizetni azoknak az állampolgárainak, akik a szövetségi csehszlovák állam idején Szlovákiában dolgoztak, s ennek következtében ma alacsonyabb a nyugdíjuk, mint az ugyanabban az időben Csehországban dolgozóknak .

Forrás: MenedzserFórum

Vissza
2010.
december
02. 10:25

A csehek teljesen más utat választhatnak nyugdíjügyben

A csehek teljesen más utat választhatnak nyugdíjügyben Egyre több részlet kerül napvilágra a cseh nyugdíjreformról, egy kormányzati körökből kiszivárgott dokumentum szerint a járulékokból 5 százalékot tennének át hosszabb távon egyéni számlákra. A 40 év felettieknek önkéntes lesz a választás, azonban a 40 év alattiaknak és a pályakezdőknek kötelező lesz a belépés. Jelenleg csak önkéntes nyugdíjalapok működnek Csehországban, azonban 2012-2013 környékén egy új pillérrel gazdagodik a rendszer, aminek forrásait adóemeléssel teremtik elő.
Tovább
2011.
július
25. 16:07

Csehország már nem fog nyugdíjkiegészítést fizetni

Csehország már nem fog nyugdíjkiegészítést fizetni A prágai kormány a jövőben már nem fog nyugdíjkiegészítést fizetni azoknak az állampolgárainak, akik a szövetségi csehszlovák állam idején Szlovákiában dolgoztak, s ennek következtében ma alacsonyabb a nyugdíjuk, mint az ugyanabban az időben Csehországban dolgozóknak - közölte hétfőn Viktorie Plívová, a cseh munkaügyi és népjóléti minisztérium szóvivője.
Tovább
2011.
július
13. 18:17

Csehország nyugdíjkiegészítést fizethet a szlovákiai nyugdíjasoknak

Csehország nyugdíjkiegészítést fizethet a szlovákiai nyugdíjasoknak Nem kizárható, hogy Csehországnak a jövőben nyugdíj-kiegészítést lesz kénytelen fizetni akár több százezer szlovákiai nyugdíjasnak is. Az Európai Unió bírósága ugyanis júniusban egy szlovákiai nyugdíjas beadványa alapján úgy döntött, hogy nyugdíj-kiegészítésre jogosult minden olyan mai európai uniós állampolgár, aki az egykori Csehszlovákiában volt alkalmazva és bár csehszlovák nyugdíjjogosultságot szerzett, mai hazájában alacsonyabb nyugdíjat kap, mint amennyi a jelenlegi csehországi szabályok szerint megilletné.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART