2013.
február
10. 13:56

A fokhagyma az egészség fűszere

Címkék:
fokhagyma Mindenre jó. Erősíti az immunrendszert, segíti az emésztést, jót tesz a koleszterinszintnek, a vérnyomásnak, a vércukorszintnek. A fokhagyma az igazi csodahagyma.

Rendszeres fogyasztása csökkenti az érelmeszesedés kockázatát, hatásos az agyvérzés, a szívinfarktus megelőzésében, alig van benne kalória. Számtalan felhasználási módja ismert, mediterrán jellege ellenére a magyar konyhában is olyannyira népszerű, hogy a fokhagymával készült ételeknek például külön szakácskönyvek készülnek. A legegészségesebb persze nyersen fogyasztani, az illatát petrezselyemlevelekkel rágcsálásával tüntethetjük el, a kezünkről pedig citrommal majd hideg vízzel. Mivel erős, intenzív íz íze, ha szeretnénk elkerülni, hogy az ételben uralkodóvá váljon a fokhagyma íze, ne az ételbe tegyük, csak a főzőedény oldalát dörzsöljük be egy-egy gerezddel. ne tegyük forró olajba, könnyen megéghet és kesernyés lesz az íze, inkább pároljuk.

Forrás: Mixonline

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART