2011.
január
19. 08:50

A gyerekekkel és a nyugdíjasokkal is fizettetne Tarlós

villamos A BKV feldarabolásával, a buszvonalak privatizálásával, valamint a nyugdíjasok és a gyerekek 100 százalékos kedvezményének megkurtításával mentené meg a teljes csődtől a BKV-t a főpolgármester - értesült a Hírszerző. A lap birtokába került Tarlós István-féle javaslat szerint a 6 év alattiaknak és 65 év felettieknek is ki kellene fizetni a jegyek és bérletek felét. Emellett a főpolgármester nagyobb szerepet szánna az államnak a közlekedési társaság fenntartásában: 50 százalékos tulajdonrészt adna az államnak a Budapesti Közlekedési Központban és némi pluszpénzt is kérne cserébe.

A tulajdonrészéért a kormánynak át kellene vállalnia a BKV 77 milliárd forintos közvetlen banki adósságát és a központi költségvetésben rögzített 32 milliárdos normatív támogatáson, valamint a 16 milliárdos fogyasztói árkiegészítésen felül további 17-19 milliárd forintnyi további forrást kellene folyósítania az elmaradt járműcserékre és a leromlott infrastruktúra javítására - írja a Hírszerző.

Forrás: KlubRádió

Vissza
2010.
május
06. 08:09

Az uniós nyugdíjasnak is jár a kedvezmény

Az uniós nyugdíjasnak is jár a kedvezmény Jogsértő volt, hogy a strand a kedvezményes belépőknél különbséget tett a magyar és más uniós ország nyugdíjasai közt.
Tovább
2010.
március
31. 18:06

Félárú BKV-jegyek: új tanulmányt kér a közgyűlés

Félárú BKV-jegyek: új tanulmányt kér a közgyűlés Új tanulmányt kér a Fővárosi Közgyűlés a félárú BKV-jegy bevezetésének várható pénzügyi hatásairól, és a májusi ülésen dönthetnek a diákoknak és a nyugdíjasoknak szóló jegyfajta bevezetéséről.
Tovább
2010.
március
02. 09:34

Nem indult könnyen az új jegyrendszer

Nem indult könnyen az új jegyrendszer Tegnap óta senki sem utazhat jegy nélkül a MÁV és a Volán járatain: az ingyenesen közlekedőknek, főként a nyugdíjasoknak és a hat éven aluliaknak díjmentes regisztrációs jegyet kell váltaniuk.
Tovább
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART