2012.
június
29. 11:03

A három legjobb szer az öregedés ellen

Címkék:
csipkebogyó A tükörbe nézve napról napra azt tapasztaljuk, hogy bőrünk már nem a régi. Az öregedést megállítani nem lehet, de késleltetni igen!

Ha az utóbbi időben a tükörbe nézve azt látjuk, arcunk már nem a régi, akkor se keseredjünk el. Az idő múlásával ugyanis a testünk elasztint és kollagént veszít – mindkettő a bőr rugalmasságáért, erősségéért és simaságáért felelős. Mindemellett, ahogyan az évek múlnak, úgy lesz vékonyabb, gyengébb és átlátszóbb, a vonalak és a ráncok pedig egyre hangsúlyosabbá válnak a megereszkedett bőrön, melyre hatással van a napfény, az életvitel, a stressz, a gének, és még az alváspozíciónk is.

Noha nem tudjuk megállítani az öregedés folyamatát, szerencsére megőrizhetjük bőrünk szépségét és fiatalságát, mint ahogyan azt az évek diktálnák. Napjainkban ráadásul már a nagyhatékonyságú fiatalító kezelések is elérhetőek. A University of Miami bőrgyógyásza, Dr. Kenneth Beer szerint a három leghatékonyabb szer az öregedés ellen a tretinoin, a C-vitamin és a másik antioxidáns, a hialuron sav.

Az A vitamin származékát, a tretinoint leginkább az aknék kezelésében hívják segítségül, nem véletlen, hiszen turbózza a kollagén termelését és simítja a ráncokat, így kiváló eredményt produkál az öregedés elleni harcban. Receptre kapható, és számos név alatt fut.

A C-vitamin szintén jó hatással van a kollagén-állományra, a legfrissebb tanulmányok szerint pedig minimalizálja a ráncokat, redőket és hegeket. Az E-vitamin, a szelén és a Q10 koenzim szintén védi a bőrt.

A hialuron sav a bőr egyik természetes összetevője, segít a bőr nedvességtartalmának megőrzésében, a szövetek regenerálásban, és védőgátat állít a mikroorganizmusok elé. A ráncosodás egyik oka pontosan ennek a természetes antioxidánsnak a csökkenése szervezetünkben. Szerencsére számos kozmetikum fő összetevője.

Forrás: ma.hu/noitema.hu

Vissza
Kapcsolat
Nemzeti Civil Alapprogram
A program a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával valósult meg.

Magyar Távirati Iroda

Kikötő pART